do-i-need-vpn-za-kodi

Velikokrat so mi postavili vprašanje: “Ali potrebujem VPN za Kodi”? Moj odgovor je vedno “Da”, pri pretakanju na Kodi morate uporabljati VPN.

To preprosto ne pomeni, da Kodi ne bo kandidiral brez VPN-ja. To samo pomeni, da je veliko odvisno od tega, kaj pretakate.

Na primer, 70% Kodi uporabnikov prenaša brezplačno vsebino ki so sicer na voljo za veliko denarja.

Ker pa lahko gledanje brezplačne vsebine povzroči težave, je uporaba najboljšega VPN-ja za Kodi preizkušen način za skrivanje spletnih aktivnosti pred ponudniki internetnih storitev in vlade.

Da bi to upoštevali, sem razpravljal o 7 dobrih razlogih, zakaj potrebujete VPN s Kodi.

Kaj je VPN?

VPN (Virtual Private Network) je spletno orodje ali programska oprema za zasebnost, ki hrani vse vaše podatke šifrirane v tunelu, ki teče po internetu.

Ko ste povezani z omrežjem VPN, vsi vaši podatki ostanejo anonimni za ponudnike internetnih storitev, hekerje, vlado in vse zunanje strani.

Vse se začne z vašim IP naslovom. VPN popolnoma skrije vaš IP naslov in vam dodeli IP naslov na enem od njegovih strežnikov.

Naenkrat na tisoče uporabnikov uporablja isti IP. Torej je nemogoče slediti, kaj počnete v spletu, kar tehnično onemogoča kramp.

7 razlogov, zakaj potrebujete VPN za Kodi

Razlog št. 1 je vaše pretakanje zasebno

anonimno pretakanjeKot sem že povedal, vam Kodi pomaga pri prenosu brezplačnih filmov, TV oddaj, TV v živo in športa v živo z dodatki drugih proizvajalcev, ki jih ustvarijo neodvisni razvijalci.

Če zdaj gledate katero koli brezplačno vsebino, kaj menite, da bo počel vaš ponudnik internetnih storitev? Seveda vam bo poslal opozorila.

Če želite pretočno kodi ohraniti zasebno, potrebujete VPN. Ko namestite VPN in nato uporabite Kodi, se bo pretakala tako, kot je bila prej, vendar tokrat samo zasebna.

Razlog št. 2 bodite anonimni pri čemerkoli, kar počnete na spletu

anonimno-na spletuČe v programu Kodi prenašate brezplačno, to storite s popolno anonimnostjo. Če brskate po internetu, to storite s popolno zasebnostjo.

Skratka, zakaj bi kdo vedel, kaj počneš preko interneta? Tako je! Prevzemite nadzor nad svojo spletno zasebnostjo in ostanite popolnoma anonimni prek interneta.

Ne glede na to, ali gre za vaše mobilne, računalniške ali igralne konzole, vas VPN pokriva. Surfshark VPN ima aplikacije za vse naprave in platforme.

Razlog št. 3 Odblokirajte Kodi Addons v živo

odklepanje-dodatkiObstajajo dodatki Kodi, ki pretakajo filme in TV oddaje, nato pa so na voljo dodatki za TV v živo, ki prenašajo televizijske kanale v živo s celega sveta..

Čeprav so ti kanali brezplačni za ogled, so geografsko omejeni. Na primer, če želite dostopati do kanalov iz Španije in se nahajate v ZDA, ne boste mogli pretakati.

Za to boste potrebovali VPN. Če se povežete s španskim strežnikom, boste nato dobili dostop za ogled tega kanala. Enako velja za vsak kanal države, ki ga želite pretakati.

Razlog # 4 Uživajte v boljši hitrosti pretakanja

hitra hitrostSplošno je znano, da VPN-ji upočasnijo vašo hitrost interneta. Ampak zakaj pravim, da pomaga pri hitrem pretakanju?

No, dejstvo je, da vaš internetni ponudnik hitrosti, ko pretakate brezplačno vsebino, hitrost, tako da se lahko srečate z težavami pri varovanju.

Če uporabljate VPN, lahko svojo internetno aktivnost skrijete pred ponudnikom internetnih storitev. Ne bi vedeli, ali gledate katero vsebino, ne glede na to, ali je brezplačna ali ne.

Če ne vedo, kaj gledate, ne bodo mogli zmanjšati hitrosti.

Razlog # 5 Zaščita pred zlonamerno programsko opremo

zaščita pred zlonamerno programsko opremoKer ste tako globoko vdelali dodatek tretjih oseb, skoraj pozabite, da obstaja verjetno zlonamerna programska oprema ali virus, ki bi ga lahko namestili s temi dodatki.

Ko ta zlonamerna programska oprema pride v vaš sistem, bodo vsi vaši podatki ogroženi.

Najboljši način za zaščito pred zlonamerno programsko opremo je pridobitev VPN-ja. VPN ne bo dovolil nobeni zlonamerni programki, da vstopi v vaš sistem, ne glede na to, ali je v obliki dodatka.

Razlog št. 6 Zaščita pred hekerji

zaščita pred hekerjiKadar koli namestite aplikacijo drugih proizvajalcev, postane vaš sistem ranljiv za kramp. Prvo orožje za vsakega hekerja je, da vstopi v vaš sistem ali napravo, tako da vas zavede, da kliknete ali prenesete sumljive stvari.

Ko dobijo vaš sistem, bodo vaši podatki ogroženi, prav tako pa tudi vaši osebni podatki, bančni podatki in drugo.

Če želite preprečiti hekerje, spet potrebujete VPN. VPN bo ustvaril požarni zid, v katerega ne bo mogoče prodreti niti za kvalificiranega hekerja.

Razlog št. 7 Izogibajte se pravnim obvestilom

izogibanje-pravna obvestilaČe Kodi uporabljate z njegovimi uradnimi dodatki Kodi, potem ne smete skrbeti zaradi pravnih težav. Vendar se uporabniki Kodija, ki uporabljajo dodatke Kodi drugih proizvajalcev, lahko soočijo s pravnimi težavami.

Večina dodatnih programov Kodi ponuja brezplačne vsebine, ki so sicer na voljo za stroške, zato je njihova uporaba veliko tveganje.

Številni uporabniki Kodija v ZDA so aretirali, nekateri pa so prejeli pravna obvestila. Če se želite izogniti nobenemu od tega, si le priskrbite VPN in z njim opravite.

Ali je varno uporabljati brezplačno VPN z Kodi?

Brezplačni VPN-ji so povsod. Vsi trdijo, da imajo najboljšo varnost in trdijo, da bodo sprostili vsak dodatek, vendar to ni res.

Težava z brezplačnim VPN je, da vodijo dnevnike in prodajajo vaše podatke tretjim osebam za izmenjavo denarja.

Medtem ko uporabljate Kodi in poskušate odblokirati omejeno vsebino, boste potrebovali brezplačen VPN za Kodi, ki ima vrhunske varnostne funkcije in ne shranjuje vaših dnevnikov.

Priporočljivo je, da uporabite VPN, ki pokriva vse vaše potrebe po varnosti in pretakanju. Tudi nekateri brezplačni ponudniki VPN so dejansko plačani ponudniki VPN, ki imajo brezplačen načrt z omejenimi funkcijami.

Drugi brezplačni ponudniki VPN niso zanesljivi za nobeno ceno. Vodijo dnevnike, imajo naslov IP in težave s puščanjem DNS in ne morejo dostopati do omejene vsebine.

Lahko upočasnijo tudi vaš predvajalnik ali TV predal, kar vas bo razočaralo. Prav tako ne morete uporabljati Kodi z nameščenim brezplačnim dodatkom VPN, vedno pa ga boste morali zagnati v ozadju.

Z medijskim predvajalnikom se lahko srečujete tudi z nekaterimi težavami, saj lahko začne zaostajati ali se zrušiti.

Ključni odvzemi

Vse večja je potreba po VPN-ju, kakršen še ni bil. Kazniva dejanja kibernetske varnosti so se izjemno povečala, zato je ohranjanje spletne identitete postalo nujno.

Če uporabljate Kodi ali pretakate njegovo vsebino, običajno ne potrebujete VPN-ja, če pa želite ostati v spletu zaščiteni in vaš IP naslov skriti, bi potrebovali VPN.

VPN ohranja vaš internetni promet skrit v šifriranem predoru in ostaja zaščiten pred očmi ponudnikov internetnih storitev, hekerjev in vlade.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me