Kodi ni le še en medijski predvajalnik; ampak gre za popoln zabavni paket. Uporabniki lahko tok, kar koli želijo, in kamor koli želijo. Predstavljajte si svobodo, ki jo imajo uporabniki s to aplikacijo, vendar je bil njen ugled zelo obarvan.

Zaradi pojavljanja vseh težav s piratstvom in kršenjem avtorskih pravic je bila Kodi / XBMC v spletu zelo razpravljana tema. Te razprave in novice so dvignile številne obrvi in ​​ljudje so se začeli spraševati, ali je Kodi zakonit ali ne? kakšna je zakonitost kodi addons in kodi vpn

Brez skrbi, poznamo vaše pomisleke in zato smo se odločili, da enkrat za vselej očistimo napačne predstave.

Kaj je Kodi XBMC?

Kodi je odprtokodna programska oprema za predvajalnike medijev, ki je bila v prejšnjih dneh znana kot XBMC. XBMC pomeni Xbox Media Center, ki je bil izdan leta 2004, vendar je ime spremenil v Kodi leta 2014. Izvorno kodiranje te aplikacije temelji na Python in C ++, ki jih je zelo enostavno kopirati, saj gre za odprtokodno aplikacijo.

Kodi se uporablja za pretakanje filmov, televizijskih oddaj v živo, dogodkov s plačilom na ogled, risanke, anime, športne prireditve in poudarki, glasbene oddaje itd. Je zelo hvaljena, priporočena in najljubša aplikacija med vsemi bingeji in gledalci.

Ali je Kodi zakonit?

je kodi zakonit ali nezakonit

Pretakanje noob in novi uporabniki sproti postavljajo to vprašanje. Odgovor nanj je; Da, Kodi je popolnoma zakonit. Primer zakonitosti v primeru Kodi je odvisen od dodatkov in virov, ki jih uporabljate za pretakanje vsebine. Medijska vsebina, ki jo Kodi ponuja v svojem uradnem skladišču dodatkov, nikakor ni vpletena v kršitev avtorskih pravic ali piratstvo, zato je zakonita za uporabo.

Odnos neuradnih Addonov s Kodijem

Pretakanje, ki ga nudi Kodi, je nedvomno čudovito, a očitno morajo uporabniki plačati za vsebino, ki jo želijo pretakati. Dodatki, ki so pri Kodi privzeto na voljo, so vsi plačani dodatki, kar očitno ni nekaj, kar ne pozdravlja vsak ljubitelj pretakanja.

Zato so nekateri neodvisni razvijalci naredili tretje neuradne dodatke za Kodi, ki strgajo povezave za pretakanje in jih brezplačno zagotavljajo uporabnikom. Teh neuradnih dodatkov Kodi ne spodbuja, ne podpira ali priporoča, saj so vpleteni v kršitev zasebnosti.

Na spletu je na voljo na stotine neuradnih dodatkov, ki jih milijoni uporabnikov uporabljajo samo zato, ker so brezplačni. Številni dodatki se izklopijo vsak dan, vendar se znova pojavijo v spletu, gostijo jih v drugih skladiščih.

Je Kodi nezakonit?

Ne, sam Kodi ni nezakonit! Vendar pa je uporaba neuradnih (tretjih) dodatkov na Kodiju nezakonita, saj je vsebina, ki jo nudijo dodatki drugih proizvajalcev, piratska in je ta praksa v nasprotju s smernicami DMCA. Enostavnost nastavitve na več platformah, kot so kodi na androidu, iOS, Linux in še veliko več, omogoča, da je celo priljubljena.

Ali je Kodi varen? – Odnos uradnih Addonov s Kodijem

V uradnem skladišču dodatkov Kodi je privzeto na voljo več dodatkov, razvrščenih glede na vrsto vsebine, ki jo pretakajo. Če uporabljate priložene uradne dodatke, je zagotovo varna uporaba.

Poleg tega lahko uporabniki prenesejo tudi več dodatkov neposredno s uradne spletne strani Kodi, glede na svoje potrebe in želje. „Ti dodatki so faze kot zakonite, ker so v celoti skladne s smernicami o avtorskih pravicah in proti piratstvu, ki jih zagotavlja DMCA.

Primer uradnih dodatkov Kodi

Sledi nekaj uradnih dodatkov Kodi, ki so zakoniti za uporabo:

 1. Plex
 2. Pluton.TV
 3. TubeCast
 4. NBC Sports Live Extra
 5. Livestream
 6. Fox Sports GO
 7. Družina ABC
 8. Leni TV
 9. BBC iPlayer WWW
 10. TVDB

Primer neuradnih dodatkov Kodi

Tu je nekaj neuradnih; Kodi dodatki, ki jih je na Kodi nezakonito uporabljati:

 1. Zaveza
 2. Izhod
 3. Nekodirano
 4. Gurzil
 5. Vzpon Neptuna
 6. Posejdon
 7. Končni IPTV
 8. Titan
 9. Fantastično
 10. Bennu

Je Kodi Legal v ZDA?

Kodi je zakonit v ZDA, vendar dodatki drugih proizvajalcev niso zakoniti za uporabo v državi. V resnici je bilo uporabnikom objavljenih več obvestil zaradi uporabe neuradnih dodatkov Kodi. V ZDA je bil predstavljen predlog zakona, in sicer S. 978, ki pomeni kršitev avtorskih pravic kot resno kršitev. Vendar je bil ta zakon pozneje razveljavljen, vendar so ZDA del odbora za boj proti piratstvu, v katerem so na voljo večje države.

Zatiranje ZDA proti tretjim uporabnikom dodatkov in ljudem, ki prodajajo polno naložene škatle z nameščenimi dodatki drugih proizvajalcev, je zdaj na vrhuncu in je v zadnjih nekaj mesecih pridobil nekaj intenzivnosti.

Ali je Kodi v Veliki Britaniji nezakonit?

Milijoni prebivalcev Združenega kraljestva uporabljajo Kodi na svojih domovih in ta številka se postopoma povečuje. Vendar Kodi ni nezakonita uporaba, glavna skrb pa je uporaba neuradnih dodatkov drugih proizvajalcev. Organi so dejavno sprejemali ukrepe proti tretjim uporabnikom dodatkov.

Ker je v Veliki Britaniji veliko ljubiteljev nogometa, so se uporabniki tretjih proizvajalcev dodatkov začeli občutno povečati. V tem primeru sta UEFA in Premier League v Veliki Britaniji sprejeli sodno odredbo, s katero sta ustavili neuradne dodatke in nezakonite tokove. Številne aretacije so bile vložene proti ljudem, ki prodajajo naložene škatle z androidi.

Je Kodi Legal v Kanadi?

Kodi je v Kanadi zakonit, vendar uporaba dodatkov drugih proizvajalcev v nobenem primeru ni dovoljena. Kanadske oblasti jemljejo spletno piratstvo resno zaskrbljenost in imajo stroge zakone glede brezplačnega gledanja avtorskih pravic.

Je Kodi varen za uporabo v Avstraliji?

Med državami, ki so ustanovile zavezništvo proti piratstvu, je tudi Avstralija. Podobno kot vse članice te zveze je tudi Kodi v Avstraliji zakonit, vendar je uporaba kodi polj, opremljenih z dodatki drugih proizvajalcev, strogo prepovedana.

Zakaj je Kodi zakonit?

Kodi je zakonit, saj je le odprtokodna aplikacija za predvajalnike medijev, ki se uporablja za pretakanje vsebine prek dodatkov. Dodatki, ki jih ima Kodi v svojem skladišču, niso vključeni v kršitev zasebnosti in so zato zakoniti za uporabo. Vprašanje nezakonitosti se osredotoča na dodatke drugih proizvajalcev samo zato, ker so vpleteni v kršitev avtorskih pravic.

Tudi sama Kodi je proti tem dodatkom, ker so resno škodovali ugledu Kodija po vsem svetu. Kodi je podpiral oblasti pri izklopu nekaterih večjih skladišč drugih proizvajalcev, kot so Colossus, Ares Wizard in Super repo itd..

Je spletno brezplačno pretakanje zakonito?

To je subjektiven primer; odgovor na to vprašanje je odvisen od narave potokov.

Več spletnih spletnih strani za pretakanje omogoča zakonite brezplačne tokove dogodkov. Kot Reel Good; ki črpa tokove iz drugih pravnih virov, kot so MTV, Crackle itd., je takšno spletno pretakanje zakonito.

Če pa poskušate pretakati podatke iz vira, ki zagotavlja piratske tokove katerega koli kanala ali vira brez pravic pretakanja, je žal to nezakonito.

Ali je polje Kodi Legal?

Da, polje Kodi je zakonito uporabljati tako kot sam Kodi, vendar skrb in meje zakonitosti, ki veljajo za Kodi, podobno pomenijo tudi za Kodi polja. V polju Kodi so v svojem skladišču privzeti uradni dodatki Kodi, ki so zakoniti za uporabo.

Kljub temu je na trgu na voljo tudi nekaj Kodi polj, napolnjenih z dodatki drugih proizvajalcev, ki jih očitno ni mogoče uporabljati. Pred kratkim je bila objavljena še ena prevara, da so trgovci na drobno zaračunali dodatke za privzeto nameščene dodatke, zaradi česar so norca iz javnosti.

Je Kodi Exodus zakonit

Ne, Kodi Exodus ni zakonit, ker je dodatek tretjih oseb, ki omogoča pretakanje filmov in TV oddaj. Je eden izmed najbolj priljubljenih dodatkov Kodi v spletu in ga najraje uporablja globalno s pretakanjem geekov.

Na spletu so tudi številne vilice Exodus, ki so bile izdane po ustavitvi posodobitev. Ena najbolj znanih vilic Kodi Exodus je Zaveza.

Ali je Kodi Genesis zakonit

Največji konkurent Exodusu je bil Genesis; eden najbolj cenjenih dodatkov Kodi za pretakanje filmov, TV oddaj in TV v živo. Ko so pred enim letom zaprli genezo Kodija.

Ali so Kodi pravna pogosta vprašanja

Lahko dobite virus od Kodija?

Da, vi ste ranljivi, da bi dobili virus le, če uporabljate sumljivo skladišče. Razen tega nimate kaj skrbeti.

Je Kodi nezakonit na požarni palici?

Ne, Kodi je zakonit za vse naprave s hruško, razen če uporabljate neuradne dodatke iz tretjih delov.

Je nezakonito gledanje filma na spletu brezplačno?

Če želite, da so tokovi piratski iz vira brez kakršnih koli pravic, je nezakonito gledanje filmov na spletu. Obstajajo zakonita spletna mesta za pretakanje filmov, kot je Reel dobra, ki jih uporabniki lahko uporabljajo.

Zaključne besede

Kodi je neverjeten razvoj v digitalnem svetu, toda negativnost, ki jo je dobil zaradi dodatkov drugih proizvajalcev, je nekaj, česar si ni zaslužil. Resnično so privedli do izravnave ugleda Kodija po vsem svetu.

Sicer pa je bilo sprejetih veliko strogih zakonov in oblasti proti razvijalcem izvajajo učinkovite ukrepe. Počakajmo in gledamo, kaj ima Kodi prihodnost.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me