Podpora Kodi za več platform je eden izmed številnih razlogov, da je ta programska oprema tako priljubljena med spletnimi stremerji in rezalniki kablov. To vsestranskost nekaj cenijo številni tehnologovci, saj jo je mogoče videti zelo redko. Mac, ki je vrh linijskega operacijskega sistema, ljudje najraje izkoriščajo zaradi svojih neverjetnih funkcij.

Po operacijskem sistemu Microsoft Windows je Mac najbolj uporabljen namizni operacijski sistem po vsem svetu. Mnogi uporabniki raje uporabljajo macOS za osebno uporabo zaradi osupljivega GUI-ja in njegovih impresivnih funkcionalnosti. Kodi za Mac je nekaj, kar bi radi imeli Mac uporabniki.

Predstavljajte si združitev enega najboljših operacijskih sistemov z eno najboljših spletnih strežniških programov; MacOS in Kodi!

Sliši se super, kajne?

Resnično doživetje je, ker ima Kodi za Mac OS zaradi funkcionalnosti in lastnosti. To je boljša možnost za uporabnike, ki imajo raje udobje in medsebojno povezanost svojih mobilnih in namiznih naprav. Vmesnik in kakovost prikaza knjige Mac sta svetovno cenjena in o tem ni več razmišljanja. Spletni strežniki raje gledajo filme in TV oddaje v ločljivosti HD, kar je mogoče z aplikacijo Kodi za Mac.

Drugič, dejstvo, da zlonamerna programska oprema in virus v MacOS-u niso dobrodošli, omogoča uporabo bolj očarljivo. Spletno pretakanje je včasih lahko tvegano, zato se mnogi uporabniki zaradi posledic ne morejo ukvarjati z njim. Vendar pa uporabnikov Mac ne skrbi takšnih težav, saj je Mac eden najvarnejših operacijskih sistemov.

Druga dobra stvar Maca, ki ga razlikuje od drugih operacijskih sistemov, kot sta Windows in Android, je stabilnost. Aplikacije v Macu se ne zrušijo kot v drugih operacijskih sistemih. Zrušitve datotek ali aplikacij so nekaj, kar uporabnik MacOS-a ne uvaja, zato je ta operacijski sistem boljši od drugih.

Torej v primerjalnem merilu je lahko spletno pretakanje z operacijskim sistemom Mac OS boljša možnost kot drugi!

Ali je Kodi varen za Mac?

Vsekakor! Kot smo že omenili, je sam MacOS zelo varen, saj nobena zlonamerna programska oprema ali virusi ne morejo vstopiti v sistem, kar je eden od njegovih USP. Poleg tega, če uporabnik uporablja uradne dodatke Kodi, potem ni nevarnosti, da bi postal plen katere koli vrste virusa za razliko od drugih uporabnikov OS.

Težave z varnostjo se pojavijo, ko se uporabniki odločijo za zunanje dodatke Kodi, ki imajo v svojih skladiščih vohunsko in zlonamerno programsko opremo. Ni nujno, da bi imel vsak tretji dodatek Kodi v svojem skladišču nekaj sumljivega. Niso opazili veliko primerov, kot je ta, v zadnjem času pa je bilo za nekaj dodatkov Kodi ugotovljeno, da so nalezljivi.

Kljub temu lahko uživate v uporabi drugih dodatkov Kodi za pretakanje filmov, športov in še veliko več, ne da bi skrbeli za varnost v Macu.

Zahteve za Mac za namestitev Kodija na Mac

Sledijo zahteve za nastavitev Kodija v operacijskem sistemu Mac OS:

 1. Kodi podpira tako procesorje x86 kot X64. Naprave Mac imajo x64 (64-bitne procesorje), ki jih podpira Kodi, zato ne bo potrebno spreminjati.
 2. GPU in OpenGL 2.0 sta najmanj zahtevani za delovanje Kodi, naprave Mac imajo boljše specifikacije glede GPU-jev in to sploh ne bi bil problem..
 3. Za hitro delovanje Kodija v vaši napravi potrebujete vsaj 2 GB RAM-a.
 4. Kodi ne potrebuje veliko prostora za namestitev in bi zajel le 150mb vaše shrambe.

Kako namestiti Kodi 18 Leia na Mac

 1. Pojdite na stran za prenos programa Kodi.tv in kliknite ikono za prenos programa Kodi za Mac OS. Prenesite namestitveni program (64 bit) v svojo napravo.
 2. Odprite naloženo datoteko na vašem Macu iz mape za prenose.
 3. Zdaj povlecite in namestite datoteko za nastavitev Kodija v mapo Applications > namestitev aplikacije se bo začela.
 4. Ko je namestitev končana, odprite Kodi. (Možno je, da boste morda prišli do napake z besedami: “Ne morete odpreti, ker je neidentificirani razvijalci”, to je zato, ker niste omogočili dovoljenja za namestitev zunanjih aplikacij).
  Če želite omogočiti zunanjo uporabo aplikacije na vašem Macu, z desno miškino tipko kliknite aplikacijo Kodi > Izberite Odpri. Še en način odpiranja aplikacije, lahko odprete Varnost & Nastavitve zasebnosti in kliknite možnost »Dovoli prenos datotek iz:«.
 5. To je to! Zdaj lahko Kodi uporabljate v operacijskem sistemu MacOS in uživate v pretakanju vse svoje najljubše vsebine skozi njene neverjetne dodatke.

Sledi nekaj najboljših dodatkov Kodi za MacOS:

 1. Tubi TV
 2. Popcornflix
 3. Filmi o velikih zvezdah
 4. FilmRise
 5. Pokanje
 6. WNBC

To je nekaj najboljših dodatkov, ki jih lahko preizkusite v aplikaciji Kodi za Mac. Nekateri od njih so neuradni dodatki Kodi, drugi pa so licencirani za Kodi uradne dodatke.

Kako namestiti knjižnico Kodi v operacijskem sistemu Mac OS

Če želite posodobiti knjižnico Mac OS s svojimi metapodatki, sledite tem korakom:

 1. Odprto Kodi
 2. Kliknite Filmi
 3. Izberite Vnesite razdelek z datotekami
 4. Kliknite na Dodaj videoposnetke možnost
 5. Kliknite na Brskaj > Zdaj odprite mapo s svojimi videoposnetki, ki jo želite naložiti, in kliknite V redu
 6. Še enkrat kliknite V redu in mapa bo naložena.
 7. Vrnite se v glavni meni in odprite razdelek Filmi.
 8. Odpre se okno > Izberite Filmi in vsebina bo dodana v vašo knjižnico.

Zaključek

Do zdaj bi zagotovo že razumeli, da Kodi za Mac namestitev sploh ni zapleten. Uporabnikom Maca priporočam, da poskusite uporabiti Kodi za spletno pretakanje, saj ima nekaj odličnih funkcij. Zgoraj sem omenil nekaj najboljših dodatkov Kodi, ki jih lahko uporabite za pretakanje vseh najnovejših filmov in TV oddaj, zato poskusite.

Kodi v MacOS-u je nekaj, kar vam bo všeč, če ste ljubitelj pretakanja, ki pozdravlja izjemno kakovostno programsko opremo in naprave za pretakanje. Poskusil sem že osebno in zagotavljam vam, da je vredno posneti. Če pa se soočate s kakšnimi geo-omejitvami ali če ne morete namestiti dodatka, lahko poskusite z uporabo VPN, da zaobidete omejitve. Za zaščito zasebnosti se med pretakanjem v spletu odločite tudi za VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me