Kako namestiti VPN na Kodi z dvema različnima metodama [2020]

Kodi je že dolgo v industriji in je priljubljen med binge gledalci, saj ima vrhunske lastnosti in visoko kakovostno vsebino. Poleg tega raznolikost vsebin, ki so na voljo na Kodiju, ne bo pustila razmišljati o ničemer drugem. Je eno postajališče za zabavo, novice, šport, glasbo in še veliko več.


Največja skrb v tej digitalni dobi je kibernetska varnost in spletni strežniki so med največjimi žrtvami tega. Uporabniki Kodija pretakajo vsebino prek svojih dodatkov, ki so bodisi uradni ali neuradni (tretji) dodatki. Uradni dodatki Kodi zagotavljajo tokove, ki so jih dovolili lastniki in distributerji vsebin in niso vključeni v nobeno piratstvo. Dodatki drugih proizvajalcev se uporabljajo bolj kot uradni in mnogi od njih zagotavljajo piratske tokove, kar jih označuje za nezakonite.

Organi in številni hekerji izkoristijo ranljivost spletnih strezerjev in jih vohunijo, medtem ko pretakajo internet brez kakršnega koli pojma. Vohunska programska oprema in zlonamerna programska oprema sta pogosta težava, s katero se srečujejo milijoni netizanov po vsem svetu. Še posebej, če uporabljate odprtokodno platformo, kot je Kodi, je zelo priporočljivo varovanje zasebnosti.

Pametni uporabniki zaščitijo svojo zasebnost in spletno prisotnost prek VPN-ja, saj šifrira promet in varuje vašo povezavo. Vendar pa ni vsakega VPN mogoče uporabiti za spletno pretakanje, ker nima vsak ponudnik VPN visokohitrostnih strežnikov. Priporočam vam, da izberete najboljši VPN za Kodi, da zaščitite svojo zasebnost pred oblastmi in uživate v brezhibnem pretakanju.

2 načina uporabe VPN-ja na Kodi-ju

Obstajata dva različna načina za uporabo VPN-ja na Kodi-ju za odblokiranje tokov in ohranjanje zasebnosti. VPN lahko namestite neposredno na Kodi, če ima ponudnik namenski dodatek Kodi. V nasprotnem primeru boste morali na svojo napravo namestiti VPN in nato zaženiti Kodi nad njim. Obe metodi sta preizkušeni in nobena od teh nista opaženi.

Oglejmo si, kako namestiti VPN na Kodi z obema naštetima metodama:

1. Kako namestiti VPN na napravo za uporabo na Kodi

Eden od najučinkovitejših načinov uporabe VPN-ja na Kodi-ju je, če ga namestite v svojo napravo in nato zaženete Kodi prek varne povezave. Če uporabljate takšen VPN, vas med pretakanjem ne bo motilo in boste lahko brez problema odblokirali tokove. Ta metoda je v osnovi uporabna za ponudnike VPN, ki nimajo namenskega dodatka Kodi.

Za namestitev VPN v napravo sledite tem preprostim korakom:

  1. Obiščite uradno spletno mesto ponudnika in se prijavite za njihovo storitev tako, da izberete paket, ki vam najbolj ustreza.
  2. Zdaj prenesite odjemalec / aplikacijo glede na vašo napravo in operacijski sistem. Na primer, če uporabljate sistem Windows, nato prenesite odjemalca za namizje sistema Windows.
  3. Po prenosu namestite odjemalca v napravo. Po končani namestitvi se prijavite v storitev s pomočjo poverilnic, ki ste jih dobili ob prijavi.
  4. Zdaj se na seznamu strežnikov povežite z varnim strežnikom.
  5. Ko se povežete s strežnikom, v napravi odprite Kodi.
  6. Pretaknite se s katerim koli dodatkom, ki ga želite uporabiti, brez strahu pred omejitvami.

2. Kako namestiti VPN na Kodi – Neposredna namestitev

PureVPN je edini najboljši VPN za Kodi, ki ima namenski dodatek Kodi, ki uporabnikom olajša varovanje zasebnosti med pretakanjem. In ta priročnik za namestitev uporablja shrambo, ki jo je zagotovil PureVPN, namenjen za Kodi. Vsi uporabniki, ki so nadgradili Kodi Leia 18, upoštevajte ta postopek, da namestite VPN na najnovejšo različico Kodija.

 1. Prenesite datoteko zip v skladišču PureVPN.Kako namestiti VPN na Kodi Krypton 17.6
 2. Odprto Kodi > Kliknite na Dodatki zavihek.namestite vpn na kodi jarvis
 3. Kliknite na Škatla-ikona z zgornjega levega kota > Kliknite Namestitev iz zip datoteke možnost.kako namestiti vpn za pretakanje kodi
 4. Pojavi se pogovorno okno, poiščite mesto prenesene zip datoteke in jo odprite > dodatek bo nameščen in prikazalo se bo obvestilo.kako dodati vpn na kodi
 5. Pojdi nazaj k Glavni meni Kodi > Kliknite na Dodatki zavihek> Pojdi do Programski dodatki > Izberite PureVPN> Kliknite Nastavitve dodatkov > Pojavi se pogovorno okno z možnostmi.purevpn za nastavitev kodi
 6. Premaknite kazalec nad možnost Konfiguracija VPN in vnesite svoj Podatki o prijavi PureVPN > Kliknite V redu > Zdaj se s seznama povežite z želenim strežnikom.

varno pretakanje z vpn za kodi

Kako namestiti VPN na Kodi Leia 17.6

Če uporabljate Kodi Krypton različice 17.6, sledite tem korakom:

 1. Odprite Kodi > Kliknite na Dodatki zavihek > Kliknite Prenesi možnost s seznama.
 2. Izberite Programski dodatki > Pomaknite se navzdol po seznamu in kliknite na Spletni pregledovalnik > Kliknite Namestite > Počakajte, da se prikaže obvestilo.
 3. Po tem se vrnite v Glavni meni Kodi > Kliknite Dodatki > Pojdi do Programski dodatki > Izberite Spletni pregledovalnik.
 4. Odprl se bo dodatek in prikazal se bo vmesnik spletnega brskalnika > Vnesite to povezavo “https://www.kodivpn.co/repo/purevpn.zip” v polje naslovna vrstica in Kliknite v redu > Prikaže se polje, v katerem je zaprošeno za vaše dovoljenje za prenos zip datoteke > Kliknite Da.
 5. Vnesite cilj, kamor želite prenesti zip datoteko > Kliknite v redu > Nalaganje se bo začelo in o njem boste obveščeni, ko se prenos zaključi > Kliknite v redu ponovno Zapri spletni pregledovalnik.
 6. Vrnitev na Glavni meni Kodi > Kliknite na Dodatki > Kliknite na Škatla > Kliknite Namestitev iz datoteke Zip > odprite ciljno mapo prenesene zip datoteke > Kliknite storitev.purevpn.monitor.1.2.5.zip > Počakajte, da se dodatek namesti.
 7. Pojdi nazaj k Glavni meni Kodi > Kliknite na Dodatki zavihek> Kliknite Programski dodatki > Odprto PureVPN Monitor OpenVPN.
 8. Kliknite na Nastavitve dodatkov > Vpišite Uporabniško ime in Geslo za prijavo na vaš račun PureVPN.
 9. Izberite a državna regija od koder želite povezati internet > Kliknite v redu.

Kako nastaviti Kodi VPN na usmerjevalniku

Eden najboljših načinov za zaščito omrežja je namestitev VPN-ja na Router. Tako Kodi ne samo, da lahko varno prenašate kodi, ampak lahko uživate tudi v varnem brezžičnem omrežju. Ta nastavitev je prav tako uporabna, ko uporabniki poskušajo uporabiti Kodi na Fire TV Stick z VPN na Firestick-u. Sledite tem korakom za namestitev VPN-ja na usmerjevalnik:

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo usmerjevalnika Tomato
 2. Na plošči na levi strani pojdite na ‘Osnovni” > Kliknite »Omrežje
 3. Izberite povezavo “VtipkajteV spustnem meniju
 4. Vpišite Poverilnice VPN računa ki jih je ponudil vaš ponudnik storitev VPN.
 5. Kljukica ‘Uporabite DCHP“In”Uporabite privzeti prehod v oddaljenem omrežju
 6. Spodaj Prehod PPTP, vnesite naslov strežnika, na katerega se želite povezati
 7. Pustite ‘Maska podomrežja“In”OpcijeSamo v polju, razen če naročnik tega naloži
 8. Za »Način povezave« izberite »Obdržati pri življenjuV spustnem meniju
 9. Preverite, če MTU je privzeto nastavljena
 10. Poskrbite tudi za svoje LAN ali brezžične nastavitve so privzete
 11. Zdaj se pomaknite navzdol do strani in pritisnite »ShraniIn to je to, končal si
 12. Stanje povezave lahko preverite na Stanje > Dnevniki > Zadnjih 25 vrstic

Kako namestiti brezplačno VPN na Kodi

Brezplačnega VPN-ja za Kodi ne priporočam nikomur, ker niso tako zanesljivi, kot so plačani ponudniki VPN. VPN-ji naj bi vam zagotavljali varnost in pokrivali vašo ranljivost, česar menim, da brezplačni ponudniki VPN ne morejo storiti. Uporabniki brezplačnih VPN so se spopadli z resnimi težavami, kot so vodenje dnevnikov in puščanje DNS. Od teh dobrih vprašanj ne pričakujete dobrega in zanesljivega ponudnika VPN.

Če pa še vedno nerad porabite en peni za VPN, lahko poskusite s TunnelBear za Kodi. Je eden najboljših brezplačnih ponudnikov VPN-jev za Kodi, ki imajo strežnike v več kot 22 državah, vsi pa omogočajo hitro in hitro nalaganje. TunnelBear uporablja 256-bitni protokol šifriranja AES in ima strogo politiko brez dnevnika.

TunnelBear lahko uporabljate hkrati na petih napravah, vendar je ena od pomanjkljivosti uporabe TunnelBear ta, da ima omejitev podatkov na 500 MB na dan. TunnelBear nima nobenega namenskega dodatka Kodi, vendar ga lahko uporabite tako, da ga namestite neposredno v svoj sistem.

Zaključek

Morda se sprašujete, zakaj toliko poudarjam na uporabi Kodi VPN, čeprav je Kodi zakonita storitev pretakanja. Razlog za moj poudarek na uporabi VPN-ja za Kodi je, da lahko spletno pretakanje s Kodijem prek njegovih dodatkov doda, vendar ste v nevarnosti in nihče se ne želi soočiti s to vročino. Drugič, vprašanja kibernetske varnosti rastejo iz dneva v dan in vedno je bolje biti varen kot žal.

Moj drugi poudarek je na izbiri plačljive storitve VPN, ne pa na brezplačnem ponudniku VPN, ker nič dobrega ne pride brezplačno. Brezplačni ponudniki VPN vas ne ščitijo, vendar vas raje pustijo ranljive in kdo ve, ali vodijo vaše dnevnike. Zato bodite pametni pri izbiri ponudnika VPN, ker bo ogrožena vaša spletna zasebnost.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map