Kaj je Kodi profil?

Funkcija profila Kodi omogoča uporabnikom, da ustvarijo svoj prostor z nastavitvijo osebnega računa in želenih nastavitev, zaščitenih s pinom. V primeru, da obstaja več uporabnikov Kodi, ki uporabljajo en sam sistem, lahko ustvarijo svoje ločene profile in upravljajo svoje dodatke in mape z vsebinami po svojih željah.

Funkcija profila omogoča uporabnikom, da prilagodijo svoje Kodi profile z nastavitvijo želenih kož, zgradb, dodatkov, ne da bi jih prekinili ali prekinili drugi uporabniki.

Kako nastaviti Kodi profil?

Najboljša stvar kodi je njegova enostavnost in enostavna uporaba za razliko od druge programske opreme za pretakanje, ki jo je kompleksno nastaviti. Nastavitev profila Kodi je preprost postopek in ga lahko opravite v nekaj minutah. Za nastavitev profila Kodi sledite tem korakom:

 1. Odprto Kodi in kliknite Nastavitve (ikona zobnika)kako nastaviti kodi profil
 2. Odpre se novo okno, v meniju kliknite Nastavitve profilakako upravljati več kodi profilov
 3. Kliknite jeziček Profili in nato še Dodaj profilKakšne so prednosti upravljanja več Kodi profilov
 4. V polje z imenom vnesite ime, ki ga želite imeti za svoj profil, in kliknite V reduKako preklopiti profile v Kodi-ju
 5. Prikaže se okno z vprašanjem poti mape. Samo kliknite V redu, ne da bi izbrali nobeno mapoTežave in popravki profila Kodi
 6. Zdaj lahko svoj profil uredite tako, da naložite svojo sliko profila in nastavite svojo zasebnost dostopa. Nastavite nastavitev, da ločite, če želite omejiti skupno rabo profila.uredite svoj profil tako, da naložite svojo sliko profila in nastavite svojo zasebnost dostopa
 7. To je vse! Zdaj uživajte v uporabi svojega profila in ga prilagodite svojemu okusu.

VPN za Kodi profil

Ni dvoma, da Kodi ponuja neverjetno zabavo, vendar ste vedno ranljivi pred napadi zlonamerne programske opreme in organi, ki vas vohunijo. Številni dodatki Kodi so zaradi narave vsebine, ki jo ponujajo, globalno uporabljati globalno.

Ogrožanje zasebnosti lahko vedno povzroči grenke posledice. V programu Kodi morate imeti nameščen VPN, da boste zagotovili zasebnost med pretakanjem. Najboljša stvar, če imate enega najboljših VPN-jev za Kodi, je, da ščiti vašo zasebnost, čeprav je močna šifriranje, in vas ne bo pustil gole pred organom.

Četudi prek svojega profila uporabljate uradne dodatke Kodi, lahko vaš prijatelj, ki uporablja drug profil v vašem Kodi, uporablja dodatek Kodi tretje osebe. To lahko ogrozi vašo varnost in zasebnost ter zagotovi, da morate imeti VPN. Še ena odlična stvar je, da lahko prek različnih Kodi profilov uporabljate različne strežnike VPN.

Kakšne so prednosti upravljanja več Kodi profilov

Obstaja veliko prednosti upravljanja več Kodi profilov, kot so:

1. Specifikacija in ločevanje medijske knjižnice

Vsak uporabnik rad prilagodi svoj Kodi glede na svoje potrebe in mnogim ljudem ni všeč, ko se kdo drug vmeša v te prilagoditve. Če sistem delite s prijateljem, lahko svojo medijsko knjižnico vzdržujete po svojih željah in omejite dostop do svojih osebnih map.

2. Dostop do vsebine za otroke in goste gostov

V tej digitalni dobi je postalo potrebno tudi omejevanje dostopa do eksplicitnih vsebin in izziv. V knjižnici so morda nekateri dodatki Kodi, ki niso primerni za otroke.

Če želite omejiti njihov dostop do takih dodatkov Kodi, ustvarite ločen otroški profil in namestite razmeroma varne dodatke in shrambe. To lahko storite tudi za goste gostov, da jim omejite dostop do svoje predstavnostne knjižnice in osebnih map.

3. Za testiranje dodatkov

Številni Kodijevi fanatiki radi občasno lovijo nove Kodijeve dodatke. Vendar pa med poskusom novih dodatkov knjižnica Kodi postane prenatrpana tudi s številnimi nekoristnimi dodatki. Potem čiščenje vseh teh dodatkov postane težava.

Če si želite prihraniti težave, lahko ustvarite profil za testiranje dodatkov in enega za osebno uporabo. Ko čutite, da želite preizkusiti nov dodatek, to storite s svojim testnim profilom in če vam ustreza, ga namestite v svoj glavni profil. Profiliranje vam prihrani veliko časa in stvari olajša za vas.

Kako preklopiti profile v Kodi-ju

 1. Odprite Kodi
 2. Kliknite Nastavitve (ikona gonila)
 3. Kliknite Nastavitve profila > Kliknite na zavihek Profili
 4. Premaknite miško nad profil, ki ga želite uporabiti > Z desno miškino tipko kliknite in kliknite možnost Naloži profil s spustnega seznama.

Kodi se bo znova zagnal in naložila se bo vaš želeni profil.

Težave in popravki profila Kodi

Slabi profili Kodi

Številni uporabniki so poročali, da njihovi profili Kodi ne delujejo pravilno na osebnem računalniku, vendar na drugih napravah dobro delujejo. Tudi po sveži namestitvi Kodi je to vprašanje vztrajalo pri njih. Tu je predogled niti, ki jo je objavil uporabnik Kodi v zvezi s to številko:

Profil Bad Kodi me preganja. od Addons4Kodi

Popravi

Zdi se, da je razlog za to težavo Googlov certifikat, ki ga je treba posodobiti. Če se srečujete s podobno težavo, poskusite preklopiti omrežje ali posodobiti okna.

Obdrži nastavitve kože na novem profilu

Najpomembnejša stvar katere koli uporabnice naprave ali platforme je obnoviti želene nastavitve in podatke. Ko gre za Kodi, uporabniki zelo radi personalizirajo svoj Kodi s kodi. Vendar se veliko uporabnikov sooča s težavo glede ohranitve nastavitev kože, ko ustvarijo nov profil ali posodobijo svoj sistem, in poizvedbe, kot so naslednji, začnejo pojavljati:

Obdrži nastavitve kože na novem profilu kodi

Popravi

Najboljša rešitev za to težavo je varnostno kopiranje guisettings.xml v vašem profilu. Ko ga pozneje obnovite v profilu, se povrneta koža in nastavitve skupaj.

Kako kopirati ali prenesti profil Kodi iz ene naprave v drugo

Vsaka aplikacija ima funkcijo varnostnega kopiranja, ki uporabnikom omogoča varnostno kopiranje pomembnih informacij in podatkov za prenos v druge naprave. Podobno ima Kodi tudi svoj rezervni dodatek, ki se nahaja v uradnem skladišču Kodi addon.

Uporablja se lahko za kopiranje ali prenos profila Kodi iz ene naprave v drugo brez težav. Preprosto sledite tem korakom, da ustvarite varnostno kopijo profila:

 1. Odprite Kodi
 2. V levem meniju kliknite na zavihek Dodatki
 3. V zgornjem levem kotu kliknite ikono polja
 4. Kliknite možnost Namestitev iz skladišča
 5. Pojdite v skladišče dodatkov Kodi > Kliknite na programske dodatke
 6. Pomaknite se po seznamu in kliknite Varnostno kopiranje
 7. Namestite dodatek in ga po namestitvi odprite v meniju programskih dodatkov
 8. Ko odprete dodatek, kliknite na nastavitve in izberite pot, kamor želite shraniti varnostno kopijo
 9. Po tem kliknite zavihek Izbira datotek in omogočite varnostne kopije, ki jih želite varnostno kopirati, nato pa kliknite V redu
 10. Dodatek se zapre in prikazal se bo začetni zaslon. Ponovno odprite dodatek in kliknite Varnostno kopiranje
 11. Postopek varnostne kopije se bo začel
 12. Ko Kodi namestite v drugo napravo in želite obnoviti to varnostno kopijo v tej napravi, namestite dodatek Backup
 13. Odprite dodatek in kliknite Obnovi, vse shranjene nastavitve bodo obnovljene

Ali lahko čarovnik obriše druge Kodijeve profile?

Uporabnik je pred kratkim objavil o težavi, s katero se je soočil po namestitvi čarovnika na Kodi in ta je odstranil njegov profil. Poglejte:

Ali lahko čarovnik obriše druge Kodijeve profile? od Addons4Kodi

Težava čarovnikov je, da obstoječe mape uporabniških podatkov nadomesti z lastnimi. Zato nastanejo profil in izguba podatkov. Če želite preprečiti to težavo, premaknite datoteko “profile.xml” iz mape z uporabniškimi podatki. Zato boste ob namestitvi čarovnika mapo z uporabniškimi podatki zamenjali, vendar vaš profil ne bo odstranjen.

Zaključek

Značilnost profila Kodi je neverjetna in uporabnikom omogoča kopico atributov in svobode, ki jih želijo imeti na Kodi. Mnogi uporabniki se še vedno ne zavedajo te funkcije in koliko je koristna zanje. Profili Kodi so resnično priročna funkcija in če se pravilno uporablja, lahko izboljša izkušnjo Kodi uporabnika.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me