Kako očistiti / odstraniti predpomnilnik video v Kodi XBMC (Leia / Krypton / Jarvis)

Kaj je predpomnilnik kodi ?

Ko predvajate filme, tv-oddaje in druge videoposnetke prek Kodijevih dodatkov, se običajno igrajo briljantno. Vendar vsi dodatki zahtevajo predhodno vloženo količino podatkov, da se vaši videoposnetki ne zaustavijo vsako sekundo. Kodi ta video pomnilnik shrani v RAM z 20MB, ki je privzeto dodeljen vsem dodatkom.


Včasih za pokrivanje visokokakovostnih dodatkov za vmesno pufriranje preglasijo privzete nastavitve in shranijo vmesne podatke na trdi disk. Dobro in dobro za naprave z visokimi specifikacijami, vendar naprave z nizko specifikacijo ponavadi prikazujejo sporočila, kot so “Predpomnilnik je poln, izpraznite predpomnilnik.” To vodi k počasnemu predvajanju videoposnetkov in varovanju predvajalnikov, kadar predvajate visoko kakovostne videoposnetke.

Če počistite privzeti predpomnilnik, če želite popraviti kodi, ne bo škoda, saj sprosti prostor, ki omogoča, da ga drugi dodatki uporabljajo za ustvarjanje medpomnilnika za predvajanje videoposnetkov, kar vam daje odlično predvajanje. Kodi bo naenkrat samodejno zbrisal video predpomnilnik, če potrebuje prostor za svoje dodatke.

Torej, pojdimo naprej in odkrijmo, kako odstraniti (očistiti) predpomnilnik v Kodiju. Pokazal bom metodo za čiščenje predpomnilnika Kodi XBMC Krypton in Jarvis z uporabo najboljšega VPN-ja za Kodi.

Kako samodejno očistiti predpomnilnik v Kodi Krypton 17 z uporabo Super Repo (odpravite težave z odstranjevanjem, ki jih povzroči polno shranjevanje)

Nadgradnja: Merlin čarovnik ne deluje več prek svojega starega vira in očitno so vsi uporabniki nekoliko zaskrbljeni. No, za vse obstaja jasna rešitev! Lahko uporabite Super Repo; znani paket repo, da namestite čarovnika Merlin ali brskate po razdelku o najboljših kodi čarovnikih.

Za čiščenje predpomnilnika se lahko Kodi uporabniki popolnoma zanesejo na Super Repo. Tukaj je korak za korakom navodila za namestitev Super Repo in postopek čiščenja predpomnilnika.

 1. Odprto Kodi > Kliknite na Ikona nastavitev (nahaja se na vrhu) > Pojdi do Upravitelj datotek > Nato dvokliknite Dodaj vir.kako odstraniti predpomnilnik v kodi z merlin
 2. Kliknite, kjer piše “Brez” > Vnesite URL > Kliknite v redu > Vnesite ime vira medija ‘Superrepo’ > Kliknite v redu.
  jasno predpomnilnik kodi
 3. Kliknite “Povratni prostor” tipko večkrat, da se vrnete na Glavni meni Kodi > Zdaj kliknite na Dodatki > Nato kliknite na Namestitev paketov ikona (Nahaja se v zgornjem levem kotu) .addon odstranitev kodi
 4. Izberite Namestitev iz datoteke Zip > Kliknite superrepo > Nato kliknite na Krypton > Repozitoriji > Superrepo. 
  namestite superrepo zip datoteko
 5. Kliknite »superrepo.kodi.krypton.repositories-0.7.04.zipIn počakajte, da se vstavi datoteka zip.Kako samodejno počistiti predpomnilnik v Kodi-ju
 6. Zdaj izberite Namestitev iz skladišča > Izberite SuperRepo repozitoriji [Krypton] [V7]  > Repozitorij dodatkov > Izberite SuperRepo Vse [Krypton [V7]  > Kliknite Namestite > Počakajte, da dodatek omogočite.počistite predpomnilnik pri zagonu kodi
 7. Pojdi nazaj k Dodatki> Kliknite na Ikona polja> Kliknite na Namestitev iz skladišča> Kliknite SuperRepo Vsi [Krypton] [v7] > Programski dodatki >Kliknite Merlin Repozitorij > Zdaj kliknite na čarovnika Merlin (Včasih se prikaže polje Merlin Wizard, v tem oknu morate samo klikniti Open Merlin Wiard).počistite predpomnilnik pri zagonu kodi
 8. Pojdi do Škatla z orodji možnost, ki se nahaja v zgornjem meniju > Na dnu boste videli različne možnosti, najpomembnejše pa so 3 možnosti t.i.. Počistite predpomnilnike, Brisanje paketov, in Izbrišite sličice. Pod vsako od teh možnosti je prostor, ki ga ima vsak. Kliknite na vse te tri možnosti, da sprostite nepotreben prostor.opravil čiščenje predpomnilnika kodi
 9. Ko izbrišete predpomnilnik, izbrišete pakete in izbrišete sličice, kliknite Izhod.

Čestitamo, da ste uspešno očistili predpomnilnik Kodi, uživajte v pavzi brezplačnega predvajanja videov. Ne pozabite, da je pretakanje videoposnetkov odvisno tudi od številnih dejavnikov, vključno z internetno povezavo, vašo WI-FI povezavo, ujemanjem ISP itd..

Kako očistiti predpomnilnik Kodi s čarovnikom Ares (ne deluje)

Drugo zaupljivo skladišče, s katerim lahko očistite kodi predpomnilnik, je čarovnik Ares. Ta dodatek je med redkimi zelo priporočljivimi dodatki drugih proizvajalcev. Sledite tem korakom za namestitev in brisanje predpomnilnika Kodi:

 1. Odprto Kodi prijava> Kliknite na Ikona zobnika (nastavitve) v zgornjem meniju> Kliknite na Upravitelj datotek.
 2. Kliknite Dodajte vir> Kliknite . Vnesite URL http://areswizard.uk/ in kliknite v redu.
 3. Poimenujte ta vir ‘Ares“> kliknite v redu> Kliknite v redu ponovno.
 4. Kliknite Dodatki> Kliknite na Ikona polja vrh levega stolpca.
 5. Kliknite na Namestitev iz zip datoteke> Kliknite na Ares> Kliknite na “repozitorij.aresproject-0.1.0.zip
 6. Počakajte na obvestilo> Kliknite na Namestitev iz skladišča.
 7. Kliknite na Projekt Ares .
 8. Zdaj pa pojdi na Programski dodatki> Izberite Čarovnik Ares > Pritisnite Namestite.
 9. Odprto Čarovnik Ares ko je enkrat nameščen.
 10. Pojdi do Vzdrževanje možnost v zgornjem meniju> Zdaj kliknite na Brisanje predpomnilnika \ brisanje paketov / brisanje sličic > Predpomnilnik bo izbrisan.

To je to! Preprosto, ne tako zapleteno.

Kako očistiti predpomnilnik – Vodič za video vodič

Kako očistiti predpomnilnik v kodi Jarvis različice 16 ali spodaj

 1. Odprto Kodi Jarvis > Nato kliknite na Sistem meni pred zaslonom > Zdaj izberite Upravitelj datotek > Dvojni klik Dodaj vir možnost na dnu.
 2. Ko kliknete Dodaj vir, se kmalu prikaže polje, v katerem morate klikniti možnost “Brez” in vtipkati http://srp.nu/  > Kliknite Končano > Vtipkajte URL Spodaj ime ‘Super Repo’ > Kliknite Končano > Nato kliknite v redu.
 3. Ko končate, se vrnite na Glavni meni Kodi s pritiskom na ‘Esc’ gumb na tipkovnici > Pojdi do Sistem > Nato izberite Dodatki > Nato kliknite na Namestitev iz datoteke Zip > Super Repo > Nato izberite Jarvis > Kliknite na Repozitoriji > Superrepo > superrepo.repo.0704.zip
 4. Zdaj izberite Namestitev iz skladišča > Nato Super Repo Repozitorij [Jarvis] [v6] > Pojdi do Repozitorij dodatkov > Izberite SuperRepo All Repository [Jarvis] [v6] > Hit Namestite  
 5.  Vrnite se dva koraka nazaj in kliknite na Namestitev iz skladišča > SuperRepo All Repository [Jarvis] [v6]> Programski dodatki > Merlin čarovnik > Namestite
 6. Odprite čarovnika Merlin, pojdite na Škatla z orodji možnost > Tu boste predstavili 3 možnosti t.i.. Počistite predpomnilnike, izbrišite pakete, in Izbrišite sličice. Pod temi možnostmi je tudi prostor, ki ga porabi vsaka od teh možnosti.

Kako počistiti predpomnilnik Kodi na zavezi

Zavezo, tako imenovane vilice Exodus, uporabniki Kodi običajno raje za predvajanje filmov in TV oddaj. Ko je Exodus zastaral, je Zaveza zajela osvetlitev. Kljub temu dejstvu se lahko za čiščenje predpomnilnika Kodi uporabniki zanesejo nanj.

Če želite počistiti predpomnilnik Kodi, bodo morda uporabniki najprej morali namestiti dodatek Covenant. Če želite namestiti zavezo na Kodi, si oglejte ta navodila za namestitev.

Tukaj je korak za korakom, da počistite predpomnilnik, ko namestite zavezo:

 1. Odprto Kodi> Pojdite na dodatke> Pojdi do Video dodatki> Odprto Zaveza.
 2. Pojdi na Glavni meni> Odprto Orodja.
 3. Zdaj kliknite na Počistiti začasni pomnilnik in Jasni ponudnik> Kliknite Da> Obvestilo „Postopek končan‘ se bo prikazal.

Tam je preprost način za čiščenje predpomnilnika za uporabnike Kodija. Uživajte.

Kako Kodi počistiti predpomnilnik z ročno uporabo neposredne metode

Za postopek čiščenja predpomnilnika Kodi potrebujete shrambo. V Kodi sicer ne morete počistiti predpomnilnika. Če želite neposredno metodo, potem je tu kratek vodnik za vas:

Za čiščenje predpomnilnika sledite tem korakom:

 1. Prenesite Super Repo Zip datoteko na svojo napravo.
 2. Odprto Kodi > Kliknite Dodatki> V zgornjem levem kotu kliknite ikono v obliki polja.
 3. Izberite Namestitev iz datoteke Zip > Tukaj morate Navigacija preneseno datoteko Zip > Za namestitev bo trajalo nekaj časa.
 4. Kliknite Namestitev iz skladišča> Izberite SuperRepo repozitoriji [Krypton] [V7].
 5. Kliknite Repozitorij dodatkov.
 6. Kliknite SuperRepo Vse [Krypton [V7] .
 7. Kliknite na Namestite > Počakajte, da se dodatek namesti.
 8. Odprto Dodatki meni> Kliknite na Ikona polja.
 9. Kliknite na Namestitev iz skladišča> Kliknite SuperRepo Vsi [Krypton] [v7] > Kliknite Programski dodatki.
 10. Kliknite Merlin Repozitorij > Izberite Merlin čarovnik s seznama> Kliknite Namestite.
 11. Odprto Program Dodaj-ons > Izberite Merlin čarovnik> Pojdi do Škatla z orodji > Kliknite Počistiti začasni pomnilnik.

Sedaj lahko brez zaostajanja uživate v hitrih tokovih. Uživajte!

Kako očistiti predpomnilnik pri programu Exodus Kodi Addon

Vstopanje video v dodatku Exodus lahko včasih traja več let, kar bi lahko bilo zelo frustrirajoče. Morda se boste počutili manj zainteresirane za gledanje filmov in TV oddaj, ko traja veliko časa. Vendar lahko te ovire premagate z brisanjem predpomnilnika na Kodi Exodusu. Tu so naslednji koraki:

 1. Ko namestite Exodus na Kodi, pojdite na Glavni meni Kodi
 2. Pojdi do Dodatek > Video dodatki > Kliknite Exodus.
 3. Tu boste videli številne možnosti, vključno s filmi, TV oddajami, vendar morate klikniti Orodja možnost.
 4. Zdaj poglejte na dnu boste našli dve možnosti t.i.. Izhod: Jasni ponudniki in Izhod: Počistite predpomnilnik. Kliknite obe možnosti in počistite vse. Zdaj si lahko ogledate video posnetke brez puferja.

Ta rešitev bi bila odlična za vaš dodatek Exodus. Vendar bo Exodus kmalu izginil, saj je bila njegova zamenjava že uvedena, tj. Zaveza. Tu je postopek namestitve Covenant na Kodi.

Kako počistiti predpomnilnik v programu Kodi FireStick

Tako kot različice za Windows, Mac in Android lahko tudi pri istem predpomnjenem načinu po korakih uporabite isti postopek po korakih, da počistite predpomnilnik v vašem Kodi za FireStick. Ker ima Amazon FireStick omejeno shranjevanje, je dobro rutinsko počistiti predpomnilnik na napravi.

Prepričajte se tudi o povezavi svojega FireSticka z usmerjevalnikom in nato počistite predpomnilnik v FireSticku po istih korakih kot zgoraj..

Se vidimo kmalu

Upam, da ste meni, kako je mogoče odstraniti predpomnilnik v vodniku Kodi, koristno & vaše težave s pretakanjem so se odlično odrezale. Oglejte si naš blog in vodnike za zanimivejše dodatke, konfiguracijske priročnike, rešitve za odpravljanje težav in deblokiranje za Kodi.

Glede uporabnikov, ki uporabljajo Kodi na Firestick-u, poskusite z brezplačnim VPN-jem za Kodi Fire stick odblokirati geografsko omejene tokove in zaščititi svojo zasebnost.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map