Pretakanje preko spleta

Običajni mediji za zabavo, kot so TV, Radio, niso več glavni igralci v igri. Časi se spreminjajo in paradigme so se precej drastično premaknile, saj se je število uporabnikov interneta po vsem svetu znatno povečalo.

Vir: Statista 

Ta graf prikazuje porast uporabnikov interneta po vsem svetu.

Sodeč po teh statistikah lahko razberemo, da so ljudje začeli prilagajati digitalni trend. Uporabniki kanalov družabnih medijev so se prav tako zelo povečali.

Spletno pretakanje je nov trend in ljudje so se začeli preusmeriti na spletne medije za zabavo!

Spletno pretakanje videoposnetkov je začelo pridobivati ​​na priljubljenosti v letih 2005 do 2010. Storitve, kot sta YouTube in Netflix, so postale zastavni nosilec internetnih uporabnikov za zagotavljanje spletnih pretočnih platform..

V istem obdobju so se začele pojavljati storitve, kot sta Hulu in Amazon Prime, in pritegnile pozornost zahodnih uporabnikov interneta, kljub temu, da sta Hulu in Amazon Prime namenjena ameriškim pretočnim storitvam, do katerih ni mogoče dostopati zunaj ZDA. Te geo-omejitve so še vedno nedotaknjene, vendar je njihova svetovna priljubljenost tako vrhunska, da ljudje z vsega sveta dostopajo do teh storitev tako, da omejitve obidejo z najboljšim VPN za pretakanje.

V zadnjih 5 letih se je pojavilo veliko novih spletnih pretočnih storitev in neverjetno osvojilo trg. Ljudje z vsega sveta se zdaj odločajo za storitve spletnega pretoka, ne pa da bi sedeli pred svojimi televizorji.

Pametni televizorji so bili predstavljeni za boljšo zabavo; ljudje še vedno raje spletno pretakanje zaradi priročnosti in razumne cene. Tu je nekaj spletnih storitev pretakanja, ki jih lahko preizkusite:

 1. Hulu
 2. Sling TV
 3. DirecTV zdaj
 4. Amazon Prime
 5. Fubo TV
 6. Netflix
 7. CBS All Access

Vse te storitve ponujajo kakovostne vsebine, kot so filmi, TV-oddaje, in ljudje lahko prek teh storitev celo gledajo šport v živo. Te storitve zahtevajo plačljive naročnine in mnoge od njih so geografsko omejene.

Te storitve pretakanja medijev so utrle pot za neverjetno in prelomno programsko opremo za pretakanje medijev, ki uporabnikom omogoča gledanje svoje najljubše vsebine, na primer:

 1. Kodi
 2. Plex
 3. Čas za kokice
 4. Streamio
 5. Usher

Kodi – glavni igralec v industriji spletnih pretakanj

Kodi; odprtokodno programsko opremo za pretakanje spletnih medijev je zasnoval in razvil XBMC. Izšel je pred 14 leti po imenu Xbox Media Center, kasneje pa so njegovo ime spremenili v Kodi.

Izvorna koda Kodi je napisana v programskem jeziku Python in C ++. Kodi je programska oprema za več platform, ki je združljiva z različnimi platformami in napravami, kot so:

 1. Android
 2. Windows
 3. Linux
 4. Mac, iOS
 5. tvOS
 6. Amazon FireStick in FireTV
 7. Roku
 8. NVidia Shield

Kodi ima zelo interaktiven in enostaven vmesnik, ki uporabnikom omogoča pretakanje svojih priljubljenih vsebin od koder koli in kadar koli. Njegov protokolarni protokol je edinstven, saj spletne storitve pretakanja imajo kanale za pretakanje; ima različne dodatke Kodi

za pretakanje s. Ti dodatki so različnih kategorij in vrst, vsak ima edinstven vmesnik ter kakovost in namen.

Kodi dodatki omogočajo uporabnikom pretakanje filmov, TV oddaj, glasbe, športa, TV v živo, risanke, plačilo po ogledu itd. Obstajajo tudi dodatki, ki so specifični za Kodi in ki pretakajo samo določeno kategorijo vsebine, kar uporabnikom omogoča izberejo, kaj želijo, in potem je na voljo nekaj dodatkov Kodi, ki zagotavljajo tokove za različne kategorije vsebine.

Ta edinstvenost Kodija je močno vplivala na spletno streaming industrijo in Kodi si je skozi leta prislužil odlično ime. Kodi je nenehno posodabljal, njegov ugled pa je hkrati narasel.

Razlog za Kodijevo slavo je bil očiten, da so uporabniki morali pretakati svoje najljubše vsebine, ne da bi brskalnike odprli preprosto s programsko opremo na svoji napravi. To je uporabnikom prineslo veliko ugodnosti in Kodi je postal vodilni na svojem področju.

Vrste dodatkov

Tu je treba razumeti, da obstajajo tudi uradni dodatki Kodi in neuradni (tretji) dodatki Kodi..

Legit razvijalci razvijejo uradne dodatke Kodi, vsebina, ki jo ponujajo, pa je licencirana. Tok, ki ga nudijo ti dodatki, je zakonit za uporabo, saj uporabnik plača določeno naročnino za pretakanje te vsebine.

Po drugi strani pa neuradne dodatke Kodi razvijajo tretji razvijalci in jih noben organ ne prizna. Vsebina, ki jo nudijo ti dodatki, ni uradno licencirana, saj jo brskajo po različnih ponudnikih in spletnih mestih ter jih ponujajo uporabnikom brez privolitve lastnikov vsebine. Takšno pretakanje vsebine se šteje za nezakonito, ker gre za neposredno kršitev zakonov o intelektualni lastnini in gre za odprto kršitev avtorskih pravic.

Pravna narava vsebine je največja razlika med temi dodatki. Funkcije dodatkov in dostopnost dodatkov se med temi dodatki razlikujejo tudi zato, ker so uradni dodatki Kodi razviti resnično organizacije in imajo veliko podpornega osebja, ki jih lahko upravlja in posodablja. Medtem ko zunanje dodatke Kodi razvijajo samostojni razvijalci, ki niso usposobljeni do tega odstavka.

Zato uradni dodatki Kodi nimajo napak in napak, neuradni dodatki Kodi pa imajo veliko napak in napak, uporabniki pa se soočajo z različnimi vrstami napak med pretakanjem ali dostopom do takšnih dodatkov. Neuradni dodatki se še vedno zrušijo in mnogi dodatki se sčasoma ne zadržijo.

Statistika

Do zdaj je več kot 38 milijonov Kodi uporabnikov po vsem svetu in to je skozi leta dosežek za Kodi.

Po drugi strani je na stotine uradnih dodatkov Kodi in več tisoč neuradnih dodatkov Kodi.

Skrbi zaradi piratstva in kršitev avtorskih pravic

Kodi se je nenehno vrtel po nebu, a sčasoma je njegova slava ujela pogled oblasti in začele so se kopati vanj. Večji del Kodijeve slave gre neuradnim dodatkom Kodi, ki so uporabnikom omogočili, da so si ogledali, kar so želeli, prek piratskih tokov.

Vsak dan se pojavlja nov dodatek, ki zagotavlja brezplačne pretoke za šport, filme, TV-oddaje itd. Vendar pa je stopnja izdaj dodatkov in zaustavitev dodatkov enaka ravni.

Ko je mehurček piratstva odpihnil, se je Kodi začel soočati s številnimi kritikami spletne pretočne skupnosti, zagovornikov zasebnosti in oblasti. Številni dodatki so bili zaprti, drugi pa so poslali pravna obvestila, ki se nanašajo na njihovo prakso.

Še slabše je postalo, ko so na sceno skočila velika imena, kot so Hollywood, MPAA, UK Court, angleška premier League, Sky TV NZ in številni drugi piratski troli.

Ko so predsednika Kodija vprašali o številu uporabnikov Kodija, je zavrnil:

“Na žalost nimam posodobljene številke za uporabnike, in ker ne gledamo, kaj počnejo naši uporabniki, ne moremo vedeti, koliko jih naredi, kar zadeva pretakanje. Številke [MPAA] bi lahko bile popolnoma pravilne ali popolnoma sestavljene. Pravega načina za to ne vemo. “

Nadalje je dodal:

“Sistem addon nam omogoča, da izmerimo priljubljenost dodatkov, izmerimo uporabniško bazo, ocenimo pogostost posodabljanja svojih sistemov in celo uporabnikom pomagamo najti bolj priljubljene dodatke.”

Vir: TechRadar

Po podatkih Alliance Alliance, od 38 milijonov uporabnikov Kodija 68,5% uporabnikov uporablja nezakonite dodatke Kodi; ki šteje do 26 milijonov uporabnikov. To je res zaskrbljujoče vprašanje, saj je več kot polovica uporabnikov Kodija vključenih v piratstvo.

Razbijanje

Oblasti so udarile vse nezakonite dodatke Kodija s polno silo. Prvo skladišče dodatkov, ki se je spopadlo z zajezitvijo, je bilo TVAddons; skladišče z največjo knjižnico neuradnih (nezakonitih) kodijevih dodatkov.

Poleg tega so sodišča v Veliki Britaniji in oblasti različnih držav predhodno naložene Kodi škatle poimenovale nezakonite. Po prepovedi prodaje Kodi škatel je bilo veliko aretacij in veliko uporabnikov in razvijalcev je prejelo obvestila DMCA.

Številni zelo znani neuradni razvijalci dodatkov Kodi, kot so Ares Wizard, Mr.Blamo. Illuminati, Terrarium TV Colossus in še nekaj drugih se je ustavilo, ker so bili pod velikim pritiskom oblasti in so prejeli obvestila DMCA in obvestila ACE.

Tudi beseda „Kodi“ je bila odstranjena iz predlogov za samodejno dokončanje iskanja pri Googlu. To je res odvračljiv dejavnik tako za Kodi-jeve uporabnike kot za Kodi-jeve razvijalce.

Zaustavitev skladišč in dodatkov je povzročila velik zlom, saj so uporabniki, ki so uporabljali te dodatke in skladišča, nemočni. Vse kar bi lahko storili je bilo, poiskati nadomestna skladišča in če so imeli srečo, so jih našli. Vendar mnogi dodatki gostijo svoja izvirna skladišča in ko je ta shramba zaprta, je skoraj nemogoče najti alternativo temu.

Številna skladišča in dodatki se odvrnejo od takšnih okvar, vendar je to redek primer. Kot primer lahko vzamete skladišče Kodi Israel, ki je pred nekaj meseci padlo zaradi neznanih razlogov. Ta shramba je imela skoraj vse priljubljene dodatke v njej, njena odsotnost pa je začutila celotna skupnost, ker se je veliko uporabnikov zanašalo nanjo. Kljub temu se je pred nekaj tedni odbila nazaj z novim URL-jem in uporabniki so spet na tekoči poti. Enako je bilo z UKodi in številnimi drugimi repozitoriji, vendar nima vsakega skladišča ali dodatka toliko sreče.

Številni razvijalci se odpovedujejo zaradi takšnih popadkov, ker jih to moti. Zaustavitev TV Terrarium je nedavni primer, saj je zadnje sporočilo njegovega vodilnega razvijalca jasno pokazalo, da se je odpovedal projektu, potem ko so ga oblasti močno pritiskale.

Goveje meso v industriji

Oblasti za boj proti piratstvu so bile usmerjene v oči o nezakonitih dejavnostih dodatkov Kodi in vse so zelo natančno spremljale. Ko so spletne pretočne storitve, kot sta Netflix in Amazon, skočile v kampanjo proti nezakonitim Kodijevim dodatkom, je zajezitev pridobila na zagonu.

Ob strani oblasti obstajajo lobiji v skupnosti Kodi. Ena najvidnejših žrtev sama po sebi je TVAddons. Je eden najbolj priljubljenih neuradnih razvijalcev dodatkov Kodi in ima svoje skladišče.

TVAddons se je v preteklosti srečeval z nekaterimi ukinitvami in pravnimi obvestili, vendar kljub vsemu vročini še vedno deluje na spletu in ima veliko oboževalskih baz. TVAddons je na sodišču objavil blog o svoji zadevi in ​​začel je s to izjavo:

TV ADDONS tožijo največji ponudniki telekomunikacijskih storitev v Kanadi: Bell, Videotron, Rogers in TVA. Nikoli nam niso poslali obvestila o odvzemu, čeprav to zahteva zakon. Nikoli nismo gostovali niti bili neposredno povezani s katero koli vrsto zaščitene vsebine. Manj kot 1% vseh dodatkov Kodi, ki smo jih indeksirali, so bili celo obtoženi, da “kršijo.” Kljub temu si prizadevajo uničiti našo skupnost in vseeno jim je, katere pravice v tem postopku kršijo. Med civilno tožbo so nas poskušali prisilno zaustaviti, toda pravičnost je prevladala in TV ADDONS je na sodišču zmagal. Mislili smo, da je vse v redu, dokler nam niso uspeli manipulirati z zakonom, da bi nas vseeno spustili …

Tu je posnetek zaslona prometa, ki ga je TVAddons lani objavil na svojem blogu:

To je vse o profilu TVAddons, zdaj pa si oglejmo govedino, ki jo imajo nekateri blogerji in pisci tehnoloških pregledov proti TVAddonsom:

To so samo naključni blogerji in tehnološki recenzenti, ki komentirajo TVAddons. Vendar pa je bilo v letošnjem letu med novimi nastajajočimi Kodi addon razvijalci z obstoječimi in uveljavljenimi Kodi razvijalci videno še eno govedino.

Obstajajo razvijalci, ki verjamejo, da zaslužek iz teh dodatkov škodi občutku skupnosti Kodi. Po drugi strani pa druga stranka meni, da je njihov trud zaslužen za plačilo in si zaslužijo plačilo za tveganje, ki ga prevzamejo z brezplačnim zagotavljanjem zaščitenih avtorskih vsebin.

Kodi trend upada

V zadnjih nekaj mesecih je bilo opaziti, da se trend Kodi sčasoma zmanjšuje. To zadeva tako skupnost Kodi kot tudi proizvajalce vsebine.

Kodi je eden najbolj potencialnih trgov za spletne distributerje in proizvajalce pretočnih vsebin. Glavni razlogi za zmanjšanje Kodijevega trenda še niso znani, toda po besedah ​​pretočnih gurujev je to lahko posledica vse večjega krčenja piratstva proti Kodijevim dodatkom.

Kodi je že leta prevladujoča programska oprema za pretakanje, do lanskega leta pa ji ni uspelo prehiteti nobene druge platforme za pretakanje. Vendar se zdi, da se tabele vrtijo, saj je upadanje njegovega trenda dalo veliko prednost spletnim pretočnim platformam, kot je Hulu, da izkoristijo tržni delež.

Kodi je eden najbolj potencialnih trgov za spletne distributerje in proizvajalce pretočnih vsebin. Glavni razlogi za zmanjšanje Kodijevega trenda še niso znani, toda po besedah ​​pretočnih gurujev je to lahko posledica vse večjega krčenja piratstva proti Kodijevim dodatkom.

Kodi je že leta prevladujoča programska oprema za pretakanje, do lanskega leta pa ji ni uspelo prehiteti nobene druge platforme za pretakanje. Vendar se zdi, da se tabele vrtijo, saj je upadanje njegovega trenda dalo veliko prednost spletnim pretočnim platformam, kot je Hulu, da izkoristijo tržni delež.

Kot vidite, trend Hulu do konca leta 2017 nikakor ni bil blizu Kodija, vendar je do sredine leta 2018 prehitel Kodi. Hulu je ena vodilnih spletnih pretočnih platform in takšna primerjalna statistika sklepa, da so morda dnevi prevlade Kodija konec.

Številni spletkarski dresniki verjamejo, da če trend še naprej pada s tem tempom in če se ti napadi ne upočasnijo ali ustavijo, bomo morda kmalu opazili konec vladavine Kodija ali celo njegovo prisotnost.

Kodi je bil v središču pozornosti, hkrati pa se sooča tako s kritikami kot s pohvalo. Vendar pa se je slika Kodija zelo poslabšala zaradi negativnih novic in povratnih informacij. Razvijalci Kodija so se v tem času okrepili in skušajo znova združiti skupnost Kodi in obnoviti njen ugled prek različnih socialnih forumov.

Kaj je naslednje za Kodi

Kodi ima še vedno veliko potenciala v sebi in priložnosti v panogi, saj industrija cveti iz dneva v dan. Da bi ponovno pridobili svoj zagon, bo ekipa Kodi morala poskrbeti, da bodo odpravili meglo obtožb o piratstvu, ki jih je zajelo, in izšli čim bolj čisti..

Za nadzor uporabe dodatkov Kodi in zagotovitev, da uporabljeni dodatki ne povzročajo nobene kršitve avtorskih pravic, je potreben strog nadzor nad uporabo. Le tako si lahko povrnejo ugled, ki je bil zelo razbit.

Kljub temu pa nihče ne more zanikati dejstva, da je Kodi dosegel to raven zaradi dodatnih dodatkov Kodi, vendar je to čas, ki bodo morali sprejeti velike korake proti piratstvu..

Edinost Kodijeve skupnosti je lahko tudi zelo obetaven dejavnik pri ponovni rasti Kodijevega bitja, na to bomo morali počakati in videti. V tem obdobju bodo druge storitve pretakanja prek spleta še naprej povečevale svoj tržni delež in to premagale, Kodi pa bo zagotovo moral pripraviti nekaj boljšega in inovativnega.

Držim pesti!

Srce materije

Kodi je leteča trdnjava, ki že dlje časa kraljuje v industriji pretakanja medijev. Vendar se zdi, da se dnevi Kodija bližajo, saj se trend iz dneva v dan zmanjšuje. Odprlo je veliko obrvi in ​​postavljajo se vprašanja o potencialu Kodija in njegovi trajnosti.

Kodi je že v globokih vodah obtožb piratstva in njegovo pravno stališče je bilo pod vprašajem kljub številnim pojasnilom, ki jih je podala sama ekipa Kodi.

Ukrepi se s časom povečujejo in zaradi teh tretjih dodatkov Kodi trpi. Oblasti se zdaj bolj zaostrujejo v spletnem piratstvu in to ni povsem osredotočeno na Kodi, vendar so druge brezplačne spletne pretočne storitve in hudourniki prav tako v prekrižju organov za boj proti piratstvu..

Za Kodi in skupnost je resnično ključnega pomena čas, da bo treba počakati in videti, kako more je za Kodija surovo, saj se bodo naslednji meseci lahko izkazali za dokončne..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me