Ste se že kdaj vprašali, da boste lahko prek enega predvajalnika za pretakanje pretakali celo vrsto različnih vsebin? Ne, kajne! No, nihče ni mislil tako in to je počel Kodi!

Postavil je odličen standard, ki ga ni enostavno tekmovati. Kodi in njeni dodatki uporabnikom omogočajo pretakanje filmov, TV oddaj, risank, športa, novic in številnih drugih različic vsebin v živo prek ene same platforme.

Po zaslugi velikega ugleda je Kodi znan po vsem svetu in pravi pretočni geek bi Kodija zagotovo uporabljal enkrat v življenju.

Kaj je Kodi?

Kodi je odprtokodna aplikacija za pretakanje medijev, ki jo je pred 14 leti razvila fundacija XBMC. Kodi opazovalcem in nagajivim pikom omogoča gledanje svojih najljubših filmov, TV oddaj, TV v živo, novice, športne prireditve v živo, glasbo, risanke in še veliko več. Kodi je pridobil priljubljenost zaradi vsestranske razpoložljivosti vsebine s svojimi dodatki.

Številne spletne storitve za pretakanje se lahko uporabljajo za pretakanje različnih vsebin, vendar so njihove omejitve razlog, da se ljudje ne odločijo za njih. Storitve pretočnega pretoka, kot sta Hulu in Amazon, so velikani, vendar je Kodi kot programska aplikacija prevzela njihovo spletno pretočno dirko in pokritost občinstva zaradi svoje sposobnosti prilagajanja in raznolikosti..

kaj je kodi programska oprema

Kodijeva raznolikost ni povezana le z njeno vsebino, ampak tudi s platformami in napravami, s katerimi jih je mogoče uporabljati. Kodi je mogoče namestiti v skoraj vse naprave in skoraj v vsakem operacijskem sistemu. Uradno spletno mesto programske opreme XBMC je Kodi.tv

Neverjetno, kajne?

Kdaj ste bili zadnjič eno samo aplikacijo za pretakanje, ki jo lahko uporabljate v različnih operacijskih sistemih in aplikacijah, kot so Windows, Android, Linux, iOS, Fire TV, Xbox, Roku, Raspberry Pi in na pametnih televizorjih?

To je resnična konkurenčna prednost, ki jo ima Kodi pred drugimi.kaj je kodi software gif

Kodi ima na stotine dodatkov, ki uporabnikom omogočajo gledanje svojih najljubših vsebin v HD kakovosti z enim klikom. Najboljša stvar kodi je, da so na voljo dodatki Kodi namenski dodatki za vsako kategorijo, ki uporabnikom olajšajo izbiro dodatkov, ki ustrezajo njihovim potrebam.

Obstajajo posebni dodatki Kodi za različne regije, ki zagotavljajo tokove za to regijo, s čimer razpršijo Kodi z uporabo občinstva. Zaradi te raznolikosti XBMC je med ljudmi pridobil tako velik ugled.

Kaj lahko prenašate / gledate na Kodi?

V programu Kodi lahko prenašate ali gledate skoraj vse, kar si lahko ogledate na svojem kabelskem ali satelitskem televizorju. Ima široko paleto dodatkov, vsak pa vam ponuja veliko različnih kanalov in tokov, med katerimi lahko izbirate.

Kodi svojim uporabnikom omogoča dostop do kanalov v živo iz različnih regij, kar jim omogoča dostop do tokov vsebine, ki na njihovi televiziji ni na voljo. Za razliko od drugih spletnih pretočnih naprav, kot sta Amazon FireStick in Chromecast, XBMC ne gosti aplikacij, ima pa dodatke, ki jih je mogoče uporabiti za pretakanje vsebine.namestitev kodi xbmc

Obstajata dve vrsti dodatkov:

 1. Uradni dodatki

Dodatki, ki jih licencirajo distributerji vsebine in zahtevajo naročnino, ker se njihovi tokovi oddajajo in so v njihovi lasti in niso vključeni v piratstvo. Ti dodatki so na voljo v uradnem skladišču dodatkov Kodi.

Ne bo vam treba iskati nikjer na spletu, preprosto pojdite na razdelek Dodatki in tam odprite brskalnik z dodatki, pojdite na možnost Namestitev iz repozitorija in tam bo pred shrambo dodatkov shramba dodatkov Kodi ti.

 1. Neuradni dodatki

Fundacija XBMC ali katero koli certificirano in licenčno podjetje ne razvija neuradnih dodatkov, toda neuradni razvijalci in programerji razvijajo te neuradne kodi dodatke.

Sprašujem se zakaj?

Zveni kot piratstvo!

Da, vseeno spada pod zastavo piratstva, ker gre za prvo kršitev avtorskih pravic. Vendar ni nujno, da bi lahko pri Piratih sodeloval vsak dodatek Kodija tretjih oseb, saj obstaja nekaj dodatkov, ki ponujajo povezave za pretakanje premij.

Zdaj bi se spraševali, zakaj bi kdo uporabljal dodatek tretjih oseb!

No, razlog je precej preprost in s tem se je vredno strinjati! Ti dodatki so brez naročnine in zagotavljajo kakovostne tokove iz skoraj vsakega kanala in za vsako kategorijo vsebine. Ta razlog pozdravlja veliko bingejevih opazovalcev in pretočnih štrenirjev, ker dobijo dostop do vsega, kar si želijo videti, zato se odločijo za takšne dodatke.

Ko veste, da je vsebina teh dodatkov brezplačna in je nekoliko nezakonita, boste morda razmišljali, ali obstaja kakšen način uporabe teh dodatkov ali ne. No, obstaja varen način uporabe teh dodatkov, in sicer z uporabo zaupanja vrednega in najboljšega VPN-ja za pretakanje Kodija, ki zagotavlja kakovostno varnost, saj digitalna svoboda ne sme biti kompromisov.

Vprašanja zakonitosti in pomisleki, ki jih je družba Kodi sprožila zaradi teh dodatkov, so opisana spodaj. Poskrbite, da boste dobro prešli skozi njih.

Kodi Prenos

Kodi je uradno na voljo na različnih platformah; tukaj je seznam z njihovimi povezavami za prenos:

PlatformaPovezava za prenos
WindowsPrenesite Kodi za Windows
OSX / iOS / MacOSPrenesite Kodi za OSX / iOS; Prenesite Kodi za MacOS
AndroidPrenesite Kodi za Android
LinuxPrenesite Kodi za Linux
Malina PiPrenesite Kodi za Raspberry Pi

Namestitev Kodija in njegovih dodatkov na te platforme je zelo enostavna in v primeru, da potrebujete kakršno koli pomoč, se obrnite na naše Kodi navodila za namestitev.

Vendar je Kodi mogoče namestiti tudi na nekaj drugih platformah. Da, neuradno!

Sledijo neuradne platforme, na katere je mogoče namestiti Kodi, in za vaše udobje sem povezal svoja navodila za namestitev teh platform:

 1. Amazon Fire TV / FireStick
 2. Roku
 3. Xbox
 4. Samsung Smart TV
 5. Kodi na Androidu
 6. Kodi na Raspberry Pi

Namestitev Kodija na te naprave je nekoliko zapletena, zato lahko preprosto kliknete na njih in pristali boste na navodilih za namestitev.

Ali je Kodi zakonit?

Sama Kodi je pravna v vseh pogledih, vprašanje glede zakonitosti Kodija pa bi moralo biti zdaj označeno kot nično. Ker je bilo o njem že veliko razprav in so številna pojasnila zagotovili pretočni geeki in spletni zagovorniki zasebnosti.

Glavni vzrok za vse te pomisleke glede zakonitosti v zvezi s Kodijem je bil naveden zaradi fiaska, ki so ga ustvarili ti dodatki. Zaradi njihove vpletenosti v piratstvo so se pojavile obtožbe o Kodiju in fundacija XBMC se je morala zaradi tega soočiti z veliko nasprotovanja.

Številne regije so uvedle strogo prepoved številnih pretokov in dodatkov, nekatere od njih pa so celo začele spremljati prodajo in nakup Kodi škatel.

Toda to se ni ustavilo!

Oblasti so začele spremljati tudi uporabo programske opreme Kodi in Kodi škatle po vsem svetu in stvari so se začele slabšati za ljudi, ki prodajajo ilegalne Kodi škatle, ko so v to jamo skočili regulativni organi in proizvajalci vsebin.

Želite vedeti glavne regije, ki so naredile stroge korake proti Kodiju in piratstvu; poglejte spodnji seznam:

 1. Evropa
 2. ZDA
 3. UK
 4. Nemčija
 5. Kanada
 6. Avstralija

 Je Kodi Legal v Kanadi?

Kodi sam je v Kanadi zakonit, vendar je prodaja polno naloženih Kodi škatel nezakonita! Upoštevajte to!

Nekaj ​​podjetij v Kanadi je menilo, da bi bila prodaja polno obremenjenih Kodi škatel zabavna in dobičkonosna, ne da bi se jih karkoli lotili, kaj bi lahko šlo narobe. Popolnoma naloženi Kodi polja so preprosto Kodi polja, ki imajo vnaprej naložene dodatke ali neuradno pretakanje vsebine. Uporaba takšnih Kodi škatel je nezakonita, ker to spada pod zastavo piratstva.

Prodajalci in prodajalci, kot so ITVBOX.NET, My Electronics, Android Bros Inc., WatchNSaveNow Inc in MTLFreeTV, so priljubljena imena med tistimi, ki so prodali te polno naložene Kodi škatle.

Ti trgovci in prodajalci polno naloženih polj Kodi so se soočili s tožbami proizvajalcev vsebin in lastnikov, kot so Rogers Communications, Bell, Videotron in nekateri drugi..

Prepoved, ki jo je izreklo zvezno sodišče, je še vedno nedotaknjena in nihče ne sme prodajati, kupovati ali uporabljati vseh polno naloženih polj Kodi. Raven prilagajanja, ki jo ima Kodi, je za organe nekoliko zaskrbljujoča in težko nadzorljiva. Eno najvidnejših imen, s katerimi se soočajo s pravnimi dejanji, so bili televizijski dodatki, ki so morali zaradi zveznih obvestil ukiniti svojo uradno domeno.

Vendar pa stare navade zamrejo in zato se je v panogo vrnil z novo domeno. Morali bomo videti, kako dolgo to lahko preživi.

Kodi ni več del tržnega niša, temveč je izpostavila temo v smislu spletnega pretakanja in piratstva.

Ne veste, ali to povzroča težave fundaciji XBMC ali je to blagoslov za Kodijevo priljubljenost.

 Je Kodi Legal v ZDA?

ZDA veljajo za največji potencialni trg spletnih brskalnikov in bingejev, zato je Kodi v tej regiji zelo priljubljen. Vendar je ameriška vlada pozvala k strogim ukrepom proti vsem ljudem, ki se ukvarjajo z nezakonitim pretakanjem in spletnim piratstvom.

Tudi Hollywood se je uprl nezakoniti uporabi XBMC!je kodi legal v ZDA kodi legal v ZDA

Organi so bili zelo opazovani in spremljajo zelo ostro nasilje nad ljudmi, ki prodajajo nezakonite Kodi škatle. Kljub temu je uporaba programske opreme Kodi in njenih uradnih dodatkov še vedno zakonita in varna za uporabo.

Mnogi razvijalci dodatkov za Kodi so prejeli obvestila in opozorila in so v zameno začasno ustavili svoje storitve.

Celo eBay in Amazon sta na svojih spletnih mestih prepovedala prodajo takšnih Kodi skrinj, predsednik ZDA pa je pozval k strogi akciji proti nezakonitemu pretakanju. Celo najboljša socialna platforma za prodajo teh naprav; Facebook je jasno povedal, da prodaja takšnih ilegalnih stvari na Facebooku strogo ni dovoljena.

 Je Kodi Legal v Avstraliji ?

Organ za boj proti piratstvu je bil v Avstraliji zelo aktiven zadnjih nekaj let in izvaja zatiranje proti hudournikom in nelegalnim platformam za pretakanje. Pred kratkim so poskušali čim bolj zmanjšati uporabo Bit torrent v svoji regiji, vendar niso bili tako uspešni, kot so pričakovali. Lahko so zmanjšali in skupno število 20% uporabnikov novih torrentov, vendar geeki sploh niso bili odvrnjeni..

Zdaj so začeli improvizirati svoj akcijski načrt in so se zdaj bolj usmerili v polno napolnjene Kodi škatle, ki jih je nezakonito prodajati po vsem svetu..

Ne bo pomote, Kodi je v Avstraliji zakonit, govorimo samo o polno naloženih Kodi škatlah.

Pred kratkim sta se zveza za ustvarjalnost in zabavo ter drugi partnerji združili v operaciji proti nezakonitim storitvam IPTV, ki zagotavljajo pretoke filmov in TV oddaj brez avtorskih pravic. Organi za boj proti piratstvu so začeli ciljati tudi na distributerje ilegalnih Kodi škatel in na uporabnike.

 Je Kodi Legal v Veliki Britaniji ?

Veliko število občinstva uporablja Kodi in drugo spletno storitev pretakanja v Veliki Britaniji. To je resnično potencialna in denarna regija za takšne storitve. Vendar odkar se je trend spletnega piratstva dvignil, so oblasti zaščitene in strogi zakoni in zakonodaja so bili upoštevani.

Glede na raziskavo, ki so jo opravili v regiji, Kodi na svojih domovih uporablja več kot 5 milijonov uporabnikov. Sodeč po tem dejstvu, lahko merimo, koliko uporabnikov bi lahko sodelovalo pri kršitvah avtorskih pravic in piratstvu.

Združeno kraljestvo je svoje zakone o piratstvu zaostrilo in zaporne kazni v takih primerih so se povečale. Pred kratkim je sodišče Newcastle Crown obsodilo štiri leta in pol zapora za dva moška, ​​ki sta sodelovala pri prodaji polno napolnjenih Kodi škatel.

John Dodds in Jason Richards sta to priznala in po poročilih, ki prihajajo, sta oba prodala na stotine nezakonitih Kodi škatel za pretakanje angleške premier lige. Velika Britanija je regija, ki je nora za nogometom in njihova premier liga je znana po vsem svetu. Te osumljence so prijeli po pritožbah Premier lige.

Vladne agencije in organi za boj proti piratstvu vseh teh regij so trenutno zelo dejavni pri nadzoru spletnega piratstva in nezakonitega pretakanja. Urad Združenega kraljestva za intelektualno lastnino in Evropsko sodišče sta zelo dejavna pri zmanjševanju nezakonitih pretočnih operacij.

Uporabniki, ki uporabljajo Kodi in njegove dodatke XBMC drugih proizvajalcev, morajo biti varni, kar se lahko zgodi samo s pomočjo VPN storitve. Zaščiteno omrežje uporabnikom omogoča pretakanje in brskanje po spletu brez strahu, da bi se znašli v težavah.

Kako uporabljati Kodi?

Kodi ima zelo dobro preprost in organiziran vmesnik, ki ga lahko vsakdo preprosto uporablja in razume. Namestitev dodatkov je precej preprosta in se lahko izvede v nekaj minutah. Če želite namestiti uradni dodatek, lahko to preprosto storite tako, da odprete uradno shrambo dodatkov Kodi, ki je vnaprej nameščena.

Do tega skladišča lahko dostopate tako, da odprete meni Dodatki in kliknete ikono namestitvenega paketa. Odprlo se bo novo okno, v katerem boste videli možnost »Namestitev iz možnosti Repozitorija«, kliknite nanjo in videli boste seznam vseh repozitorij. Od tu lahko greste v skladišče dodatkov Kodi in namestite vse uradne dodatke, ki jih želite uporabiti.

Ko namestite dodatke, lahko uživate v pretakanju z njimi, tako da preprosto odprete meni dodatkov. V meniju Add-ons je več kategorij, kot so:

 • Video dodatki
 • Programski dodatki
 • Glasbeni dodatki
 • Slikovni dodatki

Pojdite na kategorijo, v katero spada vaš dodatek, in tam jo boste zlahka našli na seznamu. Večina dodatkov, ki se uporabljajo za pretakanje, je iz kategorije Video dodatki. Toda orodja za vzdrževanje in ustrezni dodatki so uvrščeni v kategorijo programskih dodatkov.

Če ne želite namestiti dodatkov Kodi drugih proizvajalcev, morate nato prenesti njihova skladišča. To lahko storite na dva načina:

Namestite dodatke Kodi: Dodajanje vira repozitorija

Če želite namestiti dodatek z dodajanjem vira repozitorija, sledite tem korakom:

 1. Odprite Kodi v svoji napravi.
 2. Pojdite v meni z nastavitvami s klikom na ikono zobnika, ki je prisotna na vrhu levega menija.
 3. V tem meniju odprite Upravitelj datotek.
 4. Zdaj boste videli možnost Dodaj vir, kliknite na možnost na levem seznamu.
 5. Odpre se pogovorno okno; videli boste polja za izvorni URL in ime. Vnesite URL skladišča in kliknite V redu.
 6. Nato navedite ime tega vira in kliknite V redu.
 7. Ponovno preverite obe vneseni vrednosti in znova kliknite V redu, da zaprete pogovorno okno.
 8. Zdaj se vrnite na začetni zaslon Kodi.
 9. Pojdite na meni Dodatki s klikom na zavihek Dodatki v levem stolpcu.
 10. V zgornjem levem kotu kliknite ikono namestitvenega paketa (ikona v obliki polja).
 11. Odpre se nov meni, kliknemo na »Namestitev iz datoteke Zip ”
 12. Pomaknite se navzdol po seznamu in izberite vir glede na ime, ki ste ga predhodno dodali. Mapa se bo odprla in imela bo datoteko zip, kliknite nanjo in počakajte nekaj sekund, da se prikaže obvestilo.
 13. Zdaj kliknite možnost Namestitev iz repozitorija, pomaknite se po seznamu in odprite shranjeno skladišče za ustrezni dodatek.
 14. Izberite želeni dodatek in kliknite Namestitev.

Dodatek bo nameščen in prikazalo se bo obvestilo. Zdaj lahko do dodatka enostavno dostopate iz menija Add-ons.

Nekaj ​​najboljših uradnih dodatkov za Kodi:

 1. Plex
 2. Žično
 3. Eurosport Player
 4. ESPN 3
 5. BBC iPlayer

Če iščete dodatne dodatke za pretakanje brezplačne vsebine, poskusite naslednje:

 1. Izhod
 2. Zaveza
 3. Placenta
 4. Vzpon Neptuna
 5. SportsDevil
 6. Joker Sports
 7. Zacetek
 8. Ponovno rojstvo
 9. Pulzni fitnes
 10. Končni IPTV

Namestite lahko tudi kodi različice, ki so odličen način, da se izognete težavam, kot je namestitev vsakega dodatka drug za drugim. Zgradbe so velike in v njih so vnaprej nameščeni nekateri dodatki Kodi. Uporabniki lahko preprosto izberejo, kateri gradnik ima v sebi želene dodatke, nato pa ga lahko enostavno namestijo tako, da sledijo istemu postopku, ki je prikazan zgoraj.

Zgradbe prihranijo čas, vendar tudi zajemajo veliko sistemskega pomnilnika. Osebno ne maram Kodi gradnje, ker moje izkušnje z nekaj Kodi gradnji niso bile ravno velike, ker upočasnjujejo Kodi. Kljub temu pa nekaj modelov deluje odlično in zagotavlja brezhibno izkušnjo pretakanja.

Druga odlična stvar, ki jo lahko poskusijo uporabniki, so Kodi kože, da spremenijo svoj Kodi vmesnik. Preobleke na nadzorni plošči Kodi dajo nov videz in pomagajo uporabnikom, da prilagodijo svojo Kodi, kolikor hočejo, po želji.

Namestite dodatke Kodi: Način neposrednega prenosa

Drug način namestitve dodatka je tako, da prenesete datoteko Zip iz svojega repozitorija neposredno z izvornega spletnega mesta in jo nato namestite. To je sorazmerno kratka metoda in geeki jo imenujejo metoda neposrednega prenosa. Tu je postopek nameščanja dodatkov z neposrednim načinom prenosa:

 1. Prenesite datoteko Zip v skladišču na svojo napravo.
 2. V napravi zaženite Kodi in pojdite v meni z dodatki.
 3. V zgornjem levem kotu zaslona kliknite ikono namestitvenega paketa.
 4. Zdaj kliknite možnost Namestitev iz datoteke Zip.
 5. Brskajte po sistemu in odprite preneseno zip datoteko. Repozitorij bo nameščen in prikazalo se bo obvestilo.
 6. Ko se prikaže obvestilo, kliknite možnost Namestitev iz skladišča.
 7. Zdaj odprite preneseno shrambo in izberite dodatek po svoji izbiri.
 8. Zdaj kliknite Namestite in počakajte, da se prikaže obvestilo z omogočenimi dodatki.

Tam imate svoj dodatek omogočen prek metode neposrednega prenosa. Večina uporabnikov ponavadi namešča dodatke s to metodo, ker je kratka in enostavna.

Kodi Recenzije Reddit in Twitter

Kodi ima veliko oboževalko, ki spremlja po vsem svetu. Vendar pa so ocene nad Kodijem nekoliko mešane, saj obstajajo ljudje, ki uživajo v uporabi Kodija, po drugi strani pa so tudi ljudje, ki so proti. Oglejte si te tvite in teme Reddit, da vidite, kako se ljudje počutijo glede Kodija.

Najprej poglejte pozitivno stran

Komentar iz razprave d4nm3d komentar iz razprave "Kaj je kodi dobro??".

Komentar iz razprave Komentar Boogertwilliams iz razprave "Kaj je kodi dobro??".

Komentar iz razprave Sillycyco komentar iz razprave "Kaj je kodi dobro??".

Naj skoči naprej na nekaj negativnih misli o Kodiju.

Komentar iz razprave Komentar NedSc iz razprave "Po kratki razpravi zdaj sprašujemo, ali se pogovor o dodatku Sivo območje / piratstvo zgodi na / r / Addons4Kodi".

Komentar iz razprave Komentar 13378 iz razprave "Kodi Piracy in Addon Napovedi za leto 2018".

|| Haha sem na epizodi, kjer je Keith in jules poroka, toda ne morem jih gledati, ker ima mama to napravo, imenovano Kodi, da je nezakonita, da bi jih nehala delati na meni na pol poti skozi epizodo 16, tako da je zanič moram. Počakajte teden v ponedeljek, da poskusite dobiti škatlo. xD

– Stι ᥣᥱ s Stι ᥣ ι ᥒ skι (@SpazWithABat) 19. avgusta 2018

Nekdo bi moral povedati, da je Kodi popolnoma zakonit!

Tu je smiselna izjava, povzeta vse v enem stavku:

Vse Kodi škatle so zakonite – tisto, kar nekdo vloži v njih, je lahko nezakonito.

– simonmel (@ simonmel5) 14. avgusta 2018

Zaključne besede

Kodi je sama galaksija, saj uporabnikom omogoča preseganje domišljije. Njeni vtičniki in dodatki so tisto, kar je polepšalo, uporabnikom pa omogočajo, da z enim klikom uživajo v svojih najljubših vsebinah po vsem svetu..

Kodi je postavil merilo uspešnosti v industriji spletnega pretoka in medijskega igranja, ki je ni enostavno preseči. Ni važno, koliko ga konkurenti Kodi poskušajo prehiteti, svoboda, ki jo je dal stremerjem, se nikoli ne more ujemati..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me