Ubuntu; najbolj priljubljen okus Linuxa podpira najboljšo programsko opremo za pretakanje, tj. Kodi, Kodi pa lahko v nekaj minutah enostavno namestite na Ubuntu in uživate v brezhibnem pretakanju. Temeljito upoštevajte naš vodnik, če želite izvedeti več o združljivosti Koi in Ubuntu.

Kaj je Ubuntu?

Ubuntu je odprtokodni operacijski sistem in distribucija Linux, ki temelji na Debianu. To je pravzaprav različica operacijskega sistema Linux, tako kot je imel Windows XP, Vista itd.
Je najbolj zaželen in dobro znan operacijski sistem, ki se uporablja za računalništvo v oblaku. Razlog je ustvarjanje atributa ukazne vrstice in njegova hitrost. Druga velika prednost Ubuntuja je, da je skoraj nemogoče, da bi se okužil z zlonamerno programsko opremo ali virusom in je ni mogoče pokvariti. To ga uvršča med najbolj varne in zanesljive operacijske sisteme.

Ali lahko Kodi namestim v Linux?

Da, Kodi lahko namestite v Linux s prenosom programa Kodi prek ukazne vrstice. Vendar se postopek namestitve Kodi za Ubuntu precej razlikuje od namestitvenega postopka, ki se izvaja na drugih platformah, zaradi zapletenosti njegove izvorne kode in atributov.

To je najboljša stvar Kodija, da ga je mogoče namestiti na skoraj vsako platformo. Uporabniki po vsem svetu Kodi uporabljajo na platformah in napravah, kot so:

Windows PC, Roku, Mac, iPad / iPhone, Apple TV, Samsung Smart TV, naprave Android, Fire Stick in Fire TV itd. Potencial Kodijeve širitve na druge platforme je izjemen in je eden od razlogov, zakaj se ljubitelji pretakajo po vsem svet odloči Kodi za pretakanje svojih najljubših filmov, TV oddaj, športa, TV v živo itd. XBMC v Linuxu je odlična izbira, če želite Kodi uporabljati brez zlonamerne programske opreme ali hekerskih težav.

Kako namestiti Kodi na Ubuntu

Namestitev Koija v različnih različicah Ubuntuja, kot so različice 14, 16, 17, je enaka, saj vsi sledimo istim protokolom ukazne vrstice. Na Ubuntu lahko Kodi namestite na dva načina, bodisi z uporabo grafičnega uporabniškega vmesnika bodisi z ukazno vrstico. Če se odločite za metodo ukazne vrstice, boste imeli dve izbiri, bodisi jo namestite neposredno ali pa jo namestite prek PPA. Če želite namestiti Kodi v Ubuntu, sledite tem postopkom namestitve:

Namestite Kodi na Ubuntu prek grafičnega vmesnika

Sledite tem korakom za namestitev Kodija v Ubuntu z uporabo vašega grafičnega uporabniškega vmesnika:

 1. Pojdi na začetni meni > Išči »Ubuntu Software«.
 2. Od tod poiščite »Kodi«.
 3. Kliknite Namestitev.

Tam imate nameščen XBMC na Linixu.

Namestite Kodi na Ubuntu prek ukazne vrstice (metoda neposrednega prenosa)

Za namestitev Kodija prek ukazne vrstice sledite tem korakom:

 1. Odprite ukazni terminal.
 2. Vtipkajte $ sudo apt namestite kodi.

Kako namestiti Kodi v Ubuntu prek PPA

Če želite Kodi namestiti na Ubuntu prek PPA, pojdite na ta postopek:

1. korak: Odprite terminal in natančno vnesite te ukaze.

 • sudo apt – dobite namestitev programske lastnosti-pogoste
 • sudo add-apt-repository ppa: team-xbmc / ppa
 • sudo apt-get update
 • sudo apt-get namestite kodi

Ko vnesete te ukaze po navodilih, bo Kodi nameščen.

Kako namestiti Kodi Krypton različice 17.6 na Ubuntu

Kodi Krypton različice 17.6 je trenutno najbolj razširjena različica Kodija. Zgoraj omenjeni postopek bo na Ubuntu namestil Kodi Krypton različice 17.6.

Kako namestiti Kodi Jarvis različice 16 na ubuntu

Če ste že namestili Kodi Krypton različico 17.6 in jo želite spremeniti na različico Kodi Jarvis različice 16, boste morali najprej odstraniti Kodi različico 17.6. To lahko storite na naslednji način:

 1. sudo apt namestite ppa-purge
 2. sudo ppa-purge ppa: team-xbmc / ppa

Tu imate odstranjeno kodo različice 17.6, ne za namestitev različice Kodi 16, sledite tem korakom:

 1. sudo apt-add-repository ppa: team-xbmc / kodi-old
 2. posodobitev sudo
 3. sudo apt namestite kodi

Tam ga imate! Zdaj imate nameščeno kodi Jarvis različice 16.

Kaj je sudo add-apt-repository ppa: ukaz-team-xbmc / ppa ?

Sudo je ukaz, ki izvrši vaš ukaz za pridobivanje datoteke. Ker, primeren je orodje, ki upravlja s paketi za namestitev. Sudo-apt je protokol ukazne vrstice, ki se uporablja za pridobivanje in izvajanje paketa repozitorija za namestitev Kodi ali katere koli druge aplikacije.

Obstaja tudi nekaj drugih ustreznih ukazov, ki se uporabljajo za različne stvari. Ubuntu PPA XBMC je odlagališče za namestitev Kodija. Repozitorij je vrsta paketa, ki ima v njem namestitvene nastavitve. Medtem ko boste poskušali namestiti Kodi za Linux, boste morali uporabiti Ubuntu PPA XBMC.

Kako namestiti Exodus na Ubuntu 17

Ko namestite Kodi v Ubuntu, sledite tem korakom in namestite Exodus v Ubuntu. Exodus je med najbolj priljubljenimi Kodi dodatki v skupnosti. O njegovi priljubljenosti lahko sodimo po dejstvu, da je na spletu na voljo veliko vilic dodatka Exodus Kodi in več jih prihaja vsak dan.

 1. Odprto Kodi Domov zaslon > Kliknite na Ikona nastavitev (zobnika) > Kliknite na Sistemske nastavitve iz tega menija > Kliknite na Dodatki > Omogoči »Neznani viri«.
 2. Kliknite na Upravitelj datotek iz razpoložljivih možnosti v meniju.
 3. Odpre se novo okno; Dvokliknite »Dodaj vir“Možnost iz levega stolpca.
 4. Kliknite, kjer piše <Noben> in vnesite to URL:http://lazykodi.com/ > Kliknite
 5. Ta URL repozitorija poimenujte kot “Leni Kodi”> Kliknite v redu > Zdaj dvakrat preverite oba ime in URL in kliknite v redu in pogovorno okno se bo zaprlo.
 6. Pojdi nazaj k Glavni meni Kodi> Kliknite Dodatki in odpre se nov meni > Kliknite na Namestitev paketov (Škatla) ikono z zgornjega levega kota.
 7. Zdaj izberite Namestitev iz datoteke Zip možnost, se odpre novo okno.
 8. Kliknite in odprite Leni Kodi s seznama razpoložljivih možnosti.
 9. Tukaj boste videli tri možnosti: Repozitoriji, zadrgein
 10. Kliknite na REPOZITORJI > Kliknite na Androidaba > Kliknite na odlagališče > Pomaknite se navzdol po seznamu in izberite kodil-104.zip > Počakajte na obvestilo.
 11. Zdaj izberite Namestitev iz skladišča možnost > Kliknite na Kodil Repository
 12. Pojdi na Video dodatki mapo > Pomaknite se navzdol in izberite Izhod.
 13. Kliknite Namestite in počakajte na obvestilo.
 14. Ko se prikaže obvestilo, ste pripravljeni na uporabo dodatka Exodus Kodi.
 15. Pojdi na Dodatki meni > Kliknite na Zavihek Video dodatki > Na seznamu boste videli Exodus, dostopali do njega in brezplačno uživali v pretakanju filmov in videov.

Kako odpreti Kodi na Ubuntu

Na Ubuntu je na voljo dva načina za zagon aplikacije Kodi,

 1. Prek ukazne vrstice

  Odprite svoj ukazni terminal in vnesite ta Linix ukaz, da odprete Kodi:

  $ kodi

  Ko vnesete ta ukaz, bo Kodi sprožen.

 2. Skozi meni Start

  Drugi način odpiranja aplikacije Kodi je:

  1. Pojdi na začetni meni.
  2. Poiščite Kodi.
  3. Kliknite nanjo, Kodi bo sprožen.

Kako posodobiti Kodi na Ubuntu

Če želite posodobiti svoj Kodi, v ukazni terminal vnesite naslednje ukaze:

sudo apt-get update

nadgraditi sudo apt-get

Vaša različica Kodi bo posodobljena (če so na voljo kakršne koli posodobitve na spletu).

Najboljši Kodi dodatki za Ubuntu

Načrtujete pretakanje svojih najljubših filmov, TV oddaj in športa na Ubuntu z uporabo Kodija, potem morate imeti te dodatke Kodi:

 1. Placenta
 2. cCloud TV
 3. Izhod
 4. Zaveza
 5. Vzpon Neptuna

Ubuntu alternative za Kodi

Kodi na Ubuntu je odlična stvar, saj vam omogoča, da Kodi uporabljate z drugačnim okoljem in ne boste imeli nobenih zlonamernih težav, ki bi vas bolele. Kljub temu, če iščete katero koli nadomestno platformo za uporabo Kodi-ja, potem na teh napravah in platformah poskusite Kodi:

 1. Windows PC
 2. Apple TV
 3. iPad
 4. Ogenj palico
 5. Roku
 6. Malina Pi

To je nekaj predlaganih platform z naše strani, ki jih lahko poskusite doživeti Kodi.

Zaključne besede

Ubuntu je neverjetno brezhiben operacijski sistem, ki se uporablja po vsem svetu in je najraje ljubitelj kodiranja. Če ste oboje za pretakanje in kodiranje, morate poskusiti Kodi v Ubuntu. Tudi če niste tako dobri v kodiranju, poskusite uporabiti Kodi v operacijskem sistemu Ubuntu, doživetje vam bo všeč, saj v tem OS ni težav. V tem priročniku smo omenili tudi nekaj najboljših Kodijevih dodatkov; preverite, ali preizkusite te dodatke, da boste uživali v Kodi izkušnji.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me