Vedno sta dve strani slike; grda in lepa ter dve strani zgodbe; resnico in laž. Vsaka stran ima neko vrednost, ki je v nobeni točki ni mogoče zanemariti.

Vedno pridejo nekateri trendi in ustvarijo hype, nato pa pride čas, ko ugriznejo prah. Najbolj priljubljena razprava med stremerji in bingeji od zdaj je Kodi in njegovi dodatki.

Če pogledamo to, ima tudi dve strani; stran uporabnikov dodatkov in drugi Kodi-jevi razvijalci dodatkov.

Kodi razvijalec

Uporabnikovo perspektivo je mogoče zlahka oceniti s pomočjo pregledov, ki so jih objavili na različnih platformah, kot so Reddit, Quora, Twitter, Facebook itd. Vendar pa zgodbe razvijalcev nihče ne pozna. Kako se počutijo glede svojih dodatkov, povratne reakcije oblasti in mnogih drugih vidikov.

Zato smo se odločili, da odkrijemo stran razvijalcev. V zvezi s tem smo med skupnostjo Kodi zaprosili enega najbolj priljubljenih razvijalcev dodatkov Kodi, Nicka, ki je znan kot MullaFabz. MullaFabz je razvil osupljiv dodatek Kodi Rising Tides Kodi; priljubljen za Športne tokove.

Potovanje

Vsak razvijalec ima pot, dolgo pot, ki jo je prekrival. Poznavanje ovir, s katerimi se srečuje razvijalci, je pomembno, da imajo jasno sliko, kako je biti v čevljih. Razvijalec mora vzdrževati standarde nenehno spreminjajočih se tržnih trendov, saj je okolje te panoge zelo dinamično.

Poleg tega mora razvijalec pri razvoju dodatka upoštevati uporabniške nastavitve in potrebe. Predvsem mora biti razvijalci vedno pripravljen ponarediti vse morebitne težave, naj bodo pravne ali tehnične.

Začeli smo s tem pogovorom, ko smo ga povprašali o njegovem potovanju kot Kodijevega razvijalca do zdaj in nanj je imel zelo preprost in skromen odgovor, ki pravi, da je tako kot vsi preživel in se učil iz dneva v dan. Dodal je še, da se razvija na bolje, to je lahko znak, da je v pripravi nekaj boljšega.

Po mnenju Mullafabza so tri stvari, ki bi jih moral imeti vsak, ki se začne v tej panogi, “ogromen temperament, potrpežljivost in odprtost za spremembe”. Očitno je, da je tretji dobavitelj dodatkov. ni tako zabavno, ker razvijaš neverjetne stvari in ne dobiš ničesar v zameno, raje jih oblast prepove. Zato sta temperament in potrpežljivost popolnoma povezan odgovor glede na naravo industrije.

Rutina

združeni za kodi

Vprašali smo ga o njegovi rutini in o tem, kaj počne po navadi ves teden, in povedal nam je, da porabi čas za posodabljanje svojega skladišča, njegovih dodatkov in za sodelovanje s svojimi privrženci. V odgovor na vprašanje je še dodal, da so njegova prizadevanja v težkih časih pozitivna odzivnost in spoštovanje, ki ga prejme za trud, ki so ga vložili njemu in drugim razvijalcem industrije.

Vratna luč

Zadnjih nekaj mesecev so bili najboljši Kodi dodatki in njihovi razvijalci pod radarjem za zaustavitev. Vsak dan se shrani repozitorij ali dodatek in ta povratna vleka po avtoritetah je postala težava za uporabnike, saj morajo občasno namestiti novo skladišče ali dodatek.

No, za to ne morete kriviti oblasti, ker ti dodatki niso v skladu s predpisi o digitalni vsebini. Po drugi strani pa bi skupnost odkrito pozdravila nekaj odškodnin v zameno za trdo delo razvijalcev.

Medtem ko smo razpravljali o trenutnih scenarijih panoge in njeni prihodnosti, smo ga vprašali, kako se počuti zaradi odzivnosti oblasti. Na to je z obupom odgovoril, da je ta zaostanek nezaslužen. Razvijalci so vanj vložili veliko truda, ne da bi kaj pričakovali v zameno.

Medtem ko se mu je zdel zelo optimističen glede prihodnosti dodatnih dodatkov Kodi in izjavil,

“Tudi pri vseh nasprotovanjih jih bo še vedno tam, ne glede na to, kaj se zgodi.”.

Vendar se je zdel nekoliko negotov glede prihodnosti samega Kodija, saj je rekel, da je njegova prihodnost še vedno neznana, vendar je ne bo mogoče izbrisati tako enostavno.

Na lažji opombi

Vsi smo prebrali tisoč pregledov in priporočil na različnih platformah. Vsi smo že videli ljudi, ki se hvalijo z določenimi dodatki in skladišči, vendar je vredno sprejeti stališče razvijalcev. Tako smo MullaFabza povprašali o njegovem najljubšem dodatku in skladišču za tretje osebe Kodi, na kar nam je odgovoril, da ni posebnega dodatka, ki bi ga lahko povedal, toda repo, ki mu je všeč, je TVADDONSAG Repo.

Brez presenečenja je bil TVADDONSAG največje skladišče tretjih oseb brez dvoma. Imel je najboljše dodatke za vse, naj bo to šport, filmi, TV oddaje ali IPTV, vendar je njegova zaustavitev ustvarila velik vakuum v industriji, ki so ga številna druga skladišča poskušala zapolniti.

Vendar je TVADDONSAG oživel pred nekaj meseci, z enako ognjeno močjo in z enako kakovostjo, kot jo je vedno ponujal. Naročim, Nick, da je njegova izbira odlična in zakaj ne bi bil velik, navsezadnje je razvijalec! Mnogo stvari pozna bolje kot uporabniki.

Sporočilo za uporabnike

Na koncu smo ga vprašali, če ima kakšno sporočilo za uporabnike Kodija in je rekel,

„Ne izgubi vere v Kodija. Skupnost jo vodi in podpira. “.

Dodal je še, da bi se morali vsi združiti in zaslužiti zaslužne. Ker uporabniki in organi ne vedo, koliko je vloženega v razvoj dodatka.

Zaključne besede

Ta intervju je resnično zagotovil odličen vpogled v življenje razvijalcev. Zato smo se odločili, da uporabnikom ponudimo več takšnih vpogledov, da bodo lahko cenili, kaj razvijalec zanje stori. V prihodnosti bomo izvedli več intervjujev in jih posredovali uporabnikom, da bodo pomagali skupnosti.

Edini namen vsega tega je združiti tako razvijalce kot uporabnike in dokončati sliko. Načrtujemo, da bomo oblikovali platformo za krepitev položaja skupnosti Kodi. Tako lahko uporabniki cenijo in podpirajo razvijalce dodatnih dodatkov, ker to potrebujejo. Oni so življenjska pot Kodija in brez njih ne bi bilo zabave!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me