Zakaj bi se uporabniki Kodija morali skrbeti zaradi nevtralnosti omrežja?

Nadgradnja: Neto nevtralnost navzdol! Ponavljam, neto nevtralnost navzdol!


FCC je storil tisto, česar smo se vsi bali, preklical mrežo Nevtralnost uporabnikov Kodija in vemo, da je to srhljivo. Špekulacije o njej so postale bolj intenzivne in vsi spletni guruji so začeli prenašati svoje mnenje na različnih forumih. Končana je doba brezplačnega interneta, enake porazdelitve pasovne širine in neomejenega dostopa. V očeh ponudnikov internetnih storitev uporabniki niso več enaki. Sama po sebi je spletna družabna delitev.

Kljub vsemu ogorčenju, ki ga je spletla ta odločitev, si nihče ni predstavljal, da se bo to zgodilo. To je prizadelo številne spletne skupnosti in uporabnike kodi. Največji žrtvi tega celotnega fiaska so mala spletna podjetja in kodi, ki pretakajo štrene. Vemo, da je hud udarec za Kodijeve uporabnike. Pretočna pasovna širina, zasebnost in varnost uporabnikov Kodija so v nevarnosti. Danes bodo ponudniki internetnih storitev omejili pasovne širine za prednostne stranke, medtem ko drugi trpijo.

Uporabniki Kodija bodo morali za Kodi uporabljati VPN, ker ni več možnost, temveč potreba. Ker bo skril vašo lokacijo in vam omogočil dostop do potokov Kodi z boljšo pasovno širino. Do omejenih tokov boste lahko dostopali tudi vi.

Trend neto nevtralnosti Kodi v letu 2017

neto nevtralnost kodi

Razveljavitev Net nevtralnosti bo neposredno vplivala na uporabnike Kodija, saj bodo morali plačati za pretakanje v spletu. Hiter in brezplačen spletni pretok bo izšel iz enačbe in zasebnost uporabnikov bo ogrožena. Ponudniki internetnih storitev bodo lahko brez razloga omejili dostop uporabnikov Kodija ali jih preplačali za naročanje na določena spletna mesta z vsebinami. Najslabše, kar se lahko zgodi, je, da lahko uporabniki Kodija preprečijo dostop do potokov.

Glasovanje za razveljavitev nevtralnosti mreže bo 14. decembra 2017 med člani FCC. Ogorčenje nad njim se je razširilo po vsem svetu in vsi netizanci so govorili proti. Vendar izhajanje ni uspelo spremeniti stališča odbora pri uresničevanju tega načrta.

Ni važno, koliko ga analizirate, lahko naštejemo le nekaj rezultatov tega načrta. Natančne intenzivnosti njegovih posledic še ni mogoče analizirati. Vemo, da ne bo vplivalo samo na uporabnike, ampak tudi na majhne ali nove organizacije.

Če Pai premakne nevtralnost omrežja, bi se internet spremenil:

Brezplačni podatkovni načrti

Ponudniki širokopasovnih storitev bi potrošnikom omogočili dostop do določenih vsebin, ne da bi jih šteli glede na omejitve podatkov. Na primer, lahko Verizon potrošniki prenašajo nekatere igre NFL s podatki.

Čeprav se zdi, da bodo brezplačni podatkovni načrti med potrošniki z nizkimi dohodki videti priljubljena ideja, saj bi si lahko ogledali več brezplačne vsebine, a kot nekdanji predsednik FCC Tom Wheeler trdi, bo manjši ustvarjalcem vsebine težje pritegniti pozornost.

Uporabniki Kodija na drugi strani so uporabniki brezplačne vsebine, ki se bodo morda morali soočiti z omejitvami pri ogledu vseh vsebin, ki so na voljo na Kodi. Internetna podjetja, kot sta Netflix in HBO, bodo plačala ogromno denarja za hitrejše internetne hitrosti, uporabniki Kodija pa bodo morali pretakati na nižjih internetnih hitrostih.

Internet hitri pasovi

Širokopasovna podjetja bodo lahko zagotavljala hitrejše internetne hitrosti podjetjem, ki plačujejo višji znesek, medtem ko bodo podjetja, ki si ne bi mogla privoščiti, upočasnila internetne hitrosti.

Znano je kot plačana prednostna naloga, kjer bi velikani za pretakanje videoposnetkov, kot je Netflix, morali plačati velike dolarje za zagotavljanje močne hitrosti prenosa.

Povečanje izzivov za mala podjetja

Opustitev nevtralnosti mreže bo dala prednost prevladujočim podjetjem, kot so Google, Verizon in Comcast. Posledično je na stotine vlagateljev in zagonskih podjetij napisalo pismo Pai in mu svetovalo o škodi, ki jo bo imel njegov predlog za industrijo.

Pismo obravnava vprašanje, da bodo brez pravila nevtralnosti omrežja internetni ponudniki lahko izbirali zmagovalce in poražence v panogi. Nato bodo ponudniki internetnih storitev raje tisti uporabniki, ki lahko plačujejo za plačano vsebino ali njene premium uporabnike. Kodi ponuja dodatke drugih proizvajalcev, ki bodo ostali v središču pozornosti ponudnikov internetnih storitev. Rezultat tega bo uporabnikom Kodija omejeno uporabo vsebine.

Nova uredba za telekomunikacijska podjetja

Širokopasovna podjetja ne bodo več pod nadzorom FCC, ampak bi jih nadzorovala Federal Trade Commission FTC, ki nimajo zaupanja pri urejanju telekomunikacijskih podjetij.

Kritiki so omenili, da FTC nima želenih pooblastil za spreminjanje pravil, prav tako ni zmožen ravnati z veliko količino podatkov.

Ali lahko VPN obkroži mrežo nevtralnosti na Kodi?

Očitno je, da je vsak uporabnik Kodija trenutno nad tem scenarijem ogorčen. Vsakega uporabnika skrbi, kako zaobiti nevtralnost mreže.

Vedno priporočamo uporabo Kodi VPN storitve za zaščito vaše zasebnosti med pretakanjem v spletu. Če pa razveljavitev nevtralnosti omrežja uporaba VPN ni samo priporočilo, bo to postala potreba.

Ljudje so zaskrbljeni; lahko VPN obide nevtralnost omrežja? Da, lahko. Uporaba nevtralnosti omrežja VPN bo skrila vaš IP, zato vas vaš ponudnik internetnih storitev ne more več omejiti. Tako boste obnovili nevtralnost omrežja VPN kot zadnji rešitelj.

Brez puščanja DNS in nobena beleženja ne bodo zaščitila zasebnosti uporabnika od vašega ponudnika internetnih storitev in omogočila uporabniku Kodi, da prenaša brez težav.

VPN ponudnikiPriceOfferSpletna stran
PureVPN 10,95 $ 2,91Meden

Posebna ponudba: 73% popusta

Obiščite spletno mesto
Preberi pregled
Surfshark 11,91 $ 1,99 $ Mesec

Posebna ponudba: 83% popusta

Obiščite spletno mesto
Preberi pregled
CyberGhost 12,99 $ 2,75Per mesec

83% popust

Obiščite spletno mesto
Preberi pregled
ExpressVPN 12,95 $ 8,32Per mesec

35% popusta

Obiščite spletno mesto
Preberi pregled

Kako zaobiti nevtralnost mreže z uporabo TOR

TOR je omrežje enakovrednih oseb, ki vam omogoča anonimnost s spletnih strežnikov. Uporaba TOR vam bo pomagala, če še vedno razmišljate, ali bi lahko VPN obšel nevtralnost omrežja, potem poskusite z TOR. Uporabnikom Kodi lahko pomaga, če zagotovi povezave s tuneli p2p.

Kljub temu ima TOR nekaj vrzeli, ki bi se lahko izkazale za tvegane za uporabnika.

Torn ali neto nevtralnost VPN-jev?

Prednost TOR-a je, da zagotavlja anonimnost boljšo od nevtralne mreže VPN, ker se povezuje skozi niz paralelno povezanih tunelov. Vendar pa VPN zagotavlja drugačen geo-strežnik in se neposredno poveže. Zato je puščanje DNS najnižje. VPN ima prednost pred TOR-om zaradi števila strežnikov in funkcije šifriranja.

Če želite zapreti vse vrzeli, je uporaba TOR z VPN najboljša izbira. Boljša šifriranje, anonimnost IP, veliko število strežnikov in zaščita zasebnosti; vse bo pokrito.

Mnenja / mnenja uporabnikov Kodi Net Neutralnost Reddit

Ta celotna stiska je sprožila veliko razpravo po vsem svetu in Reddit je postal vroča miza razprav. Ljudje so naklonjeni in proti temu vračilu. Eden od uporabnikov je delil svoje mnenje o tej situaciji:

nevtralnost mreže

Drug uporabnik je delil zelo zakonit pogled:

reddit neto nevtralnosti

Vendar ta uporabnik verjame, da posledice Net nevtralnosti, ki jih napovedujejo vsi, niso pravilne in nimajo nobene zveze z neto nevtralnostjo..

Reddit pregled nevtralnosti omrežja

Posledice se še ne bodo razvile in do takrat smo vsi prekrižali prste!

Končne misli

FCC za zdaj še ni pripravil predloga proti nevtralnosti omrežja, ki bi zadevo uradno postavil v razpravo. A kljub tem ugibanjem nihče ne ve, kaj se bo zgodilo, ko FCC predlaga korak proti nevtralnosti mreže.

Uporabniki Kodija bodo v resnici na radarju, ko FCC opušča pravila nevtralnosti omrežja. Njihovo edino upanje je prisotnost velikih internetnih podjetij na njihovi strani, ki prav tako ogrožajo nove predpise, ki bodo sprejeti.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map