Kodi is een gratis open-source software die kan worden gedownload op uw Raspberry Pi-apparaat en waarmee u films, tv-programma’s, live sport en alles kunt bekijken wat uw hartje begeert. Met 6 eenvoudige stappen weet u hoe u Kodi op Raspberry Pi installeert en uw Kodi is binnen de kortste keren weer actief. Het installatieproces van Kodi is anders voor Raspberry Pi First Generation, terwijl het installeren van de beste VPN voor Kodi op Raspberry Pi een beetje lastige methode is die gebeurt met Zomboided repository.

Dingen die nodig zijn om Raspberry Pi in te stellen voor Kodi v17.6

Voordat je doorgaat met de installatie van Kodi op Raspberry Pi, wil ik je vertellen over de dingen die je nodig hebt om Raspberry Pi in te stellen. De volgende randapparatuur is vereist voor het instellen van Raspberry Pi:

1. Raspberry Pi-apparaat

Het is duidelijk dat je zonder het apparaat zelf niet verder kunt gaan. Zorg ervoor dat u een up-to-date Raspberry Pi-model koopt, zodat u geen problemen ondervindt met betrekking tot hardware of OS-compatibiliteit.

Hoe ouder de Raspberry Pi-borden worden, hun prestaties beginnen af ​​te nemen. Daarom raad ik gebruikers aan om hun boards te optimaliseren of het nieuwste Raspberry Pi-model te kopen.

2. De zaak Flirc Raspberry Pi

De Flirc Raspberry Pi-behuizing is geen essentiële behoefte, maar het is een goede zaak om te hebben als je van plan bent om te gaan binge-kijken. De reden achter deze aanbeveling is dat een Flirc Raspberry Pi-behuizing wordt geleverd met een ingebouwd koellichaam, waardoor het bord niet oververhit raakt.

Veel gebruikers hebben problemen met oververhitting gemeld en dit gebeurt meestal omdat de prestaties van het bord volledig worden benut als je uren aan het streamen bent. Oververhitting kan veel hardwareproblemen veroorzaken en soms kan dit leiden tot kortsluiting.

Een andere reden om voor een Flicr case te kiezen, is dat het je board een geweldige uitstraling geeft door zijn coole aluminium body. Je kunt het bord overlocked houden zonder je zorgen te maken over de problemen met oververhitting en je board krijgt ook een geweldige nieuwe look.

3. Ethernet-kabel

Er is een snelle Ethernet-kabel nodig, niet alleen om uw apparaat met internet te verbinden, maar ook om een ​​goede bandbreedtesnelheid te hebben voor ononderbroken streaming.

4. HDMI-kabel

Om je Raspberry Pi-apparaat op je tv aan te sluiten, heb je een HDMI-kabel nodig. Een HDMI-kabel werkt beter dan het casten van schermen omdat het geen vertraagd beeld geeft.

5. MicroSD-geheugenkaart

Een externe opslag is nodig om mediabestanden op Raspberry Pi op te slaan. Veel gebruikers kiezen voor USB-drives, die niet snel genoeg zijn om mediabestanden te trekken, en soms vertragen ze het systeem. Het gebruik van een micro SD-kaart is altijd een betere optie dan een USB-stick.

Raspberry Pi ondersteunt echter niet elke micro SD-kaart. Je zou een micro SD-kaart samen met je Raspberry Pi in het pakket kunnen hebben; controleer de kaart goed, want vaak zijn deze kaarten van lage kwaliteit.

Je zou zien dat Samsung- en Kingston-kaarten in de pakketten komen met Raspberry Pi-apparaten, die niet zo efficiënt zijn. Het is beter dat u SanDisk-kaarten gebruikt en ook dat moet minimaal 16 GB zijn, om een ​​soepele werkervaring te garanderen.

6. Micro-USB-voedingsadapter

Voedingsadapters zijn niet inbegrepen in het pakket wanneer u een Raspberry Pi-bord koopt, daarom moet u ze apart kopen. Zorg ervoor dat u een hoogwaardige voedingsadapter koopt die door uw apparaat wordt ondersteund, want soms zijn er pakketten met een paar laagwaardige voedingsadapters samen met de Raspberry Pi-kaarten. Dergelijke boards gaan niet lang mee en kunnen je board beschadigen bij spanningsschommelingen.

Hoe Kodi op Raspberry Pi 1 in 6 stappen te installeren

 1. Open uw browser en bezoek de OpenELEC-website > Klik op Downloads > Scrol omlaag naar Raspberry-builds. Er zijn afzonderlijke builds voor Raspberry Pi 1, 2, 3 of Zero. Selecteer Raspberry Pi First Generation build (schijfimagebestand) > Download het zip-bestand naar uw apparaat.hoe kodi op raspberry pi te installeren
 2. Zodra het zip-bestand is gedownload, extraheer het zip-bestand op uw apparaat.
 3. Nu moeten we het uitgepakte bestand naar een micro SD-kaart kopiëren en daarvoor hebben we een software genaamd Rufus nodig die opstartbare USB-drives maakt. Download het bestand via de hier gepresenteerde link.Raspberry Pi downloaden
 4. Open Rufus na het downloaden > Er verschijnt een vak dat informatie nodig heeft > Selecteer uw SD-kaart bij de apparaatoptie > Klik op Schijfimage op het vak.Raspberry Pi SD-kaart Kodi
 5. Blader nu naar het uitgepakte bestand en selecteer het specifieke bestand > Druk op de Start-knop op de doos. Het bestand wordt op de SD-kaart geschreven. hoe kodi op Raspberry Pi in te stellen
 6. Verwijder nu de SD-kaart en plaats deze terug op uw Raspberry Pi-apparaat. Zodra het Raspberry Pi-apparaat is ingeschakeld, start het automatisch op in Kodi. Geniet van het gebruik van Kodi op Raspberry Pi.

Hoe Kodi op Raspberry Pi 2 te installeren

Om Kodi op Raspberry Pi 2 te installeren, behalve de eerste stap, blijft het hele proces hetzelfde. Open uw browser en bezoek de OpenELEC-website > Klik op het tabblad Downloaden bovenaan > Naar beneden scrollen naar Raspberry Pi bouwt > Selecteer nu Raspberry Pi 2 (schijfimagebestand) en download het zip-bestand naar uw apparaat > Nu Ga verder met stap 2 van de bovengenoemde richtlijnen zoals beschreven voor Raspberry Pi First Generation.

hoe kodi op raspberry pi te installeren 2

Hoe Kodi Krypton v17.6 op Raspberry Pi 3 te installeren

 1. Download de nieuwste versie van OSMC Raspberry Pi Installer van hun officiële website, d.w.z. https://osmc.tv/download/.hoe kodi op raspberry pi te installeren 3
 2. Sluit de SD-kaart aan om Kodi te installeren en voer het OSMC-installatieprogramma uit.hoe kodi in te stellen op Raspberry Pi 3
 3. Selecteer uw voorkeurstaal > Selecteer Raspberry Pi 2/3 in de vervolgkeuzelijst onder het taalvak.hoe kodi toe te voegen op frambozen pi 3
 4. Kies nu de versie van de build die u wilt installeren > De optimale keuze is om de nieuwste build-versie te kiezen omdat deze beter werkt.osmc-installatie voor kodi
 5. Kies nu SD-kaart als opslagmedium.installatieopties voor Kodi 17.6 op Raspberry Pi 3
 6. Als u een Ethernet-kabel gebruikt, selecteert u Bekabelde verbinding of als u een Wi-Fi-verbinding gebruikt, selecteert u vervolgens Draadloos.Installatiehandleiding voor Kodi 17.6 op Raspberry Pi 3
 7. Zorg ervoor dat het genoemde opslagpad correct is.stappen voor Kodi 17.6 op Raspberry Pi 3
 8. Vink de licentieovereenkomst disclaimer aan en het downloaden zal beginnen.Download Kodi 17.6 Krypton op Raspberry Pi 3
 9. Zodra de installatie is voltooid, wordt OSMC op uw SD-kaart geïnstalleerd.Download Kodi Jarvis op Raspberry Pi 3
 10. Nadat de OSMC op je SD-kaart is geïnstalleerd, kun je deze SD-kaart op je Raspberry Pi gebruiken.SD-kaart op uw Raspberry Pi
 11. Sluit uw SD-kaart aan op uw Raspberry-apparaat en sluit alle randapparatuur aan op hun respectievelijke poorten.Sluit uw SD-kaart aan op uw Raspberry-apparaat en sluit alle randapparatuur aan
 12. Het systeem start op en de installatie wordt voltooid.

Het systeem start op en de installatie wordt voltooid

Hoe Kodi op Raspbian te installeren in 9 stappen

Raspbian is gratis werkende software voor een Raspberry Pi-apparaat. Het is het toonaangevende besturingssysteem voor Raspberry Pi en wordt het meest gebruikt voor het apparaat.

 1. Installeer Raspbian Jesse op de Raspberry Pi-website en open Raspbian zodra het is geïnstalleerd.
 2. Ga naar Menu > Voorkeuren > Klik op Raspberry Pi-configuratie.
 3. Klik op Expand the File System.
 4. Klik nu op het tabblad Prestaties. Als je Raspberry Pi 1 hebt, moet je GPU-geheugen van 128 selecteren, terwijl je 256 GPU-geheugen kunt selecteren voor Raspberry Pi 2 en 3. Klik op JA voor reboot.
 5. Nu moeten we Kodi op Raspbian installeren. Hiervoor moet u ervoor zorgen dat u bent verbonden met internet Wi-Fi of Ethernet.
 6. Klik op het Terminal-pictogram bovenaan > Kopieer nu ‘sudo apt-get update’ precies en plak het in Terminal > druk op Enter > Het duurt een paar minuten om Kodi te installeren.
 7. Zodra de installatie is voltooid, kopieert u ‘sudo apt-get install kodi’ precies > druk op Enter.
 8. Type Y als het u vraagt ​​om door te gaan met de installatie op de Terminal > druk op Enter.
 9. Ga nu naar Menu > Geluid en video > Kodi Media Center > Je bent goed om Kodi te gebruiken, geniet ervan!

Hoe Raspberry Pi VPN op Kodi Krypton-versie 17.6 te installeren

Het installeren van Raspberry Pi VPN is geen gemakkelijke wandeling voor beginners, maar we zullen in detail bespreken hoe je Raspberry Pi VPN op Kodi Krypton versie 17 in 8 stappen kunt installeren. Voordat u Raspberry Pi VPN op Kodi begint te installeren, moet u bij elke service een Raspberry Pi VPN-account maken en vervolgens de onderstaande stappen volgen:

 1. U moet een USB-flashstation op uw computer hebben geplaatst.
 2. Download Zomboided Repository vanaf hier.
 3. Breng de Zomboided Repository over of kopieer deze naar een USB-flashstation.
 4. Koppel de USB los van de computer en sluit deze aan op uw Raspberry Pi-apparaat.
 5. Ga naar Porgrams > Add-ons > Haal meer > Selecteer ellipsen ‘…’ Selecteer nogmaals ellipsen > Selecteer Installeren vanuit zip.
 6. Kies de optie USB-flashstation in de lijst > Selecteer repository.zomboided.plugins-1.0.0.zip > De installatie van de repository duurt even.
 7. Ga opnieuw naar de pagina Add-ons > Klik op Installeren vanuit repository > Selecteer Zomboided Add-on Repository > Klik op VPN Manager voor OpenVPN > Klik op Installeren.
 8. Ga naar het startscherm van Kodi > Add-ons > Programma-add-ons > VPN Manager voor OpenVPN.
 9. Er verschijnt een vak waarin u de gewenste Raspberry Pi VPN-service moet selecteren > Voer gebruikersnaam en wachtwoord in > Genieten.

Zorg ervoor dat u zich niet aanmeldt of erover nadenkt om een ​​gratis VPN voor Kodi te proberen, omdat deze niet betrouwbaar zijn en niet compatibel zijn met Raspberry Pi.

Hoe Raspberry Pi VPN op Kodi Jarvis versie 16 te installeren

Het proces voor het installeren van Raspberry Pi VPN op Kodi Jarvis versie 16 blijft hetzelfde als voor Kodi Krypton versie 17. Als u Raspberry Pi VPN moet installeren, volgt u de bovenstaande stappen.

Raspberry Pi Kodi Downloaden

Om Kodi te downloaden op uw Raspberry Pi-apparaat, moet u OpenELEC downloaden voor uw respectieve Raspberry Pi-apparaat, terwijl u anderzijds Rufus moet downloaden.

 1. Je kunt OpenELEC voor je Raspberry Pi-apparaat 1, 2 of 3 hier krijgen.
 2. U kunt Rufus-software hier downloaden.
 3. Je kunt Raspbian OS hier vandaan halen.

Andere vereisten

Tijdens het installeren van Kodi op Raspberry Pi moet je ook een micro SD-kaart met een adapter hebben, zodat je deze gemakkelijk op je computer kunt aansluiten. Zie deze handleiding voor het installeren van kodi op Raspbian Jessie OS.

Raspberry Pi Kodi-vereiste

Raspberry Pi Kodi-alternatieven

Er zijn meerdere Kodi xbox one-alternatieven zoals:

 1. Kodi op Roku
 2. Kodi op Xbox One
 3. Kodi op iPad
 4. Kodi op Firestick
 5. Kodi op Windows
 6. Kodi op Apple TV
 7. Kodi op Nvidia Shield

Om dingen af ​​te ronden

Kodi is de ultieme keuze voor Raspberry Pi, waar je met gemak tonnen media-inhoud kunt bekijken. In deze gids hebben we stappen gegeven voor het installeren van Kodi op Raspberry Pi 1, 2 en 3 met 6 eenvoudige stappen. De stappen voor het downloaden van Kodi op Raspberry Pi 2 en 3 zijn hetzelfde, maar de stap voor het downloaden van Kodi op Raspberry Pi First Generation is iets anders. Dus geniet van Kodi op je Raspberry Pi-apparaat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me