Kodi is al lang in de branche en het is populair bij de binge-watchers omdat het hoogwaardige functies en inhoud van hoge kwaliteit heeft. Bovendien laat de verscheidenheid aan inhoud die beschikbaar is op Kodi je niets anders bedenken. Het is een stop voor entertainment, nieuws, sport, muziek en nog veel meer.

Een van de grootste zorgen in dit digitale tijdperk is cyberveiligheid en online streamers zijn hiervan het grootste slachtoffer. Kodi-gebruikers streamen inhoud via de add-ons, die de officiële add-ons zijn of niet-officiële (externe) add-ons. Officiële Kodi-add-ons bieden streams die zijn geautoriseerd door de contenteigenaren en distributeurs en ze zijn niet betrokken bij piraterij. Add-ons van derden worden meer gebruikt dan de officiële en veel van hen bieden illegale streams, waardoor ze illegaal zijn om te gebruiken.

Autoriteiten en veel hackers profiteren van de kwetsbaarheid van online streamers en bespioneren ze terwijl ze online streamen zonder enig idee. Spywares en malware zijn een veelvoorkomend probleem waarmee miljoenen internetgebruikers over de hele wereld worden geconfronteerd. Vooral wanneer u een open-sourceplatform zoals Kodi gebruikt, wordt het ten zeerste aanbevolen om uw privacy te beschermen.

Slimme gebruikers beschermen hun privacy en online aanwezigheid via VPN omdat het het verkeer versleutelt en uw verbinding beveiligt. Niet elke VPN kan echter worden gebruikt voor online streaming omdat niet elke VPN-provider snelle servers heeft. Ik zou je aanraden om te kiezen uit de beste VPN voor Kodi om je privacy te beschermen tegen de autoriteiten en te genieten van naadloze streaming.

2 manieren om een ​​VPN op Kodi te gebruiken

Er zijn 2 verschillende manieren waarop u een VPN op Kodi kunt gebruiken om streams te deblokkeren en privacy te behouden. U kunt de VPN rechtstreeks op Kodi installeren, als de provider een speciale Kodi-add-on heeft. Anders moet je een VPN op je apparaat installeren en Kodi eroverheen draaien. Beide methoden zijn beproefd en getest en er is ook geen probleem opgemerkt.

Laten we eens kijken hoe we VPN op Kodi kunnen installeren met beide volgende methoden:

1. Hoe een VPN op het apparaat te installeren voor gebruik op Kodi

Een van de meest efficiënte manier om een ​​VPN op Kodi te gebruiken, is door het op uw apparaat te installeren en vervolgens Kodi via een beveiligde verbinding uit te voeren. Het gebruik van een VPN als deze zal u niet storen tijdens het streamen en u kunt zonder problemen streams deblokkeren. Deze methode is in principe van toepassing op de VPN-providers die geen speciale Kodi-add-on hebben.

Volg deze eenvoudige stappen om VPN op uw apparaat te installeren:

  1. Bezoek de officiële website van de provider en meld u aan voor hun service door een pakket te kiezen dat het beste bij u past.
  2. Download nu de client / app voor uw apparaat en besturingssysteem. Als u bijvoorbeeld Windows gebruikt, download dan een Windows-desktopclient.
  3. Installeer de client na het downloaden op uw apparaat. Nadat de installatie is voltooid, logt u in op de service met de inloggegevens die u bij het aanmelden heeft gekregen.
  4. Maak nu verbinding met een beveiligde server vanuit de lijst met servers.
  5. Nadat je verbinding hebt gemaakt met de server, open je Kodi op je apparaat.
  6. Stream met elke add-on die je wilt gebruiken zonder angst voor beperkingen.

2. Hoe VPN op Kodi te installeren – Directe installatie

PureVPN is de enige beste VPN voor Kodi met een speciale Kodi-add-on, waardoor gebruikers gemakkelijk hun privacy kunnen beschermen tijdens het streamen. En deze installatiehandleiding maakt gebruik van de repository van PureVPN speciaal voor Kodi. Alle gebruikers die een upgrade naar Kodi Leia 18 hebben uitgevoerd, volgen deze procedure om VPN op de nieuwste versie van Kodi te installeren.

 1. Download het zip-bestand van de PureVPN-repository.Hoe VPN op Kodi Krypton 17.6 te installeren
 2. Open Kodi > Klik op Add-ons tabblad.installeer vpn op kodi jarvis
 3. Klik op de Box-pictogram vanuit de linkerbovenhoek > Klik Installeer vanuit zip-bestand optie.hoe vpn te installeren voor kodi-streaming
 4. Er verschijnt een dialoogvenster, blader naar de locatie van het gedownloade zip-bestand en open het > de add-on wordt geïnstalleerd en er verschijnt een melding.hoe vpn aan kodi toe te voegen
 5. Ga terug naar Hoofdmenu van Kodi > Klik op Add-ons tabblad> Ga naar Programma-add-ons > Selecteer PureVPN> Klik Add-on-instellingen > Er verschijnt een dialoogvenster met opties.purevpn voor kodi-installatie
 6. Beweeg uw cursor over de VPN-configuratieoptie en voer uw in PureVPN-inloggegevens > Klik OK > Maak nu verbinding met de gewenste server uit de lijst.

veilige streaming met vpn voor kodi

Hoe VPN op Kodi Leia 17.6 te installeren

Als u Kodi Krypton-versie 17.6 gebruikt, volgt u deze stappen:

 1. Open Kodi > Klik op Add-ons tabblad > Klik Downloaden optie uit de lijst.
 2. Selecteer Programma-add-ons > Blader door de lijst en klik op Webviewer > Klik Installeren > Wacht tot de melding verschijnt.
 3. Keer daarna terug naar Hoofdmenu van Kodi > Klik Add-ons > Ga naar Programma-add-ons > Selecteer Webviewer.
 4. De add-on wordt geopend en u ziet een interface van een webbrowser > Typ deze link “https://www.kodivpn.co/repo/purevpn.zip” in de adresbalk en Klik OK > Er verschijnt een vak waarin je om toestemming wordt gevraagd om het zip-bestand te downloaden > Klik Ja.
 5. Voer de bestemming in waar u het zip-bestand wilt downloaden > Klik OK > Het downloaden begint en u ontvangt een melding wanneer het downloaden is voltooid > Klik OK nog een keer Dichtbij webviewer.
 6. Terug keren naar Hoofdmenu van Kodi > Klik op Add-ons > Klik op de Doos > Klik Installeer vanuit Zip-bestand > open de bestemmingsmap van het gedownloade zip-bestand > Klik service.purevpn.monitor.1.2.5.zip > Wacht tot de add-on is geïnstalleerd.
 7. Ga terug naar Hoofdmenu van Kodi > Klik op Add-ons tabblad> Klik Programma-add-ons > Open PureVPN-monitor OpenVPN.
 8. Klik op Add-on-instellingen > Voer uw Gebruikersnaam en Wachtwoord om in te loggen op uw PureVPN-account.
 9. Selecteer een land regio van waar u verbinding wilt maken met internet > Klik OK.

Hoe Kodi VPN op de router in te stellen

Een van de beste manieren om uw netwerk te beveiligen, is door de VPN op de router te installeren. Op deze manier kun je niet alleen veilig streamen met Kodi, maar kun je ook genieten van een veilig draadloos netwerk. Deze configuratie is ook handig wanneer gebruikers Kodi op Fire TV Stick proberen te gebruiken met een VPN op Firestick. Volg deze stappen om VPN op router te installeren:

 1. Log in op het bedieningspaneel van uw Tomato-router
 2. Ga vanuit het paneel aan de linkerkant naar ‘Basic‘ > Klik ‘Netwerk
 3. Selecteer de verbinding ‘Type‘In het dropdown-menu
 4. Voer uw Referenties VPN-account geleverd door uw VPN-serviceprovider.
 5. Vinkje ‘Gebruik DCHP’En‘Gebruik Default Gateway op Remote Network
 6. Onder PPTP-gateway, voer het serveradres in waarmee u verbinding wilt maken
 7. Verlaat de ‘Subnetmasker’En‘Opties‘Veld alleen, tenzij geïnstrueerd door uw VPN-provider
 8. Selecteer ‘Verbindingsmodus’In leven houden‘In het dropdown-menu
 9. Controleer of MTU is standaard ingesteld
 10. Zorg er ook voor dat je LAN- of draadloze instellingen zijn standaard ingesteld
 11. Blader nu naar de pagina en klik op ‘Opslaan‘En dat is het, je bent klaar
 12. U kunt de verbindingsstatus controleren door naar te gaan Toestand > Logboeken > Laatste 25 regels

Hoe een gratis VPN op Kodi te installeren

Ik raad niemand gratis VPN voor Kodi aan omdat ze niet zo betrouwbaar zijn als betaalde VPN-providers. VPN’s zouden u veiligheid moeten bieden en uw kwetsbaarheid moeten dekken, wat volgens mij niet kan worden gedaan door gratis VPN-providers. Gratis VPN-gebruikers hebben te maken gehad met ernstige problemen zoals het bijhouden van logboeken en DNS-lekken. Deze serieuze problemen worden niet verwacht van een goede en betrouwbare VPN-provider.

Als je echter nog steeds terughoudend bent om een ​​cent uit te geven voor een VPN, kun je TunnelBear voor Kodi proberen. Het is een van de beste gratis VPN-providers voor Kodi met servers in meer dan 22 landen en ze bieden allemaal supersnel downloaden en uploaden. TunnelBear gebruikt AES 256-bit encryptieprotocol en heeft een strikt no-logs-beleid.

Je kunt TunnelBear op vijf apparaten tegelijk gebruiken, maar een nadeel van het gebruik van TunnelBear is dat het een datalimiet heeft van 500 MB per dag. TunnelBear heeft geen speciale Kodi-add-on, maar je kunt het gebruiken door het rechtstreeks op je systeem te installeren.

Gevolgtrekking

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom ik zoveel nadruk leg op het gebruik van een Kodi VPN, ondanks dat Kodi een legale streamingdienst is. De reden achter mijn nadruk op het gebruik van een VPN voor Kodi is dat online streaming met Kodi via de add-ons van derden dat kan, maar je loopt risico en niemand wil die hitte onder ogen zien. Ten tweede worden cyberbeveiligingsproblemen met de dag groter en is het altijd beter dan genezen.

Mijn tweede nadruk ligt op het kiezen van een betaalde VPN-service in plaats van een gratis VPN-provider omdat niets goeds gratis komt. Gratis VPN-providers beschermen je niet, maar laten je liever kwetsbaar en wie weet of ze je logs bijhouden. Wees dus slim bij het kiezen van een VPN-provider, want uw online privacy staat op het spel.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me