Is Kodi legaal? Hier de meest complexe vraag beantwoorden

Kodi is niet zomaar een mediaspeler; maar het is eerder een compleet entertainmentpakket. Gebruikers kunnen streamen wat ze maar willen en waar ze maar willen. Stel je de vrijheid voor die gebruikers hebben met deze applicatie, maar de reputatie is zeer bevlekt.


Vanwege alle opduikende problemen met piraterij en auteursrecht is Kodi / XBMC online een veelbesproken onderwerp geweest. Deze discussies en nieuws hebben veel wenkbrauwen opgeleverd en mensen begonnen zich af te vragen of Kodi legaal is of niet? wat is de wettigheid van Kodi-add-ons en Kodi VPN

Maak je geen zorgen, we kennen je zorgen en daarom hebben we besloten de misvattingen voor eens en altijd weg te nemen.

Wat is Kodi XBMC?

Kodi is een open-source mediaspelersoftware die vroeger bekend stond als XBMC. XBMC staat voor Xbox Media Center dat in 2004 werd uitgebracht, maar in 2014 de naam veranderde in Kodi. De broncodering van deze applicatie is gebaseerd op Python en C ++ die zeer gemakkelijk te repliceren zijn, aangezien het een open source-applicatie is.

Kodi wordt gebruikt om films, live tv-shows, Pay-per-view-evenementen, cartoons, anime, sportevenementen en hoogtepunten, muziekshows, enz. Te streamen. Het is een zeer geprezen, aanbevolen en geprefereerde app onder alle binge watchers en streaming geeks.

Is Kodi legaal?

is kodi legaal of illegaal

Streaming noobs en nieuwe gebruikers stellen deze vraag keer op keer. Het antwoord is; Ja, Kodi is volkomen legaal. Het geval van legaliteit in het geval van Kodi is subjectief voor de add-ons en bronnen die u gebruikt om de inhoud te streamen. De media-inhoud die door Kodi wordt geleverd via de officiële add-on-repository is op geen enkele manier betrokken bij inbreuk op het auteursrecht of piraterij, waardoor het legaal is om te gebruiken.

Relatie van niet-officiële add-ons met Kodi

De streaming die door Kodi wordt aangeboden, is ongetwijfeld geweldig, maar gebruikers moeten natuurlijk betalen voor de inhoud die ze willen streamen. De add-ons die standaard in Kodi beschikbaar zijn, zijn allemaal betaalde add-ons, wat natuurlijk iets is dat niet door elke streamingfan wordt verwelkomd.

Dit is de reden waarom sommige onafhankelijke ontwikkelaars niet-officiële Best Kodi-add-ons van derden hebben gemaakt die de streaming-links schrapen en gratis aan de gebruikers leveren. Deze niet-officiële add-ons worden niet aangemoedigd, ondersteund of aanbevolen door Kodi omdat ze betrokken zijn bij inbreuk op de privacy.

Er zijn honderden niet-officiële add-ons online beschikbaar die door miljoenen gebruikers worden gebruikt, alleen omdat ze gratis zijn. Veel van de add-ons van derden worden dagelijks afgesloten, maar ze verschijnen opnieuw online, gehost via andere opslagplaatsen.

Is Kodi illegaal?

Nee, Kodi zelf is niet illegaal! Het gebruik van niet-officiële (externe) add-ons op Kodi is echter illegaal omdat de inhoud van add-ons van derden illegaal is en deze praktijk in strijd is met de DMCA-richtlijnen. Het gemak van installatie op meerdere platforms zoals kodi op Android, iOS, Linux en nog veel meer maakt het zelfs populair.

Is Kodi veilig? – Relatie van officiële add-ons met Kodi

Er zijn standaard een aantal add-ons beschikbaar in de officiële Kodi-add-on-repository, gecategoriseerd op basis van het inhoudstype dat ze streamen. Als u de meegeleverde officiële add-ons gebruikt, is het zeker veilig om te gebruiken.

Bovendien kunnen gebruikers ook meer add-ons rechtstreeks van de officiële Kodi-website downloaden, afhankelijk van hun behoeften en voorkeuren. ‘Deze add-ons zijn legaal omdat ze volledig in overeenstemming zijn met de richtlijnen voor copyright en antipiraterij van DMCA.

Voorbeeld van officiële Kodi-add-ons

Hieronder volgen enkele officiële Kodi-add-ons die legaal zijn om te gebruiken:

 1. Plex
 2. Pluto.TV
 3. TubeCast
 4. NBC Sports Live Extra
 5. Livestream
 6. Fox Sports GO
 7. ABC-familie
 8. Luie tv
 9. BBC iPlayer WWW
 10. TVDB

Niet-officiële Kodi-add-ons Voorbeeld

Hier zijn enkele van de niet-officiële; Kodi-add-ons die illegaal zijn om te gebruiken op Kodi:

 1. Verbond
 2. Exodus
 3. Ongecodeerd
 4. Gurzil
 5. Neptune Rising
 6. Poseidon
 7. Ultieme IPTV
 8. Titanium
 9. Fantastisch
 10. Bennu

Is Kodi legaal in de VS.?

Kodi is legaal in de VS, maar add-ons van derden zijn niet legaal in het land te gebruiken. Er zijn zelfs verschillende kennisgevingen aan gebruikers gegeven vanwege het gebruik van niet-officiële Kodi-add-ons. In de VS werd een wetsvoorstel ingediend, namelijk S. 978, dat de inbreuk op het auteursrecht als een ernstige overtreding impliceerde. Dit wetsvoorstel werd later echter ontbonden, maar de VS maakt deel uit van een antipiraterijcomité met grote landen aan boord.

Het harde optreden is VS tegen add-ongebruikers van derden en mensen die volledig geladen Boxes verkopen met add-ons van derden geïnstalleerd, is nu op zijn hoogtepunt en heeft de afgelopen maanden enige intensiteit gewonnen.

Is Kodi illegaal in het VK?

Miljoenen inwoners van het VK gebruiken Kodi thuis en dit aantal neemt geleidelijk toe. Kodi is echter niet illegaal om te gebruiken, maar de grootste zorg is het gebruik van niet-officiële add-ons van derden. De autoriteiten zijn actief geweest bij het nemen van maatregelen tegen add-ongebruikers van derden.

Omdat er veel voetbalfans in het VK zijn, zijn de add-on streaming-gebruikers van derden aanzienlijk toegenomen. In dit geval hebben de UEFA en de Premier League in het VK een gerechtelijk bevel gegeven om de niet-officiële add-ons en illegale streams te beëindigen. Er zijn een aantal arrestaties verricht tegen de mensen die geladen Android-dozen verkopen.

Is Kodi legaal in Canada?

Kodi is legaal in Canada, maar het gebruik van add-ons door derden is in ieder geval niet toegestaan. Canadese autoriteiten nemen online piraterij als een ernstig probleem en hebben strikte wetten met betrekking tot het gratis bekijken van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Is Kodi veilig te gebruiken in Australië?

Australië behoort ook tot de landen die de alliantie tegen piraterij hebben gevormd. Net als alle leden van die alliantie is Kodi legaal in Australië, maar het gebruik van de kodi-boxen die zijn uitgerust met add-ons van derden is ten strengste verboden.

Waarom is Kodi legaal?

Kodi is legaal omdat het slechts een open source mediaspelertoepassing is die wordt gebruikt om inhoud te streamen via add-ons. De add-ons die Kodi in zijn repository heeft, zijn niet betrokken bij privacyschendingen en zijn dus legaal in gebruik. De kwestie van illegaal zijn richt zich alleen op add-ons van derden omdat ze betrokken zijn bij inbreuk op het auteursrecht.

Kodi zelf is tegen deze add-ons van derden omdat ze de reputatie van Kodi wereldwijd ernstig hebben geschaad. Kodi heeft de autoriteiten ondersteund bij het afsluiten van enkele grote opslagplaatsen van derden, zoals Colossus, Ares Wizard en Super repo enz..

Is online gratis streaming legaal?

Dit is een subjectief geval; het antwoord op deze vraag hangt af van de aard van de stromen.

Meerdere online streaming-sites bieden legaal gratis streams van evenementen. Zoals Reel Good; die streams uit andere legale bronnen zoals MTV, Crackle etc. haalt, is dergelijke online streaming legaal.

Als u echter probeert te streamen vanaf een bron die illegale streams van een kanaal of bron levert zonder streamingrechten, dan is dat helaas illegaal.

Is een Kodi-box legaal?

Ja, een Kodi-box is legaal om te gebruiken, net als Kodi zelf, maar de bezorgdheid en grenzen van legaliteit die Kodi impliceren, impliceren op dezelfde manier Kodi-boxen. Kodi-boxen hebben standaard officiële Kodi-add-ons in de repository die legaal zijn om te gebruiken.

Desalniettemin zijn er ook enkele Kodi-boxen beschikbaar op de markt vol met add-ons van derden, die uiteraard illegaal zijn om te gebruiken. Een andere zwendel is onlangs opnieuw gepost dat retailers detailhandelaren extra in rekening brachten voor de standaard geïnstalleerde add-ons, waardoor het publiek voor de gek werd gehouden.

Is Kodi Exodus legaal

Nee, Kodi Exodus is niet legaal omdat het een add-on van derden is die streams biedt voor films en tv-programma’s. Het is een van de meest populaire Kodi-add-on die online aanwezig is en wereldwijd de voorkeur heeft van streaming-geeks.

Er zijn ook tal van Exodus-vorken online aanwezig, die werden vrijgegeven nadat de updates waren gestopt. Een van de beroemdste splitsingen van Kodi Exodus is Covenant.

Is Kodi Genesis legaal

De grootste concurrent van Exodus was Genesis; een van de meest gerenommeerde Kodi-add-on van derden voor het streamen van films, tv-programma’s en live tv. Toen Genesis ontstond, werd Kodi een jaar geleden gesloten.

Is Kodi Juridische veelgestelde vragen

Kun je een virus krijgen van Kodi?

Ja, u bent alleen kwetsbaar om een ​​virus te krijgen als u een verdachte repository gebruikt. Anders dan dat, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Is Kodi illegaal op vuurstok?

Nee, Kodi is legaal voor alle firestick-apparaten, tenzij u niet-officiële add-ons van derden gebruikt.

Is het illegaal om gratis een film online te bekijken?

Het is illegaal om films online te bekijken als de streams worden gekopieerd van een bron zonder enige verwerving van rechten. Er zijn legale sites voor het online streamen van films, zoals Reel Good, die gebruikers kunnen gebruiken.

Laatste woorden

Kodi is een geweldige ontwikkeling in de digitale wereld, maar de negativiteit die het heeft gekregen door add-ons van derden is iets dat het niet verdiende. Ze hebben er echt toe geleid dat de reputatie van Kodi wereldwijd wordt gecompenseerd.

Nog beter: er zijn veel strikte wetten gemaakt en de autoriteiten tegen de ontwikkelaars nemen effectieve stappen. Laten we gewoon afwachten en kijken wat de toekomst voor Kodi in petto heeft.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map