Heb je je ooit afgevraagd dat je heel veel content kunt streamen via een enkele streaming-speler? Geen recht! Nou, niemand dacht van wel en dat is wat Kodi heeft gedaan!

Het heeft een geweldige standaard gezet, wat niet gemakkelijk is om te concurreren. Met Kodi en zijn add-ons kunnen gebruikers films, tv-programma’s, cartoons, sport, nieuws en vele andere soorten live inhoud streamen via één platform.

Kodi heeft een geweldige reputatie opgebouwd en is over de hele wereld bekend en een echte streaming-nerd zou Kodi zeker een keer in zijn leven hebben gebruikt.

Wat is Kodi?

Kodi is een open-source applicatie voor mediastreaming, 14 jaar geleden ontwikkeld door de XBMC foundation. Met Kodi kunnen binge-watchers en stomende geeks hun favoriete films, tv-programma’s, live tv, nieuws, live sportevenementen, muziek, cartoons en nog veel meer bekijken. Kodi is populair geworden vanwege de veelzijdige beschikbaarheid van inhoud via de add-ons.

Talloze beschikbare online streamingdiensten kunnen worden gebruikt voor het streamen van verschillende soorten inhoud, maar hun beperkingen zijn de reden waarom mensen er niet voor kiezen. Streamingservices zoals Hulu en Amazon zijn reuzen, maar Kodi is een softwaretoepassing en heeft ze overgenomen in de online streamingrace en de dekking van het publiek vanwege het aanpassingsvermogen en de diversiteit.

wat is kodi-software

De diversiteit van Kodi is niet alleen gerelateerd aan de inhoud, maar ook aan de platforms en apparaten waarmee het kan worden gebruikt. Kodi kan op bijna elk apparaat en bijna elk besturingssysteem worden geïnstalleerd. De officiële website van XBMC-software is Kodi.tv

Geweldig toch?

Wanneer was de laatste keer dat u getuige was van een enkele streaming-applicatie die kan worden gebruikt op verschillende besturingssystemen en applicaties zoals Windows, Android, Linux, iOS, Fire TV, Xbox, Roku, Raspberry Pi en op smart-tv’s?

Dit is het echte concurrentievoordeel dat Kodi heeft ten opzichte van anderen.wat is kodi software gif

Kodi heeft honderden add-ons waarmee gebruikers met één klik hun favoriete inhoud in HD-kwaliteit kunnen bekijken. Het beste van Kodi is dat de beschikbare Kodi-add-ons speciale add-ons zijn voor elke categorie, waardoor gebruikers gemakkelijk een add-on kunnen kiezen die bij hun behoeften past.

Er zijn specifieke Kodi-add-ons voor verschillende regio’s die streams bieden voor die specifieke regio, waardoor de Kodi diverser wordt met het publiek. Deze diversiteit van XBMC is de reden waarom het zo’n geweldige reputatie bij mensen heeft verdiend.

Wat kun je streamen / bekijken op Kodi?

Op Kodi kun je bijna alles streamen of bekijken dat je kunt bekijken op je kabel- of satelliet-tv. Het heeft een breed scala aan add-ons, elk met een grote verscheidenheid aan kanalen en streams om uit te kiezen.

Kodi biedt gebruikers toegang tot live kanalen uit verschillende regio’s, waardoor ze toegang hebben tot streams van de inhoud die niet beschikbaar is op hun tv in hun regio. In tegenstelling tot andere online streaming-apparaten zoals Amazon FireStick en Chromecast, host XBMC geen apps, maar heeft het add-ons die kunnen worden gebruikt om de inhoud te streamen.kodi xbmc installatie

Er zijn twee soorten add-ons:

 1. Officiële add-ons

Add-ons, waarvoor een licentie is verleend door de contentdistributeurs en waarvoor abonnementskosten zijn vereist, omdat de streams die zij leveren worden uitgezonden en eigendom zijn van hen en er geen sprake is van piraterij. Deze add-ons zijn direct beschikbaar in de officiële Kodi-add-on-repository.

U hoeft het nergens op internet te zoeken, ga gewoon naar het gedeelte Add-ons en open daar de add-onbrowser, ga naar de optie Installeren vanuit repository en de Kodi Add-on Repository staat voor u.

 1. Onofficiële add-ons

XBMC foundation of een gecertificeerd en gelicentieerd bedrijf ontwikkelt geen onofficiële add-ons, maar freelancende ontwikkelaars en programmeurs ontwikkelen deze onofficiële kodi-add-ons.

Afvragen waarom?

Klinkt als piraterij!

Ja, het valt onder de vlag van piraterij omdat dit een voorafgaande inbreuk op het auteursrecht is. Het is echter niet nodig dat elke add-on van derden van Kodi betrokken is bij piraterij, omdat er een paar add-ons zijn die premium streaming-links bieden.

Nu zou je je afvragen waarom iemand een add-on van derden zou gebruiken!

Welnu, de reden is vrij eenvoudig en het is de moeite waard om hiermee akkoord te gaan! Deze add-ons zijn abonnementvrij en bieden kwaliteitsstreams van bijna elk kanaal en voor elke inhoudscategorie. Deze reden wordt verwelkomd door veel binge-watchers en streaming-geeks omdat ze toegang krijgen tot alles wat ze willen zien, daarom kiezen ze voor dergelijke add-ons.

Nadat u weet dat de inhoud van deze add-ons gratis is en enigszins illegaal, denkt u misschien of er een manier is om deze add-ons te gebruiken of niet. Welnu, er is een veilige manier om deze add-ons te gebruiken en dat is door een betrouwbare en beste VPN te gebruiken voor het streamen van Kodi die kwaliteitsbeveiliging biedt omdat er geen compromis mag zijn over digitale vrijheid.

De wettigheidskwesties en bezorgdheid die tegen Kodi zijn opgeworpen vanwege deze add-ons, worden hieronder uitgewerkt. Zorg ervoor dat je ze goed doorneemt.

Kodi Downloaden

Kodi is officieel beschikbaar op verschillende platforms; hier is de lijst met hun downloadlinks:

PlatformDownload link
ramenDownload Kodi voor Windows
OSX / iOS / MacOSDownload Kodi voor OSX / iOS; Download Kodi voor MacOS
AndroidDownload Kodi voor Android
LinuxDownload Kodi voor Linux
Raspberry PiDownload Kodi voor Raspberry Pi

Het installeren van Kodi en de add-ons op deze platforms is heel eenvoudig en als je hulp nodig hebt, kun je onze Kodi-installatiehandleidingen raadplegen.

Kodi kan echter ook op een paar andere platforms worden geïnstalleerd. Ja, officieus!

Hieronder volgen de niet-officiële platforms waarop Kodi kan worden geïnstalleerd en ik heb mijn installatiehandleidingen voor die platforms voor uw gemak gekoppeld:

 1. Amazon Fire TV / FireStick
 2. Roku
 3. Xbox
 4. Samsung Smart TV
 5. Kodi op Android
 6. Kodi op Raspberry Pi

Het installeren van Kodi op deze apparaten is een beetje ingewikkeld, daarom kunt u er eenvoudig op klikken en komt u in de installatiehandleidingen.

Is Kodi legaal?

Kodi zelf is in elk opzicht legaal en de vraag met betrekking tot de wettigheid van Kodi moet nu worden genoemd als nietig. Omdat er veel debatten over zijn geweest en veel verduidelijkingen zijn gegeven door streaming-geeks en online privacyadvocaten.

De hoofdoorzaak van al deze zorgen over legaliteit over Kodi werd aan de orde gesteld vanwege het fiasco dat door deze add-ons van derden werd gecreëerd. Vanwege hun betrokkenheid bij piraterij werden beschuldigingen over Kodi gemaakt en moest de XBMC-stichting er veel kritiek op krijgen.

Veel regio’s legden een strikt verbod op voor tal van streams en add-ons en sommige begonnen zelfs de verkoop en aankoop van Kodi-boxen te monitoren.

Maar daar bleef het niet bij!

De autoriteiten begonnen ook met het monitoren van het gebruik van Kodi-software en Kodi-boxen over de hele wereld en de zaken begonnen te verslechteren voor de mensen die illegale Kodi-boxen verkochten toen regelgevende instanties en producenten van inhoud in deze put sprongen.

Wilt u de grote regio’s kennen die strikte stappen hebben ondernomen tegen Kodi en Piraterij; kijk naar de onderstaande lijst:

 1. Europa
 2. Verenigde Staten van Amerika
 3. UK
 4. Duitsland
 5. Canada
 6. Australië

 Is Kodi legaal in Canada?

Kodi zelf is legaal in Canada, maar de verkoop van volledig geladen Kodi-dozen is illegaal! Let daar op!

Weinig bedrijven in Canada dachten dat het verkopen van volledig geladen Kodi-dozen leuk en winstgevend zou zijn zonder het minste vermoeden wat er mis zou kunnen gaan. Volledig geladen Kodi-boxen zijn gewoon de Kodi-boxen met add-ons van derden of niet-officiële streaming-inhoud die vooraf zijn geladen. Het gebruik van dergelijke Kodi-boxen is illegaal omdat dit onder de vlag van piraterij valt.

Retailers en verkopers zoals ITVBOX.NET, My Electronics, Android Bros Inc., WatchNSaveNow Inc en MTLFreeTV zijn de populaire namen onder degenen die deze volledig geladen Kodi-boxen hebben verkocht.

Deze retailers en verkopers van volledig geladen Kodi-boxen werden geconfronteerd met rechtszaken van de contentproducenten en eigenaren zoals Rogers Communications, Bell, Videotron en een paar anderen.

Het door het Federale Hof opgelegde verbod is nog steeds intact en het is niemand toegestaan ​​volledig geladen Kodi-dozen te verkopen, kopen of gebruiken. Het aanpassingsniveau dat Kodi heeft, is een beetje alarmerend en moeilijk te controleren voor de autoriteiten. Een van de meest prominente namen voor juridische acties waren tv-add-ons, die zijn officiële domein moesten sluiten vanwege de federale kennisgevingen.

Maar oude gewoonten zijn hardnekkig en daarom keert hij terug in de branche met een nieuw domein. We zullen moeten zien hoe lang dat blijft bestaan.

Kodi maakt niet langer deel uit van de nichemarkt, maar eerder een gemarkeerd onderwerp in termen van online streaming en piraterij.

Ik weet niet zeker of dit problemen veroorzaakt voor de XBMC-stichting of dat het een zegen is voor de populariteit van Kodi.

 Is Kodi legaal in de VS.?

VS wordt beschouwd als de grootste potentiële markt voor online streamers en binge-watchers en daarom is Kodi erg populair in deze regio. De Amerikaanse regering heeft echter opgeroepen tot strikte maatregelen tegen al die mensen die zich bezighouden met illegale streaming en online piraterij.

Zelfs Hollywood heeft zich verzet tegen illegaal gebruik van XBMC!is kodi legaal in usais kodi legaal in de vs

De autoriteiten zijn zeer oplettend geweest en volgen een zeer hard optreden tegen mensen die illegale Kodi-dozen verkopen. Desalniettemin is het gebruik van Kodi-software en de officiële add-ons nog steeds legaal en veilig in gebruik.

Veel externe Kodi-add-onontwikkelaars hebben kennisgevingen en waarschuwingen van de autoriteiten ontvangen en hebben in ruil daarvoor hun diensten stopgezet.

Zelfs eBay en Amazon hebben de verkoop van dergelijke Kodi-boxen op hun websites verboden en de president van de VS heeft opgeroepen tot een strikte actie tegen illegale streaming. Zelfs het beste sociale platform om deze apparaten te verkopen; Facebook heeft duidelijk gemaakt dat het verkopen van dergelijke illegale dingen op Facebook strikt niet is toegestaan.

 Is Kodi legaal in Australië ?

De autoriteit tegen piraterij is de afgelopen jaren zeer actief geweest in Australië en heeft hardhandig opgetreden tegen de torrent-sites en illegale streamingplatforms. Onlangs hebben ze geprobeerd het gebruik van Bit-torrent in hun regio te minimaliseren, maar ze waren niet zo succesvol als ze hadden verwacht. Ze waren in staat om het totale aantal 20% nieuwe torrent-gebruikers te minimaliseren, maar de geeks werden helemaal niet ontmoedigd.

Nu zijn ze begonnen met het improviseren van hun actieplan en hebben ze hun focus meer verlegd naar de volledig geladen Kodi-dozen die illegaal zijn om over de hele wereld te verkopen.

Vergis u er niet in, Kodi zelf is legaal in Australië, we hebben het alleen over volledig geladen Kodi-dozen.

Onlangs hebben The Alliance for Creativity and Entertainment en andere partners de handen ineen geslagen in de strijd tegen de illegale IPTV-services die streams voor films en tv-programma’s leveren zonder auteursrechten. Antipiraterij-autoriteiten zijn ook begonnen zich zowel op distributeurs van illegale Kodi-boxen als op gebruikers te richten.

 Is Kodi Legal in het VK ?

Een groot aantal doelgroepen maakt gebruik van Kodi en andere online streamingdiensten in het VK. Het is inderdaad een zeer potentieel en cashgenererende regio voor dergelijke diensten. Maar sinds de trend van online piraterij is gestegen, hebben de autoriteiten hun hoede en worden er strenge wetten en wetgevingen in overweging genomen.

Volgens een onderzoek in de regio gebruiken meer dan 5 miljoen gebruikers Kodi thuis. Afgaande op dit feit kunnen we het aantal gebruikers meten dat mogelijk betrokken is bij schending van het auteursrecht en piraterij.

Het VK heeft zijn wetgeving tegen piraterij aangescherpt en de gevangenisstraffen in dergelijke gevallen zijn verhoogd. Onlangs heeft de rechtbank van Newcastle Crown vier en een half jaar gevangenisstraf veroordeeld tot twee mannen die betrokken waren bij de verkoop van volledig geladen Kodi-dozen.

Zowel John Dodds als Jason Richards hebben het bekend en volgens de berichten die binnenkomen, hebben ze allebei honderden illegale Kodi-boxen verkocht voor het streamen van de Engelse eredivisie. UK is een regio die gek is op voetbal en hun eigen eredivisie is beroemd over de hele wereld. Deze verdachten zijn aangehouden naar aanleiding van de klachten van de Premier League.

Overheidsinstanties en antipiraterijautoriteiten van al deze regio’s zijn momenteel zeer actief in het bestrijden van online piraterij en illegale streaming. Het Britse Bureau voor intellectuele eigendom en het Europese Hof van Justitie zijn zeer actief geweest in het terugdringen van de illegale streamingactiviteiten.

Gebruikers die Kodi en de XBMC-add-ons van derden gebruiken, moeten veilig zijn en dat kan alleen gebeuren met behulp van een VPN-service. Met een beveiligd netwerk kunnen gebruikers streamen en surfen op internet zonder bang te hoeven zijn om in de problemen te komen.

Hoe Kodi te gebruiken?

Kodi heeft een heel eenvoudige en georganiseerde interface die iedereen gemakkelijk kan gebruiken en begrijpen. Het installeren van add-ons is vrij eenvoudig en kan binnen enkele minuten worden gedaan. Als u een officiële add-on wilt installeren, kunt u dit eenvoudig doen door naar de officiële Kodi-add-on-repository te gaan die vooraf is geïnstalleerd.

U kunt deze repository openen door naar het menu Add-ons te gaan en op het pictogram van het pakketinstallatieprogramma te klikken. Het opent een nieuw venster waar je “Install from Repository option” ziet, klik erop en je ziet een lijst met alle repositories. Vanaf hier kunt u naar de Kodi Add-ons-repository gaan en alle officiële add-ons installeren die u wilt gebruiken.

Nadat je de add-ons hebt geïnstalleerd, kun je ervan genieten door ermee te streamen door naar het menu met add-ons te gaan. Het menu Add-ons heeft verschillende categorieën, zoals:

 • Video-add-ons
 • Programma-add-ons
 • Muziek add-ons
 • Foto-add-ons

Ga gewoon naar de categorie waartoe uw add-on behoort en u vindt deze daar gemakkelijk in de lijst. De meeste add-ons die voor streaming worden gebruikt, komen uit de categorie Video-add-ons. De onderhoudstools en respectievelijke add-ons worden echter in de categorie Programma-add-ons geplaatst.

Anders dan dit, als u Kodi-add-ons van derden wilt installeren, moet u hun repository’s downloaden. U kunt dit op twee manieren doen:

Installeer Kodi-add-ons: bron van opslagplaats toevoegen

Volg deze stappen om een ​​add-on te installeren door een repository-bron toe te voegen:

 1. Open Kodi op je apparaat.
 2. Ga naar het instellingenmenu door op het tandwielpictogram bovenaan het linkermenu te klikken.
 3. Open Bestandsbeheer vanuit dit menu.
 4. Nu ziet u de optie Bron toevoegen, klik op de optie in de lijst aan de linkerkant.
 5. Er wordt een dialoogvenster geopend; ziet u velden voor bron-URL en naam. Typ de repository-URL en klik op OK.
 6. Geef vervolgens een naam aan deze bron en klik op OK.
 7. Controleer beide ingevoerde waarden opnieuw en klik nogmaals op OK om het dialoogvenster te sluiten.
 8. Keer nu terug naar het startscherm van Kodi.
 9. Ga naar het menu Add-ons door op het tabblad Add-ons in de linkerkolom te klikken.
 10. Klik op het pakketinstallatiepictogram (vakvormig pictogram) in de linkerbovenhoek.
 11. Een nieuw menu wordt geopend, klik op “Installeren vanuit zipbestand ”
 12. Blader door de lijst en selecteer de bron met de naam die u eerder hebt toegevoegd. De map wordt geopend en deze heeft een zip-bestand, klik erop en wacht een paar seconden totdat een melding verschijnt.
 13. Klik nu op de optie Installeren vanuit repository, scrol door de lijst en open de repository die je hebt gedownload voor je respectievelijke add-on.
 14. Selecteer de gewenste add-on en klik op Installeren.

De add-on wordt geïnstalleerd en er verschijnt een melding. Nu hebt u eenvoudig toegang tot de add-on via het menu Add-ons.

Enkele van de beste officiële Kodi-add-ons om te proberen:

 1. Plex
 2. Bedrade
 3. Eurosport Player
 4. ESPN 3
 5. BBC iPlayer

Anders dan dit, als u op zoek bent naar add-ons van derden voor het streamen van gratis inhoud, probeer dan deze:

 1. Exodus
 2. Verbond
 3. Placenta
 4. Neptune Rising
 5. SportsDevil
 6. Joker Sports
 7. Aftrap
 8. Wedergeboorte
 9. Pulse Fitness
 10. Ultieme IPTV

Je kunt ook Kodi-builds installeren, wat een geweldige manier is om gedoe te vermijden, zoals het installeren van elke add-on één voor één. Builds zijn groot van formaat en ze hebben bepaalde Kodi-add-ons vooraf geïnstalleerd. Gebruikers kunnen eenvoudig kiezen welke build hun gewenste add-ons bevat en vervolgens kunnen ze die build eenvoudig installeren door dezelfde procedure te volgen die hierboven is geïllustreerd.

Builds besparen tijd, maar ze dekken ook veel systeemgeheugen. Persoonlijk geef ik niet de voorkeur aan Kodi-builds omdat mijn ervaring met een paar Kodi-builds niet erg goed was omdat ze Kodi vertragen. Een paar builds werken echter geweldig en bieden een naadloze streaming-ervaring.

Een ander geweldig ding dat gebruikers kunnen proberen, zijn Kodi-skins, om hun Kodi-interface aan te passen. Skins geven een geweldig nieuw uiterlijk aan het Kodi-dashboard en helpen gebruikers om hun Kodi zoveel aan te passen als ze willen, zoals ze willen.

Installeer Kodi-add-ons: Directe downloadmethode

Een andere manier om een ​​add-on te installeren, is door het zip-bestand van de repository rechtstreeks van de bronwebsite te downloaden en vervolgens te installeren. Dit is een relatief korte methode en de geeks noemen het een Direct Download-methode. Hier is de procedure voor het installeren van een add-on met directe downloadmethode:

 1. Download het zip-bestand van de repository op uw apparaat.
 2. Voer Kodi uit op uw apparaat en ga naar het menu Add-ons.
 3. Klik op het pakketinstallatiepictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm.
 4. Klik nu op de optie Installeren vanuit zipbestand.
 5. Blader door het systeem en open het gedownloade zip-bestand. De repository wordt geïnstalleerd en er verschijnt een melding.
 6. Zodra de melding verschijnt, klikt u op de optie Installeren vanuit repository.
 7. Open nu uw gedownloade opslagplaats en selecteer de add-on van uw keuze.
 8. Klik nu op Installeren en wacht tot de melding Add-on ingeschakeld verschijnt.

Daar heb je je add-on ingeschakeld via de directe downloadmethode. De meeste gebruikers installeren meestal add-ons met deze methode omdat deze kort en eenvoudig is.

Kodi Beoordelingen Reddit en Twitter

Kodi heeft een geweldige fan die de hele wereld volgt. De recensies over Kodi zijn echter enigszins gemengd, omdat er mensen zijn die Kodi graag gebruiken en aan de andere kant zijn er mensen die ertegen zijn. Bekijk deze tweets en Reddit-threads om te zien hoe mensen over Kodi denken.

Kijk eerst naar de positieve kant

Commentaar van discussie d4nm3d’s commentaar van discussie "Waar is Kodi goed voor?".

Commentaar van discussie Boogertwilliams’s commentaar van discussie "Waar is Kodi goed voor?".

Commentaar van discussie sillycyco’s commentaar van discussie "Waar is Kodi goed voor?".

Laten we vooruitgaan naar enkele negatieve gedachten over Kodi.

Commentaar van discussie NedSc’s commentaar van discussie "Na een korte discussie vragen we nu of alle add-on-gesprekken in de Gray area / Piracy plaatsvinden via / r / Addons4Kodi".

Commentaar van discussie 13378’s commentaar van discussie "Kodi Piracy en Addon Predictions voor 2018".

|| Haha Ik ben in de aflevering waar het huwelijk van Keith en Jules is, maar ik kan ze niet zien, want mijn moeder heeft dit apparaat genaamd Kodi, het is illegaal om ze halverwege de aflevering van 16 niet meer aan me te laten werken, dus het is rot ik moet wacht een week op maandag om te proberen de boxset te krijgen. xD

– Stι ᥣᥱ s Stι ᥣ ι ᥒ skι (@SpazWithABat) 19 augustus 2018

Iemand zou deze jongen moeten vertellen dat Kodi volkomen legaal is!

Hier is een verstandige verklaring, alles samengevat in één zin:

Alle Kodi-dozen zijn legaal – het is wat iemand erin stopt dat mogelijk illegaal is.

– simonmel (@ simonmel5) 14 augustus 2018

Laatste woorden

Kodi is een sterrenstelsel op zich omdat het gebruikers in staat stelt om verder te gaan dan de verbeelding. De plug-ins en add-ons maken het tot een schoonheid, waardoor gebruikers met één klik kunnen genieten van hun favoriete inhoud van over de hele wereld.

Kodi heeft een maatstaf gezet in de online streaming- en mediaspelersector, die niet gemakkelijk te overtreffen is. Het maakt niet uit hoeveel de concurrenten van Kodi proberen te ontlopen, de feedom die het aan streamers heeft geleverd, kan nooit worden geëvenaard.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me