Online streamen

De conventionele entertainmentmedia zoals tv en radio zijn niet langer de belangrijkste spelers in het spel. De tijden veranderen en de paradigma’s zijn behoorlijk drastisch veranderd, aangezien het aantal internetgebruikers wereldwijd aanzienlijk is toegenomen.

Bron: Statista 

Deze grafiek toont de toename van internetgebruikers wereldwijd.

Afgaande op deze statistieken kunnen we begrijpen dat mensen zijn begonnen met het aanpassen van de digitale trend. Gebruikers van sociale mediakanalen zijn ook opmerkelijk toegenomen.

Online streaming is de nieuwe trend en mensen zijn overgestapt op online media voor entertainment!

Het online streamen van video’s begon in de jaren 2005 tot en met 2010 aan populariteit te winnen. Services als YouTube en Netflix werden de vlaggendrager van het aanbieden van online streamingplatforms aan internetgebruikers.

In dezelfde periode ontstonden diensten als Hulu en Amazon Prime, die de aandacht van westerse internetgebruikers trokken, ondanks dat Hulu en Amazon Prime Amerikaanse speciale streamingdiensten waren die buiten de VS niet toegankelijk waren. Deze geografische beperkingen zijn tot op heden nog steeds intact, maar hun wereldwijde populariteit is zo hoog dat mensen van over de hele wereld toegang hebben tot deze services door de beperkingen te omzeilen met de beste VPN voor streaming.

Veel nieuwe online streamingdiensten zijn de afgelopen 5 jaar opgekomen en hebben de markt verbazingwekkend veroverd. Mensen van over de hele wereld kiezen nu voor online streamingdiensten in plaats van voor hun tv te zitten.

Smart TV’s zijn gelanceerd voor beter entertainment; mensen geven nog steeds de voorkeur aan online streaming vanwege het gemak en de redelijke prijzen. Hier zijn een paar online streamingdiensten die je kunt proberen:

 1. Hulu
 2. Sling TV
 3. DirecTV nu
 4. Amazon Prime
 5. Fubo TV
 6. Netflix
 7. CBS All Access

Al deze services bieden inhoud van hoge kwaliteit, zoals films, tv-programma’s en mensen kunnen zelfs live sport bekijken via deze services. Voor deze services zijn betaalde abonnementen vereist en veel ervan zijn geografisch beperkt.

Deze mediastreamingservices hebben de weg vrijgemaakt voor een aantal fantastische en baanbrekende mediastreamingsoftware waarmee gebruikers hun favoriete inhoud kunnen bekijken, zoals:

 1. Kodi
 2. Plex
 3. Popcorn Time
 4. Streamio
 5. Usher

Kodi – Een grote speler in de online streaming-industrie

Kodi; een open-source online mediastreamingsoftware is ontworpen en ontwikkeld door XBMC. Het werd 14 jaar geleden uitgebracht onder de naam Xbox Media Center en later werd de naam gewijzigd in Kodi.

De broncode van Kodi is geschreven in de programmeertalen Python en C ++. Kodi is een platformonafhankelijke software die compatibel is met verschillende platforms en apparaten zoals:

 1. Android
 2. ramen
 3. Linux
 4. Mac, iOS
 5. tvOS
 6. Amazon FireStick en FireTV
 7. Roku
 8. NVidia Shield

Kodi heeft een zeer interactieve en gebruiksvriendelijke interface, waardoor gebruikers hun favoriete inhoud altijd en overal kunnen streamen. Het streamingprotocol is uniek omdat de online streamingdiensten kanalen hebben voor streaming; het heeft verschillende Kodi-add-ons

om mee te streamen. Deze add-ons zijn van verschillende categorieën en typen, elk met een unieke interface en kwaliteit en doel.

Met Kodi-add-ons kunnen gebruikers films, tv-programma’s, muziek, sport, live tv, cartoons, pay-per-views etc. streamen. Er zijn ook inhoudspecifieke Kodi-add-ons die alleen een bepaalde inhoudscategorie streamen, waardoor gebruikers kies wat ze willen en dan zijn er enkele Kodi-add-ons die streams bieden voor verschillende inhoudscategorieën.

Deze uniekheid van Kodi heeft een grote impact gemaakt in de online streaming-industrie en Kodi heeft door de jaren heen een geweldige naam verworven. Kodi bleef updaten en zijn reputatie groeide tegelijkertijd.

De reden achter de bekendheid van Kodi was duidelijk dat gebruikers hun favoriete inhoud mochten streamen zonder hun browser te openen via een software op hun apparaat. Dit bood gebruikers veel gemak en Kodi werd een leider in zijn domein.

Add-on-typen

Een ding om hier te begrijpen dat er officiële Kodi-add-ons zijn en ook niet-officiële (externe) Kodi-add-ons.

Legit-ontwikkelaars ontwikkelen de officiële Kodi-add-ons en de inhoud die ze leveren, wordt in licentie gegeven. De streams die door deze add-ons worden geleverd, zijn legaal om te gebruiken, aangezien de gebruiker een bepaald abonnementsgeld betaalt voor het streamen van die inhoud.

Aan de andere kant worden niet-officiële Kodi-add-ons ontwikkeld door externe ontwikkelaars en worden ze door geen enkele autoriteit erkend. De inhoud die door deze add-ons wordt geleverd, heeft geen officiële licentie omdat ze deze via verschillende providers en sites schrappen en aan de gebruikers aanbieden, zonder de toestemming van inhoudseigenaren. Dergelijke contentstreaming wordt als illegaal beschouwd omdat het een directe schending is van de wetten op intellectuele eigendom en het een openlijke inbreuk op het auteursrecht is.

Het juridische karakter van de inhoud is het grootste verschil tussen deze add-ons. Add-on-functies en toegankelijkheid van add-ons verschillen ook in deze add-ons omdat officiële Kodi-add-ons echt organisaties zijn ontwikkeld en ze hebben geweldig ondersteunend personeel om ze af te handelen en bij te werken. Hoewel Kodi-add-ons van derden zijn ontwikkeld door freelancende ontwikkelaars die niet zo bedreven zijn.

Dit is de reden waarom officiële Kodi-add-ons geen bugs en fouten bevatten, maar de niet-officiële Kodi-add-ons hebben veel bugs en fouten en gebruikers krijgen te maken met verschillende soorten fouten tijdens het streamen of openen van dergelijke add-ons. Niet-officiële add-ons blijven crashen en veel van de add-ons blijven na verloop van tijd bestaan.

Statistieken

Er zijn nu meer dan 38 miljoen Kodi-gebruikers over de hele wereld en dit is een prestatie voor Kodi door de jaren heen.

Aan de andere kant zijn er honderden officiële Kodi-add-ons en meer duizenden niet-officiële Kodi-add-ons.

Bezorgdheid over piraterij en inbreuk op auteursrechten

Kodi bleef door de lucht zweven, maar uiteindelijk viel de bekendheid van de autoriteiten op en begonnen ze erin te graven. Het grootste deel van de bekendheid van Kodi gaat naar de onofficiële Kodi-add-ons waarmee gebruikers alles konden bekijken wat ze wilden via de illegale streams.

Elke dag komt er een nieuwe add-on op, die gratis streams biedt voor sport, films, tv-programma’s enz. Het aantal add-on-releases en het afsluiten van add-ons wordt echter op hetzelfde niveau gebracht..

Toen de zeepbel van piraterij woedde, kreeg Kodi veel kritiek van de online streaminggemeenschap, privacyadvocaten en autoriteiten. Talloze add-ons werden stopgezet en andere kregen juridische kennisgevingen met betrekking tot hun praktijken.

Het werd nog erger toen grote namen als Hollywood, MPAA, UK Court, English Premier League, Sky TV NZ en vele andere piraterijtrollen op het toneel verschenen.

Toen de president van Kodi werd gevraagd naar het aantal Kodi-gebruikers, weigerde hij door te zeggen:

“Helaas heb ik geen actueel nummer over gebruikers en omdat we niet kijken naar wat onze gebruikers doen, kunnen we niet weten hoeveel wat doet met betrekking tot streaming. [De MPAA’s] nummers kunnen volledig correct zijn of helemaal verzonnen. We kunnen het niet echt weten. ‘

Hij voegde verder toe:

“Het add-onsysteem geeft ons de mogelijkheid om de populariteit van add-ons te meten, het aantal gebruikers te meten, de frequentie te schatten waarop mensen hun systemen updaten en, uiteindelijk, gebruikers te helpen de meer populaire add-ons te vinden”

Bron: TechRadar

Volgens de Copyright Alliance gebruiken 68,5% van de 38 miljoen gebruikers van Kodi illegale Kodi-add-ons; die tot 26 miljoen gebruikers telt. Dit is inderdaad een zorgwekkend punt, aangezien meer dan de helft van de Kodi-gebruikers betrokken is bij piraterij.

The Crackdown

De autoriteiten hebben alle illegale Kodi-add-ons met volle kracht één voor één getroffen. De eerste add-on repository die het hardhandig optreden onder ogen kreeg, was TVAddons; de repository heeft de grootste bibliotheek met niet-officiële (illegale) Kodi-add-ons.

Bovendien werden voorgeladen Kodi-dozen door de Britse rechtbank en door autoriteiten van verschillende landen als illegaal aangemerkt. Na het verbod op de verkoop van Kodi-dozen zijn er veel arrestaties verricht en hebben veel gebruikers en ontwikkelaars DMCA-kennisgevingen ontvangen.

Veel zeer bekende niet-officiële Kodi-add-on-ontwikkelaars zoals Ares Wizard, Mr.Blamo. Illuminati, Terrarium TV Colossus en enkele anderen zijn gesloten omdat ze onder zware druk van de autoriteiten stonden en DMCA-meldingen en ACE-meldingen hadden ontvangen.

Zelfs het woord ‘Kodi’ is door Google verwijderd uit de zoekactiesuggesties. Dit is inderdaad een ontmoedigende factor voor zowel de Kodi-gebruikers als de Kodi-ontwikkelaars.

Het afsluiten van repositories en add-ons veroorzaakte een grote chaos omdat gebruikers die deze add-ons en repositories gebruikten hulpeloos bleven. Het enige wat ze konden doen, was zoeken naar alternatieve opslagplaatsen en als ze geluk hadden, vonden ze er een. Veel add-ons worden echter gehost door hun oorspronkelijke opslagplaatsen en wanneer dergelijke opslagplaatsen worden afgesloten, is het bijna onmogelijk om daar een alternatief voor te vinden..

Veel repositories en add-ons komen terug van dergelijke hardhandig optreden, maar dat is een zeldzaam geval. U kunt de Kodi Israel-repository nemen als voorbeeld dat om onbekende redenen een paar maanden geleden is verdwenen. Deze repository bevatte bijna alle populaire add-ons en de afwezigheid ervan werd door de hele gemeenschap gevoeld omdat veel gebruikers erop vertrouwden. Desalniettemin is het een paar weken geleden teruggekaatst met een nieuwe URL en zijn de gebruikers weer terug op streamingtrack. Hetzelfde was het geval met UKodi en vele andere repositories, maar niet elke repository of add-on heeft zoveel geluk.

Veel ontwikkelaars geven hun strijd op vanwege dergelijke hardhandig optreden omdat het hen diepbedroefd maakt. De sluiting van Terrarium TV is een recent voorbeeld, aangezien het laatste bericht van de hoofdontwikkelaar duidelijk liet zien dat hij zijn project heeft opgegeven nadat hij onder grote druk stond van de autoriteiten.

Het rundvlees binnen de industrie

Antipiraterij-autoriteiten hadden hun ogen gericht op de illegale activiteiten van Kodi-add-ons en ze bleven alles nauwlettend volgen. Toen online streamingdiensten zoals Netflix en Amazon meededen aan de campagne tegen illegale Kodi-add-ons, kreeg het optreden vaart.

Autoriteiten terzijde, er zijn lobby’s binnen de Kodi-gemeenschap. Een van de meest prominente slachtoffers op zich is TVAddons. Het is een van de meest populaire niet-officiële add-on-ontwikkelaars van Kodi en heeft een eigen repository.

TVAddons heeft in het verleden te maken gehad met enkele shutdowns en juridische mededelingen, maar ondanks alle hitte is het nog steeds online en heeft het veel fans. TVAddons plaatste een blog over haar zaak bij de rechtbank en het begon met deze verklaring:

TV ADDONS wordt aangeklaagd door de grootste telecomaanbieders van Canada: Bell, Videotron, Rogers en TVA. Ze hebben ons nooit een verwijderingskennisgeving gestuurd, ondanks dat dit wettelijk verplicht is. We hebben nooit enige vorm van beschermde inhoud gehost of er rechtstreeks naar gelinkt. Minder dan 1% van de totale Kodi-add-ons die we hebben geïndexeerd, werd zelfs beschuldigd van “inbreuk maken”. Desalniettemin proberen ze onze gemeenschap te vernietigen en het kan ze niet schelen wiens rechten ze daarbij schenden. Ze probeerden ons ertoe te brengen te sluiten terwijl er een civiele rechtszaak aan de gang was, maar de gerechtigheid heersde en TV ADDONS won groots in de rechtszaal. We dachten dat alles in orde was totdat ze erin slaagden de wet te manipuleren om ons toch te onderdrukken …

Hier is een screenshot van het verkeer dat TVAddons vorig jaar op zijn blog plaatste:

Dat draait allemaal om het profiel van TVAddons, maar laten we nu eens kijken naar het rundvlees dat sommige bloggers en schrijvers van technische recensies hebben tegen TVAddons:

Dit zijn slechts willekeurige bloggers en technische recensenten die reageren op TVAddons. Eerder dit jaar werd echter een ander rundvlees gezien tussen de nieuwe opkomende Kodi-addon-ontwikkelaars met de bestaande en gevestigde Kodi-ontwikkelaars.

Er zijn ontwikkelaars die geloven dat het verdienen van inkomsten uit deze add-ons de gevoelens van de Kodi-gemeenschap schaadt. Aan de andere kant is de andere partij van mening dat hun inspanningen het verdienen om te worden betaald en dat ze het verdienen om te worden betaald voor het risico dat ze nemen door gratis auteursrechtelijk beschermde inhoud aan te bieden..

Kodi-trend Afnemend

Het is de afgelopen maanden opgevallen dat de trend van Kodi met de tijd afneemt. Dit is een zorgwekkende zaak voor zowel de Kodi-gemeenschap als voor de inhoudproducenten.

Kodi is een van de meest potentiële markten voor distributeurs en producenten van online streaming-inhoud. De belangrijkste redenen voor het verminderen van de Kodi-trend zijn nog niet bekend, maar volgens streaminggoeroes kan dit komen door het toenemende optreden van piraterij tegen Kodi-add-ons.

Kodi is al jaren een dominante streaming-software en geen enkel ander streamingplatform kon het vorig jaar verslaan. Tabellen lijken echter om te draaien, omdat de daling van de trend een groot voordeel heeft gegeven aan online streamingplatforms zoals Hulu om het marktaandeel te kapitaliseren.

Kodi is een van de meest potentiële markten voor distributeurs en producenten van online streaming-inhoud. De belangrijkste redenen voor het verminderen van de Kodi-trend zijn nog niet bekend, maar volgens streaminggoeroes kan dit komen door het toenemende optreden van piraterij tegen Kodi-add-ons.

Kodi is al jaren een dominante streaming-software en geen enkel ander streamingplatform kon het vorig jaar verslaan. Tabellen lijken echter om te draaien, omdat de daling van de trend een groot voordeel heeft gegeven aan online streamingplatforms zoals Hulu om het marktaandeel te kapitaliseren.

Zoals je kunt zien, was de trend van Hulu eind 2017 op geen enkele manier in de buurt van Kodi, maar halverwege 2018 is het Kodi voorbijgestreefd. Hulu is een van de toonaangevende online streamingplatforms en zulke vergelijkende statistieken leiden af ​​dat misschien de dagen van Kodi-dominantie voorbij zijn.

Veel online streaming-geeks zijn van mening dat als de trend in dit tempo blijft dalen en als deze hardnekkige acties niet vertragen of stoppen, we binnenkort de ondergang van Kodi’s regering of zelfs zijn aanwezigheid zullen zien.

Kodi stond in het middelpunt van de belangstelling en kreeg tegelijkertijd kritiek en lof. Het imago van Kodi is echter erg beschadigd door het negatieve nieuws en de feedback. Kodi-ontwikkelaars zijn in deze tijd opgevoerd en ze proberen de Kodi-gemeenschap te herenigen en haar reputatie opnieuw op te bouwen via verschillende sociale forums.

Wat komt er nu voor Kodi

Kodi heeft nog steeds veel potentieel in zichzelf en kansen in de industrie, aangezien de industrie met de dag bloeit. Om zijn vaart terug te krijgen, moet het Kodi-team ervoor zorgen dat ze de mist van beschuldigingen van piraterij opruimen die hen heeft bedekt en zo schoon mogelijk naar buiten komen.

Krachtige monitoring van het gebruik is vereist om het gebruik van Kodi-add-ons te beheersen en ervoor te zorgen dat de gebruikte add-ons geen inbreuk maken op het auteursrecht. Dit is de enige manier waarop ze hun reputatie die sterk verbrijzeld is, kunnen herwinnen.

Toch kan niemand ontkennen dat Kodi dit niveau heeft bereikt vanwege de Kodi-add-ons van derden, maar dit is de tijd nodig en ze zullen uiteindelijk grote stappen moeten ondernemen tegen piraterij.

De eenheid van de Kodi-gemeenschap kan ook een veelbelovende factor zijn in de hergroei van Kodi, maar we zullen moeten afwachten. Gedurende deze periode zullen andere online streamingdiensten hun marktaandeel blijven vergroten en om dit te verslaan zal Kodi zeker met iets beters en innovaties moeten komen.

Duimen!

Kern van de zaak

Kodi is een vliegend fort geweest en regeert al geruime tijd de industrie voor mediastreaming. De dagen voor Kodi lijken echter dichterbij te komen, aangezien de trend met de dag afneemt. Het heeft veel wenkbrauwen opgetrokken en er worden vragen gesteld over het potentieel van Kodi en de duurzaamheid ervan.

Kodi bevindt zich al in diepe wateren van beschuldigingen van piraterij en de juridische status ervan is zeer in twijfel getrokken, ondanks vele verduidelijkingen die al door het Kodi-team zelf naar voren zijn gebracht.

Het harde optreden neemt met de tijd toe en door deze add-ons van derden lijdt Kodi. Autoriteiten versterken nu meer grip op online piraterij en dat is niet helemaal gericht op Kodi, maar andere gratis online streamingdiensten en torrents staan ​​ook in het vizier van de antipiraterij-autoriteiten.

Het is inderdaad een cruciale tijd voor Kodi en de gemeenschap en het zal moeten afwachten hoe ruw de zee blijft voor Kodi, want de komende maanden kunnen afdoende blijken te zijn.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me