Ben je een streaming-nerd en vraag je je af of er een manier is om Kodi op Roku te gebruiken?

Nou, we hebben alle antwoorden voor je! Doorloop deze gids en ontdek hoe u Kodi op Roku kunt installeren, de beperkingen, kanalen en nog veel meer.

Wat is Roku?

Roku is een verscheidenheid aan streaming-apparaten die zijn vervaardigd en ontworpen door Roku Incorporation. Hiermee kunnen streamingliefhebbers hun gewenste inhoud overal vandaan streamen met behulp van deze apparaten. Het heeft een aantal vooraf geïnstalleerde applicaties voor het streamen en bekijken van films en tv-programma’s. Toepassingen omvatten Hulu, Fubo TV, Showtime Redbox, RT, SiriusXM, Showtime, Sling TV, TVLuux, Tubi TV, TuneIn Radio, TheBlaze, Time Warner Cable, Vmedia, Xfinity, Vudu, WWE Network enz.

Voor al deze applicaties is een abonnement vereist voor streaming, maar de kwaliteit die ze bieden is verbluffend en de moeite waard om voor te betalen. Ondanks alle kosten die nodig zijn voor streaming, kiezen mensen nog steeds voor Roku vanwege de kwaliteitservaring.

Is Kodi op Roku?

Niet echt! Kodi kan niet rechtstreeks op Roku worden geïnstalleerd, omdat het besturingssysteem van Roku een aangepast Linux-besturingssysteem is, genaamd Roku OS. Zelfs de kanaalwinkel van Roku heeft Kodi niet in zijn bibliotheek. Kodi is zelf een streaming-speler die op veel platforms beschikbaar is, maar helaas is deze niet beschikbaar op Roku.

Kodi vs Roku

Kodi is een eersteklas streaming-software en is de beste keuze geworden van streaming-geeks over de hele wereld. Niet alleen dat, Kodi is ook een veelbesproken punt in de krantenkoppen geweest! Vanwege de campagnes en het beleid die er wereldwijd tegen zijn gelanceerd vanwege de zorgen over inbreuk op de privacy. Kodi heeft echter veel meer te bieden dan welk ander streamingplatform dan ook.

Het feit dat Kodi een streaming-software is terwijl Roku eigenlijk een streaming-apparaat is, zou de vergelijking van deze twee niet significant zijn. Roku is een high-end streaming-speler en heeft veel potentieel. Het gebruik van Kodi zou zeker een betere keuze zijn voor liefhebbers van streaming, omdat het zowel de gratis inhoud als de betaalde inhoud biedt (met verwijzing naar zowel de officiële als niet-officiële Kodi-add-ons, ongeacht hun piraterijgedrag). Dit is wat Roku mist, geen gratis inhoud bij welke keuze dan ook.

Niet elke gebruiker kiest voor betaalde content en dat is een feit waar bij het aanbieden van een dienst rekening mee moet worden gehouden. Bovendien is het niet verstandig en gemakkelijk om gratis inhoud van hoge kwaliteit aan te bieden zonder abonnementskosten.

Kan ik Kodi voor Roku downloaden ?

Geen enkele belemmering kan voorkomen dat de streaming-geeks verder gaan dan de beperkingen van een streamingapparaat. Dank aan alle geeks die deze hack van het gebruik van Kodi op Roku hebben ontdekt, waardoor binge-watchers en Roku-bezitters hun Roku-apparaten kunnen aanpassen.

Ondanks dat Kodi niet beschikbaar is op Roku of niet wordt ondersteund door Roku, is er een manier om Kodi op Roku te installeren en we hebben de volledige procedure in deze handleiding uitgewerkt.

Verschillende methoden voor het instellen van Kodi of XBMC op Roku

Hier zijn de twee manieren waarop je Kodi op Roku kunt gebruiken door twee verschillende platforms te gebruiken, kijk:

 Hoe Kodi op Roku te krijgen met behulp van een Windows-pc ?

Het meest elementaire en meest gebruikte apparaat of platform voor Kodi is Windows. Daarom hebben we deze methode geboden om Kodi op Roku te installeren met behulp van een Windows-pc. Volg deze stappen zoals afgebeeld:

 1. Start uw pc op en ga naar Start menu.
 2. Van de Windows-zoekbalk, zoeken naar ‘Apparaat instellingen’.
 3. Klik op Voeg toestel toe.
 4. U zult veel opties zien in het lijstformulier, klik op Roku 3 en het wordt toegevoegd als je streamingapparaat.

Nadat je deze stappen hebt gevolgd, heb je toegang tot Kodi op je Roku-apparaat door het te casten. Met screencast kun je je favoriete films, video’s en nog veel meer bekijken op je Roku-apparaat. Eenvoudig, nietwaar?

Hoe Kodi op Roku te krijgen met Android Smart TV ?

Hier is nog een methode om Kodi op Roku te installeren met behulp van je Android Smart TV en dit wordt gedaan door schermspiegeling. Volg deze stappen:

 1. Installeer Kodi op je Android Smart TV.
 2. Ga nu naar Roku 3 thuis scherm.
 3. Klik op Instellingen > Klik op Systeem update en update uw apparaat naar Roku Software Build 5.2 of een upgradeversie.
 4. Ga terug naar Instellingen > Klik op Schermspiegeling optie.
 5. Rom hier, Schakel Screen Mirroring in van je Roku > Klik OK.

Hoe exodus op Roku te installeren

Om de Exodus Kodi-add-on op Roku te installeren, hoeft u geen speciale procedure te volgen. Volg gewoon onze gids “Hoe Exodus Kodi Add-on te installeren” en installeer het op het belangrijkste casting / screening-apparaat dat u gebruikt, b.v. op uw Android Smart TV of uw Windows-pc.

Kodi Roku-kanalen

Het beste van Roku is dat het een eigen winkel heeft voor kanalen die bekend staan ​​als Roku Channel Store. Een ander fascinerend ding is dat sommige Roku-kanalen hun eigen Kodi-add-ons hebben. Hier zijn een paar Kodi Roku-kanalen die je zeker moet proberen:

 1. Viewster
 2. BBC iPlayer
 3. VEVO
 4. NHL
 5. Snagfilms

Hoe Kodi Leia versie 18.5 of lager te gebruiken op Roku Streaming Stick, Ultra en Roku Express

Het maakt niet uit welke Roku-versie je gebruikt, de Kodi-versie die je op je casting-apparaat hebt geïnstalleerd, is van belang. Als u Kodi op uw Roku cast via uw Windows-pc, moet u uw Kodi-versie op uw Windows up-to-date houden. U kunt Kodi Krypton-versie 17 op Roku installeren door Kodi Krypton-versie 17.6 op uw Windows-pc of uw Android-smart-tv te installeren.

Kodi Jarvis versie 16 of hoger gebruiken op Roku Streaming Stick, Ultra en Roku Express

Zoals eerder is uitgewerkt, is de Kodi-versie op uw primaire casting / screening-apparaat het punt van zorg omdat uw Kodi niet echt op Roku is geïnstalleerd, maar wordt gecast door uw Android-smart-tv of uw Windows-pc. Installeer daarom Kodi Jarvis versie 16 door de stappen te volgen die genoemd worden in deze gids, op uw apparaat om het op Roku te installeren.

Beste Kodi-add-ons op Roku

Hier zijn de top 10 beste Kodi-add-ons die u op Roku moet gebruiken:

 1. Verbond
 2. Exodus
 3. Kick-off Sports
 4. Gurzil
 5. Placenta
 6. Sports Devil
 7. Neptune Rising
 8. Vuur kat
 9. Inval
 10. DAZN

Roku alternatieve apparaten voor Kodi

 1. Kodi op Windows
 2. Kodi op Raspberry Pi 
 3. Kodi op iPad
 4. Kodi op Firestick
 5. Kodi op Apple TV
 6. Kodi op Xbox One
 7. Kodi op Nvidia Shield

Kodi-alternatieven voor Roku

Hoewel ik elke streamingliefhebber altijd aanbeveel om Kodi te gebruiken vanwege zijn unieke karakter als je op zoek bent naar alternatieven voor Kodi, zou ik het volgende willen voorstellen:

 1. Stremio
 2. Plex
 3. Terrarium-tv
 4. Emby
 5. Infuseren

Kodi over veelgestelde vragen over Roku

Wanneer u iets op een hacky-manier probeert te installeren, is er altijd enige bezorgdheid die in uw gedachten kan rijzen. Hier zijn enkele veelgestelde vragen:

Kan ik Roku jailbreaken??

Het antwoord op deze vraag is simpelweg “Nee”. Een streaming-apparaat jailbreaken betekent een apparaat wijzigen / aanpassen op een manier die buiten de voorraadbarrières en beperkingen zou kunnen presteren.

Het ding met Roku is dat de fabrikant het zo heeft ontworpen dat je het niet kunt jailbreaken. Als u echter verder wilt gaan dan de standaardfunctie, is Kodi de beste optie voor u.

In plaats van na te denken over het gebruik van risicovolle PPV-services, kunt u eenvoudig gratis films, tv-programma’s, live tv en sport streamen via Kodi-add-ons.

Is het mogelijk om Kodi op Roku te krijgen met iPhone / Mac-apparaten?

Ja, je kunt Kodi op Roku gebruiken met de iPhone door eerst Kodi op de iPhone te installeren en het vervolgens op je Roku-apparaat te spiegelen.

Kan ik Kodi op Roku zetten zonder computer / zonder schermspiegeling?

Nee, er is geen andere methode om Kodi op Roku te installeren vanwege de complexiteit van het besturingssysteem.

Hoe spiegel ik mijn telefoon naar Roku ?

Als uw telefoon de optie voor schermspiegeling heeft, is dit geen probleem, want tegenwoordig hebben veel smartphones deze functie. Als uw telefoon niet over de optie voor schermspiegeling beschikt, kunt u een toepassing van derden installeren om deze functie in te schakelen.

Laatste woorden

Roku is geweldig om te proberen en elke streaming-nerd weet het. De kers op de taart is dat Kodi op Roku is en je favoriete inhoud naadloos streamt door samen te werken met twee van de beste streamingplatforms die wereldwijd beschikbaar zijn. Ondanks dat ze niet officieel beschikbaar zijn op Roku, hebben de nerds de manier gevonden om Kodi toe te staan ​​binnen te dringen in de Roku-wereld.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me