Smart-tv’s zijn de dominante entertainmentapparaten van vandaag en niets is te vergelijken met de ervaring die ze bieden. Maar heb je ooit de ervaring gehad om de functies van een Smart TV te combineren met de beste streamingdienst, namelijk Kodi? Nee? Dan moet je gaan nadenken over het opzetten Kodi op Samsung smart tv.

Exclusieve KodiVPN.co speciale aanbiedingen 2023
PureVPN

 US $ 10,95 US $ 2,91 Per maand

Grijp deze deal

surfshark

 US $ 11,95 US $ 1,99 Per maand

Grijp deze deal (3 maanden gratis)

Ivacy

 US $ 9,95 US $ 2,75 Per maand

Grijp deze deal

Volg een rondleiding door deze gids om te zien hoe we Kodi op Samsung Smart TV hebben geïnstalleerd; de twee beste entertainmenttools ter wereld, zodat gebruikers kunnen genieten van de beste Kodi-add-ons op een Smart TV. We raden gebruikers echter altijd aan om hun online privacy te beschermen en een KodiVPN-service te gebruiken.

Contents

Waarom streaming-fanatici Kodi nodig hebben op Samsung Smart TV?

Waarom streaming-fanatici Kodi nodig hebben voor Samsung Smart TV?

Het tijdperk van televisie-entertainment is enorm geëvolueerd en nu zijn de smart-tv’s de toekomst van entertainment. Dit komt omdat er eindeloze mogelijkheden zijn die Smart TV’s gebruikers bieden om hun Smart TV’s te verbeteren voor een aantal verschillende functies.

Smart-tv’s kunnen worden gebruikt om tv-programma’s en films te streamen, waarvoor uiteraard enkele externe plug-ins en software nodig zijn. Deze software en plug-ins zijn echter de moeite waard om te installeren en kunnen heel gemakkelijk worden geïnstalleerd.

Een van de meest gunstige software voor het streamen van films, tv-programma’s op smart-tv’s is Kodi. Het stelt gebruikers in staat verder te gaan dan de conventionele entertainmentbeperkingen en toegang te krijgen tot alles wat ze willen bekijken.

Kun je Kodi gebruiken op Samsung Smart TV?

Kun je Kodi gebruiken op Samsung Smart TV?

Meestal zijn Smart TV’s gebaseerd op Android OS en daarom is het erg eenvoudig om Kodi erop te gebruiken. Omdat gebruikers Kodi eenvoudig kunnen downloaden op hun mobiele apparaten via Play Store en hun scherm kunnen casten op hun Smart TV’s. Samsung Smart-tv’s zijn echter niet gebaseerd op Android OS, maar werken op Tizen OS, dat de Android-apparaten of andere Android-boxen niet ondersteunt.

Daarom kunnen gebruikers de Kodi-app niet rechtstreeks downloaden op Samsung Smart TV. Gebruikers kunnen Kodi op Samsung Smart TV gebruiken met Chromecast en USB. De methode voor het installeren van Kodi Samsung Smart TV wordt hieronder uitgewerkt, volg de gids grondig.

Kenmerken van een Samsung Smart TV voor Kodi-gebruikers

Kenmerken van een Samsung Smart TV voor Kodi-gebruikers

Er zijn enkele geweldige functies waar gebruikers van kunnen genieten door Kodi op Samsung Smart TV te gebruiken, zoals:

 1. Slimme stembesturingsfuncties
 2. Ultra HD-videokwaliteit
 3. Vooraf geïnstalleerde streamingdiensten
 4. Screen mirroring optie

Anders dan dit, heeft Samsung Smart TV zijn eigen applicaties waar gebruikers van kunnen genieten voor het streamen van hun favoriete films, tv-programma’s, live sportevenementen van over de hele wereld en nog veel meer online.

Is een Samsung Smart TV een Android-besturingssysteem ?

Samsung Smart-tv’s zijn gebaseerd op Tizen OS en ondersteunen het Android-besturingssysteem niet. Gebruikers kunnen Tizen OS gebruiken voor Kodi Samsung Smart TV, wat ook een geweldig besturingssysteem is om te gebruiken. Gebruikers geven echter de voorkeur aan het kopen van op Android OS gebaseerde Smart TV’s omdat ze toegang bieden tot miljoenen applicaties voor meerdere amusementsdoeleinden.

Een van die applicaties is Kodi die direct te downloaden is op Android OS. Kodi-fans kunnen gemakkelijk naar de Play Store gaan, Kodi daar downloaden en genieten van het streamen van hun favoriete inhoud via honderden beste Kodi-add-ons.

6 methoden om Kodi in te stellen op Samsung Smart TV

Er zijn verschillende manieren om Kodi te installeren, bekijk deze methoden en volg degene die gemakkelijker te installeren is.

1. Installeer Kodi op Samsung Smart TV met Chromecast

Installeer Kodi op Samsung Smart TV met Chromecast

Chromecast is een apparaat waarmee gebruikers video’s en nog veel meer op hun tv kunnen streamen terwijl ze de streaming-app op hun mobiele telefoons gebruiken. Het is een echt handig hulpmiddel voor mensen die hun mobiele telefoons graag gebruiken voor dergelijke streamingdoeleinden. Als u echter nadenkt over het installeren van Kodi op Samsung Smart TV, kunt u Chromecast gebruiken, volg gewoon deze stappen:

 1. Beurt AAN jouw Draadloos netwerk.
 2. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat en uw Samsung Smart-tv zijn verbonden met dezelfde draadloze verbinding.
 3. Alvorens verder te gaan, Installeer Kodi op je smartphone.
 4. Ga daarna naar Play Store en Installeer Chromecast en Google Home-app op uw smartphone.
 5. Open Chromecast op uw smartphone en verbind uw smartphone met Samsung Smart TV.
 6. Nu open Google Home-app.
 7. Klik op Scherm casten optie uit het menu.
 8. Nu begint het scherm van uw smartphone te screenen op uw Samsung Smart TV.

Nu kunt u eenvoudig Tizen OS gebruiken voor Kodi Samsung Smart TV. Makkelijk, is het niet?

 2. Kodi op Samsung Smart TV met Roku

Kodi op Smart TV met Roku

 1. Installeer Kodi op je smartphone.
 2. Verbind uw mobiele apparaat en uw Roku-apparaat op hetzelfde draadloze netwerk.
 3. Open Roku > Ga naar Instellingen > Klik op Systeem > Beurt AAN Schermspiegeling.
 4. Open Google Play Store op uw smartphone > Zoeken naar Schermspiegeling app > Installeer een app voor schermspiegeling.
 5. Cast het scherm van uw smartphone op uw Samsung Smart TV via de app voor schermspiegeling en geniet gemakkelijk van Kodi.

3. Kodi op Samsung Smart TV met behulp van Android TV Box

Kodi op Samsung Smart TV met Android TV Box

 1. Net als de rest van de installatieprocedures, Aansluiten jouw Android TV Box naar Samsung Smart TV.
 2. Installeer Kodi op je Android TV-box.
 3. Nu gewoon rennen Kodi op je Android TV Box en geniet van streaming op je Samsung Smart TV.

4. Kodi op Samsung Smart TV door Casting Screen-methode

Kodi op Samsung Smart TV door Casting Screen-methode

Samsung Smart TV zelf heeft een geïntegreerde schermspiegelingsoptie die het spannender maakt om te gebruiken met de mobiele apparaten van Samsung. XBMC op Smart TV kan echter gemakkelijk worden gebruikt door de schermmethode te casten, aangezien er officieel geen directe downloadmethode van Kodi op Samsung Smart TV beschikbaar is. Afgezien van de methode voor het casten van schermen, kunnen gebruikers ook Kodi Samsung Smart TV gebruiken met Roku, Android TV Box en Chromecast.

5. Stel Kodi in op Samsung Smart TV met USB Drive

USB-drives zijn altijd een zeer handig hulpmiddel in dergelijke situaties waarin een platform de vereiste applicatie niet ondersteunt of als u een ondersteunend platform nodig heeft. Kodi-liefhebbers kunnen de USB-stick gebruiken voor het installeren van Kodi door simpelweg de onderstaande stappen te volgen:

 1. Ga naar https://openelec.tv/.
 2. Klik Downloaden vanuit het hoofdmenu.
 3. Klik op Generieke builds.
 4. Klik op “[Stabiel] OpenELEC 8.0.4 (x86_64) > Schijf Beeld”.
 5. Downloaden Win32 Schijf Imager en start het.
 6. Kies de schijf waar u wilt installeren OpenElec.
 7. Blader nu door uw systeem en open het gedownloade Schijfimage OpenElec het dossier.
 8. Klik op Schrijven.
 9. Wacht tot de installatie is voltooid.
 10. Herstarten uw computer, zorg ervoor dat uw USB-drive is aangesloten.
 11. Voer de BIOS instellingen.
 12. Start op vanaf de USB rijden.

Hoe Kodi Leia, Krypton en Jarvis op Samsung Smart TV te gebruiken ?

Je kunt elke versie van Kodi installeren op Samsung Smart TV zoals Kodi Leia, Kodi Krypton of Kodi Jarvis, maar de methode van Kodi blijft hetzelfde. Volg deze stappen:

 1. Open Kodi.
 2. Ga naar Instellingen.
 3. Klik op Systeem instellingen.
 4. Klik op Add-ons.
 5. Nu, Schakel apps van onbekende bronnen in.
 6. Ga terug naar de thuis scherm.

Nu kunt u eenvoudig elke gewenste add-on installeren. Volg onze beste Kodi-add-onsgids om uw favoriete add-on te kiezen en hun installatieprocedure te bekijken.

Kodi Alternatieve Samsung Smart TV-apps

Het lijdt geen twijfel dat het entertainmentniveau via Smart TV’s veel te hoog is, vooral als je Kodi op Samsung Smart TV hebt. Vanwege de complexiteit van de installatieprocedures zijn gebruikers echter terughoudend om deze kant van entertainment uit te proberen. Gebruikers die enkele alternatieven willen proberen, kunnen de volgende Kodi alternatieve Samsung Smart TV-apps proberen:

 1. Popcorn Time
 2. Plex
 3. Streamio
 4. Usher

Laatste woorden

Samsung Smart-tv’s hebben veel geweldige functies die kunnen worden gebruikt om de streamingervaring verder te verbeteren wanneer we Kodi op Smart TV integreren. Hoewel er geen methode beschikbaar is om Kodi rechtstreeks op Samsung Smart TV te installeren, omdat het besturingssysteem waarop het draait Tizen OS is en niet wordt ondersteund door Kodi. Anders zou het heel eenvoudig zijn geweest. Desalniettemin maakt het niet uit hoe complex de installatie is, het is nog steeds de moeite waard.