Kodi op Ubuntu: leer hoe u Kodi op Ubuntu installeert en downloadt

Ubuntu; de meest populaire smaak van Linux ondersteunt de beste streaming-software, d.w.z. Kodi, en je kunt Kodi eenvoudig binnen een paar minuten op Ubuntu installeren om te genieten van naadloos streamen. Volg onze gids grondig om meer te weten te komen over de compatibiliteit van Koi en Ubuntu.


Wat is Ubuntu?

Ubuntu is een op Debian gebaseerd open source-besturingssysteem en Linux-distributie. Het is eigenlijk een versie van het Linux-besturingssysteem, net zoals Windows XP, Vista enz.
Het is het meest geprefereerde en bekendste besturingssysteem dat wordt gebruikt voor cloud computing. Reden hiervoor is het genereren van de opdrachtregel en de snelheid. Een ander groot voordeel van Ubuntu is dat het bijna onmogelijk is om te worden geïnfecteerd door malware of een virus en dat het niet kan worden gehackt. Dit maakt het een van de meest veilige en betrouwbare besturingssystemen.

Kan ik Kodi op Linux installeren??

Ja, Kodi kan op Linux worden geïnstalleerd door de Kodi-applicatie via de opdrachtregel te downloaden. De installatieprocedure van Kodi voor Ubuntu verschilt echter behoorlijk van de installatieprocedure die op andere platforms wordt uitgevoerd vanwege de complexiteit van de broncode en kenmerken.

Dit is het beste van Kodi dat het op bijna elk platform kan worden geïnstalleerd. Gebruikers over de hele wereld gebruiken Kodi op platforms en apparaten zoals:

Windows PC, Roku, Mac, iPad / iPhone, Apple TV, Samsung Smart TV, Android-apparaten, Fire Stick en Fire TV enz. Het uitbreidingspotentieel van Kodi naar andere platforms is opmerkelijk en het is een van de redenen waarom liefhebbers van streaming over de hele wereld wereld kiest Kodi voor het streamen van hun favoriete films, tv-programma’s, sport, live tv enz. XBMC op Linux is een geweldige keuze als je Kodi wilt gebruiken zonder malware of gehackt gedoe.

Hoe Kodi op Ubuntu te installeren

Installatie van Koi op verschillende Ubuntu-versies zoals versie 14, 16, 17 is hetzelfde omdat ze allemaal dezelfde opdrachtregelprotocollen volgen. Er zijn twee manieren om Kodi in Ubuntu te installeren, hetzij via de grafische gebruikersinterface of via de opdrachtregel. Als u kiest voor de opdrachtregelmethode, heeft u twee keuzes: installeer het direct of installeer het via PPA. Volg deze installatieprocedures om Kodi op Ubuntu te installeren:

Installeer Kodi op Ubuntu via grafische interface

Volg deze stappen om Kodi op Ubuntu te installeren met je grafische gebruikersinterface:

 1. Ga naar het startmenu > Zoeken naar ‘Ubuntu-software’.
 2. Zoek vanaf hier naar “Kodi”.
 3. Klik op Installeren.

Daar heb je XBMC op Linix geïnstalleerd.

Installeer Kodi op Ubuntu via de opdrachtregel (directe downloadmethode)

Volg deze stappen om Kodi via de opdrachtregel te installeren:

 1. Opdrachtterminal openen.
 2. Type $ sudo apt kodi installeren.

Hoe Kodi in Ubuntu via PPA te installeren

Om Kodi op Ubuntu via PPA te installeren, doorloop je deze procedure:

Stap 1: Open de terminal en typ deze opdrachten precies.

 • sudo apt-get installeer software-eigenschappen-gemeenschappelijk
 • sudo add-apt-repository ppa: team-xbmc / ppa
 • sudo apt-get update
 • sudo apt-get installeer kodi

Zodra je deze commando’s hebt ingevoerd zoals aangegeven, wordt Kodi geïnstalleerd.

Hoe Kodi Krypton versie 17.6 op Ubuntu te installeren

Kodi Krypton versie 17.6 is momenteel de meest gebruikte versie van Kodi. De bovengenoemde procedure zal Kodi Krypton-versie 17.6 op Ubuntu installeren.

Hoe Kodi Jarvis versie 16 op ubuntu te installeren

Als je de Kodi Krypton-versie 17.6 al hebt geïnstalleerd en je deze wilt downgraden naar Kodi Jarvis-versie 16, moet je eerst Kodi-versie 17.6 verwijderen. U kunt dit doen door deze stappen dienovereenkomstig te volgen:

 1. sudo apt ppa-purge installeren
 2. sudo ppa-purge ppa: team-xbmc / ppa

Hier heb je je Kodi versie 17.6 verwijderd, nee om Kodi versie 16 te installeren, volg deze stappen:

 1. sudo apt-add-repository ppa: team-xbmc / kodi-oud
 2. sudo apt update
 3. sudo apt kodi installeren

Daar heb je het! Nu heb je Kodi Jarvis versie 16 geïnstalleerd.

Wat is sudo add-apt-repository ppa: opdracht team-xbmc / ppa ?

Sudo is een commando dat je commando uitvoert voor het ophalen van een bestand. Terwijl, toepasselijk is een tool die de pakketten voor installatie beheert. Sudo-apt zijn de opdrachtregelprotocollen die worden gebruikt voor het ophalen en uitvoeren van het repository-pakket voor het installeren van Kodi of een andere toepassing.

Er zijn ook enkele andere apt-opdrachten die voor verschillende dingen worden gebruikt. Ubuntu PPA XBMC is een opslagplaats voor het installeren van Kodi. Een repository is een type pakket met installatie-instellingen. Terwijl u Kodi voor Linux probeert te installeren, moet u Ubuntu PPA XBMC gebruiken.

Hoe Exodus op Ubuntu 17 te installeren

Nadat je Kodi in Ubuntu hebt geïnstalleerd, volg je deze stappen om Exodus op Ubuntu te installeren. Exodus is een van de meest populaire Kodi-add-ons in de community. De populariteit kan worden beoordeeld aan de hand van het feit dat er veel vorken van de Exodus Kodi-add-on online beschikbaar zijn en dat er elke dag meer binnenkomen.

 1. Open Kodi Huis scherm > Klik op de Instellingen (tandwiel) pictogram > Klik op Systeem instellingen uit dit menu > Klik op Add-ons > ‘Onbekende bronnen’ inschakelen.
 2. Klik op Bestandsbeheer uit de beschikbare opties in het menu.
 3. Er opent zich een nieuw venster; Dubbelklik op “Bron toevoegen”Optie vormen de linkerkolom.
 4. Klik waar het zegt <Geen> en typ dit URL:http://lazykodi.com/ > Klik
 5. Noem deze repository-URL als ‘Lazy Kodi’> Klik OK > Controleer nu beide naam en URL en klik op OK en het dialoogvenster wordt gesloten.
 6. Ga terug naar Hoofdmenu van Kodi> Klik Add-ons en een nieuw menu zal openen > Klik op de Pakket installateur (Doos) icoon vanuit de linkerbovenhoek.
 7. Selecteer nu Installeer vanuit Zip-bestand optie, dit opent een nieuw venster.
 8. Klik en open Luie Kodi uit de lijst met beschikbare opties.
 9. Hier ziet u drie opties: Opslagplaatsen, ritsenen
 10. Klik op Opslagplaatsen > Klik op Androidaba > Klik op opslagplaats > Blader door de lijst en selecteer kodil-104.zip > Wacht op de melding.
 11. Selecteer nu Installeer vanuit Repository optie > Klik op Kodil Repository
 12. Ga naar de Video-add-ons map > Scroll naar beneden en selecteer Exodus.
 13. Klik Installeren en wacht op de melding.
 14. Zodra de melding verschijnt, bent u klaar om de add-on Exodus Kodi te gebruiken.
 15. Ga naar de Add-ons menu > Klik op Tabblad Video-add-ons > Je ziet Exodus in de lijst, hebt er toegang toe en kunt gratis films en video’s streamen.

Hoe Kodi op Ubuntu te openen

Er zijn twee manieren om de Kodi-applicatie op Ubuntu te starten,

 1. Via de opdrachtregel

  Open uw opdrachtterminal en typ deze Linix-opdracht om Kodi te openen:

  $ kodi

  Wanneer u deze opdracht invoert, wordt Kodi gestart.

 2. Via het startmenu

  De andere manier om de Kodi-applicatie te openen is door:

  1. Ga naar het startmenu.
  2. Zoek naar Kodi.
  3. Klik erop, Kodi wordt gestart.

Hoe Kodi op Ubuntu te updaten

Als u uw Kodi wilt bijwerken, typt u de volgende opdrachten in de opdrachtterminal:

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

Uw Kodi-versie wordt bijgewerkt (als er online updates beschikbaar zijn).

Beste Kodi-add-ons voor Ubuntu

Als je van plan bent om je favoriete films, tv-programma’s en sporten op Ubuntu te streamen met Kodi, dan heb je deze Kodi-add-ons nodig:

 1. Placenta
 2. cCloud-tv
 3. Exodus
 4. Verbond
 5. Neptune Rising

Ubuntu-alternatieven voor Kodi

Kodi op Ubuntu is geweldig om te hebben, omdat je Kodi met een andere omgeving kunt gebruiken en je geen last zult hebben van malware die je lastig zal vallen. Toch, als u op zoek bent naar alternatieve platforms voor het gebruik van Kodi, dan kunt u Kodi proberen op deze apparaten en platforms:

 1. Windows-pc
 2. Apple TV
 3. iPad
 4. Vuurstok
 5. Roku
 6. Raspberry Pi

Dit zijn enkele voorgestelde platforms van onze kant om te proberen Kodi te ervaren.

Laatste woorden

Ubuntu is een verbazingwekkend onberispelijk besturingssysteem dat wereldwijd wordt gebruikt en bij voorkeur de codeerliefhebbers zijn. Als je zowel een streaming- als een coderingsgeek bent, dan is Kodi op Ubuntu een must om te proberen. Zelfs als je niet zo goed bent in coderen, probeer dan Kodi op het Ubuntu-besturingssysteem te gebruiken, je zult de ervaring geweldig vinden, want er zijn geen problemen in dit besturingssysteem. We hebben ook enkele van de beste Kodi-add-ons genoemd in deze handleiding; zorg ervoor dat je deze add-ons probeert om van de Kodi-ervaring te genieten.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map