Contents

Wat is een Kodi-profiel?

Met de Kodi-profielfunctie kunnen gebruikers hun eigen ruimte creëren door hun persoonlijke account en hun gewenste instellingen in te stellen, beschermd door een pincode. In het geval dat meerdere Kodi-gebruikers een enkel systeem gebruiken, kunnen ze hun eigen afzonderlijke profielen maken en hun add-ons en inhoudsmappen beheren volgens hun voorkeuren.

Profielfunctie stelt gebruikers in staat hun Kodi-profielen te personaliseren door hun gewenste skins, builds, add-ons in te stellen zonder te onderbreken of onderbroken te worden door andere gebruikers.

Hoe een Kodi-profiel in te stellen?

Het beste van Kodi is de eenvoud en het gebruiksgemak, in tegenstelling tot andere streaming-software die complex is om te configureren. Het opzetten van een Kodi-profiel is een eenvoudig proces en kan binnen een paar minuten worden gedaan. Volg deze stappen om uw Kodi-profiel te configureren:

 1. Open Kodi en klik op Instellingen (tandwielpictogram)hoe kodi-profiel in te stellen
 2. Een nieuw venster wordt geopend, klik op Profielinstellingen in het menuhoe meerdere Kodi-profielen te beheren
 3. Klik op het tabblad Profielen en klik vervolgens op Profiel toevoegenWat zijn de voordelen van het beheren van meerdere Kodi-profielen
 4. Voer in het naamveld de naam in die u voor uw profiel wilt hebben en klik op OKSchakelen tussen profielen in Kodi
 5. Er verschijnt een venster waarin wordt gevraagd naar het mappad. Klik gewoon op OK zonder een map te kiezenKodi-profielproblemen en -oplossingen
 6. Nu kunt u uw profiel bewerken door uw profielfoto te uploaden en uw privacy voor toegang in te stellen. Stel uw voorkeur in op scheiden om het delen van profielen te beperken.bewerk uw profiel door uw profielfoto te uploaden en uw privacy van toegang in te stellen
 7. Dat is alles! Geniet nu van uw profiel en personaliseer het naar uw smaak.

VPN voor Kodi-profiel

Het lijdt geen twijfel dat Kodi geweldig entertainment biedt, maar je bent altijd kwetsbaar om ten prooi te vallen aan malware-aanvallen en autoriteiten die je bespioneren. Veel Kodi-add-ons zijn illegaal om wereldwijd te gebruiken vanwege de aard van de inhoud die ze bieden.

Het compromitteren van privacy kan altijd bittere gevolgen hebben. U moet een VPN op Kodi hebben geïnstalleerd om uw privacy te garanderen terwijl u streamt. Het beste van het hebben van een van de beste VPN’s voor Kodi is dat het je privacy beschermt door middel van sterke coderingen en je niet naakt laat voor de autoriteit.

Zelfs als u officiële Kodi-add-ons via uw profiel gebruikt, gebruikt uw vriend die een ander profiel op uw Kodi gebruikt mogelijk een Kodi-add-on van derden. Dit kan uw veiligheid en privacy in gevaar brengen en daarom moet u een VPN hebben. Een ander goed ding om te weten is dat je verschillende VPN-servers kunt gebruiken via verschillende Kodi-profielen.

Wat zijn de voordelen van het beheren van meerdere Kodi-profielen

Het beheren van meerdere Kodi-profielen heeft veel voordelen, zoals:

1. Mediabibliotheek specificatie en scheiding

Elke gebruiker past zijn Kodi graag aan hun behoefte aan en veel mensen vinden het niet leuk als iemand anders die aanpassing verstoort. Daarom, als u uw systeem deelt met een vriend, kunt u uw mediabibliotheek naar uw voorkeur behouden en de toegang tot uw persoonlijke mappen beperken.

2. Toegang tot inhoud voor kinderen en gastgebruikers

In dit digitale tijdperk is het voor zowel kinderen als jongeren moeilijk geworden om toegang te krijgen tot expliciete inhoud. Er zijn bepaalde Kodi-add-ons die u mogelijk in uw bibliotheek heeft, ongepast voor de kinderen.

Om hun toegang tot dergelijke Kodi-add-ons te beperken, maakt u een apart kinderprofiel aan en installeert u relatief veilige add-ons en opslagplaatsen. U kunt hetzelfde doen voor gastgebruikers om hun toegang tot uw mediabibliotheek en persoonlijke mappen te beperken.

3. Voor het testen van add-ons

Veel Kodi-fanatici houden van tijd tot tijd op jacht naar nieuwe Kodi-add-ons. Tijdens het proberen van nieuwe add-ons raakt de Kodi-bibliotheek ook vol met talloze nutteloze add-ons. Dan wordt het verwijderen van al deze add-ons een gedoe.

Om uzelf de moeite te besparen, kunt u een profiel maken om add-ons te testen en een profiel voor persoonlijk gebruik. Als u de drang voelt om een ​​nieuwe add-on uit te proberen, doe dit dan via uw testprofiel en als het u uitkomt, installeer het dan in uw hoofdprofiel. Profilering bespaart u veel tijd en maakt het u gemakkelijk.

Schakelen tussen profielen in Kodi

 1. Open Kodi
 2. Klik op Instellingen (tandwielpictogram)
 3. Klik op Profielinstellingen > Klik op het tabblad Profielen
 4. Plaats de muisaanwijzer op het profiel dat u wilt gebruiken > Klik er met de rechtermuisknop op en klik op de optie Profiel laden in de vervolgkeuzelijst.

Kodi start opnieuw op en uw gewenste profiel wordt geladen.

Kodi-profielproblemen en -oplossingen

Bad Kodi-profielen

Veel gebruikers hebben gemeld dat hun Kodi-profielen niet goed werken op hun pc, maar ze werken prima op andere apparaten. Zelfs na een nieuwe Kodi-installatie bleef dit probleem bij hen bestaan. Hier is een voorbeeld van een thread gepost door een Kodi-gebruiker met betrekking tot dit probleem:

Slecht Kodi-profiel achtervolgt me. van Addons4Kodi

Fix

De reden achter dit probleem lijkt een Google-certificaat te zijn, dat moet worden bijgewerkt. Als u met een soortgelijk probleem wordt geconfronteerd, probeer dan van netwerk te wisselen of uw vensters bij te werken.

Behoud huidinstellingen op nieuw profiel

Het belangrijkste voor elk apparaat of platformgebruiker is het herstellen van de gewenste instellingen en gegevens. Als het op Kodi aankomt, zijn gebruikers dol op het personaliseren van hun Kodi met Kodi-skins. Veel gebruikers worden echter geconfronteerd met het probleem van het behouden van skin-instellingen wanneer ze een nieuw profiel maken of hun systeem bijwerken en vragen zoals de volgende beginnen op te duiken:

Behoud huidinstellingen op nieuw profiel van kodi

Fix

De beste oplossing voor dit probleem is het maken van een back-up van guisettings.xml in uw profiel. Wanneer u het later in uw profiel herstelt, worden de skin en instellingen samen hersteld.

Hoe Kodi-profiel van het ene apparaat naar het andere te kopiëren of over te dragen

Elke app heeft een back-upfunctie waarmee gebruikers een back-up kunnen maken van hun belangrijke informatie en gegevens voor overdracht naar andere apparaten. Evenzo heeft Kodi zijn eigen back-up-add-on in de officiële Kodi-add-onrepository.

Het kan worden gebruikt om Kodi-profiel zonder problemen van het ene apparaat naar het andere te kopiëren of over te dragen. Volg deze stappen om uw profielback-up te maken:

 1. Open Kodi
 2. Klik op het tabblad Add-ons in het menu aan de linkerkant
 3. Klik op het Box-pictogram in de linkerbovenhoek
 4. Klik op Installeren vanuit repository optie
 5. Ga naar Kodi Add-on Repository > Klik op Programma-add-ons
 6. Blader door de lijst en klik op Back-up
 7. Installeer de add-on en open deze na installatie vanuit het menu Add-ons van het programma
 8. Klik na het openen van de invoegtoepassing op instellingen en selecteer het pad waar u uw back-upbestand wilt opslaan
 9. Klik daarna op het tabblad Bestandsselectie en schakel de dingen in waarvan u een back-up wilt maken en klik vervolgens op Ok
 10. De add-on wordt gesloten en het startscherm wordt weergegeven. Open de add-on opnieuw en klik op Back-up
 11. Het back-upproces begint
 12. Wanneer u Kodi op een ander apparaat installeert en u deze back-up van u op dat apparaat wilt herstellen, installeer dan de back-up-add-on
 13. Open de add-on en klik op Herstellen, alle opgeslagen instellingen worden hersteld

Kan een wizard andere Kodi-profielen wissen??

Een gebruiker heeft onlangs gepost over een probleem dat hij tegenkwam na het installeren van een wizard op Kodi en het verwijderde zijn profiel. Kijken:

Kan een wizard andere Kodi-profielen wissen? van Addons4Kodi

Het probleem met wizards is dat het de bestaande mappen met gebruikersgegevens vervangt door eigen mappen. Vandaar resulterend in profiel- en gegevensverlies. Om dit probleem te voorkomen, verplaatst u het bestand “profile.xml” uit de map met gebruikersgegevens. Daarom wordt bij het installeren van de wizard de map met gebruikersgegevens vervangen, maar wordt uw profiel niet verwijderd.

Gevolgtrekking

De Kodi-profielfunctie is geweldig en biedt gebruikers een handvol attributen en vrijheid die ze op Kodi willen hebben. Veel gebruikers zijn zich nog steeds niet bewust van deze functie en hoeveel nuttig het voor hen is. Kodi-profielen zijn inderdaad een handige functie en als ze correct worden gebruikt, kan ze de gebruikerservaring van Kodi verbeteren.