kodi werkt niet

Werkt uw Kodi niet? Of crasht het de hele tijd? In deze gids hebben we de meest voorkomende Kodi-problemen behandeld waarmee u wordt geconfronteerd, samen met oplossingen.

Omdat Kodi open-source software is, kunt u elke keer problemen ondervinden omdat de add-ons helemaal niets streamen, wat erg frustrerend zou kunnen zijn.

Tegen de tijd dat ik al deze Kodi-fouten kon oplossen, had ik me gerealiseerd dat het niet zo moeilijk was om op te lossen. Deze problemen lijken in het begin misschien moeilijk, maar ze hebben allemaal een zeer gemakkelijke oplossing.

Contents

8 Kodi werkt niet Problemen en oplossingen

Hier is een overzicht van de meest voorkomende Kodi-problemen met hun oplossingen:

# 1 Streamingproblemen – Gebruik een VPN met Kodi

Telkens wanneer u een add-on installeert en u voorbereidt op streaming, veroorzaakt dit problemen en wordt er niets gestreamd.

Er is een grotere kans dat uw internetprovider (ISP) het streamingverzoek blokkeert. Je internetprovider weet dat je gratis inhoud streamt, dus het blokkeert elke mogelijke stream.

Een eenvoudige manier is om uw IP-adres te maskeren, zodat uw ISP niet weet wat u bekijkt. Een VPN is de manier om je oorspronkelijke IP-adres te verbergen.

PureVPN is onze aanbevolen keuze omdat het geweldig werkt met Kodi en je anoniem houdt tijdens het bekijken van Kodi-inhoud. PureVPN voorkomt ook dat ISP’s uw internetsnelheid vertragen.

# 2 Kodi crasht vaak – Download de nieuwste Kodi-versie

Hoe vaak heb je gezien dat Kodi crasht zonder een alarm te laten afgaan, en je moet het helemaal opnieuw openen om hetzelfde lot te ondergaan.

Af en toe worden Kodi-ontwikkelaars geconfronteerd met bugs en fouten in de oudere versie, en ze maken er een taak van om het in een nieuwe release te repareren.

De enige oplossing voor dit probleem is om Kodi bij te werken naar de nieuwste versie. Dus als u de oudere versie of de bètaversie gebruikt, moet u deze loslaten.

Volg deze instructies om te controleren welke versie van Kodi u gebruikt:

Stap 1: Open Kodi

Stap-1-hoe-Kodi-versie te vinden

Stap 2: Ga naar Instellingen

stap-2-hoe-om-kodi-versie te vinden

Stap 3: Klik op Systeem informatie

stap-3-hoe-om-kodi-versie te vinden

Stap 4: Rechtsonder op uw scherm ziet u de Kodi-versie die u gebruikt. In dit geval gebruik ik Kodi Leia 18.1

Stap-4-hoe-om-Kodi-versie te vinden

Als je nu je Kodi-versie hebt ontdekt, moet ik je vertellen dat de nieuwste Kodi-versie 18.5 is.

Volg deze stappen om de nieuwste versie bij te werken:

Stap 1: Open Kodi en klik op Menu Addons

stap-1-update-kodi-in-zichzelf

Stap 2: Selecteer Vak pictogram in het bovenste menu

stap-2-update-kodi-in-zichzelf

Stap 3: Klik nu op Installeer vanuit de repository

stap-3-update-kodi-in-zichzelf

Stap 4: Vind de Kodi Add-on Repository uit de lijst en klik erop

stap-4-update-kodi-in-zichzelf

Stap 5: Tik op de Programma-add-ons menu

stap-5-update-kodi-in-zichzelf

Stap 6: Selecteer Kodi Windows Installer van de lijst

stap-6-update-kodi-in-zichzelf

Stap 7: druk op Installeren

stap-7-update-kodi-in-zichzelf

Stap 8: Het dialoogvenster wordt geopend OK

stap-8-update-kodi-in-zichzelf

Stap 9: Wacht tot deze add-on is geïnstalleerd

stap-9-update-kodi-in-zichzelf

Stap 10: Open nu Kodi Windows Installer en druk op Rennen

stap-10-update-kodi-in-zichzelf

Stap 11: Klik op Releases

stap-11-update-kodi-in-zichzelf

Stap 12: Selecteer Kodi 18.6 Leia

stap-12-update-kodi-in-zichzelf

Stap 13: Laat de download voltooien en start uw systeem opnieuw op. Zodra je Kodi hebt geopend, heeft het de nieuwe versie

stap-13-update-kodi-in-zichzelf

# 3 Kodi blijft bufferen

Snelheid is de eerste en belangrijkste vereiste van elke streaming-nerd, omdat niemand van lage snelheid houdt met continue buffering.

Veel Kodi-gebruikers over de hele wereld hebben gemeld dat hun Kodi in het begin allemaal goed was, maar uiteindelijk heeft Kodi-buffering voor veel problemen gezorgd.

Er zijn veel redenen om te bufferen, en ik ga het voor je opsommen, samen met enkele oplossingen. Uw Kodi-buffers omdat:

  • Je hebt de cache niet gewist
  • ISP beperkt uw snelheid
  • Internetsnelheid
  • Je hebt te veel add-ons geïnstalleerd
  • Je gebruikt de oudere versie van Kodi met bugs

Ik zal in detail uitleggen hoe je je cache op Kodi kunt wissen, maar als je ISP je snelheid belemmert, heb je alleen een VPN nodig om te verbergen wat je op Kodi bekijkt of je kunt kiezen uit onze beste VPN voor Kodi-lijst.

U kunt uw internetsnelheid testen om er zeker van te zijn dat u de exacte internetbandbreedte krijgt waarvoor u betaalt.

Als je te veel add-ons op je Kodi hebt geïnstalleerd, is het tijd om die te verwijderen die niet werken. Add-ons kunnen veel ruimte in beslag nemen en het kan uw snelheid vertragen.

Mogelijk gebruikt u ook de oudere versie van Kodi die bugs en fouten bevat. In de vorige sectie heb ik al uitgelegd hoe je moet updaten naar de laatste versie.

Nu u de cache wilt wissen, moet u deze instructies volgen:

Stap 1: Als u bijvoorbeeld bufferproblemen ondervindt bij ‘The Crew add-on’, moet u dat doen open het

Stap 1-cache wissen

Stap 2: Scroll naar beneden en klik op Gereedschap

Stap 2: cache wissen

Stap 3: Selecteer nu Wis alle cache

Stap 3: cache wissen

Stap 4: Klik JA

stap-4-clear-cache

Stap 5: Probeer het nu te streamen en het zal geweldig werken!

# 4 Kodi gebruikt de volledige ruimte op de harde schijf – Reset Kodi naar standaard

Niet elke Kodi-add-on is licht en beslaat een kleine hoeveelheid systeemgeheugen, en sommige add-ons nemen veel ruimte in beslag op uw Kodi-app.

Je moet add-ons, repositories en builds hebben die zijn gevuld met de Kodi die veel problemen voor je creëert.

Wanneer je merkt dat je Kodi niet werkt, raak je erg gefrustreerd. Om dit probleem op te lossen, kunt u Kodi-add-ons / opslagplaatsen verwijderen of u kunt het hele ding wissen door Kodi opnieuw in te stellen naar de standaard.

Om Kodi opnieuw in te stellen, is hier een snelle manier om het te doen:

Stap 1: Open Kodi en klik op de Instellingen icoon

Stap-1-reset-kodi

Stap 2: Selecteer Bestandsbeheer en dubbelklik Bron toevoegen

Stap-2-reset-kodi

Stap 3: Klik op Geen en typ deze URL http://dimitrology.com/repo en klik OK

Stap-3-reset-kodi

Stap 4: Terug keren naar Hoofdmenu en selecteer Add-ons menu

Stap-4-reset-kodi

Stap 5: Selecteer de Vak pictogram vanaf het begin

Stap-5-reset-kodi

Stap 6: Tik nu op Installeer vanuit Zip-bestand en selecteer Dimitrologie van de lijst

Stap-6-reset-kodi

Stap 7: Selecteer Plugin.Video.FreshStart-1.0.5.zip

Stap-7-reset-kodi

Stap 8: Wacht tot de add-on is geïnstalleerd

Stap-8-reset-kodi

Stap 9: Ga na de installatie terug naar Hoofdmenu en klik op Add-ons > Dan Programma-add-ons

Stap-9-reset-kodi

Stap 10: Hier zul je zien Nieuw begin add-on dus klik erop

Stap-10-reset-kodi

Stap 11: Klik Ja en uw Kodi wordt teruggezet naar de standaard

Stap-11-reset-kodi

# 5 Kodi Build stopt met werken

Kodi-builds hebben de voorkeur van gebruikers omdat ze veel add-ons vooraf hebben geïnstalleerd, en de gebruikers hoeven de installatieprocedure maar één keer te doorlopen om al die add-ons te installeren en te genieten van gratis streaming.

Omdat deze builds echter vooraf geïnstalleerde add-ons en skins hebben, zijn ze behoorlijk zwaar. Een gemiddelde Kodi-build is ongeveer 350 MB.

Omdat het groot is, veroorzaakt het systeem dat alle functies, interface worden geladen en de add-ons soepel worden uitgevoerd.

Vaak crashen deze builds of werken de add-ons in deze builds niet meer. Daarom blijven gebruikers rapporteren over de problemen die ze ervaren tijdens het gebruik van deze builds.

De beste manier om dit probleem op te lossen, is door geen build meer te gebruiken. Je kunt ook alle builds verwijderen die je al hebt geïnstalleerd of proberen je Kodi opnieuw in te stellen naar de standaard. Op deze manier kunt u de opslagruimte van uw systeem besparen.

De beste manier om Kodi te gebruiken, is door add-ons handmatig te installeren, hoewel dit enige tijd in beslag zal nemen, en u zult een aantal repetitieve procedures moeten ondergaan, maar het is de optimale optie.

# 6 Kodi Geen stream beschikbaar

Een van de meest voorkomende fouten met Kodi is de fout Geen streams beschikbaar en de gebruikers hebben er genoeg van. Veel nieuwkomers bij Kodi denken dat deze fout iets te maken heeft met de Kodi-software.

In tegenstelling tot deze overtuiging is dit echter een probleem met de Kodi-add-on vanwege verouderde streams en verouderde providers.

De Kodi-add-ons die worden gebruikt voor het ophalen van ophaalstromen van providers die online beschikbaar zijn, en als er geen providers of providers zijn die niet zijn bijgewerkt, verschijnt deze fout.

Om deze fout Geen streams beschikbaar op te lossen, werkt u uw Kodi-versie bij door de nieuwste Kodi-versie te downloaden van de officiële site.

# 7 Kodi-repositories werken niet

Kodi-opslagplaatsen zijn een compleet pakket met de Kodi-add-ons. Om de add-on te installeren, moet u eerst de repository installeren. Een repository kan een enkele add-on of meerdere add-ons bevatten, varieert van de ene repository tot de andere.

Als je een Kodi-repository hebt die niet werkt, kun je deze stappen volgen om ze op te lossen:

Controleer allereerst de repository-URL door deze in uw browser te openen. Als het werkt, ga dan naar Bestandsbeheer in Kodi en open de opgegeven URL. Verwijder de URL die u eerder heeft toegevoegd, kopieer de URL uit de browser en plak deze in het veld. Zorg ervoor dat er geen spaties tussen of aan het einde zijn.

Klik op OK en ga terug naar het hoofdmenu. Probeer nu de repository opnieuw te openen vanuit het menu met invoegtoepassingen.

Als het probleem aanhoudt, raad ik u aan uw systeemcache te wissen, want als de repository toegankelijk is via de browser, moet deze op Kodi worden uitgevoerd.

Als u geen toegang heeft tot de repository via internet, moet u naar andere Kodi-repository’s zoeken. Voordat je kiest voor de alternatieve Kodi-repositories, probeer je dezelfde repository te zoeken via Google Search of via GitHub.

De kans is groot dat u een alternatieve of bijgewerkte bron van de opslagplaats kunt vinden, omdat deze opslagplaatsen vaak van de ene bron naar de andere migreren.

# 8 Populaire Kodi-add-ons werken niet

1. Verbond werkt niet

Covenant Kodi Addon

Covenant Kodi-add-on is een vork van de beroemde Exodus Kodi-add-on en kwam tot leven toen Exodus voor een korte periode werd gesloten.

Covenant Kodi-add-on zelf is een zeer populaire Kodi-add-on vanwege de streams die het biedt en de verscheidenheid aan inhoud die het heeft.

De add-on Covenant Kodi heeft echter vergelijkbare problemen die u kunt zien bij elke Kodi-add-on van derden. Raadpleeg onze Covenant Kodi-gids voor meer informatie over deze problemen en om hun oplossingen te begrijpen.

2. Kodi Exodus werkt niet

exodus kodi addon

Exodus is de eerste keuze van elke binge-watcher, heeft enkele bugs en Kodi-fouten die onopgelost zijn gebleven.

Toen het ontwikkelingsteam van de Exodus Kodi-add-on aankondigde dat ze het niet langer zouden updaten, werden gebruikers aan de kant gelaten om de aanhoudende problemen aan te pakken.

U kunt onze Exodus Kodi-app niet-werkende handleiding lezen voor alle mogelijke fouten, en we raden u aan ernaar te kijken.

3. Genesis Reborn werkt niet

hoe Genesis Reborn op Kodi te installerenKodi-add-ons van derden zijn een topkeuze van elke binge-watcher vanwege de gratis inhoud in HD-kwaliteit.

De problemen die daarmee gepaard gaan, zorgen voor een probleem voor de gebruikers.

Gebruikers vermijden dergelijke Kodi-add-ons ondanks hun positieve eigenschappen. Toch raden we je aan om deze problemen op te lossen door onze Genesis Reborn-gids te lezen, en we hopen dat je niet meer ontmoedigd zult raken.

4. Neptune Rising werkt niet

Neptune Rising Kodi Addon

Wie heeft er niet gehoord van de beroemde Neptune Rising Kodi-add-on die een van de beste keuzes van Kodi-gebruikers was voor het bekijken van films en sport?

Neptune Rising heeft er enkele problemen mee, zoals geen streams en afhankelijkheidsfouten, maar al deze fouten kunnen eenvoudig worden verholpen. Raadpleeg gewoon onze Neptune Rising-gids.

Kodi stopte met werken aan FireStick

FireStick voor Kodi is een fantastisch apparaat voor alle streamingliefhebbers over de hele wereld omdat het gebruikers het gemak en gemak biedt om hun favoriete inhoud te streamen.

Streamingfans geven echter de voorkeur aan toegang tot gratis streams omdat ze niet overwegen om maandelijkse kabelkosten te betalen. Dat is de reden waarom veel streaming-geeks Kodi gebruiken op hun Fire TV Stick-apparaat.

U kunt echter een probleem tegenkomen tijdens het installeren van Kodi op FireStick als de installatiebestanden die u downloadt verouderd zijn of als deze niet correct worden gedownload.

Meestal veroorzaakt het installeren van Kodi op FireStick geen fouten, maar tijdens het installeren van een bepaalde Kodi-add-on kunnen gebruikers met enkele problemen worden geconfronteerd. Dat komt omdat de add-ons afhankelijkheidsproblemen en bugs hebben, wat de installatie rechtstreeks beïnvloedt.

Als u problemen ondervindt bij het installeren of gebruiken van een Kodi-add-on op FireStick, installeer de add-on dan opnieuw vanuit een up-to-date repository om het probleem op te lossen.

Als u echter problemen ondervindt die verband houden met Kodi, is het de beste gewoonte om Kodi te verwijderen en opnieuw te installeren.

Belangrijkste leerpunten

Kodi is open-source en gratis software, dus er zullen zeker enkele complicaties zijn tijdens het gebruik ervan. In deze gids hebben we enkele veelvoorkomende ‘Kodi werkt niet’ problemen en hun oplossingen belicht.

Maar toch zullen er de hele tijd nieuwe problemen opduiken. We dringen er bij onze lezers op aan om deze problemen met ons te delen in het commentaargedeelte, zodat we kunnen helpen bij het oplossen ervan.

De oplossingen die we hebben geboden, kunnen meestal uw Kodi-gerelateerde problemen oplossen, zodat u zonder problemen kunt streamen.