Wat is cache op Kodi ?

Wanneer je films, tv-programma’s en andere video’s afspeelt via Kodi-add-ons, spelen ze meestal fantastisch. Alle add-ons hebben echter een vooraf gebufferde hoeveelheid gegevens nodig om ervoor te zorgen dat je video’s niet elke seconde worden onderbroken. Kodi slaat deze videobuffer op in het RAM-geheugen, met behulp van de 20 MB die standaard aan alle add-ons is toegewezen.

Soms overschrijven de standaardinstellingen om buffering-add-ons van hoge kwaliteit te dekken en gebufferde gegevens op uw harde schijf op te slaan. Goed en goed voor apparaten met hoge specificaties, maar apparaten met lage specificaties hebben de neiging om berichten zoals weer te geven “Cache is vol, maak je cache leeg.” Dit leidt tot trage videoweergave en buffering bij het afspelen van video’s van hoge kwaliteit.

Het kan geen kwaad om de standaardcache op te ruimen om te verhelpen dat kodi niet werkt, omdat het ruimte vrijmaakt zodat andere add-ons het kunnen gebruiken om buffer te creëren voor het afspelen van video, waardoor je uitstekende streamingprestaties krijgt. Kodi zal op een gegeven moment de videocache automatisch wissen voor het geval er ruimte nodig is voor de add-ons.

Laten we dus doorgaan en ontdekken hoe we de cache in Kodi kunnen verwijderen (wissen). Ik zal de methode demonstreren om de cache op Kodi XBMC Krypton en Jarvis te wissen met behulp van de beste VPN voor Kodi.

Cache automatisch wissen in Kodi Krypton 17 met behulp van Super Repo (Bufferproblemen oplossen veroorzaakt door volledige opslag)

Bijwerken: De Merlin-wizard werkt niet meer via de oude bron en natuurlijk zijn alle gebruikers een beetje bezorgd. Welnu, er is een duidelijke oplossing voor iedereen! Je kunt Super Repo gebruiken; het beroemde repo-pakket, om Merlin Wizard te installeren of door de beste kodi-wizards-sectie te bladeren.

Om cache te wissen, kunnen Kodi-gebruikers volledig vertrouwen op Super Repo. Hier is een stapsgewijze handleiding voor Super Repo-installatie en het wissen van caches.

 1. Open Kodi > Klik op Instellingen icoon (bevindt zich bovenaan) > Ga naar Bestandsbeheer > Dubbelklik vervolgens Bron toevoegen.hoe cache in kodi te verwijderen met merlin
 2. Klik waar het zegt ‘Geen’ > Typ de URL > Klik OK > Typ de naam van de mediabron ‘Superrepo’ > Klik OK.
  cache codi wissen
 3. Klik ‘Backspace’ toets meerdere keren om naar terug te gaan Hoofdmenu van Kodi > Klik nu op Add-ons > Klik dan op Pakket installateur pictogram (in de linkerbovenhoek) .addon verwijdering kodi
 4. Selecteer Installeer vanuit Zip-bestand > Klik superrepo > Klik dan op Krypton > Opslagplaatsen > Superrepo. 
  superrepo zip-bestand installeren
 5. Klik ‘superrepo.kodi.krypton.repositories-0.7.04.zip’En wacht tot het zip-bestand is geïnstalleerd.Cache automatisch wissen in Kodi
 6. Selecteer nu Installeer vanuit Repository > Selecteer SuperRepo-opslagplaatsen [Krypton] [V7]  > Add-on-opslagplaats > Selecteer SuperRepo All [Krypton [V7]  > Klik Installeren > Wacht tot de add-on is ingeschakeld.wis de cache bij het opstarten van kodi
 7. Ga terug naar Add-ons> Klik op de Vak pictogram> Klik op Installeer vanuit Repository> Klik SuperRepo All [Krypton] [v7] > Programma-add-ons >Klik op Merlin Repository > Klik nu op Merlin Wizard (Soms verschijnt het Merlin Wizard-vak zelf, u hoeft alleen maar op Merlin Wiard openen in dat vak te klikken).wis de cache bij het opstarten van kodi
 8. Ga naar Gereedschapskist optie in het bovenstaande menu > Onderaan zie je verschillende opties, maar de belangrijkste zijn de 3 opties namelijk. Caches wissen, Pakketten verwijderen, en Miniaturen verwijderen. Onder elk van deze opties staat een ruimte die elk draagt. Klik op al deze 3 opties om onnodige ruimte vrij te maken.klaar met wissen van cache kodi
 9. Klik op Afsluiten zodra je Cache hebt gewist, Pakketten hebt verwijderd en Miniaturen hebt verwijderd.

Gefeliciteerd, je hebt je Kodi-cache met succes gewist, geniet van het gratis afspelen van video’s. Onthoud dat videostreaming ook afhangt van een aantal factoren, waaronder je internetverbinding, je wifi-verbinding, ISP-beperking enz..

Kodi-cache wissen met Ares Wizard (werkt niet)

Een andere betrouwbare opslagplaats die u kunt gebruiken om de Kodi-cache te wissen, is de Ares-wizard. Deze add-on is een van de weinige sterk aanbevolen add-ons van derden. Volg deze stappen om de Kodi-cache te installeren en te wissen:

 1. Open Kodi toepassing> Klik op de Gear (instellingen) pictogram aanwezig in het bovenste menu> Klik op Bestandsbeheer.
 2. Klik Bron toevoegen> Klik . Voer de URL in http://areswizard.uk/ en klik OK.
 3. Geef deze bron een naamAres‘> Klik OK> Klik OK nog een keer.
 4. Klik Add-ons> Klik op de Vak pictogram bovenaan de linkerkolom.
 5. Klik op Installeer vanuit zip-bestand> Klik op Ares> Klik op “repository.aresproject-0.1.0.zip
 6. Wacht op de melding> Klik op Installeer vanuit de repository.
 7. Klik op Ares Project .
 8. Ga nu naar Programma-add-ons> Kiezen Ares Wizard > druk op Installeren.
 9. Open Ares Wizard eenmaal geïnstalleerd.
 10. Ga naar Onderhoud optie in het bovenste menu> Klik nu op Cache verwijderen \ Pakketten verwijderen / miniaturen verwijderen > Cache wordt verwijderd.

Dat is het! Eenvoudig, niet zo ingewikkeld.

Cache wissen – Videogids-zelfstudie

Cache wissen in Kodi Jarvis versie 16 of lager

 1. Open Kodi Jarvis > Klik dan op Systeem menu voor uw scherm > Selecteer nu Bestandsbeheer > Dubbelklik Bron toevoegen optie onderaan.
 2. Zodra u op Bron toevoegen klikt, verschijnt er snel een vak waarin u op de optie ‘Geen’ moet klikken en http://srp.nu/ moet typen  > Klik Gedaan > Type URL Naam hieronder ‘Super Repo’ > Klik Gedaan > Dan klikken OK.
 3. Als je klaar bent, ga je terug naar Hoofdmenu van Kodi door te drukken ‘Esc’ knop op uw toetsenbord > Ga naar Systeem > Selecteer dan Add-ons > Klik dan op Installeer vanuit Zip-bestand > Super Repo > Selecteer dan Jarvis > Klik op Opslagplaatsen > Superrepo > superrepo.repo.0704.zip
 4. Selecteer nu Installeer vanuit Repository > Dan Super Repo Opslagplaats [Jarvis] [v6] > Ga naar Add-on-opslagplaats > Selecteer SuperRepo All Repository [Jarvis] [v6] > Raken Installeren  
 5.  Ga twee stappen terug en klik op Installeer vanuit Repository > SuperRepo All Repository [Jarvis] [v6]> Programma-add-ons > Merlin Wizard > Installeren
 6. Open Merlin Wizard, ga naar Gereedschapskist optie > Hier krijgt u 3 opties te zien, namelijk. Caches wissen, pakketten verwijderen, en Miniaturen verwijderen. De ruimte die elk van deze opties inneemt, wordt ook vermeld onder deze opties.

Hoe Cache Kodi op Covenant te wissen

Covenant, de zogenaamde vork van Exodus, heeft meestal de voorkeur van Kodi-gebruikers voor het streamen van films en tv-programma’s. Sinds Exodus verouderd is, heeft Covenant de aandacht getrokken. Ondanks dit feit kunnen Kodi-gebruikers erop vertrouwen om de cache te wissen.

Als u de cache van Kodi wilt wissen, moeten gebruikers mogelijk eerst de Covenant-add-on installeren. Raadpleeg deze installatiehandleiding voor het installeren van het convenant in Kodi.

Hier is een stap voor stap doorloop voor u om de cache te wissen zodra u het convenant heeft geïnstalleerd:

 1. Open Kodi> Ga naar add-ons> Ga naar Video-add-ons> Open Verbond.
 2. Ga naar de Hoofdmenu> Open Gereedschap.
 3. Klik nu op Cache wissen en Provider wissen> Klik Ja> Een melding ‘Proces voltooid‘ zal verschijnen.

Daar, een gemakkelijke manier om de cache voor Kodi-gebruikers te wissen. Genieten.

Hoe Kodi Cache te wissen door de directe methode handmatig te gebruiken

Voor het wissen van het cacheproces in Kodi heb je een repository nodig. Anders kun je de cache in Kodi niet wissen. Als je een directe methode wilt, dan is hier een korte handleiding voor jou:

Volg deze stappen in Kodi om de cache te wissen:

 1. Download Super Repo Zip-bestand op uw apparaat.
 2. Open Kodi > Klik Add-ons> Klik op het vakvormige pictogram in de linkerbovenhoek.
 3. Selecteer Installeer vanuit Zip-bestand > Hier moet je Navigeren het gedownloade Zip-bestand > De installatie duurt even.
 4. Klik Installeer vanuit Repository> Selecteer SuperRepo-opslagplaatsen [Krypton] [V7].
 5. Klik Add-on-opslagplaats.
 6. Klik SuperRepo All [Krypton [V7] .
 7. Klik op Installeren > Wacht tot de add-on is geïnstalleerd.
 8. Open Add-ons menu> Klik op de Vak pictogram.
 9. Klik op Installeer vanuit Repository> Klik SuperRepo All [Krypton] [v7] > Klik Programma-add-ons.
 10. Klik Merlin Repository > Selecteer Merlijn-tovenaar van de lijst> Klik Installeren.
 11. Open Programma toevoegen-ons > Selecteer Merlijn-tovenaar> Ga naar Gereedschapskist > Klik Cache wissen.

Nu kunt u genieten van snelle streams zonder enige vertraging. Genieten!

Cache wissen op Exodus Kodi Addon

Videobuffering in de add-on Exodus kan soms eeuwen duren, wat erg frustrerend kan zijn. Mogelijk bent u minder geïnteresseerd in het kijken naar films en tv-programma’s als het bufferen veel tijd kost. Je kunt deze obstakels echter overwinnen door de cache in Kodi Exodus te wissen. Dit zijn de te volgen stappen:

 1. Zodra je Exodus op Kodi hebt geïnstalleerd, ga je naar Hoofdmenu van Kodi
 2. Ga naar Toevoegen > Video-add-ons > Klik op Exodus.
 3. Hier ziet u veel opties, waaronder films, tv-programma’s, maar u moet erop klikken Gereedschap optie.
 4. Kijk nu onderaan, je zult twee opties vinden, namelijk. Exodus: duidelijke providers en Exodus: Cache wissen. Klik op beide opties en wis alles. Je kunt nu video zonder buffer bekijken.

Deze oplossing zou perfect werken voor uw Exodus-add-on. Exodus zal echter snel verdwijnen omdat de vervanging ervan al is ingevoerd, d.w.z. het convenant. Hier is het proces om Covenant op Kodi te installeren.

Cache wissen in Kodi FireStick

Net als de Windows-, Mac- en Android-versies kunt u dezelfde stapsgewijze methoden gebruiken die hierboven zijn vermeld om ook de cache in uw Kodi voor FireStick te wissen. Omdat de Amazon FireStick beperkte opslag heeft, is het goed om de cache op het apparaat routinematig te wissen.

Controleer voor de zekerheid ook de connectiviteit van je FireStick met de router en wis vervolgens de cache in FireStick volgens dezelfde stappen als hierboven beschreven.

Zie je binnenkort weer

Ik hoop dat je mijn instructies voor het verwijderen van de cache in de Kodi-gids nuttig vond & uw streamingproblemen kwamen goed uit. Bekijk onze blog- en handleidingensecties voor interessantere add-ons, configuratiehandleidingen, probleemoplossing en deblokkeringoplossingen voor Kodi.

Wat betreft de gebruikers die Kodi op Firestick gebruiken, probeer een gratis VPN voor Kodi Fire-stick om de geo-beperkte streams te deblokkeren en uw privacy te beschermen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me