Det finns alltid två sidor av en bild; det fula och det vackra, och två sidor av en berättelse; sanningen och lögnen. Varje sida har något värde för det som inte kan försummas när som helst.

Det finns alltid några trender som kommer in och skapar en hype och då kommer en tid när de biter i dammet. Den mest populära diskussionen bland streamers och binge watchers som nu är Kodi och dess tredjeparts tillägg.

Om vi ​​tittar på detta har det också två sidor; sidan för tilläggsanvändare och den andra av Kodi-tilläggsutvecklare.

Kodi-utvecklare

Användarnas perspektiv kan enkelt mätas av recensionerna som publicerats av dem på olika plattformar som Reddit, Quora, Twitter, Facebook etc. Men ingen känner utvecklarnas sida av historien. Hur de känner för sina egna tillägg, om bakslaget av myndigheterna och många andra aspekter.

Så vi beslutade att upptäcka utvecklarnas sida av historien. I det avseendet begärde vi en av de mest populära utvecklarna av Kodi-tillägget Nick, som är känd som MullaFabz bland Kodi-gruppen. MullaFabz har utvecklat det fantastiska Rising Tides Kodi-tillägget; populär för sportströmmar.

Resan

Varje utvecklare har en resa, en lång väg han har täckt. Att känna till de hinder som en utvecklare står inför är viktigt för att få en tydlig bild av hur det är att vara i sina skor. En utvecklare måste upprätthålla standarderna för de ständigt föränderliga marknadstrenderna, eftersom miljön i denna industri är mycket dynamisk.

Dessutom måste en utvecklare ha användarens preferenser och behov i åtanke medan han utvecklar ett tillägg. Framför allt måste utvecklaren alltid vara redo att förfalska alla problem som uppstår, vare sig det är lagligt eller tekniskt.

Vi började denna konversation med att fråga honom om sin resa som Kodi-utvecklare fram till nu och han hade ett mycket enkelt och blygsamt svar på det där han sa att han har varit precis som alla, överlevt och lärt sig dag för dag. Han tillade också att han utvecklar sig själv till det bättre, detta kan vara en indikation på att något bättre är i rörledningen.

Enligt Mullafabz är de tre saker som alla som börjar i denna bransch bör ha ”Enorm temperament, tålamod och öppenhet för förändring”. Det är uppenbart att det är en tredjeparts tilläggs dev. är inte så roligt eftersom du utvecklar fantastiska saker och får ingenting i gengäld, snarare blivit spärrad av myndigheter. Därför är temperamentet och tålamodet ett perfekt korrelerat svar med avseende på branschens natur.

Rutinen

förenade för kodi

Vi frågade honom om hans rutin och vad gör han normalt under hela veckan och han berättade för oss att han lägger sin tid på att uppdatera sitt arkiv, sina tillägg och interagera med sina följare. Han tillade också som svar på frågan att det som håller honom igång genom de tuffa tiderna är den positiva feedback och uppskattning som han får för de ansträngningar som honom och andra utvecklare av branschen har gjort.

Bakslaget

Under de senaste månaderna har tredje partens bästa Kodi-tillägg och deras utvecklare varit under avstängningsradaren hos myndigheterna. Varje dag släpps ett förvar eller ett tillägg ned, och denna motreaktion av myndighet har blivit en smärta för användarna, eftersom de måste installera ett nytt arkiv eller tillägg då och då..

Du kan inte skylla myndigheterna för detta eftersom dessa tillägg inte följer reglerna för digitalt innehåll. Men å andra sidan skulle en viss kompensation i gengäld för utvecklarnas hårda arbete vara något som öppet välkomnas av samhället.

När vi diskuterade branschens nuvarande scenarier och dess framtid frågade vi honom hur han känner för myndighetens motreaktion. Till detta svarade han med förtvivlan att denna motreaktion är inte förtjänad. Utvecklarna satsade mycket på det utan att förvänta sig något i gengäld.

Medan han verkade mycket optimistisk om framtiden för tredjeparts Kodi-tillägg och uttalade,

“Även med all motreaktion kommer de fortfarande att vara där oavsett vad som händer”.

Men han verkade något osäker på Kodis själv framtid och sa att dess framtid fortfarande är okänd men att den inte skulle torkas av så lätt.

På den lättare anmärkningen

Vi har alla läst tusen recensioner och rekommendationer på olika plattformar. Vi har alla sett människor berömma vissa tillägg och lagringsplatser men att ha en utvecklares synvinkel är värt att ta. Så vi frågade MullaFabz om hans favorit-tredjeparts Kodi-tillägg och förvar, till vilket han svarade att det inte finns något speciellt tillägg som han kunde berätta, men repo som han gillar är TVADDONSAG Repo.

Ingen överraskning, TVADDONSAG brukade vara det största tredjepartsförvaret utan tvekan. Den hade de bästa tilläggarna för allt, vare sig det var sport, filmer, TV-program eller IPTV men avstängningen skapade ett stort vakuum i branschen som många andra förvar försökte fylla.

Men TVADDONSAG återuppstod för några månader tillbaka, med samma eldkraft som den hade och med samma kvalitet som den alltid erbjöd. Jag fick handen Nick att hans val är bra och varför skulle det inte vara bra, trots allt är han en utvecklare! Han vet många saker bättre än användarna.

Meddelande för användarna

I slutet frågade vi honom om han hade något meddelande till användarna av Kodi och han sa,

”Förlora inte förtroendet för Kodi. Det drivs och stöds av gemenskapen ”.

Han tillade också att användarna alla borde förenas och leverera det förtjänande. Eftersom användare och myndigheter inte vet hur mycket som läggs på att utveckla ett tillägg.

Sista ord

Denna intervju har verkligen gett en stor inblick i utvecklarnas liv. Därför har vi beslutat att ge fler insikter som dessa till användarna så att de kan uppskatta vad en utvecklare gör för dem. Vi kommer att genomföra fler intervjuer i framtiden och ta dem till användarna för att hjälpa samhället.

Det enda syftet med allt är att föra samman både utvecklare och användare och fullborda bilden. Vi planerar att ta fram en plattform för att stärka Kodi-samhället. Så att användarna kan uppskatta och stödja tredjepartsutvecklare för tillägg, eftersom det är vad de behöver. De är Kodis livlinje och utan dem skulle det inte vara något parti!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me