Är Kodi lagligt? Besvara den mest komplexa frågan här

Kodi är inte bara en annan mediaspelare; utan snarare är det ett komplett underhållningspaket. Användare kan strömma vad de vill och var som helst de vill. Föreställ dig vilken frihet användarna har med den här applikationen, men dess rykte har blivit mycket färgat.


På grund av alla piratkopierings- och upphovsrättsintrångsfrågor som dyker upp har Kodi / XBMC varit ett mycket diskuterat ämne online. Dessa diskussioner och nyheter har höjt många ögonbrynen och människor har börjat undra är Kodi lagligt eller inte? vad är lagligheten hos kodi addons och kodi vpn

Oroa dig inte, vi känner till dina bekymmer och därför har vi beslutat att rensa bort missuppfattningar en gång för alla.

Vad är Kodi XBMC?

Kodi är en öppen källkod för mediaspelare som var känd som XBMC under sina tidigare dagar. XBMC står för Xbox Media Center som släpptes 2004, men bytte namn till Kodi 2014. Källkodningen för denna applikation är baserad på Python och C ++ som är mycket enkla att kopiera, eftersom det är en öppen källkodsprogram.

Kodi används för att strömma filmer, live-tv-program, Pay-per-view-evenemang, tecknat, Anime, sportevenemang och höjdpunkter, musikshower, etc. Det är en mycket berömd, rekommenderad och föredragen app bland alla binge watchers och streaming geeks.

Är Kodi Legal?

är kodi lagligt eller olagligt

Streaming noobs och nya användare tar upp denna fråga gång på gång. Svaret på det är; Ja, Kodi är helt laglig. Legaliteten i Kodis fall är subjektiv för de tillägg och källor du använder för att strömma innehållet. Medieinnehållet som tillhandahålls av Kodi via dess officiella tilläggsförvar är inte på något sätt involverat i upphovsrättsintrång eller piratkopiering, vilket gör det lagligt att använda.

Förhållande mellan inofficiella tillägg med Kodi

Strömningen från Kodi är utan tvekan underbar men uppenbarligen måste användare betala för det innehåll som de vill strömma. Tillägg som finns tillgängliga i Kodi som standard är alla betalda tillägg, vilket uppenbarligen är något som inte välkomnas av alla strömmande fans.

Därför gjorde vissa oberoende utvecklare tredje part inofficiella Bästa Kodi-tillägg som skraper strömningslänkarna och tillhandahåller det gratis till användarna. Dessa inofficiella tillägg uppmuntras, stöds eller rekommenderas av Kodi eftersom de är inblandade i intrång i sekretess.

Det finns hundratals inofficiella tillägg tillgängliga online som används av miljoner användare bara för att de är gratis. Många av tredjepartstillägg stängs av dagligen men de visas igen online, värd genom andra förvar.

Är Kodi olaglig?

Nej, Kodi i sig är inte olagligt! Att använda inofficiella tillägg (tredje part) på Kodi är emellertid olagligt eftersom innehållet som tillhandahålls av tredje parts tillägg är piratkopierat och denna praxis strider mot DMCA-riktlinjerna. Enkelheten att installera på flera plattformar som kodi på Android, iOS, Linux och mycket mer gör det till och med populärt.

Är Kodi säkert? – Förhållandet mellan officiella tillägg och Kodi

Det finns ett antal tillägg tillgängliga i det officiella Kodi-tilläggsförvaret som standard, kategoriserade enligt innehållstypen de strömmar. Om du använder de medföljande officiella tilläggen är det säkert att använda.

Dessutom kan användare också ladda ner fler tillägg direkt från den officiella Kodi-webbplatsen, beroende på deras behov och preferenser. “Dessa tillägg är faser som lagliga eftersom de överensstämmer med riktlinjerna för upphovsrätt och piratkopiering som DMCA tillhandahåller.

Officiellt exempel på Kodi-tillägg

Följande är några officiella Kodi-tillägg som är lagliga att använda:

 1. Plex
 2. Pluto.TV
 3. TubeCast
 4. NBC Sports Live Extra
 5. Direktsändning
 6. Fox Sports GO
 7. ABC-familjen
 8. Lat-TV
 9. BBC iPlayer WWW
 10. TVDB

Inofficiellt Kodi-tilläggsexempel

Här är några av de inofficiella; Kodi-tillägg som är olagliga att använda på Kodi:

 1. Förbund
 2. Exodus
 3. okodad
 4. Gurzil
 5. Neptune Rising
 6. Poseidon
 7. Ultimate IPTV
 8. Titanium
 9. Fantastisk
 10. Bennu

Är Kodi Legal i USA?

Kodi är lagligt i USA men tillägg från tredje part är inte lagligt att använda i landet. Faktum är att flera meddelanden gavs ut till användare på grund av att de använde inofficiella Kodi-tillägg. En proposition, nämligen S. 978, presenterades i USA som antydde intrång i upphovsrätten som en allvarlig överträdelse. Detta lagförslag löstes emellertid senare, men USA är en del av en kommitté mot piratkopiering som har stora länder ombord.

Nedbrytningen är USA mot tredjeparts tilläggsanvändare och personer som säljer fullastade lådor med tredjeparts tillägg installerade, är nu på topp och har fått en viss intensitet under de senaste månaderna.

Är Kodi olagligt i Storbritannien?

Miljontals invånare i Storbritannien använder Kodi hemma och detta antal ökar gradvis. Kodi är dock inte olagligt att använda, men det största problemet är användningen av inofficiella tillägg från tredje part. Myndigheterna har varit aktiva i att vidta åtgärder mot tredje parts tilläggsanvändare.

Eftersom det finns många fotbollsfans i Storbritannien, har tredjepartsströmningsanvändare från tillägg börjat öka avsevärt. I detta fall har UEFA och Premier League fattat ett domstolsbeslut i Storbritannien om att stänga av de inofficiella tillägg och olagliga strömmar. Ett antal arresteringar har gjorts mot de människor som säljer laddade Android-lådor.

Är Kodi Legal i Kanada?

Kodi är lagligt i Kanada, men tilläggsanvändning från tredje part är inte tillåtet i alla fall. Kanadensiska myndigheter tar piratkopiering online som ett allvarligt problem och har strikta lagar om att visa upphovsrättsmaterial gratis.

Är Kodi säkert att använda i Australien?

Australien är också bland de länder som har bildat allieringen mot piratkopiering. I likhet med alla medlemmar i denna allians är Kodi lagligt i Australien, men det är strängt förbjudet att använda kodi-rutorna utrustade med tredjepartstillägg..

Varför är Kodi lagligt??

Kodi är lagligt eftersom det bara är en open source-mediaspelarapplikation som används för att strömma innehåll genom tillägg. De tillägg som Kodi har i sitt lager är inte inblandade i sekretessintrång och är därför lagliga att använda. Frågan om att vara olaglig fokuserar på tredjepartstillägg bara för att de är inblandade i upphovsrättsintrång.

Kodi själv är emot dessa tredjepartstillägg eftersom de har orsakat allvarliga skador på Kodis rykte globalt. Kodi har stött myndigheterna i att stänga av några stora tredjepartsförvar som Colossus, Ares Wizard och Super repo etc..

Är Online Free Streaming Legal?

Detta är ett subjektivt fall; svaret på denna fråga beror på strömmarnas natur.

Flera strömningswebbplatser online erbjuder lagliga gratis strömmar av händelser. Som Reel Good; som extraherar strömmar från andra juridiska källor som MTV, Crackle etc., är sådan online-streaming laglig.

Men om du försöker strömma från en källa som tillhandahåller piratkopierade strömmar av någon kanal eller källa utan strömningsrättigheter, är det tyvärr olagligt.

Är en Kodi box Legal?

Ja, en Kodi-ruta är laglig att använda precis som Kodi själv, men oro och gränser för lagligheten som innebär för Kodi, innebär på liknande sätt Kodi-lådor. Kodi-rutor har officiella Kodi-officiella tillägg i dess förvar som är lagliga att använda.

Ändå finns det också några Kodi-lådor tillgängliga på marknaden laddade med tredjeparts-tillägg, som uppenbarligen är olagliga att använda. En ny bedrägeri publicerades nyligen om att det fanns återförsäljare som debiterar extra för tillägg som installerats som standard, vilket gjorde en lura ur allmänheten.

Är Kodi Exodus Legal

Nej, Kodi Exodus i inte lagligt eftersom det är ett tredjeparts tillägg som ger strömmar för filmer och TV-program. Det är en av de mest populära Kodi-tilläggs-presenten online och föredras globalt av strömmande geeks.

Det finns många Exodus-gafflar som också finns online, som släpptes efter att uppdateringarna stannade. En av de mest berömda gafflarna till Kodi Exodus är Covenant.

Är Kodi Genesis Legal

Den största konkurrenten till Exodus var Genesis; ett av de mest ansedda Kodi-tillägget från tredje part för streaming av filmer, TV-program och Live TV. När genesis Kodi stängdes för ett år sedan.

Är Kodi Legal FAQs

Kan du få ett virus från Kodi?

Ja, du är sårbar för att få ett virus endast om du använder misstänkta förvar. Utöver det har du ingenting att oroa dig för.

Är Kodi olagligt i brand?

Nej, Kodi är lagligt för alla eldstenar om du inte använder tredje part i inofficiella tillägg.

Är det olagligt att se en film gratis online?

Det är olagligt att titta på filmer online om strömmarna är piratkopierade från en källa utan rättighetsförvärv. Det finns lagliga online-streaming-webbplatser som Reel bra som användare kan använda.

Sista ord

Kodi är en fantastisk utveckling i den digitala världen, men negativiteten den har fått på grund av tillägg från tredje part är något den inte förtjänade. De har verkligen resulterat i att kompensera Kodis rykte världen över.

På en ljusare not har många strikta lagar gjorts och myndigheterna mot utvecklarna vidtar effektiva åtgärder. Låt oss bara vänta och se vad framtiden har för Kodi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map