Netflix är för närvarande det största namnet i underhållningsbranschen. Miljontals användare litar på den här tjänsten för att tillgodose deras underhållningsbehov. Många användare gör det med hjälp av bästa VPN för Netflix som en lösning för att få amerikanska Netflix i sitt land. Medan många tittare helt enkelt misslyckas med att använda gratis VPN-skivor som fungerar med Netflix, för det finns det inte.

Netflix har spridit sitt nätverk över mer än 190 länder över hela världen och detta har hjälpt den att fånga en stor marknadsandel. Trots att alla dessa länder ingår i Netflix nätverk, delar de inte samma innehållsbibliotek.

Detta innebär att innehållstitlarna som är tillgängliga och tillgängliga på Netflix från USA kanske inte är tillgängliga i andra regioner som Indien, Förenade Arabemiraten eller Japan. Anledningen är att varje innehållsleverantör har vissa begränsningar och vissa licensproblem förhindrar Netflix från att erbjuda allt innehåll till varje region.

Varje region har sitt eget Netflix-bibliotek med nästan samma innehållstitlar som andra bibliotek utom de som begränsas av innehållsförsäljare på grund av licensproblem.

Med andra ord kommer du att ha Netflix-originaler tillgängliga över hela världen i varje regions Netflix-bibliotek, men vissa program är begränsade till vissa regioner. Denna geobegränsning kan endast förbikopplas genom en pålitlig VPN-tjänst som erbjuder fullständig anonymitet, annars fungerar inte VPN för Netflix.

Från och med idag är Netflix den mest använda onlineströmningstjänsten över hela världen och det råder ingen tvekan om att det är det tidigare valet för varje binge-vattare. Det främsta skälet bakom denna popularitet hos Netflix är att det erbjuder ett stort utbud av innehåll för varje region och strömningskvaliteten är enastående.

Här är en lista över några kända länder av mer än 190 länder som har tillgång till Netflix:

Storbritannien (Storbritannien)BangladeshIsraelSri Lanka
Förenta staternabelgienItalienSverige
AustralienBrasilienmalaysiaschweiz
TysklandbulgarienmexicoKalkon
AfghanistankanadanederländernaFörenade arabemiraten
IndienDanmarkrumänienSri Lanka
FrankrikeegyptenSaudiarabienSverige
pakistanGreklandSingaporeschweiz
JapanHong KongSydkorea (Republiken Korea)Kalkon
argentinaindonesienSpanienFörenade arabemiraten

Detta är den fördel som Netflix har jämfört med sina andra konkurrenter!

Vad är Netflix Sreaming Error?

Netflix geo-restriktion är det enda som en binge-vigare hatar åt det eftersom det förutom att det inte finns något att klaga på!

I början försökte många användare att kringgå geo-begränsningarna för åtkomst till det amerikanska Netflix-biblioteket (som har det bästa och flest antalet innehållstitlar) via proxyservrar, privat Internet-åtkomst Netflix och gratis VPN-tjänster.

Ursprungligen lyckades de försöka lösa detta men detta skadade allvarligt Netflix rykte och intäkter och integritet hos innehållsförsäljare..

När användningen av proxy och VPN blev en framstående praxis tvingades Netflix vidta allvarliga åtgärder mot det. Därför kom Netflix med VPN-blockeraren som kunde upptäcka och begränsa proxyservrar och VPN-servrar från åtkomst till Netflix.

VPN-blockering har visat sig positivt för Netflix eftersom inga fler proxyservrar och gratis VPN kan användas för att kringgå begränsningarna.

Många populära VPN-tjänster som Private Internet Access som hävdade vara bäst VPN för Netflix, hade sina servrar svartlistat. När användare försökte komma åt Netflix-strömmar skulle de kringgå biblioteksbegränsningarna via svartlistade servrar eller till och med med nya servrar, men när de försöker spela strömmen visar Netflix ett fel som ser ut så här:

netflix vpn fungerar inte

Det här felet är det sista som alla VPN-användare vill se!

VPN-blockering väckte oro för VPN-leverantörerna och gav dem en ny underdomän att dyka in i. Det här är varför; de branschledande VPN-leverantörerna började lägga till fler servrar och vissa leverantörer kom till och med med en speciell Netflix Unblock-funktion.

Hur man tittar på Netflix med VPN?

Netflix och Chill! Det här brukade vara den populära fångstfrasen men nu har den ersatts till, Netflix och VPN!

VPN för Netflix har blivit ett viktigt verktyg för binge watchers över hela världen eftersom de utan det inte har tillgång till det bästa av Netflix. De bästa VPN-leverantörerna är mycket fokuserade på att tillhandahålla de bästa servrarna för ångande geeks online för att kringgå Netflix geo-restriktioner utan att upptäckas och de har varit ganska framgångsrika med det.

Så här tittar du på Netflix med VPN:

Obs: Låt oss anta att du vill komma åt Netflix US-bibliotek utanför USA med hjälp av ett VPN.

 1. Registrera dig själv till VPN-tjänsten genom att skapa ett konto på VPN-leverantörens officiella webbplats och köpa en prenumerationsplan. Det finns månatliga, årliga och tvååriga planer som erbjuds av VPN-leverantörer se vilka av dessa som passar dina behov.
 2. Ladda ner VPN-klienten från leverantörens officiella webbplats.
 3. Installera VPN-klienten på din enhet.
 4. Öppna det installerade programmet och logga in på ditt VPN-konto genom att ange de referenser som du har registrerat på leverantörens webbplats.
 5. Nu kommer klienten att visa en meny med funktioner, välj den funktion som motiverar din användning av VPN. Som om du använder för att avblockera Netflix-biblioteket kan du välja bland funktioner som online-strömning, anonym surfning eller anonymitet eller liknande funktion. Vissa VPN: n har betecknat Netflix Unblocking-funktioner, om VPN: n du använder har den här funktionen, gå sedan för den här funktionen.
 6. När du har anslutit dig till den amerikanska servern, öppna webbläsaren och gå till Netflix.com.
 7. Logga in på ditt Netflix-konto så ser du hela USA-Netflix-biblioteket framför dig.

Där har du Netflix US-biblioteket blockerat med ett VPN. Det är en väldigt enkel procedur eftersom du kan se att det inte krävs några hårdvaru- eller mjukvarutjusteringar i den här proceduren.

Här är ett annat exempel för dig med avseende på en VPN-tjänst som blockerar Netflix genom en Chrome-webbläsarextensions istället för dess stationära klient.

PureVPN är en av de mest populära VPN-leverantörerna och den har varit mycket föredragen av strömmande geeks online på grund av dess fantastiska tjänst. Det mest intressanta med PureVPN är emellertid att det bara kan kringgå Netflix-begränsningarna genom webbläsarförlängningen.

Följ dessa steg för att installera och kringgå Netflix-begränsningar om du är en PureVPN-användare:

 1. Registrera / prenumerera på alla PureVPN-abonnemangsplaner.
 2. Ladda ner PureVPN (Chrome eller Firefox) webbläsareutvidgning.
 3. När du har lagt till det i din webbläsare loggar du in ditt PureVPN-konto och klickar helt enkelt på anslut. Du kommer att vara ansluten till den optimala amerikanska servern.
 4. Öppna nu Netflix-webbplatsen och logga in på ditt Netflix-konto.
 5. Sök efter någon film eller TV-program som du ville titta på men inte var tillgänglig i din region.

Enkel!

Netflix blockerar VPN

Netflix har ett smart sätt att fånga alla restriktionsintrångare via sin VPN-blockerare. När en användare ansluter till en VPN-server, maskeras serverns IP-adress, vilket gör att den kan kringgå geo-restriktioner.

Vissa VPN: er kan dock ändra din IP-adress men inte din DNS-adress, vilket gör att Netflix VPN-blockerare kan upptäcka att du använder en proxy eller VPN för att blockera. Netflix VPN-blockerare kontrollerar och jämför din IP- och DNS-adress, och om de inte matchar begränsar det din åtkomst till strömmarna.

Det här problemet möter mest av proxy, gratis VPN-användare och mediokra VPN-användare eftersom dessa leverantörer kan påstå att de erbjuder fullständig anonymitet, men i verkligheten har de buggar som orsakar DNS-läckor och många andra problem. Att använda sådana tjänster är alltid riskabelt eftersom sådana VPN-tjänster gör dig sårbar för hackattacker och malwares.

Den bästa VPN för Netflix kommer att se till att det inte finns några IP-läckor eller DNS-läckor så att du kan njuta av strömning utan problem. Det är därför jag alltid rekommenderar människor att använda välkända och pålitliga VPN-leverantörer snarare än sådana VPN-tjänster, vilket kan äventyra din säkerhet och integritet.

Hur man byter Netflix VPN Ban?

Att kringgå Netflix VPN-förbud är inte en lätt uppgift längre eftersom Netflix blockerar VPN-åtkomst direkt och inte bara det, det listar också den specifika servern i sin blocklista. Många VPN-leverantörer kämpar fortfarande med att förbättra sina tjänster medan de branschledande VPN-leverantörerna redan har gjort en stark mark för sig själva genom att förbättra sina tjänster för att betecknas som den bästa VPN för Netflix.

Om du står inför problem med att kringgå Netflix VPN-förbud, måste du verkligen byta din VPN-leverantör!

Välj ett VPN som verkligen kan kringgå Netflix VPN-förbudet och har en mängd olika servrar att välja mellan eftersom när servrarna är begränsade är chansen att bli förbjuden högre.

För att underlätta dina problem har vi samlat de fem VPN-leverantörerna som du kan använda utan några bekymmer. Vi har också tillhandahållit deras hastighetstestresultat för att bevisa deras trovärdighet.

Bästa VPN för Netflix som fungerar 2018

Jag har upprättat de 5 VPN-leverantörerna efter att ha testat deras Netflix VPN-förbjudande förbikopplingsförmåga och strömningshastigheten för deras servrar.

Surfshark – # 1 VPN för Netflix

Surfshark är en fantastisk VPN-leverantör med fantastiska funktioner och en prisvärdig tjänst. Det går smidigt utan några avbrott och ansluts direkt till vilken server du vill, från vilken region som helst. Hastigheten är den viktigaste faktorn som jag skulle rekommendera den till alla.

Även om du använder Netflix på Kodi, kan du använda detta VPN för Kodi.

netflix cta

Fördelar

Snabb anslutning

Annonser och trackers blockerare integrerade

500+ servrar i 50 länder

Chrome och Firefox webbläsartillägg

Snabba servrar som garanterar bra streamingupplevelse

Inga läckage av DNS eller IP

Strikt ingen loggar-policy

Nackdelar

x No Kill Switch

Netflix US Library Unblocked

Jag anslöt till Surfshark US Server och försökte komma åt det amerikanska Netflix-biblioteket, showen som jag sökte var “Penny Dreadful”, som endast är begränsad till USA: s region och inte kan strömmas utanför USA.

surfa haj med netflix

VPN-anslutningen till servern med ett ögonblick och jag var ansluten till Surfshark US Los Angeles-server (som du kan se på bilden ovan). Jag kunde komma åt denna show utan problem och strömningskvaliteten var perfekt. Jag stötte på några buffrande problem eller kraschar och inte heller upptäckte Netflix VPN-användningen.

Jag gillade hela avsnittet i HD-kvalitet och ja, jag använde en internetanslutning på 20 Mbps. Jag körde ett hastighetstest medan jag strömmade showen på Netflix med SurfShark och jag blev chockad över att se resultaten:

surfa hajströmningshastighet med netflix

ExpressVPN – # 2 Bästa Netflix VPN

ExpressVPN Netflix betraktas alltid som den bästa men lite dyra VPN-leverantören bland alla andra leverantörer. ExpressVPN-funktionerna är enastående och dess prestanda är helt enkelt fantastisk. Här är några fakta som kvalificerar det som en optimal Netflix VPN:

Fördelar

Det har mer än 2000 servrar i cirka 94 länder

Strikt ingen loggar-policy

Snabb anslutning

3 samtidigt anslutning

Ingen bandbreddbegränsning

Funktionen Kill switch ingår

Nackdelar

Prisvärda planer

ExpressVPN påstår sig vara en förstklassig VPN-tjänst och jag har aldrig stött på något sådant problem, medan jag använder ExpressVPN, att jag kunde tänka något annat. Men när jag försökte få tillgång till USA: s Netflix-bibliotek med ExpressVPN, hände något oväntat:

ExpressVPN chicago-server för netflix

ExpressVPN Chicago Server

Ja, du gissade det rätt!

ExpressVPN newyork-server för netflix

ExpressVPN NewYork-server

Jag försökte komma åt Netflix med två olika ExpressVPN-servrar; New York och Chicago. Båda passerade geo-restriktionerna och jag kunde söka efter showen “Lag och ordning” (geo-restricted show). Men båda misslyckades med att strömma showen eftersom de inte lyckades kringgå Netflix VPN-förbudet.

Det här är något som jag aldrig förväntade hända men när jag försökte komma åt strömmen via ExpressVPN Washington DC-server fungerade det!

Strömmen körde ganska bra och jag mötte inga problem med hastigheten eller begränsningarna genom denna server. Jag såg hela avsnittet och jag mötte inga buffrande problem eller avbrott alls.

ExpressVPN Netflix har blockerats med Washington DC-servern

ExpressVPN Washington DC-server

När jag strömmade showen testade jag ExpressVPN-servern (Washington DC) och resultatet var ganska imponerande.

Expressvpn-strömningshastighet

Detta hastighetstest visar att ExpressVPN-servrar är ganska snabba som du själv kan se. En sak som jag insåg efter att ha provat ExpressVPN med Netflix är att om du använder en bra Netflix VPN och du står inför ett VPN-förbud, ska du inte ge upp och fortsätta blanda genom servrarna.

PureVPN – # 3 VPN som fungerar med Netflix

PureVPN är bland de bästa VPN-leverantörerna och det är mycket populärt på grund av dess fantastiska funktioner och högsta kvalitet. PureVPN har varit ett toppval av binge watchers och online streamers på grund av det stora utbudet av server och deras servrar.

Fördelar

Mer än 2000 servrar i 180 regioner

Kill switch-funktionen

Upp till 5 inloggningar samtidigt tillåtna

Split Tunneling-funktion

24 timmars chattstöd

Ingen loggpolicy

Nackdelar

x Långsam anslutning

x Träffade Pings

För att testa om PureVPN fungerar med Netflix eller inte, testade jag PureVPN-tjänsten och försökte komma åt showen Criminal Minds från US Netflix-biblioteket eftersom denna show inte är tillgänglig i andra Netflix-bibliotek.

En sak att lyfta fram här är att PureVPN kringgår Netflix VPN-förbudet och geo-restriktioner men inte genom sin stationära klient. Du måste installera PureVPN-webbläsarförlängningen för att få åtkomst till Netflix.

Därför installerade jag PureVPN krom-förlängning och anslöt till en US-server. Det tog ungefär 20 till 30 sekunder att ansluta, vilket inte är så snabbt jämfört med SurfShark VPN. Hur som helst, efter att ha anslutit till servern, försökte jag komma åt Netflix och jag lyckades med det första Go!

Jag sökte efter showen, fann den och började strömma den. Strömningen var oavbruten och för att vara ärlig så mötte jag inga buffrande problem. Även kvaliteten på strömmen var stor eftersom bildkvaliteten inte pixlade, vilket gjorde det klart att PureVPN har snabba servrar.

PureVPN Netflix blockerad

Jag tog ett hastighetstest medan jag fortsatte strömningen och resultaten var enligt följande:

pureVPN strömningshastighet för netflix

Som ni kan se var nedladdningshastigheten på servern mycket bra under förutsättning att jag använde en 20mbps-anslutning. Jag blev dock förvånad över att se det stora antalet pings som upptäckts av testverktyget och jag blev förvånad samtidigt eftersom jag inte stötte på några buffrande problem.

NordVPN – # 4 VPN som fungerar med Netflix

NordVPN är en tyrann i VPN-branschen och en av få VPN-leverantörer som aldrig har låtit ned sina användare på grund av att de fortsätter att förbättra sina tjänster då och då.

Fördelar

Avancerad kryptering

Upp till 6 samtidiga anslutningar

Omedelbar anslutning

5000+ servrar i 62 länder

Webbläsarförlängning

Ingen loggpolicy

Nackdelar

x Prenumerationsplanerna är lite överdrivna

x Långsam serverhastighet för strömning

Prestandan hos NordVPN Netflix har alltid varit mycket berömd av användare från hela världen och det råder ingen tvekan om att det är en av de mest pålitliga VPN-leverantörerna. Men jag var tvungen att se till att det fungerar med Netflix innan jag rekommenderade det till användare. Därför testade jag NordVPN med Netflix för att komma åt det amerikanska Netflix-biblioteket.

Bingo! Det fungerar.

NordVPN klarat framgångsrikt anonymitetstestet genom att komma åt det amerikanska Netflix-biblioteket och inte upptäcks av Netflix VPN-blockerare. Så nästa sak var att strömma en geobegränsad show, så jag valde att strömma den fantastiska Ex-Machina-filmen. Det är en geobegränsad film och den är inte tillgänglig i andra Netflix-bibliotek.

Nordvpn med Netflix

Strömmen började bra men jag mötte viss latens på servern eftersom den fortsatte att buffra och släcka. Enkelt uttryckt tyckte jag inte om att strömma Netflix med NordVPN på grund av förseningar i strömmar. Hastigheten varierade dock och strömningen stördes tre gånger.

netflix nordvpn

Hastighetstestet vid strömning av Netflix med NordVPN-servern visar att serverns hastighet var mycket låg.

nord vpn strömningshastighet

Denna serverhastighet är anledningen till att strömning med NordVPN inte visade sig vara en stor upplevelse. Ändå är detta inte fallet med varje server, vissa servrar visar sig vara långsamma medan andra kan ge stor hastighet. Servern jag försökte natt kunde inte erbjuda bra bandbredd men det kommer säkert att finnas servrar som kan erbjuda bättre hastighet.

CyberGhost – # 5 VPN för Netflix USA

CyberGhost är en annan VPN-leverantör som har förbättrat sin tjänst dag för dag och skapat en mark för sig själv bland de bästa VPN-leverantörerna. Här är några detaljer varför jag rekommenderar CyberGhost till Netflix VPN-användare.

Fördelar

Mer än 3000 servrar i 61 länder

Dedikerad Netflix Unblocking-funktion

Mer än 500 servrar i USA endast

Kill Switch-funktionen

45 dagars återbetalningsgaranti

Upp till 7 samtidiga anslutningar

Ingen loggpolicy

Nackdelar

Levande supportfrågor

Långsamma servrar

Det bästa du kommer att märka om CyberGhost är att det har en dedikerad Netflix-avblockeringsfunktion i sin klient. Men när jag försökte komma åt Netflix US-bibliotek genom sin anpassade anslutningsfunktion genom att ansluta till en Dallas-server, upptäckte Netflix VPN-blockerare det.

cyberghost netflix

Så jag tänkte på att prova den dedikerade Netflix-funktionen som finns tillgänglig i avsnittet Avblockera webbplatser och den anslutits framgångsrikt. Jag kunde kringgå bibliotekets geobegränsning och försökte strömma showen “Fosters” (som endast finns i USA: s Netflix-bibliotek) och strömningen startade utan problem.

cyberghost netflix främjar avblockering

Men anslutningshastigheten för CyberGhost beror något eftersom det tar cirka 3 till 4 minuter att ansluta till tjänsten. CyberGhost bör fylla detta gap så snart som möjligt.

När det gäller strömningshastigheten var det okej, för jag fick problem med buffring två gånger. Jag testade serverns hastighet under streaming och det motiverar varför strömmen var så långsam.

strömningshastighet för cyberghost

Utöver dess hastighet var prestandan bra eftersom jag inte mötte nej VPN-förbudsproblem efter det och en sak som jag gillade mest med är gränssnittet för dess klient som är mycket enkelt.

Sammantaget kvalificerar det sig att vara en av de fem bästa leverantörerna av Netflix VPN och om det förbättrar sin prestanda kan det gå längre.

Gratis VPN som fungerar med Netflix

Som jag har diskuterat tidigare att fullmakter och gratis VPN inte är i nivå med att kringgå Netflix VPN-förbudet är det därför att det är en slöseri med tid att spela någon gratis tjänst. Du hittar ett antal artiklar online, där du diskuterar gratis VPN för åtkomst till Netflix, men inte alla VPN-leverantörer som de nämner är faktiskt gratis. De rekommenderar användare att prova sina testperioder snarare än att köpa dem och de hävdar att dessa är gratis VPN.

Jag syftar inte till att vilseleda mina läsare och det är därför jag säger att om du verkligen vill prova gratis VPN för Netflix så kan du antingen prova testperioderna för de ovannämnda V PN-leverantörerna eller så kan du prova dessa tre VPN-leverantörer som erbjuder också testperioder:

 1. HotSpot Shield
 2. Tunnelbjörn
 3. Keenow

Dessa är inte pålitliga Netflix VPN-leverantörer men de kan användas med Netflix upp till viss del. Jag garanterar emellertid inte att dessa VPN-leverantörer kommer att kunna kringgå Netflix geo-restriktioner och Netflix VPN-blockerare eller inte.

Värsta VPN för Netflix – VPN och Smart DNS som inte fungerar mer med Netflix

Om jag skulle nämna den värsta VPN-leverantören som inte fungerar med Netflix alls, måste det vara Private Internet Access (PIA) eftersom Netflix VPN-blockerare har svartlistat alla sina servrar som kan användas för att komma åt Netflix. Denna VPN-leverantör kan inte längre användas för att komma åt Netflix och därmed ta PIA ur Netflix-ekvationen. PIA tillhandahöll Silicon Valley-servrar till användare för åtkomst till Netflix och alla blockeras nu av Netflix.

När det gäller Smart DNS är det enligt mig något opålitligt eftersom tjänsten kan kringgå begränsningarna ibland men inte varje gång. Trots påståenden från SmartDNS om att ge tillgång till amerikanska Netflix, är dess tjänst inte riktigt konsekvent.

Du kanske kan komma åt amerikanska Netflix-biblioteket i några dagar om du har turen, men lyckan håller slut på gång. Det är därför SmartDNS inte är en rekommenderad tjänst från min sida.

Så ändrar du Netflix-regionen eller byter till ditt favoritbibliotek

Det finns ingen sådan funktion i Netflix-system som låter dig ändra ditt bibliotek enligt ditt val. För att göra det behöver du ett VPN, som har servrar i den specifika regionen som du vill ha åtkomst till biblioteket i och det ska vara tillräckligt bra för att kringgå Netflix-begränsningarna.

Enkelt uttryckt kan du ändra din Netflix-region genom ett VPN!

Jag har redan illustrerat alla detaljer, hänvisa till dem och du hittar proceduren för att ansluta till ditt önskade regionbibliotek.

Netflix VPN Reddit

Kommentar från diskussionen cheeseburgerwaffles kommentar från diskussionen "Hur får man allt på Netflix?…. Inte bara US Library".

Denna pojke har delat sin erfarenhet av att han försökte komma åt Netflix med en PVN men Netflix VPN-blockerare upptäckte det. Vi vet inte vilket VPN han har använt för att kringgå Netflix-begränsningarna, eftersom han inte har nämnt något om det. Dock utifrån det faktum att hans VPN upptäcks måste det vara en gratis VPN eller någon medioker VPN-leverantör.

Kommentar från diskussionen .

Den här användaren försöker komma åt Netflix via PureVPN men han har inte haft tur. Som jag har diskuterat tidigare är PureVPN ett utmärkt val för att kringgå Netflix geo-restriktioner, men du kan göra det med hjälp av dess webbläsareutvidgning.

Slutsats

Netflix är en underhållningsgigant idag men många vet inte att Netflix inte är något som startade för några år sedan. Det har funnits de senaste 21 åren som det började 1997, då det inte fanns några tecken eller idé om digital underhållning.

Det började som en online-filmhyrningstjänst då och nu är den regerande kungen för digital underhållningsindustri. Netflix har verkligen omformat underhållningsindustrin genom sina höga standarder.

Inte bara det, Netflix har också tagit djärva steg för att upprätthålla sin integritet som att blockera åtkomst till VPN och proxyservrar samt att separera innehållsbibliotekens region klokt. Å ena sidan är detta något avskräckande för användarna men innehållets kvalitet på Netflix har också fått användare att hålla sig till det.

Användare har blivit så besatta av Netflix att de försöker hitta alla möjliga lösningar för att kringgå Netflix-begränsningarna, bara för att få tillgång till det bästa från Netflix. Denna enhet hos användare har gett VPN-branschen ett stort tryck och skapat en konkurrens inom VPN-branschen själv.

Endast ett fåtal VPN-leverantörer har kunnat nå standarden för att kringgå Netflix VPN-förbud och ge åtkomst till geo-begränsat innehåll till användare. Netflix blockerar VPN-åtkomst inte för att det har något mot användaren men på grund av trycket står det inför innehållsfördelarna.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me