Kodi är en gratis öppen källkodsprogramvara som kan laddas ner på din Raspberry Pi-enhet och med den kan du titta på filmer, TV-program, live-sport och allt du vill. Med 6 enkla steg kan du veta hur du installerar Kodi på Raspberry Pi och din Kodi kommer att vara igång på nolltid. Installationsprocessen för Kodi är annorlunda för Raspberry Pi First Generation, medan installation av det bästa VPN för Kodi på hallon Pi är en lite knepig metod som händer med Zomboided repository.

Saker som behövs för att konfigurera Raspberry Pi för Kodi v17.6

Innan du hoppar vidare med installationen av Kodi på Raspberry Pi, låt mig berätta om de saker du behöver för att installera Raspberry Pi. Följande kringutrustning krävs för att ställa in Raspberry Pi:

1. Raspberry Pi-enhet

Det är uppenbart att utan själva enheten kan du inte gå vidare. Se till att du köper en aktuell Raspberry Pi-modell, så att du inte kommer att möta några problem relaterade till hårdvara eller OS-kompatibilitet.

Ju äldre Raspberry Pi-brädorna blir, deras prestanda börjar minska. Det är därför jag rekommenderar användare att antingen optimera sina brädor eller köpa den senaste Raspberry Pi-modellen.

2. Flirc Raspberry Pi-fodralet

Flirc Raspberry Pi-fodralet är inte ett väsentligt behov, men det är bra att ha om du tänker på att titta på binge. Anledningen bakom denna rekommendation är att ett Flirc Raspberry Pi-fodral kommer med en inbyggd kylfläns, vilket förhindrar att brädet överhettas.

Många användare har rapporterat problem med överhettning och det händer vanligtvis för att när du strömmar i timmar utnyttjas styrelsens prestanda till fullo. Överhettning kan orsaka många hårdvaruproblem och ibland kan det leda till en kortslutning.

En annan anledning att välja ett Flicr-fall är att det ger ett bra utseende på ditt bräde på grund av dess coola aluminiumkropp. Du kan hålla styrelsen överlåst utan att oroa dig för överhettningsproblemen och ditt styrelse får också ett nytt nytt utseende.

3. Ethernet-kabel

En höghastighets Ethernet-kabel är nödvändig att ha, inte bara för att ansluta din enhet till internet utan också för att ha bra bandbredd för oavbruten strömning.

4. HDMI-kabel

För att ansluta din Raspberry Pi-enhet till din TV behöver du en HDMI-kabel. En HDMI-kabel fungerar bättre än skärmgjutning på grund av att den inte ger ett försenat visuellt.

5. MicroSD-minneskort

En extern lagring är nödvändig för att lagra mediefiler på Raspberry Pi. Många användare väljer USB-enheter, som inte är tillräckligt snabba för att dra mediefiler, och ibland saktar de ner systemet. Att använda ett micro SD-kort är alltid ett bättre alternativ än en USB-stick.

Raspberry Pi har dock inte stöd för varje micro SD-kort. Du kanske ett micro SD-kort tillsammans med Raspberry Pi i paketet. kontrollera kortet väl eftersom dessa gånger ofta är av låg kvalitet.

Du skulle se Samsung och Kingston-kort komma i paketen med Raspberry Pi-enheter, som inte är så effektiva. Det är bättre att du använder SanDisk-kort och också bör vara minst 16 GB för att säkerställa smidig driftsupplevelse.

6. Micro USB-nätadapter

Strömadaptrar ingår inte i paketet när du köper ett Raspberry Pi-kort, varför du måste köpa dem separat. Se till att du köper en högkvalitativ strömadapter som stöds av din enhet eftersom det ibland finns paket som erbjuder några lågklassiga strömadaptrar tillsammans med Raspberry Pi-korten. Sådana brädor håller inte länge och kan skada ditt kort vid spänningsfluktuationer.

Hur man installerar Kodi på Raspberry Pi 1 i 6 steg

 1. Öppna din webbläsare och besök OpenELECs webbplats > Klicka på Nedladdningar > Rulla ner till Raspberry builds. Det finns separata konstruktioner för Raspberry Pi 1, 2, 3 eller Zero. Välj Raspberry Pi First Generation build (Disk image file) > Ladda ner zip-filen till din enhet.hur man installerar kodi på hallonpi
 2. När zip-filen har laddats ner, extrahera zip-filen på din enhet.
 3. Nu måste vi kopiera den extraherade filen till ett micro SD-kort, och för det behöver vi en mjukvara som heter Rufus som skapar startbara USB-enheter. Ladda ner filen från länken som presenteras här.hallon pi nedladdning
 4. När du har laddats ner öppnar du Rufus > En ruta visas som kräver information > Välj ditt SD-kort från enhetsalternativet > Klicka på Diskbilden i rutan.hallon pi sd-kort kodi
 5. Bläddra nu efter filen som extraherades och välj den specifika filen > Klicka på Start-knappen på rutan. Filen skrivs på SD-kortet. hur man ställer in kodi på hallon pi
 6. Ta bort SD-kortet och sätt tillbaka det på din Raspberry Pi-enhet. När Raspberry Pi-enheten är påslagen startas den automatiskt in i Kodi. Njut av att använda Kodi på Raspberry Pi.

Hur du installerar Kodi på Raspberry Pi 2

För att installera Kodi på Raspberry Pi 2, förutom det första steget, förblir hela processen densamma. Öppna din webbläsare och besök OpenELECs webbplats > Klick på fliken Hämta längst upp > Scrolla ner till Raspberry Pi bygger > Välj nu Raspberry Pi 2 (Disk image file) och ladda ner zip-filen till din enhet > Nu Fortsätt med steg 2 från ovan nämnda riktlinjer som beskrivs för Raspberry Pi First Generation.

hur man installerar kodi på hallon pi 2

Hur du installerar Kodi Krypton v17.6 på Raspberry Pi 3

 1. Ladda ner den senaste versionen av OSMC Raspberry Pi Installer från deras officiella webbplats, dvs. https://osmc.tv/download/.hur man installerar kodi på hallon pi 3
 2. Anslut SD-kortet för installation av Kodi och kör OSMC-installationsprogrammet.hur man ställer in kodi på hallon pi 3
 3. Välj önskat språk > Välj Raspberry Pi 2/3 i listrutan under språkrutan.hur man lägger till kodi på hallon pi 3
 4. Välj nu den version av byggnaden som du vill installera > Det optimala valet är att välja den senaste versionen för den fungerar bättre.osmc installation för kodi
 5. Välj nu SD-kort som lagringsmedia.installationsalternativ för kodi 17.6 på hallon pi 3
 6. Om du använder en Ethernet-kabel väljer du Wired Connection eller om du använder en Wi-Fi-anslutning väljer du Wireless.installationsguide för kodi 17.6 på hallon pi 3
 7. Se till att den nämnda lagringsvägen är korrekt.steg för kodi 17.6 på hallon pi 3
 8. Markera licensavtalets ansvarsfriskrivning och nedladdningen startar.ladda ner kodi 17.6 krypton på hallon pi 3
 9. Så snart installationen är klar kommer OSMC att installeras på ditt SD-kort.ladda ner kodi jarvis på hallon pi 3
 10. När OSMC är installerat på ditt SD-kort kan du använda detta SD-kort på Raspberry Pi.SD-kort på din Raspberry Pi
 11. Anslut ditt SD-kort i din Raspberry-enhet och anslut alla kringutrustning i deras respektive portar.Anslut ditt SD-kort i din Raspberry-enhet och anslut alla kringutrustning
 12. Systemet startas upp och installationen kommer att slutföras.

Systemet startas upp och installationen kommer att slutföras

Hur man installerar Kodi på Raspbian i 9 steg

Raspbian är en gratis programvara för Raspberry Pi-enheter. Det är det ledande operativsystemet för Raspberry Pi och oftast används för enheten.

 1. Installera Raspbian Jesse på Raspberry Pi-webbplatsen och öppna Raspbian när den har installerats.
 2. Gå till Meny > Inställningar > Klicka på Raspberry Pi-konfiguration.
 3. Klicka på Expandera filsystemet.
 4. Klicka nu på fliken Prestanda. Om du har Raspberry Pi 1 måste du välja GPU-minne på 128, medan du kan välja 256 GPU-minne för Raspberry Pi 2 och 3. Klicka JA för Reboot.
 5. Nu måste vi installera Kodi på Raspbian. För detta måste du se till att du är ansluten till internet Wi-Fi eller Ethernet.
 6. Klicka på terminalikonen längst upp > Kopiera nu ‘sudo apt-get update’ exakt och klistra in den på Terminal > tryck enter > Det tar några minuter att installera Kodi.
 7. När installationen är klar kopierar du ‘sudo apt-get install kodi’ exakt > tryck enter.
 8. Typ Y om den ber dig att fortsätta med installationen på terminalen > tryck enter.
 9. Gå nu till Meny > Ljud och video > Kodi Media Center > Du är bra att använda Kodi, njut!

Hur man installerar Raspberry Pi VPN på Kodi Krypton version 17.6

Att installera Raspberry Pi VPN är inte en promenad i parken för nybörjare, men vi kommer att diskutera i detalj om hur du kan installera Raspberry Pi VPN på Kodi Krypton version 17 i 8 steg. Innan du börjar installera Raspberry Pi VPN på Kodi, måste du skapa ett Raspberry Pi VPN-konto med någon tjänst och sedan följa stegen nedan:

 1. Du måste ha en USB-flashenhet insatt på din dator.
 2. Ladda ner Zomboided Repository härifrån.
 3. Överför eller kopiera Zomboided Repository till USB-flashenhet.
 4. Koppla ur USB från datorn och anslut den till din Raspberry Pi-enhet.
 5. Gå till Porgrams > Add-ons > Få mer > Välj ellipser ‘…’ Välj Ellipses igen > Välj Installera från zip.
 6. Välj alternativet USB-flashenhet från listan > Välj repository.zomboided.plugins-1.0.0.zip > Förvaret tar tid att installera.
 7. Gå till sidan med tillägg igen > Klicka på Installera från arkivet > Välj Zomboided Add-on Repository > Klicka på VPN Manager för OpenVPN > Klicka på Installera.
 8. Gå till Kodi-hemskärmen > Add-ons > Programtillägg > VPN Manager för OpenVPN.
 9. En ruta visas där du måste välja önskad Raspberry Pi VPN-tjänst > Sätt in användarnamn och lösenord > Njut av.

Se till att du inte registrerar dig eller funderar på att prova ett gratis VPN för Kodi eftersom de inte är pålitliga och inte är kompatibla med Raspberry Pi.

Hur man installerar Raspberry Pi VPN på Kodi Jarvis version 16

Processen för att installera Raspberry Pi VPN på Kodi Jarvis version 16 förblir densamma som för Kodi Krypton version 17. Om du behöver installera Raspberry Pi VPN, följ sedan stegen ovan.

Hallon Pi Kodi nedladdning

För att ladda ner Kodi på din Raspberry Pi-enhet måste du ladda ner OpenELEC för din respektive Raspberry Pi-enhet, medan du å andra sidan ytterligare behöver hämta Rufus.

 1. Du kan få OpenELEC för din Raspberry Pi-enhet 1, 2 eller 3 här.
 2. Du kan hämta Rufus-programvara härifrån.
 3. Du kan hämta Raspbian OS härifrån.

Andra krav

När du installerar Kodi på Raspberry Pi måste du också ha ett micro SD-kort med en adapter så att du enkelt kan ansluta det till din dator. Se den här guiden för installation av kodi på Raspbian Jessie OS.

hallon pi kodi krav

Hallon Pi Kodi-alternativ

Det finns flera Kodi xbox ett alternativ som:

 1. Kodi på Roku
 2. Kodi på Xbox One
 3. Kodi på iPad
 4. Kodi på Firestick
 5. Kodi på Windows
 6. Kodi på Apple TV
 7. Kodi på Nvidia Shield

Att packa saker

Kodi är det ultimata valet för Raspberry Pi där du enkelt kan titta på massor av medieinnehåll. I den här guiden gav vi steg för hur du installerar Kodi på Raspberry Pi 1, 2 och 3 med 6 enkla steg. Stegen för att ladda ner Kodi på Raspberry Pi 2 och 3 är desamma, men steget för att ladda ner Kodi på Raspberry Pi First Generation är något annorlunda. Så njut av Kodi på din Raspberry Pi-enhet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me