kodi; Ett sjunkande skepp?

Online-strömning

De konventionella underhållningsmedierna som TV, Radio är inte längre stora spelare i spelet. Tiderna förändras och paradigmen har förändrats ganska drastiskt eftersom antalet internetanvändare har ökat markant över hela världen.


Källa: Statista 

Denna graf visar ökningen av internetanvändare över hela världen.

Utifrån denna statistik kan vi förstå att människor har börjat anpassa den digitala trenden. Användare av sociala mediekanaler har också ökat anmärkningsvärt.

Online-streaming är den nya trenden och människor har börjat byta till online-medier för underhållning!

Online-strömning av videor började öka populariteten under åren 2005 till 2010. Tjänster som YouTube och Netflix blev flaggbäraren för att tillhandahålla online-streamingplattformar till internetanvändare.

Under samma period kom tjänster som Hulu och Amazon Prime upp och fångade ögonen på västerländska internetanvändare, trots att Hulu och Amazon Prime var USA: s dedikerade streamingtjänster som inte kunde nås utanför USA. Dessa geo-restriktioner är fortfarande intakta hittills men deras globala popularitet är på en sådan topp att människor från hela världen får åtkomst till dessa tjänster genom att kringgå restriktionerna med den bästa VPN för strömning.

Många nya online-streamingtjänster har dykt upp under de senaste 5 åren och har fångat marknaden fantastiskt. Människor från hela världen väljer nu strömningstjänster online snarare än att sitta framför sina TV-apparater.

Smarta TV-apparater lanserades för bättre underhållning; människor föredrar fortfarande onlineströmning på grund av bekvämligheten och rimliga priser. Här är några strömningstjänster online som du kan prova:

 1. Hulu
 2. Sling-TV
 3. DirecTV nu
 4. Amazon Prime
 5. Fubo TV
 6. Netflix
 7. CBS All Access

Alla dessa tjänster erbjuder högkvalitativt innehåll som filmer, TV-program och människor kan till och med titta på Live Sports genom dessa tjänster. Dessa tjänster kräver betalda prenumerationer och många av dem är geobegränsade.

Dessa medieströmningstjänster banade väg för en fantastisk och banbrytande mediaströmningsprogramvara som gör det möjligt för användare att titta på sitt favoritinnehåll, som:

 1. Kodi
 2. Plex
 3. Popcorn Time
 4. Streamio
 5. Vaktmästare

Kodi – En stor aktör i online-streamingbranschen

kodi; en öppen källkod för online-streaming av media designades och utvecklades av XBMC. Det släpptes för 14 år sedan med namnet Xbox Media Center och senare ändrades namnet till Kodi.

Kodikoden för Kodi har skrivits på Python och C ++ programmeringsspråk. Kodi är en plattformsprogramvara som är kompatibel med olika plattformar och enheter som:

 1. Android
 2. Windows
 3. Linux
 4. Mac, iOS
 5. tvOS
 6. Amazon FireStick och FireTV
 7. Roku
 8. NVidia Shield

Kodi har ett mycket interaktivt och lättanvänt gränssnitt som gör det möjligt för användare att strömma sitt favoritinnehåll var som helst och när som helst. Strömningsprotokollet är unikt eftersom strömningstjänster online har kanaler för strömning; det har olika Kodi-tillägg

att strömma med. Dessa tillägg är av olika kategorier och typer, var och en har ett unikt gränssnitt och kvalitet och syfte.

Kodi-tillägg tillåter användare att strömma filmer, TV-program, musik, sport, live-tv, karikatyrer, betal-per-visningar etc. Det finns innehållspecifika Kodi-tillägg som strömmar endast en viss innehållskategori, vilket tillåter användare att välja vad de vill och sedan finns det några Kodi-tillägg som ger strömmar för olika innehållskategorier.

Denna unikhet med Kodi gjorde en stor inverkan i online-streamingbranschen och Kodi fick ett stort namn för sig själv genom åren. Kodi fortsatte att uppdatera och dess rykte växte samtidigt.

Anledningen bakom Kodis berömmelse var uppenbar att användare fick strömma sitt favoritinnehåll utan att öppna sina webbläsare helt enkelt genom en mjukvara på sin enhet. Detta gav användarna stor bekvämlighet och Kodi blev ledande inom dess domän.

Tilläggstyper

En sak att förstå här borta att det finns officiella Kodi-tillägg samt inofficiella (tredje part) Kodi-tillägg.

Legit-utvecklare utvecklar officiella Kodi-tillägg och innehållet de tillhandahåller är licensierat. Strömmarna som tillhandahålls av dessa tillägg är lagliga att använda eftersom användaren betalar en viss prenumerationsavgift för att strömma det innehållet.

Å andra sidan är inofficiella Kodi-tillägg utvecklade av tredjepartsutvecklare och erkänns inte av någon myndighet. Innehållet som tillhandahålls av dessa tillägg är inte officiellt licensierat eftersom de skrotar det genom olika leverantörer och webbplatser och erbjuder det till användarna, utan samtycke från innehållsägare. Sådan strömning av innehåll betraktas som olaglig eftersom det är en direkt överträdelse av lagarna om immaterialrätt och det är en öppen intrång i upphovsrätten.

Innehållets juridiska karaktär är den största skillnaden mellan dessa tillägg. Tilläggsfunktioner och tilläggstillgänglighet skiljer sig också i dessa tillägg eftersom officiella Kodi-tillägg är utvecklade verkligen vara organisationer och de har stor supportpersonal för att hantera och uppdatera dem. Medan tredjeparts Kodi-tillägg utvecklas av frilansande utvecklare som inte är skickliga upp till samma nivå.

Därför har officiella Kodi-tillägg inte buggar och fel, men de inofficiella Kodi-tillägg har många buggar och fel och användare kan möta olika typer av fel när de strömmar eller får tillgång till sådana tillägg. Inofficiella tillägg fortsätter kraschar och många av tilläggarna klarar sig inte över tiden.

Statistik

Det finns mer än 38 miljoner Kodi-användare runt om i världen och nu är detta en prestation för Kodi genom åren.

Å andra sidan finns det hundratals officiella Kodi-tillägg och fler tusentals inofficiella Kodi-tillägg.

Problem med piratkopiering och upphovsrätt

Kodi fortsatte att skyta igenom himlen men så småningom fick dess berömmelse myndigheternas öga och de började gräva i den. Huvuddelen av Kodis berömmelse går till de inofficiella Kodi-tillägg som tillät användare att titta på vad de ville genom de piratkopierade strömmarna.

Varje dag ett nytt tillägg fortsätter att dyka upp, som erbjuder gratis strömmar för sport, filmer, TV-program etc. Men frekvensen av tilläggsläpp och tilläggsstängningar blir till samma nivå.

När piratkopiebubblan blåste började Kodi drabbas av mycket kritik från online-streaming-samhället, företrädare för integritet och myndigheter. Många tillägg stängdes av och andra skickades rättsliga meddelanden rörande deras praxis.

Det blev ännu värre när stora namn som Hollywood, MPAA, UK Court, engelska Premier League, Sky TV NZ och många andra pirattroll hoppade in i scenen.

När presidenten för Kodi frågades om antalet Kodi-användare vägrade han genom att säga:

”Tyvärr har jag inte ett aktuellt nummer för användare, och eftersom vi inte tittar på vad våra användare gör, har vi inget sätt att veta hur många som gör vad för strömning. [MPAA: s] nummer kan vara helt korrekta eller helt sammansatta. Vi har inget riktigt sätt att veta. ”

Han tillade vidare:

“Tilläggssystemet ger oss möjlighet att mäta populariteten för tillägg, mäta användarbas, uppskatta frekvensen för att människor uppdaterar sina system och till och med slutligen hjälper användare att hitta de mer populära tilläggena”

Källa: TechRadar

Enligt Copyright Alliance använder 68,5% användare av 38 miljoner användare av Kodi olagliga tillägg; som uppgår till 26 miljoner användare. Detta är verkligen en fråga där mer än hälften av Kodi-användare är involverade i piratkopiering.

Crackdown

Myndigheterna slog alla olagliga Kodi-tillägg med full kraft en efter en. Det första tilläggsförvaret för att möta nedbrytningen var TVAddons; förvaret har det största biblioteket med inofficiella (olagliga) Kodi-tillägg.

Dessutom benämndes förladdade Kodi-lådor som olagliga av domstolarna i Storbritannien och av myndigheter i olika länder. Efter förbudet mot försäljning av Kodi-lådor har många arresteringar gjorts och många användare och utvecklare har fått DMCA-meddelanden.

Många mycket kända inofficiella Kodi-tilläggsutvecklare som Ares Wizard, Mr.Blamo. Illuminati, Terrarium TV Colossus och några andra har stängts av för att de var under kraftigt press av myndigheterna och de hade fått DMCA-meddelanden och ACE-meddelanden.

Till och med ordet “Kodi” togs bort från de autoförklarade sökförslagen av Google. Detta är verkligen en nedslående faktor för både Kodi-användare och Kodi-utvecklare.

Stängningen av förvar och tillägg skapade ett stort förödelse eftersom användare som använde dessa tillägg och förvar lämnades hjälplösa. Allt de kunde göra var att söka efter alternativa förvar och om de hade tur hittade de en. Men många tillägg är värd av sina ursprungliga förvar och när sådana förvar stängs är det nästan omöjligt att hitta ett alternativ till det.

Många förvar och tillägg studsar tillbaka från sådana nedbrytningar men det är ett sällsynt fall. Du kan ta Kodi Israel-förvaret som ett exempel som gick ner för några månader sedan på grund av okända skäl. Detta förvar hade nästan alla populära tillägg i det och dess frånvaro kändes av hela samhället eftersom många användare förlitade sig på det. Ändå studsade det tillbaka för några veckor sedan med en ny URL och användarna är tillbaka på strömmande spår. Samma var fallet med UKodi och många andra förvar men inte varje förvar eller tillägg är så lyckligt.

Många utvecklare ger upp sin kamp på grund av sådana nedbrytningar eftersom det lämnar dem hjärtbrutna. Avstängningen av Terrarium TV är ett nyligen exempel eftersom det sista meddelandet från dess ledande utvecklare tydligt visade att han har gett upp sitt projekt efter att ha varit mycket pressat av myndigheterna.

Nötkött inom branschen

Myndigheterna mot piratkopiering hade sina ögon inriktade på den olagliga verksamheten i Kodi-tillägg och de övervakade allt mycket noggrant. När strömningstjänster online som Netflix och Amazon hoppade in i kampanjen mot olagliga Kodi-tillägg, fick nedslaget fart.

Dessutom finns det lobbier inom Kodi-gemenskapen. Ett av de mest framstående offren i sig är TVAddons. Det är en av de mest populära inofficiella Kodi-tilläggsutvecklarna och har ett eget arkiv.

TVAddons stod inför några avstängningar och juridiska meddelanden tidigare men trots allt värme är det fortfarande online och har mycket fans. TVAddons publicerade en blogg om sitt ärende med domstolen och det började med detta uttalande:

TV ADDONS stämmas av Kanadas största telekomleverantörer: Bell, Videotron, Rogers och TVA. De skickade oss aldrig ett meddelande om borttagning trots att de krävs enligt lag. Vi har aldrig värd eller direkt kopplat till någon typ av skyddat innehåll. Mindre än 1% av de totala Kodi-tillägg som vi indexerade anklagades till och med för att “kränka”. De försöker ändå förstöra vårt samhälle och bryr sig inte om vilka rättigheter de kränker i processen. De försökte få oss att stänga av medan en civil rättslig stämning äger rum, men rättvisa rådde och TV-ADDONS vann stort i domstol. Vi tyckte att allt var bra tills de lyckades manipulera lagen för att hålla oss nere ändå …

Här är en skärmdump av trafiken som TVAddons publicerade på sin blogg förra året:

Det handlar om TVAddons-profil, men låt oss nu titta på nötköttet som vissa bloggare och teknikrecensionsförfattare har mot TVAddons:

Det här är bara slumpmässiga bloggare och teknikrecensenter som kommenterar TVAddons. Emellertid sågs ytterligare ett nötkött tidigare i år mellan de nya nya Kodi-addon-utvecklarna med de befintliga och etablerade Kodi-utvecklarna.

Det finns utvecklare som tror att intäkterna från dessa tillägg skadar känslorna för Kodi-gemenskapen. Å andra sidan anser den andra parten att deras ansträngningar förtjänar att betalas och de förtjänar att få betalt för den risk de tar genom att tillhandahålla gratis upphovsrättsskyddat innehåll.

Kodi-trend Minskar

Det har noterats under de senaste månaderna att trenden för Kodi minskar med tiden. Detta är en fråga för både Kodi-gemenskapen och för innehållsproducenterna.

Kodi är en av de mest potentiella marknaderna för distributörer och producenter av direktuppspelade innehåll. De huvudsakliga orsakerna till att Kodi-trenden minskat är ännu inte känt men enligt strömmande guruer kan detta bero på de ökande nedbrytningarna av piratkopiering mot Kodi-tillägg.

Kodi har varit en dominerande strömningsprogramvara i flera år och ingen annan streamingplattform kunde överträffa den förra året. Tabeller verkar dock vända eftersom nedgången i dess trend har gett en stor fördel för online-streamingplattformar som Hulu för att kapitalisera marknadsandelen.

Kodi är en av de mest potentiella marknaderna för distributörer och producenter av direktuppspelade innehåll. De huvudsakliga orsakerna till att Kodi-trenden minskat är ännu inte känt men enligt strömmande guruer kan detta bero på de ökande nedbrytningarna av piratkopiering mot Kodi-tillägg.

Kodi har varit en dominerande strömningsprogramvara i flera år och ingen annan streamingplattform kunde överträffa den förra året. Tabeller verkar dock vända eftersom nedgången i dess trend har gett en stor fördel för online-streamingplattformar som Hulu för att kapitalisera marknadsandelen.

Som ni kan se, i slutet av 2017 var trenden med Hulu ingen väg nära Kodi men i mitten av 2018 har den gått över Kodi. Hulu är en av de ledande strömningsplattformarna online och sådan jämförande statistik drar slutsatsen att Kodis dominanss dagar kanske är över.

Många strömmande geekser online tror att om trenden fortsätter att sjunka i denna takt och om dessa nedbrytningar inte bromsar upp eller stannar, så kanske vi snart ser bortfallet av Kodis regeringstid eller till och med dess närvaro.

Kodi har varit ett centrum för uppmärksamhet, samtidigt som man möter både kritik och beröm. Men bilden av Kodi har skadats väldigt mycket på grund av negativa nyheter och feedback. Kodi-utvecklare har ökat i den här tiden och de försöker återförena Kodi-gemenskapen och återuppbygga sitt rykte genom olika sociala forum.

Vad är nästa för Kodi

Kodi har fortfarande mycket potential i sig själv och möjligheter i branschen eftersom branschen blomstrar dag för dag. För att återuppta sin fart måste Kodi-teamet se till att de rensar dimman av piratkopieringsanklagelser som har täckt dem och kommer ut så rena som de kan.

Stark användningsövervakning krävs för att kontrollera användningen av Kodi-tillägg och se till att de tillägg som används inte gör någon upphovsrättsintrång. Detta är det enda sättet de kan återfå sitt rykte som har varit mycket krossat.

Ändå kan ingen förneka det faktum att Kodi har nått denna nivå på grund av Kodi-tillägg från tredje part, men detta är tidens behov och de kommer att behöva ta stora steg mot piratkopiering, i slutändan.

Enheten i Kodi-samhället kan också vara en mycket lovande faktor för återväxten av Kodi-biten som vi måste vänta och se. Under denna period kommer andra strömningstjänster online att fortsätta öka sin marknadsandel och för att slå detta måste Kodi säkert komma med något bättre och innovativt.

Håller tummarna!

Ämnets centrum

Kodi har varit en flygande fästning och har regerat mediaströmningsbranschen sedan länge. Men dagarna för Kodi verkar närma sig, eftersom trenden fortsätter att minska dag för dag. Det har höjt många ögonbrynen och frågor ställs om potentialen hos Kodi och dess hållbarhet.

Kodi befinner sig redan i djupa vatten av anklagelser om piratkopiering och dess juridiska ställning har varit mycket ifrågasatt trots många förtydliganden som redan har framförts av Kodi-teamet själv.

Nedbrytningarna ökar med tiden och på grund av dessa tredje parts tillägg lider Kodi. Myndigheterna skärper nu sitt grepp mer om piratkopiering på nätet och det är inte helt fokuserat på Kodi men andra gratis onlineströmningstjänster och torrenter finns också i korset av de piratkopierande myndigheterna.

Det är verkligen en avgörande tid för Kodi och samhället och kommer att behöva vänta och se hur grovt havet håller sig för Kodi eftersom de kommande månaderna kan visa sig vara avgörande.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map