Är du en strömmande nörd och undrar om det finns ett sätt att använda Kodi på Roku?

Vi har alla svar för dig! Gå igenom den här guiden och utforska hur du kan installera Kodi på Roku, begränsningarna, kanalerna och mycket mer.

Vad är Roku?

Roku är en mängd olika streamingenheter som tillverkas och designas av Roku Incorporation. Det gör det möjligt för strömmande älskare att strömma sitt önskade innehåll var som helst genom att använda dessa enheter. Den har ett antal applikationer förinstallerade för strömning och tittande på filmer och TV-program. Tillämpningar omfattar Hulu, Fubo TV, Showtime Redbox, RT, SiriusXM, Showtime, Sling TV, TVLuux, Tubi TV, TuneIn Radio, TheBlaze, Time Warner kabel, Vmedia, Xfinity, Vudu, WWE Network etc.

Alla dessa applikationer kräver abonnemang för strömning men kvaliteten som de erbjuder är fantastisk och värt att betala för. Trots alla avgifter som krävs för streaming väljer människor fortfarande Roku på grund av dess kvalitetsupplevelse.

Är Kodi på Roku?

Inte riktigt! Kodi kan inte installeras direkt på Roku, eftersom operativsystemet som används av Roku är ett anpassat Linux-OS som heter Roku OS. Till och med kanalbutiken i Roku har inte Kodi i sitt bibliotek. Kodi är själv en strömningsspelare som finns tillgänglig på många plattformar men tyvärr är den inte tillgänglig på Roku.

Kodi vs Roku

Kodi är en toppmjuk streaming-mjukvara har blivit det bästa valet av strömmande geeks över hela världen. Inte bara det, Kodi har också varit en mycket diskuterad punkt i rubrikerna! På grund av kampanjer och policyer som lanseras globalt mot den på grund av oro för intrång i sekretess. Kodi har dock mycket mer att erbjuda än någon annan streamingplattform.

Det faktum att Kodi är en strömmande programvara medan Roku faktiskt är en strömningsenhet, skulle jämförelsen av dessa två inte vara betydande. Roku är en avancerad streamingspelare och har mycket potential. Att använda Kodi skulle definitivt vara ett bättre val för strömmande älskare eftersom det erbjuder både gratis innehåll och betalt innehåll (med hänvisning till både officiella och inofficiella Kodi-tillägg oavsett deras piratkopiering). Det här är vad Roku saknar, inget gratis innehåll på något val.

Inte varje användare väljer betalt innehåll och det är ett faktum som måste beaktas när han erbjuder en tjänst. Dessutom är det inte en klok och lätt sak att erbjuda kvalitetsinnehållsfritt innehåll utan prenumerationsavgifter.

Kan jag ladda ner Kodi för Roku ?

Inga hinder kan hindra strömmande nördar från att gå utöver strömningsenhetens begränsningar. Tack till alla nördar som fick reda på detta hack med att använda Kodi på Roku, vilket möjliggjorde binge watchers och Roku-ägare att anpassa sina Roku-enheter.

Trots att Kodi inte är tillgängligt på Roku eller inte stöds av Roku, finns det ett sätt att installera Kodi på Roku och vi har utarbetat den kompletta proceduren i den här guiden.

Olika metoder för att ställa in Kodi eller XBMC på Roku

Här är de två sätten du kan använda Kodi på Roku genom att använda två olika plattformar, se:

 Hur man får Kodi på Roku med Windows PC ?

Den mest grundläggande och mest använda enheten eller plattformen för Kodi är Windows. Därför har vi tillhandahållit denna metod för att installera Kodi på Roku med Windows PC. Följ dessa steg som illustrerat:

 1. Starta din dator och gå till Start meny.
 2. Från Windows sökfält, söka efter “Enhetsinställningar”.
 3. Klicka på Lägg till enhet.
 4. Du kommer att se många alternativ i listformuläret, klicka på Roku 3 och den kommer att läggas till som din streamingenhet.

När du har följt dessa steg kan du komma åt Kodi på din Roku-enhet genom att skärpa den. Med skärmgjutning kan du titta på dina favoritfilmer, videor och mycket mer på din Roku-enhet. Enkelt, är det inte?

Hur man får Kodi på Roku med Android Smart TV ?

Här är en annan metod för att installera Kodi på Roku genom att använda din Android-smart-TV och detta görs genom skärmspegling. Följ dessa steg:

 1. Installera Kodi på din Android Smart TV.
 2. Gå nu till Roku 3 hemskärm.
 3. Klicka på inställningar > Klicka på Systemuppdatering och uppdatera din enhet till Roku Software Build 5.2 eller en uppgraderingsversion.
 4. Gå tillbaka till inställningar > Klicka på Skärmspegling alternativ.
 5. Rom här, Aktivera skärmspegling av din Roku > Klick OK.

Hur man installerar exodus på Roku

För att installera Exodus Kodi-tillägget på Roku, behöver du inte följa någon speciell procedur. Följ bara vår guide “Hur man installerar Exodus Kodi Add-on” och installerar den på den huvudsakliga gjutnings- / screening-enheten som du använder t.ex. på din Android Smart TV eller din Windows PC.

Kodi Roku-kanaler

Det bästa med Roku är att det har en egen butik för kanaler kända som Roku Channel Store. En annan fascinerande sak är att vissa Roku-kanaler som har sina egna Kodi-tillägg. Här är några Kodi Roku-kanaler som du definitivt bör prova:

 1. Viewster
 2. BBC iPlayer
 3. VEVO
 4. NHL
 5. Snagfilms

Hur man använder Kodi Leia version 18.5 eller lägre på Roku Streaming Stick, Ultra och Roku Express

Det spelar ingen roll vilken Roku-version du använder, Kodi-versionen som du har installerat på din gjutningsenhet är viktig. Om du kastar Kodi på din Roku via din Windows-PC, måste du hålla din Kodi-version på din Windows uppdaterad. Du kan installera Kodi Krypton version 17 på Roku genom att installera Kodi Krypton version 17.6 på din Windows PC eller din Android smart TV.

Hur man använder Kodi Jarvis version 16 eller högre på Roku Streaming Stick, Ultra och Roku Express

Som utarbetats tidigare är Kodi-versionen på din primära casting / screening-enhet den berörda punkten eftersom din Kodi inte är installerad på Roku men den kastas av din Android smart TV eller din Windows PC. Installera därför Kodi Jarvis version 16 genom att följa stegen som nämns i den här guiden, på din enhet för att installera den på Roku.

Bästa Kodi-tillägg på Roku

Här är de 10 bästa Kodi-tillägg som du bör använda på Roku:

 1. Förbund
 2. Exodus
 3. Kick-off Sports
 4. Gurzil
 5. placenta
 6. Sports Devil
 7. Neptune Rising
 8. FireCat
 9. Intrång
 10. DAZN

Roku alternativa enheter för Kodi

 1. Kodi på Windows
 2. Kodi på Raspberry Pi 
 3. Kodi på iPad
 4. Kodi på Firestick
 5. Kodi på Apple TV
 6. Kodi på Xbox One
 7. Kodi på Nvidia Shield

Kodi växlar till Roku

Även om jag alltid rekommenderar alla strömmande älskare att använda Kodi på grund av dess unika ut om du letar efter några alternativ till Kodi, skulle jag föreslå följande:

 1. Stremio
 2. Plex
 3. Terrarium-TV
 4. Emby
 5. Ingjuta

Kodi på Roku vanliga frågor

När du försöker installera något på ett hackigt sätt finns det alltid en viss oro som kan uppstå i ditt sinne. Här är några vanliga vanliga frågor:

Kan jag Jailbreak Roku?

Svaret på denna fråga är helt enkelt “Nej”. Att jailbreak en strömningsenhet innebär att ändra / anpassa en enhet på ett sätt som den kan utföra utöver dess lagerbarriärer och begränsningar.

Saken med Roku är att tillverkaren har designat det på ett sådant sätt att du inte kan jailbreak det. Men om du vill gå längre än dess lagerfunktion är Kodi det bästa alternativet för dig.

Istället för att tänka på att använda riskfyllda PPV-tjänster kan du enkelt strömma gratis filmer, TV-program, Live TV och sport genom Kodi-tillägg.

Är det möjligt att få Kodi på Roku med iPhone / mac-enheter?

Ja, du kan använda Kodi på Roku med iPhone genom att först installera Kodi på iPhone och sedan spegla den på din Roku-enhet.

Kan jag sätta Kodi på Roku utan dator / utan skärmspegling?

Nej, det finns ingen annan metod för att installera Kodi på Roku på grund av dess komplexitet.

Hur speglar jag min telefon till Roku ?

Om din telefon har skärmspeglingsalternativet kommer det inte att vara ett problem eftersom nuförtiden har många smartphones den här funktionen. Om din telefon inte har skärmspeglingsalternativet, kan du installera ett tredjepartsprogram för att aktivera den här funktionen.

Sista ord

Roku är en bra sak att prova och varje strömmande nörd vet det. Körsbäret på toppen har Kodi på Roku, strömmar ditt favoritinnehåll sömlöst genom att samarbeta två av de bästa streamingplattformarna som finns över hela världen. Trots att de inte är officiellt tillgängliga på Roku har nördarna hittat sättet att låta Kodi invadera i Roku-världen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me