Kodi The Ultimate Open Source hemmabioprogramvara

Har du någonsin undrat att du kommer att kunna strömma mycket innehållsskillnad genom en enda streaming-spelare? Ingen rätt! Nå, ingen trodde det och det är vad Kodi har gjort!


Det har satt en bra standard, som inte är lätt att tävla. Kodi och dess tillägg gör det möjligt för användare att strömma filmer, TV-serier, tecknat, sport, nyheter och många andra levande innehållssorter genom en enda plattform.

Efter att ha fått ett stort rykte är Kodi välkänt över hela världen och en sann strömmande nörd skulle definitivt ha använt Kodi en gång i sitt liv.

Vad är Kodi?

Kodi är en open source-mediaströmningsapplikation utvecklad av XBMC-stiftelsen för 14 år sedan. Kodi tillåter binge-tittare och ångande nördar att titta på sina favoritfilmer, TV-program, Live TV, Nyheter, Live sportevenemang, Musik, Tecknat och mycket mer. Kodi fick popularitet på grund av den mångsidiga tillgången på innehåll genom sina tillägg.

Många tillgängliga online-streamingtjänster kan användas för att strömma olika innehåll men deras begränsningar är orsaken till att människor inte väljer dem. Streamingtjänster som Hulu och Amazon är jättar men Kodi är en mjukvaruapplikation har tagit över dem i online-strömningslopp och publikstäckning på grund av dess anpassningsförmåga och dess mångfald.

vad är kodi-programvara

Kodis mångfald är inte bara relaterat till dess innehåll utan också med de plattformar och enheter som den kan användas med. Kodi kan installeras i nästan alla enheter och nästan alla operativsystem. Den officiella webbplatsen för XBMC-programvaran är Kodi.tv

Fantastiskt, rätt?

När var förra gången du såg en enda streamingapplikation som kan användas på olika operativsystem och applikationer som Windows, Android, Linux, iOS, Fire TV, Xbox, Roku, Raspberry Pi och på smarta TV-apparater?

Detta är den verkliga konkurrensfördelen som Kodi har framför andra.vad är kodi programvaragif

Kodi har hundratals tillägg som gör det möjligt för användare att titta på sitt favoritinnehåll i HD-kvalitet med ett enda klick. Det bästa med Kodi är att tillgängliga Kodi-tillägg är dedikerade tillägg för varje kategori som gör det enkelt för användare att välja något tillägg som passar deras behov.

Det finns specifika Kodi-tillägg för olika regioner som ger strömmar för den aktuella regionen, som diversifierar Kodi med hjälp av publiken. Denna mångfald av XBMC är därför det har förtjänat ett så stort rykte bland människor.

Vad kan du strömma / titta på Kodi?

På Kodi kan du strömma eller titta på nästan allt du kan titta på din kabel- eller satellit-TV. Den har ett brett utbud av tillägg, var och en ger dig ett stort utbud av kanaler och strömmar att välja mellan.

Kodi ger sina användare tillgång till livekanaler från olika regioner, vilket gör att de kan komma åt strömmar av innehållet som inte finns tillgängligt på deras TV i deras region. Till skillnad från andra online-strömningsenheter som Amazon FireStick och Chromecast, är XBMC inte värd för appar men har tillägg som kan användas för att strömma innehållet.kodi xbmc installation

Det finns två typer av tillägg:

 1. Officiella tillägg

Tillägg, som är licensierade av innehållsdistributörerna och kräver prenumerationsavgift eftersom strömmarna de tillhandahåller sänds och ägs av dem och de inte involverar piratkopiering. Dessa tillägg är lätt tillgängliga i det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

Du behöver inte leta efter det någonstans på webben, bara gå till avsnittet Tillägg och där, öppna tilläggsläsaren, gå till alternativet Installera från förvar och Kodi tilläggsförvar finns där framför du.

 1. Inofficiella tillägg

XBMC-stiftelsen eller något certifierat och licensierat företag utvecklar inte inofficiella tillägg, men frilansande utvecklare och programmerare utvecklar dessa inofficiella kodi-tillägg.

Undrar varför?

Låter som piratkopiering!

Ja, det faller under piratkopieringsflaggan eftersom det här är en intrång i upphovsrätten. Det är dock inte nödvändigt att varje tredjeparts tillägg av Kodi kan vara involverat i piratkopiering, eftersom det finns några tillägg som erbjuder premiumströmningslänkar.

Nu undrar du varför någon skulle använda ett tredjeparts tillägg!

Tja, orsaken är ganska enkel och värt att gå med på! Dessa tillägg är abonnemangsfria och ger kvalitetsströmmar från nästan alla kanaler och för alla innehållskategorier. Detta skäl välkomnas av många binge watchers och streaming geeks eftersom de får tillgång till allt de vill se, därför väljer de sådana tillägg.

När du vet att innehållet i dessa tillägg är gratis och är något olagligt kanske du funderar på om det finns ett sätt att använda dessa tillägg eller inte. Det finns ett säkert sätt att använda dessa tillägg och det är genom att använda ett förtroende värt och bästa VPN för att strömma Kodi som ger kvalitetssäkerhet eftersom det inte bör finnas någon kompromiss om digital frihet.

De laglighetsfrågor som berörs mot Kodi på grund av dessa tillägg beskrivs nedan. Se till att du går igenom dem väl.

Kodi nedladdning

Kodi är officiellt tillgänglig på olika plattformar; här är listan med deras nedladdningslänkar:

PlattformNedladdningslänk
WindowsLadda ner Kodi för Windows
OSX / iOS / MacOSLadda ner Kodi för OSX / iOS; Ladda ner Kodi för MacOS
AndroidLadda ner Kodi för Android
LinuxLadda ner Kodi för Linux
Raspberry PiLadda ner Kodi för Raspberry Pi

Att installera Kodi och dess tillägg på dessa plattformar är mycket enkelt och om du behöver hjälp kan du hänvisa till våra Kodi installationsguider.

Kodi kan dock installeras på några andra plattformar också. Ja, inofficiellt!

Följande är de inofficiella plattformar som Kodi kan installeras på och jag har kopplat mina installationsguider för dessa plattformar för din bekvämlighet:

 1. Amazon Fire TV / FireStick
 2. Roku
 3. Xbox
 4. Samsung Smart TV
 5. Kodi på Android
 6. Kodi på Raspberry Pi

Att installera Kodi på dessa enheter är lite komplicerat och därför kan du bara klicka på dem så kommer du att landa på installationsguiderna..

Är Kodi Legal?

Kodi själv är lagligt i alla aspekter och frågan om Kodis laglighet bör betecknas Noll och ogiltig nu. Eftersom det har varit många debatter om det och många förtydliganden har givits av strömmande nördar och förespråkare för privatliv.

Den grundläggande orsaken till alla dessa laglighetsproblem över Kodi togs upp på grund av fiaskot skapat av dessa tredjeparts-tillägg. På grund av deras engagemang i piratkopiering gjordes anklagelser om Kodi och XBMC-stiftelsen var tvungen att drabbas av mycket bakslag över det.

Många regioner införde ett strikt förbud mot många strömmar och tillägg och några av dem började till och med övervaka försäljningen och köpet av Kodi-lådor.

Men det slutade inte där!

Myndigheterna började också övervaka användningen av Kodi-programvara och Kodi-lådor runt om i världen och saker började förvärras för de människor som säljer olagliga Kodi-lådor när tillsynsorgan och innehållsproducenter hoppade i denna grop.

Vill du veta de viktigaste regionerna som gjort strikta åtgärder mot Kodi och piratkopiering; titta på listan nedan:

 1. Europa
 2. USA
 3. Storbritannien
 4. Tyskland
 5. kanada
 6. Australien

 Är Kodi Legal i Kanada?

Kodi i sig är lagligt i Kanada men försäljningen av fulladdade Kodi-lådor är olaglig! Anteckna det!

Få företag i Kanada tyckte att det skulle vara roligt och lönsamt att sälja helt laddade Kodi-lådor utan att ha det minsta av det som kunde gå fel. Fullastade Kodi-lådor är helt enkelt de Kodi-rutorna som har tillägg från tredje part eller inofficiellt strömningsinnehåll som är förinstallerat i dem. Att använda sådana Kodi-lådor är olagligt eftersom det faller under piratkopieringen.

Återförsäljare och säljare som ITVBOX.NET, My Electronics, Android Bros Inc., WatchNSaveNow Inc och MTLFreeTV är de populära namnen bland dem som sålde dessa fulladdade Kodi-lådor.

Dessa återförsäljare och säljare av fullastade Kodi-lådor konfronterades med stämningar från innehållsproducenter och ägare som Rogers Communications, Bell, Videotron och några få andra.

Förbudet som åläggs av federala domstolen är fortfarande intakt och ingen får sälja, köpa eller använda några fullastade Kodi-lådor. Anpassningsnivån som Kodi har är lite alarmerande och svår att kontrollera för myndigheterna. Ett av de mest framträdande namnen på juridiska åtgärder var TV-tillägg, som var tvungna att stänga av sin officiella domän på grund av de federala meddelandena.

Men gamla vanor dör hårt och det är därför han återvände i branschen med en ny domän. Vi måste se hur länge det överlever.

Kodi är inte längre en del av nischmarknaden utan snarare ett markerat ämne när det gäller online-streaming och piratkopiering.

Inte säker på om detta orsakar problem för XBMC-stiftelsen eller om det är en välsignelse för Kodis popularitet.

 Är Kodi Legal i USA?

USA anses vara den största potentiella marknaden för online-streamare och binge watchers och därför har Kodi varit mycket populär i denna region. Den amerikanska regeringen har emellertid krävt strikta åtgärder mot alla de människor som bedriver illegal strömning och piratkopiering online.

Till och med Hollywood har stått emot olaglig användning av XBMC!är kodi legal i usa kodi legal i usa

Myndigheterna har varit mycket observanta och följer en mycket hård nedbrytning mot människor som säljer olagliga Kodi-lådor. Ändå är användningen av Kodi-programvara och dess officiella tillägg fortfarande laglig och säker att använda.

Många tredjepartsutvecklare av Kodi-tillägg har fått meddelanden och varningar från myndigheterna och de har stängt av sina tjänster i gengäld.

Till och med eBay och Amazon har förbjudit försäljning av sådana Kodi-lådor på sina webbplatser och USA: s president har begärt en strikt åtgärd mot olaglig strömning. Till och med den bästa sociala plattformen för att sälja dessa enheter; Facebook har gjort det klart att det inte är tillåtet att sälja sådana olagliga saker på Facebook.

 Är Kodi Legal i Australien ?

Anti-piratkopiering myndighet har varit mycket aktiv i Australien under de senaste åren och har gjort nedbrytningar mot torrent webbplatser och olagliga streaming plattformar. Nyligen försökte de försöka minimera användningen av Bit-torrent i deras region, men de var inte så framgångsrika som de förväntade sig. De kunde minimera och det totala antalet 20% nybörjar-torrentanvändare, men nördar misslyckades inte alls.

Nu har de börjat improvisera sin handlingsplan och har nu flyttat fokus mer mot de fulladdade Kodi-lådorna som är olagliga att sälja över hela världen.

Gör inga misstag med det, Kodi själv är lagligt i Australien, vi pratar bara om fulladdade Kodi-lådor.

Nyligen har Alliansen för kreativitet och underhållning och andra partners gått ihop i operationen mot de olagliga IPTV-tjänsterna som erbjuder strömmar för filmer och TV-program utan några upphovsrätt. Myndigheter mot piratkopiering har också börjat inrikta sig på distributörer av olagliga Kodi-lådor såväl som användare.

 Är Kodi Legal i Storbritannien ?

Ett stort antal publik använder Kodi och annan strömningstjänst online i Storbritannien. Det är verkligen en mycket potentiell och kontantgenererande region för sådana tjänster. Men ända sedan trenden med piratkopiering online har ökat, har myndigheterna sina vakter upp och strikta lagar och lagar har beaktats.

Enligt en forskning som genomförts i regionen använder mer än 5 miljoner användare Kodi hemma. Utifrån detta faktum kan vi mäta mängden användare som kan vara involverade i upphovsrättsintrång och piratkopiering.

Storbritannien har gjort sina lagar mot piratkopiering strängare och fängelsedomen i sådana fall har ökats. Nyligen har Newcastle Crown-domstolen dömt fyra och ett halvt års fängelse till två män som var involverade i att sälja fullastade Kodi-lådor.

Både John Dodds och Jason Richards har erkänt det och enligt rapporterna som kommer in har båda sålt hundratals olagliga Kodi-lådor för strömning av den engelska premierliga. Storbritannien är en region som är galen för fotboll och deras egen premierliga är känd över hela världen. Dessa misstänkta greps efter klagomålen från Premier League.

Statliga myndigheter och piratkopieringsmyndigheter i alla dessa regioner är mycket aktiva just nu för att kontrollera piratkopiering online och illegal streaming. Det brittiska byrån för immateriella rättigheter och Europeiska domstolen har varit mycket aktiva för att få ner de olagliga strömningstransaktionerna.

Användare som använder Kodi och dess XBMC-tillägg från tredje part måste vara säkra och det kan bara hända med hjälp av en VPN-tjänst. Ett skyddat nätverk tillåter användare att strömma och surfa på webben utan rädsla för att få problem.

Hur man använder Kodi?

Kodi har ett mycket väl enkelt och organiserat gränssnitt som alla enkelt kan använda och förstå. Att installera tillägg är ganska enkelt och kan göras inom några minuter. Om du vill installera ett officiellt tillägg kan du helt enkelt göra det genom att gå till det officiella Kodi-tilläggsförvaret som kommer förinstallerat.

Du kan komma åt detta förvar genom att gå till tilläggsmenyn och klicka på paketinstallationsikonen. Det öppnar ett nytt fönster där du kommer att se “Installera från lagringsalternativet”, klicka på det så ser du en lista över alla förvar. Härifrån kan du gå till Kodi-tilläggsförvaret och installera alla officiella tillägg som du vill använda.

När du har installerat tillägget kan du strömma med dem genom att helt enkelt gå till tilläggsmenyn. Tilläggsmenyn har flera kategorier som:

 • Video-tillägg
 • Programtillägg
 • Musik-tillägg
 • Bildtillägg

Gå bara till kategorin som ditt tillägg tillhör och du hittar det enkelt där i listan. De flesta tillägg som används för streaming är från kategorin Video-tillägg. Underhållsverktygen och respektive tillägg placeras dock i kategorin Programtillägg.

Annat än detta, om du vill installera tredjeparts Kodi-tillägg måste du ladda ner deras förvar. Du kan göra det genom att följa två metoder:

Installera Kodi-tillägg: Lägga till arkivkälla

Följ dessa steg för att installera ett tillägg genom att lägga till källkod:

 1. Öppna Kodi på din enhet.
 2. Gå till inställningsmenyn genom att klicka på kugghjulsikonen som finns överst på vänster meny.
 3. Öppna File Manager från den här menyn.
 4. Nu ser du alternativet Lägg till källa, klicka på alternativet från vänsterlistan.
 5. En dialogruta öppnas; ser du fält för käll-URL och namn. Skriv webbadressen till förvaret och klicka på OK.
 6. Ge sedan källan ett namn och klicka på OK.
 7. Kontrollera båda inmatade värdena igen och klicka på OK igen för att stänga dialogrutan.
 8. Gå tillbaka till Kodi-hemskärmen.
 9. Gå till tilläggsmenyn genom att klicka på tilläggsfliken från vänster kolumn.
 10. Klicka på paketinstallationsikonen (rutformad ikon) i det övre vänstra hörnet.
 11. En ny meny öppnas, klicka på “Installera från zip-fil ”
 12. Bläddra nedför listan och välj källan med namnet du lagt till tidigare. Mappen öppnas och den kommer att ha en zip-fil, klicka på den och vänta några sekunder tills ett meddelande visas.
 13. Klicka nu på alternativet Installera från förvar, bläddra i listan och öppna förvaret som du har laddat ned för ditt respektive tillägg.
 14. Välj önskat tillägg och klicka på Installera.

Tillägget kommer att installeras och ett meddelande visas. Nu kan du enkelt komma åt tillägget från tilläggsmenyn.

Några av de bästa officiella Kodi-tilläggen att prova:

 1. Plex
 2. Trådbundet
 3. Eurosport Player
 4. ESPN 3
 5. BBC iPlayer

Annat än detta, om du letar efter några tredjeparts-tillägg för direktuppspelning av gratis innehåll, prova dessa:

 1. Exodus
 2. Förbund
 3. placenta
 4. Neptune Rising
 5. SportsDevil
 6. Joker Sports
 7. Kick off
 8. Rebirth
 9. Pulse Fitness
 10. Ultimate IPTV

Du kan också installera Kodi builds, vilket är ett bra sätt att undvika krångel som att installera varje tillägg en efter en. Byggnader är stora i storlek och de har vissa Kodi-tillägg förinstallerade i dem. Användare kan enkelt välja vilken byggnad som har önskade tillägg i dem och sedan kan de enkelt installera denna byggnad genom att följa samma procedur som illustreras ovan.

Bygg sparar tid men de täcker också mycket systemminne. Jag föredrar personligen inte Kodi builds eftersom min erfarenhet med några Kodi builds inte har varit särskilt bra eftersom de bromsar Kodi. Men några få byggnader fungerar bra och ger sömlös strömningsupplevelse.

En annan bra sak som användare kan prova är Kodi-skinn för att ändra deras Kodi-gränssnitt. Skins ger en fantastisk ny look till Kodi-instrumentpanelen och hjälper användare att anpassa sina Kodi så mycket de vill, som de vill.

Installera Kodi-tillägg: Direktnedladdningsmetod

Ett annat sätt att installera ett tillägg är genom att ladda ner Zip-filens arkiv direkt från källwebbplatsen och sedan installera den. Detta är relativt en kort metod och nördarna kallar det en direktnedladdningsmetod. Här är proceduren för att installera ett tillägg med direktnedladdningsmetod:

 1. Ladda ner arkivet Zip-fil på din enhet.
 2. Kör Kodi på din enhet och gå till menyn för tillägg.
 3. Klicka på paketinstallationsikonen i det övre vänstra hörnet på skärmen.
 4. Klicka nu på Installera från Zip-filalternativ.
 5. Bläddra i systemet och öppna den nedladdade zip-filen. Förvaret kommer att installeras och ett meddelande visas.
 6. När meddelandet visas klickar du på alternativet Installera från förvar.
 7. Öppna nu det nedladdade arkivet och välj det tillägg du väljer.
 8. Klicka nu på Installera och vänta tills tilläggsaktiverad avisering visas.

Där har du ditt tillägg aktiverat via Direct Download-metoden. De flesta av användarna tenderar att installera tillägg med den här metoden eftersom det är kort och enkelt.

Kodi Recensioner Reddit och Twitter

Kodi har ett stort fan efter hela världen. Men recensionerna över Kodi är något blandade eftersom det finns människor som tycker om att använda Kodi och å andra sidan finns det människor som är emot det. Ta en titt på dessa tweets och Reddit-trådar för att se hur folk känner för Kodi.

Titta först på den positiva sidan

Kommentar från diskussionen d4nm3ds kommentar från diskussionen "Vad är kodi bra för?".

Kommentar från diskussionen Boogertwilliams kommentar från diskussionen "Vad är kodi bra för?".

Kommentar från diskussionen sillycycos kommentar från diskussionen "Vad är kodi bra för?".

Låter oss hoppa fram till några negativa tankar om Kodi.

Kommentar från diskussionen NedScs kommentar från diskussionen "Efter en kort diskussion frågar vi nu alla gråområden / piratkopi-tilläggssamtal på / r / Addons4Kodi".

Kommentar från diskussionen 13378: s kommentar från diskussionen "Kodi Piracy och Addon-förutsägelser för 2018".

|| Haha Jag är med på avsnittet där det är Keith och jules bröllop men jag kan inte se dem orsaka min mamma har den här enheten som heter Kodi det är olagligt att ha dem det slutade fungera på mig halvvägs genom avsnittet av 16 så det suger jag måste vänta en vecka på måndag för att försöka få boxboxen. xD

– Stι ᥣᥱ s Stι ᥣ ι ᥒ skι (@SpazWithABat) 19 augusti 2018

Någon borde säga den här killen att Kodi är helt laglig!

Här är ett förnuftigt uttalande, sammanfattat allt i en mening:

Alla Kodi-lådor är lagliga – det är vad någon sätter i dem som kan vara olagligt.

– simonmel (@ simonmel5) 14 augusti 2018

Sista ord

Kodi är en galax i sig eftersom den gör det möjligt för användare att gå utöver fantasin. Dess plugins och tillägg är det som gör det till en skönhet, vilket gör det möjligt för användare att njuta av sitt favoritinnehåll från hela världen med ett enda klick.

Kodi har fastställt ett riktmärke inom online-streaming och mediespelindustrin, vilket inte är lätt att överträffa. Det spelar ingen roll hur mycket konkurrenterna från Kodi försöker gå över, fodret det har tillhandahållit streamare kan aldrig matchas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map