Så här ställer du in Kodi-profil och hanterar flera profiler 2019

Vad är en Kodi-profil?

Kodi-profilfunktionen tillåter användare att skapa sitt eget utrymme genom att ställa in sitt personliga konto och deras önskade inställningar, skyddade med en stift. Om det finns flera Kodi-användare som använder ett enda system kan de skapa sina egna separata profiler och hantera sina tillägg och innehållsmappar enligt deras preferenser.


Profilfunktionen gör det möjligt för användare att anpassa sina Kodi-profiler genom att ställa in sina önskade skins, build, tillägg utan att avbryta eller avbrytas av andra användare.

Så här ställer du in en Kodi-profil?

Det bästa med Kodi är dess enkelhet och användarvänlighet till skillnad från annan streamingprogramvara som är komplex att konfigurera. Att sätta upp en Kodi-profil är enkel process och kan göras på några minuter. Följ dessa steg för att konfigurera din Kodi-profil:

 1. Öppen Kodi och klicka på Inställningar (växellikon)hur man ställer in kodi-profil
 2. Ett nytt fönster öppnas, klicka på Profilinställningar från menynhur man hanterar flera kodi-profiler
 3. Klicka på fliken Profiler och klicka sedan på Lägg till profilVilka är fördelarna med att hantera flera Kodi-profiler
 4. Ange namnet du vill ha för din profil i namnfältet och klicka på OKHur man byter profil i Kodi
 5. Ett fönster som ber om mappväg visas. Klicka bara på OK utan att välja någon mappKodi-profilproblem och korrigeringar
 6. Nu kan du redigera din profil genom att ladda upp din profilbild och ställa in din integritets åtkomst. Ställ in dina preferenser för att separera för att begränsa delning av profiler.redigera din profil genom att ladda upp din profilbild och ställa in din integritets åtkomst
 7. Det är allt! Njut av att använda din profil och anpassa den efter din smak.

VPN för Kodi-profil

Det är ingen tvekan om att Kodi erbjuder fantastisk underhållning men du är alltid sårbar för att falla byte mot skadliga programattacker och myndigheter som spionerar på dig. Många Kodi-tillägg är olagliga att använda globalt på grund av beskaffenheten av innehållet de tillhandahåller.

Kompromisslös integritet kan alltid resultera i bittera konsekvenser. Du måste ha en VPN installerad på Kodi för att säkerställa din integritet medan du strömmar. Det bästa med att ha en av de bästa VPN för Kodi är att det skyddar din integritet genom starka krypteringar och inte lämnar dig naken framför myndigheten.

Även om du använder officiella Kodi-tillägg via din profil, kan din vän som använder annan profil på din Kodi kanske använda ett tredjeparts Kodi-tillägg. Detta kan äventyra din säkerhet och integritet och för att säkerställa att du måste ha ett VPN. En annan bra sak att veta är att du kan använda olika VPN-servrar genom olika Kodi-profiler.

Vilka är fördelarna med att hantera flera Kodi-profiler

Det finns många fördelar med att hantera flera Kodi-profiler, som:

1. Specifikation och segregering av mediebiblioteket

Varje användare gillar att anpassa sin Kodi efter deras behov och många människor gillar det inte när någon annan stör dem i anpassningen. Därför, om du delar ditt system med en vän, kan du fortsätta underhålla ditt mediebibliotek enligt dina önskemål och begränsa åtkomsten till dina personliga mappar.

2. Tillgång till innehåll för barn och gästanvändare

Under denna digitala tidsålder har det blivit nödvändigt och utmanande att begränsa barnen från att komma åt uttryckligt innehåll. Det finns vissa Kodi-tillägg som du kan ha i ditt bibliotek, olämpligt för barnen.

För att begränsa deras åtkomst till sådana Kodi-tillägg, skapar du en separat barnprofil och installerar relativt säkra tillägg och förvar. Du kan göra samma sak för gästanvändare för att begränsa deras åtkomst till ditt mediebibliotek och personliga mappar.

3. För att testa tillägg

Många Kodi-fanatiker tycker om att jaga efter nya Kodi-addon då och då. Men i processen med att testa nya addons blir Kodi-biblioteket trångt med många värdelösa addons också. Sedan blir det krångel att rensa alla dessa tillägg.

För att spara dig själv problem kan du skapa en profil för att testa tillägg och en för din personliga användning. När du känner behovet av att prova ett nytt tillägg, gör det genom din testprofil och om det passar dig installerar du det i din huvudprofil. Profilering sparar mycket tid och gör saker lätt för dig.

Hur man byter profil i Kodi

 1. Öppna Kodi
 2. Klicka på Inställningar (kugghjulsikon)
 3. Klicka på Profilinställningar > Klicka på fliken Profiler
 4. Håll muspekaren över profilen du vill använda > Högerklicka på det och klicka på Load profile-alternativet i rullgardinslistan.

Kodi startar om och din önskade profil laddas.

Kodi-profilproblem och korrigeringar

Bad Kodi profiler

Många användare har rapporterat att deras Kodi-profiler inte fungerar korrekt på sin dator men att de fungerar bra på andra enheter. Även efter en ny Kodi-installation fortsatte detta problem med dem. Här är en förhandsgranskning av en tråd publicerad av en Kodi-användare relaterad till det här problemet:

Bad Kodi-profil spöker mig. från Addons4Kodi

Fixera

Anledningen bakom det här problemet tycks vara av ett Google-certifikat, som måste uppdateras. Om du står inför ett liknande problem kan du försöka byta nätverk eller uppdatera Windows.

Behåll hudinställningarna i den nya profilen

Det viktigaste för alla enheter eller plattformsanvändare är att återställa önskade inställningar och data. När det gäller Kodi är användare mycket förtjust i att anpassa sina Kodi med Kodi-skinn. Många användare möter emellertid problemet med att behålla hudinställningar när de skapar en ny profil eller uppdaterar sitt system och frågor som följande börjar dyka upp:

Behåll hudinställningarna på den nya profilen från kodi

Fixera

Den bästa lösningen för det här problemet är att säkerhetskopiera guisettings.xml i din profil. När du återställer den senare i din profil kommer huden och inställningarna att återställas tillsammans.

Hur man kopierar eller överför Kodi-profil från en enhet till en annan

Varje app har en säkerhetskopieringsfunktion som gör det möjligt för användare att säkerhetskopiera sin viktiga information och data för överföring till andra enheter. På liknande sätt har Kodi sitt eget reservtillägg som finns i det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

Den kan användas för att kopiera eller överföra Kodi-profil från en enhet till en annan utan problem. Följ bara dessa steg för att skapa din profilbackup:

 1. Öppna Kodi
 2. Klicka på fliken Tillägg från vänster-menyn
 3. Klicka på rutaikonen i det övre vänstra hörnet
 4. Klicka på alternativet Installera från förvar
 5. Gå till Kodi Add-on Repository > Klicka på Programtillägg
 6. Bläddra i listan och klicka på Säkerhetskopiera
 7. Installera tillägget och öppna det efter installationen av programmet Tilläggsmeny
 8. När du har öppnat tillägget klickar du på inställningar och väljer sökvägen där du vill spara säkerhetskopian
 9. Klicka sedan på fliken Filval och aktivera de saker du vill säkerhetskopiera och klicka sedan på Ok
 10. Tillägget stängs och hemskärmen visas. Öppna tillägget igen och klicka på Säkerhetskopiera
 11. Säkerhetskopieringsprocessen startar
 12. När du installerar Kodi på en annan enhet och vill återställa din säkerhetskopia på den enheten installerar du tillägget Backup
 13. Öppna tillägget och klicka på Återställ, alla sparade inställningar återställs

Kan en guide ta bort andra Kodi-profiler?

En användare publicerade nyligen om ett problem han mötte efter att ha installerat en guide på Kodi och det tog bort hans profil. Se:

Kan en trollkarl torka av andra Kodi-profiler? från Addons4Kodi

Problemet med guider är att det ersätter de befintliga användardatamapparna med sina egna. Därmed resulterar i profil och dataförlust. För att förhindra detta problem flyttar du filen “profile.xml” från användardatamappen. Därför, när du installerar guiden, kommer användardatamappen att ersättas men din profil tas inte bort.

Slutsats

Kodi-profilfunktionen är fantastisk och ger användare en handfull attribut och frihet som de vill ha på Kodi. Många användare känner fortfarande inte till den här funktionen och hur mycket användbar den är för dem. Kodi-profiler är verkligen en praktisk funktion och om den används korrekt kan den förbättra Kodis användares upplevelse.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map