Коди је већ дуго времена у индустрији и популаран је међу посматрачима зато што има врхунске карактеристике и квалитетан садржај. Поред тога, разноликост садржаја доступног на Кодију неће вам дозволити да размишљате о било чему другом. То је једно стајалиште за забаву, вести, спорт, музику и још много тога.

Једна од највећих брига у овом дигиталном добу је цибер-сигурност, а онлине стреамери су међу највећим жртвама. Корисници Коди-а преносе садржај путем својих додатака, који су или званични или незванични (трећи) додаци. Службени додаци Коди пружају токове које су овластили власници и дистрибутери садржаја и они нису укључени у ниједно пиратерирање. Додаци трећих страна користе се више од званичних и многи од њих пружају пиратске протоке, што их означава нелегалним за употребу.

Власти и многи хакери искориштавају угроженост интернет стреамерс-а и шпијунирају их док они стримују без икаквог трага. Шпијунски програми и злонамјерни софтвер уобичајени су проблем с којим се суочавају милиони нетизена широм свијета. Посебно, када користите платформу отвореног кода као што је Коди, веома се препоручује заштита приватности.

Паметни корисници штите своју приватност и присуство на мрежи путем ВПН-а јер шифрира промет и осигурава везу. Међутим, не може сваки ВПН да се користи за онлајн стриминг, јер није сваки ВПН провајдер има сервере велике брзине. Препоручио бих вам да изаберете најбољи ВПН за Коди како бисте заштитили своју приватност од власти и уживали у бешавном стримингу.

2 начина за коришћење ВПН-а на Коди-ју

Постоје два различита начина на које можете користити ВПН на Коди-у за деблокирање протока и одржавање приватности. Можете да инсталирате ВПН директно на Коди, ако провајдер има наменски додатак Коди. У супротном, на уређају ћете морати да инсталирате ВПН, а затим га покренете Коди. Обе ове методе су испробане и тестиране и ниједан проблем није примећен ни у једној.

Погледајмо како инсталирати ВПН на Коди користећи обе ове методе:

1. Како инсталирати ВПН на уређај који се користи на Коди-у

Један од најефикаснијих начина за коришћење ВПН-а на Коди-у је инсталирање на уређај а затим покретање Коди-а преко сигурне везе. Кориштење оваквог ВПН-а неће вас ометати током стримовања и моћи ћете да деблокирате токове без икаквог проблема. Ова метода је у основи применљива за ВПН провајдере који немају наменски додатак Коди.

Следите ове једноставне кораке за инсталирање ВПН-а на уређај:

  1. Посетите званичну веб локацију провајдера и пријавите се за њихову услугу тако што ћете изабрати пакет који вам највише одговара.
  2. Сада преузмите клијента / апликацију у складу са вашим уређајем и оперативним системом. На пример, ако користите Виндовс, пренесите Виндовс клијент клијент.
  3. Након преузимања инсталирајте клијент на свој уређај. Након завршетка инсталације, пријавите се на услугу користећи вјеродајнице које су вам пружене у тренутку пријаве.
  4. Сада се повежите са сигурним сервером са листе сервера.
  5. Након повезивања са сервером, отворите Коди на свом уређају.
  6. Стреам са било којим додатком који желите да користите без икаквог страха од ограничења.

2. Како инсталирати ВПН на Коди – Директна инсталација

ПуреВПН је једини најбољи ВПН за Коди који има наменски додатак Коди који корисницима олакшава заштиту приватности током стриминга. Овај водич за инсталацију користи спремиште које је обезбедио ПуреВПН намењен за Коди. Сви корисници који су надоградили на Коди Леиа 18, прате овај поступак да би инсталирали ВПН на најновију верзију Коди-ја.

 1. Преузмите Зип датотеку спремишта ПуреВПН.Како инсталирати ВПН на Коди Криптон 17.6
 2. Отвори Коди > Кликните на Додаци картицу.инсталирајте впн на коди јарвис
 3. Кликните на Кутија-икона из горњег левог угла > Кликните на Инсталирајте из зип датотеке опција.како инсталирати впн за коди стреаминг
 4. Појавиће се дијалошки оквир, прегледајте локацију преузете зип датотеке и отворите је > додатак ће бити инсталиран и појавиће се обавештење.како додати впн на коди
 5. Врати се Коди главни мени > Кликните на Додаци картицу> Иди на Програмски додаци > Изаберите ПуреВПН> Кликните на Подешавања додатака > Појавиће се дијалог са опцијама.пуревпн за подешавање кодија
 6. Задржите показивач изнад опције Конфигурација ВПН-а и унесите свој ПуреВПН подаци за пријаву > Притисните ОК > Сада се са листе повежите на жељени сервер.

сигуран стреаминг са впн-ом за коди

Како инсталирати ВПН на Коди Леиа 17.6

Ако користите Коди Криптон верзије 17.6, слиједите ове кораке:

 1. Отвори Коди > Кликните на Додаци картицу > Кликните на Преузимање опција са листе.
 2. Изаберите Програмски додаци > Помичите се по листи доље и кликните на Веб Виевер > Кликните на Инсталирај > Сачекајте да се појави обавештење.
 3. Након тога, вратите се Коди главни мени > Кликните на Додаци > Иди на Програмски додаци > Изаберите Веб Виевер.
 4. Додатак ће се отворити и видећете интерфејс веб прегледача > Упишите ову везу „хттпс://ввв.кодивпн.цо/репо/пуревпн.зип“ у адресна трака и Кликните на ок > Појавиће се кутија која захтева вашу дозволу за преузимање зип датотеке > Кликните на да.
 5. Унесите одредиште на које желите преузети зип датотеку > Кликните на ок > Преузимање ће почети и бићете обавештени када преузимање преузме > Кликните на ок опет Близу веб виевер.
 6. Врате у Коди главни мени > Кликните на Додаци > Кликните Кутија > Кликните на Инсталирајте из Зип датотеке > отворите одредишну фасциклу преузете зип датотеке > Кликните на сервице.пуревпн.монитор.1.2.5.зип > Сачекајте да се додатак инсталира.
 7. Врати се Коди главни мени > Кликните на Додаци картицу> Кликните на Програмски додаци > Отвори ПуреВПН Монитор ОпенВПН.
 8. Кликните на Подешавања додатака > Унесите своју Корисничко име и Лозинка за пријаву на ваш ПуреВПН налог.
 9. Изаберите регион државе одакле желите да повежете Интернет > Кликните на ок.

Како подесити Коди ВПН на рутеру

Један од најбољих начина осигурања ваше мреже је инсталирање ВПН-а на Роутер. На овај начин, не само да можете сигурно струјати путем Коди-ја, већ можете уживати и у сигурној бежичној мрежи. Ово подешавање је такође корисно када корисници покушавају да користе Коди на Фире ТВ Стицк-у са ВПН-ом на Фирестицк-у. Следите ове кораке да бисте инсталирали ВПН на рутер:

 1. Пријавите се на своју контролну таблу усмјеривача Томато
 2. На плочи са леве стране идите на „Основни‘ > Кликните „Мрежа
 3. Изаберите везу ‘ТипИз падајућег менија
 4. Унесите своју Акредитиве ВПН налога који вам је дао добављач ВПН услуга.
 5. Квачица ‘Користите ДЦХП‘ и ‘Користите Дефаулт Гатеваи на удаљеној мрежи
 6. Испод ППТП Гатеваи, унесите адресу сервера на коју желите да се повежете
 7. Оставити ‘Маска подмреже‘ и ‘ОпцијеСамо поље, осим ако то није наложио ваш ВПН провајдер
 8. За „Начин повезивања“ одаберите „Одржи у животуИз падајућег менија
 9. Провери да ли МТУ постављено на подразумевано
 10. Такође будите сигурни да је ваш ЛАН или бежична подешавања постављени су на подразумеване вредности
 11. Сада се померите доле до странице и притисните „сачуватиИ то је то, завршили сте
 12. Статус везе можете проверити ако одете на Статус > Трупци > Последњих 25 редова

Како инсталирати бесплатан ВПН на Коди

Не препоручујем бесплатно ВПН за Коди никоме јер они нису тако поуздани као што су плаћени ВПН провајдери. ВПН-ови би требали да вам обезбеде сигурност и покрију вашу рањивост, што верујем да не могу да изврше бесплатни ВПН провајдери. Корисници ВПН-а суочени су са озбиљним проблемима као што су вођење дневника и цурења ДНС-а. Од озбиљних проблема се не очекује од доброг и поузданог ВПН провајдера.

Међутим, ако и даље нерадо трошите један пени за ВПН, можете испробати ТуннелБеар за Коди. То је један од најбољих бесплатних ВПН провајдера за Коди који имају сервере у више од 22 земље и све оне омогућавају брзо и брзо преузимање и учитавање. ТуннелБеар користи АЕС 256-битни протокол шифрирања и има строгу политику забране пријаве.

ТуннелБеар можете користити на пет уређаја истовремено, али један недостатак употребе ТуннелБеар је тај што има ограничење података од 500МБ дневно. ТуннелБеар нема ниједан наменски додатак Коди, али можете га користити инсталирањем директно на ваш систем.

Закључак

Можда се питате зашто толико наглашавам употребу Коди ВПН-а упркос томе што је Коди легална услуга стриминга. Разлог који стоји иза мог нагласка на кориштењу ВПН-а за Коди је тај што струјање на мрежи са Кодијем преко додатака треће стране може, али ви ризикујете и нико се не жели суочити са овом врућином. Друго, питања кибернетичке сигурности расту из дана у дан и увек је боље бити сигуран него жалити.

Мој други нагласак је на одабиру плаћене ВПН услуге, а не бесплатном ВПН провајдеру јер ништа добро не долази бесплатно. Бесплатни ВПН провајдери не штите вас, већ вас остављају рањивима и ко зна да ли чувају ваше записнике. Зато будите паметни у одабиру ВПН провајдера јер ће бити угрожена ваша приватност на мрежи.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me