Зашто се Коди корисници требају бринути због правила неутралности мреже?

Ажурирање: Нето неутралност доле! Понављам, нето неутралност смањена!


ФЦЦ је урадио оно чега смо се сви бојали, укинуо је Нет Неутралност код Коди корисника, а знамо да је то срце. Шпекулације у вези с тим појачале су већи интензитет и сви интернетски гуруи почели су преносити своје мишљење на различитим форумима. Доб бесплатног интернета, једнаке дистрибуције пропусне ширине и неограниченог приступа је завршен. У очима даватеља интернетских услуга корисници више нису једнаки. Сам по себи је друштвена подела.

Упркос свом гнушању које је на интернету гледало против ове одлуке, нико није ни слутио да ће се то догодити. То је утицало на многе мрежне заједнице и коди кориснике. Главне жртве овог целог фијаска су мала онлајн предузећа и коди који стримују штребере. Оно што знамо је да је то озбиљан ударац за Коди кориснике. Стреаминг ширина појаса, приватност и сигурност Коди корисника су у опасности. ИСП-ови ће сада смањивати пропусност за жељене купце, док други пате.

Коди корисници ће морати да користе ВПН за Коди, јер више није опција, већ потреба. Јер ће сакрити вашу локацију и омогућити вам приступ Коди токовима са бољом пропусношћу. Моћи ћете и да приступите ограниченим токовима.

Нето неутралност Коди тренда у 2017. години

нето неутралност коди

Поништавање нето неутралности директно ће утицати на кориснике Коди-ја јер ће морати да плаћају за стриминг на мрежи. Брза и бесплатна мрежна струја ће изаћи из једначине и приватност корисника биће у питању. ИСП-ови ће моћи без икаквог разлога да ограниче приступ Коди-јевим корисницима или да им додају додатну зараду за претплату на одређене веб локације. Најгоре што би се могло догодити је да Коди корисницима може бити онемогућен приступ потоцима.

Гласање за укидање неутралности мреже одржаће се 14. децембра 2017. године међу члановима ФЦЦ-а. Негодовање против њега проширило се широм света и сви су нетизани говорили против њега. Међутим, излазак није успео у промени става одбора у спровођењу овог плана.

Није битно колико га анализирате, можемо навести само неколико резултата овог плана. Тачан интензитет његових посљедица још није могуће анализирати. Једна ствар коју знамо је да неће утицати само на кориснике већ и на мале организације или организације у настајању.

Ако Паи направи корак против неутралности мреже, онда ће се Интернет променити на четири начина:

Бесплатни планови података

Провајдери широкопојасних мрежа омогућавали би потрошачима приступ одређеном садржају, не убрајајући их у ограничења података. На пример, Веризон потрошачима је омогућено да струју неке од НФЛ игара са подацима.

Иако ће се планови бесплатних података чинити популарном идејом међу потрошачима са малим примањима јер ће они моћи да виде више бесплатног садржаја, али како бивши председник ФЦЦ-а Том Вхеелер износи аргумент, то ће отежати привлачење мањих стваралаца садржаја.

Корисници Коди-ја са друге стране су корисници бесплатног садржаја који ће се можда морати суочити са ограничењима приликом гледања сваког садржаја који је доступан на Коди-ју. Интернет компаније попут Нетфлика и ХБО-а платиће огромну своту новца за веће брзине интернета, док ће Коди корисници морати да стрме на нижим брзинама интернета..

Интернет брзе траке

Компаније за широкопојасне мреже моћи ће да пружају веће брзине интернета компанијама које плаћају већи износ, док ће успорити брзину интернета за компаније које то не могу да приуште.

Познат је као плаћена приоритета гдје би гиганти видео стриминга попут Нетфлика морали плаћати велике количине долара како би осигурали велику брзину преузимања..

Повећање изазова за мале компаније

Напуштање неутралности мреже погодоваће доминантним компанијама као што су Гоогле, Веризон и Цомцаст. Као резултат тога, стотине инвеститора и стартапа написали су писмо Паи-у и саветовали га о штети коју ће његов предлог имати на индустрији.

У писму се говори о питању да ће без правила о неутралности мреже Интернет провајдери моћи да бирају победнике и губитнике у индустрији. ИСП-ови ће тада више вољети оне кориснике који могу платити плаћени садржај или његове премиум кориснике. Коди нуди додатке других произвођача који ће и даље бити под знаком ИСП-а. Резултат ће довести до ограничене употребе садржаја од стране Коди корисника.

Нова регулатива за телеком компаније

Компаније за широкопојасне мреже више неће контролисати ФЦЦ, већ ће их контролисати Федерална комисија за трговину ФТЦ ​​које немају поверења да регулишу телекомуникационе компаније.

Критичари су поменули да ФТЦ нема жељена овлашћења за уношење промена у правила, нити има способност да обрађује велику количину података.

Може ли ВПН успети да уочи нето неутралност на Коди-ју?

Очигледно је да је сваки Коди корисник тренутно изнервиран због овог развојног сценарија. Сваког корисника је забринуто како да заобиђу неутралност мреже.

Увек нам препоручујемо коришћење Коди ВПН услуге како бисмо заштитили вашу приватност током стримовања на мрежи. Међутим, у случају укидања неутралности мреже употреба ВПН-а није само препорука, постаће потреба.

Људи су забринути; може ли ВПН заобићи мрежу неутралности? Да, може. Употреба ВПН-а у мрежи ће сакрити ваш ИП и самим тим ваш ИСП више не може да вас ограничи. На овај начин враћање ВПН неутралности мреже биће вам последњи спасилац.

Нема пропуштања ДНС-а и бележење неће заштитити приватност корисника од вашег ИСП-а и омогућити Коди кориснику да струји бесплатно.

ВПН провајдериПрицеОфферВеб локација
ПуреВПН $ 10.95 $ 2.91Персечни месец

Специјална понуда: Попуст 73%

Посетите сајт
Прочитајте преглед
Сурфсхарк $ 11,91 $ 1,99Помесецно

Специјална понуда: 83% попуста

Посетите сајт
Прочитајте преглед
ЦиберГхост $ 12.99 $ 2.75Пер месец

Попуст од 83%

Посетите сајт
Прочитајте преглед
ЕкпрессВПН $ 12.95 $ 8.32Персечни месец

35% попуста

Посетите сајт
Прочитајте преглед

Како заобићи нето неутралност помоћу ТОР-а

ТОР је пеер-то-пеер мрежа која вам пружа анонимност са веб сервера. Кориштење ТОР-а ће вам помоћи ако још увијек мислите да ли ВПН може заобићи мрежу неутралности, а затим испробајте ТОР. Корисницима Коди може помоћи пружањем п2п тунелских веза.

Ипак, ТОР има неке рупе које могу бити ризичне за корисника.

Тор или Нет Неутралност ВПН-ови?

Предност ТОР-а је у томе што пружа анонимност бољу од ВПН мреже неутралности јер се повезује кроз низ паралелно повезаних тунела. Међутим, ВПН пружа другачији гео сервер и директно се повезује. Отуда су цурења ДНС-а на најнижем нивоу. ВПН има предност над ТОР-ом због броја сервера који поседује и функцију шифровања.

Ипак, ако желите да затворите све рупе, онда је коришћење ТОР-а са ВПН-ом најбољи избор. Боља енкрипција, анонимност ИП адресе, широк број сервера и заштита приватности; све ће бити покривено.

Мишљења / прегледи корисника Коди Нет Неутралити Реддит

Ова цела невоља изазвала је велику дискусију широм света и Реддит је постао врућа табела за дискусију. Постоје људи који су за и против овог повратка. Један од корисника поделио је своје мишљење о овој ситуацији:

неутралност мреже

Други корисник је поделио врло законит став:

неттралност мреже реддит

Међутим, овај корисник сматра да импликације Нет Неутралности које сви предвиђају нису тачне и да немају никакве везе са Нет Неутралношћу.

Реддит преглед неутралности мреже

Импликације се тек отварају и до тада сви имамо прекрижене прсте!

Последње мисли

За сада, ФЦЦ тек треба да изнесе предлог против неутралности мреже који би о томе званично требало да се расправља. Али упркос овим спекулацијама, нико не зна шта ће се догодити након што ФЦЦ предложи корак против неутралности мреже.

Корисници Коди-ја ће заправо бити на радару након што ФЦЦ напусти правила неутралности мреже. Њихова једина нада је присуство великих интернет компанија на њиховој страни, којима такође прети нова регулатива која ће бити донесена.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map