Kodi adalah percuma dan sumber terbuka dan itu menjelaskan mengapa anda tidak akan mengeluarkan wang pada VPN yang boleh anda dapatkan secara percuma.

VPN percuma ada di mana-mana, tetapi untuk mencari VPN yang tidak mencatat data anda, menawarkan lebar jalur tanpa had, dan juga percuma sukar dicari.

Tidak perlu risau, kerana kami menguji lebih dari 44+ VPN percuma untuk menyusun senarai VPN percuma terbaik untuk Kodi.

Saya telah memecahkan senarai ini kepada lebar jalur yang tidak terhad dan lebar jalur yang terhad. VPN percuma untuk Kodi dipilih berdasarkan kepantasan, penyulitan yang kuat, dan polisi tanpa log yang ketat.

5 VPN Percuma untuk Kodi dengan Jalur Lebar Tanpa Had

1.SurfsharkData tanpa had dengan penyulitan yang kuat. Anda boleh mencuba percubaan percuma selama 7 hari dengan sambungan peranti tanpa had
2.ProtonVPNKelajuan di atas rata-rata dengan lebar jalur yang tidak terhad.
3.BetternetKeselamatan terkemuka tanpa had lebar jalur.
4.UrbanVPN81 lokasi pelayan yang membantu menyekat penyekat Kodi.
5.Turbo VPN300+ juta pengguna dipercayai. Pengalaman streaming HD.

5 VPN Percuma untuk Kodi dengan Lebar Jalur Terhad

1.Perisai HotspotHad data 500 MB sehari dengan penyulitan kelas tentera.
2.Langkau anginHad data 12 GB sebulan. Trafik Kodi tersembunyi sepenuhnya.
3.TunnelBear500 MB setiap bulan. Mudah digunakan dan disediakan.
4.Sembunyikan.Me500 MB data percuma sebulan. Buka sekatan tambahan terhad geo.
5.MempercepatHad data 10 GB. Penyulitan yang kuat dengan mod penstriman.

10 VPN Terbaik untuk Kodi

1. Surfshark

Surfshark-bebas-vpn-untuk-kodi

VPN percuma terbaik untuk Kodi ketika ini adalah Surfshark. Walaupun ia adalah pilihan berbayar, tetapi ia menawarkan a Percubaan percuma 7 hari pada Android dan iOS.

Ia mempunyai 1,040 pelayan seberang 60 negara dan dengan mudah menyekat sebarang tambahan Kodi untuk TV Langsung, Filem, atau Rancangan TV. Ia menyembunyikan alamat IP asal anda dan menggantikannya dengan yang ada di pelayannya.

Bahagian yang baik adalah, dengan satu akaun Surfshark anda boleh menggunakannya pada peranti tanpa had. Versi premiumnya cukup murah dan hanya berharga $ 1.99 / bulan dengan harga Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Surfshark juga berada dalam senarai perkhidmatan VPN terbaik untuk Kodi yang memerlukan langganan berbayar.

2. ProtonVPN

ProtonVPN-Kodi

ProtonVPN pada tawaran pelan percuma 8 pelayan di 3 lokasi berbeza yang merangkumi AS, Belanda, dan Jepun. Ini membuat anda benar-benar selamat semasa anda melakukan streaming di Kodi kerana ia menggunakan AES 256-bit penyulitan.

Ia juga menawarkan Percubaan percuma 7 hari dalam anda ingin menggunakan versi premiumnya yang berharga hanya $ 4 / bulan dengan Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari juga.

Ia mempunyai kelajuan melebihi purata, jadi tidak ada masalah untuk menstrim filem dan rancangan TV di Kodi. Anda boleh menstrim Kodi dengan VPN percuma ini pada peranti seperti Windows, Mac, Linux, Android, dan iOS.

3. Betternet

Betternet-percuma-vpn-untuk-kodi

Betternet adalah VPN percuma lain dengan tiada had lebar jalur dan sangat sesuai untuk pengguna Kodi. Ia mempunyai kelajuan yang pantas juga, walaupun hanya menawarkan 1 pelayan AS dalam rancangan percuma.

Ia menyulitkan lalu lintas internet dan Kodi anda dengan kemudahan relatif sehingga anda dapat mengalirkan kandungan percuma tanpa perlu risau tentang ISP anda.

Sekiranya anda menyukai VPN ini, anda boleh membelinya untuk $ 2.99 / bulan. Ia boleh digunakan di semua platform seperti Windows, Android, iOS, dan Mac.

4. Urban VPN

Urban-VPN-Kodi

Urban VPN adalah VPN peer-to-peer yang benar-benar percuma, mempunyai 81 lokasi pelayan di seluruh dunia. Pelayan ini membantu menyekat penyekat Kodi dan merahsiakan identiti anda semasa streaming.

Ia juga mempunyai pelayan di China, Hong Kong, dan UAE, yang agak mengejutkan bagi saya. Pada masa ini, VPN ini hanya tersedia di Windows, Android, Chrome, dan Sambungan Firefox. 

Bersama dengan Kodi, ia juga kelihatan membebaskan Netflix AS dan perkhidmatan streaming lain. Terdapat tidak ada sembang langsung, dan itulah satu-satunya kelemahan yang saya dapati.

5. Turbo VPN

Turbo-vpn

Turbo VPN telah berakhir 300+ Juta pengguna yang dipercayai dan sangat sesuai untuk bekerjasama dengan Kodi. Ia menawarkan lebar jalur tidak terhad dan ada pelayan tersedia di 6 negara pada versi percuma.

Anda boleh menyahsekat sebarang pengaya Kodi dan juga menggunakannya untuk menstrimkan kandungan Kodi percuma tanpa nama. Kelajuannya juga cukup baik, yang bermaksud anda boleh menggunakan perkhidmatan Real-Debrid untuk Penstriman HD dan 4K.

Ini menyulitkan lalu lintas internet anda dari penggodam, dan kos versi premiumnya $ 2.99 / bulan.

6. Perisai Hotspot

Hotspot-perisai-bebas-vpn-kodi

Hotspot Shield adalah pilihan utama kami untuk streaming dengan Kodi, tetapi ia mempunyai lebar jalur yang terhad 500 MB sehari.

Ia menggunakan penyulitan bertaraf ketenteraan yang memastikan data anda dilindungi, tetapi juga menyekat percubaan perisian hasad dan pancingan data jika anda cuba memasang alat tambah pihak ketiga yang berniat jahat.

Pelan percuma telah hanya satu pelayan di Amerika Syarikat, tetapi versi premiumnya mempunyai lebih dari 3.200 pelayan secara keseluruhan dan kos $ 7.99 / bulan.

7. Windscribe

Windscribe-kodi

Windscribe adalah salah satu VPN percuma terbaik kerana kelajuannya, tetapi tetap, ia mempunyai had data 2 GB. Anda boleh meningkatkan had sehingga 12 GB jika anda dapat memberikan alamat e-mel anda.

Tawaran Windscribe Penyulitan kelas ketenteraan AES-256, protokol yang sama yang disediakan oleh VPN teratas lain untuk menyembunyikan lalu lintas Kodi anda dari ISP.

Versi percuma akan membolehkan anda mengaksesnya 23 pelayan yang hadir di 10 lokasi. Untuk lebar jalur yang tidak terhad, ia memerlukan $ 4.08 / bulan. 

8. TunnelBear

Tunnelbear-free-kodi

TunnelBear adalah VPN lain yang menawarkan 23 lokasi pelayan. Ia mempunyai lokasi pelayan yang sama dengan versi premiumnya.

Ada had lebar jalur 500 MB setiap bulan, tetapi jika anda mahu menjadikannya tidak terhad, anda perlu membayar $ 4.99 / bulan, yang mana tidak boleh dikembalikan. 

Ini adalah antara satu-satunya VPN percuma yang melakukan audit keselamatan tahunan dari syarikat pihak ketiga. Ia mempunyai kelajuan yang baik dan berfungsi dengan baik pada Kodi.

9. Sembunyikan.Me

Sembunyikan.Me-Kodi

Hide.Me sangat sesuai untuk pengguna Kodi kerana mempunyai Perlindungan Kebocoran IP itu tidak mendedahkan alamat IP sebenar anda ke seluruh dunia.

Versi percuma kini ditawarkan 5 pelayan di 4 negara berbeza iaitu. AS, Jerman, Kanada, dan Belanda. Ia mempunyai had lebar jalur 500 MB.

Ia juga tidak menjejaki sejarah penyemakan imbas anda dan tersedia untuk semua platform utama seperti Windows, Mac, Linux, Android, dan Android.

Versi premiumnya berharga $ 4.99 / bulan dengan harga Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

10. Mempercepat

mempercepat-kodi-bebas-vpn

Speedify mempunyai ‘Starter Plan’ yang sepenuhnya percuma tetapi hanya mempunyai had cap data 10 GB. Pelan ini berfungsi dengan baik dengan Kodi kerana ia menyekat penyekat TV langsung.

Untuk penyulitan, ia menggunakan a ChaCha atau Algoritma penyulitan berasaskan AES yang membuat seseorang tidak dapat menyahsulitkan maklumat anda.

Ia mempunyai yang istimewa ‘Mod Penstriman’ yang anda boleh hidupkan untuk mengelakkan kegagapan atau penyanggaan. Anda boleh menggunakan langganan premium untuk $ 1.99 / bulan.

Risiko Menggunakan VPN Percuma untuk Kodi

Ada sebab penyedia ini menawarkan VPN percuma daripada mengenakan harga langganan tertentu. Cukup jelas bahawa apa yang datang secara percuma tidak boleh dipercayai seperti yang premium.

Prestasi mereka jauh lebih baik daripada perkhidmatan percuma Kodi VPN ini. Perkhidmatan VPN percuma mempunyai masalah keserasian dan semuanya tetapi ada masalah tertentu yang lebih serius, seperti:

1. Kerentanan Privasi

Privasi adalah hak asas setiap pengguna dan tidak ada pengguna yang ingin berkompromi. Streamer dalam talian selalu berisiko menjadi mangsa pelanggaran privasi.

VPN percuma boleh dikatakan dikemas dengan ciri-ciri teratas dan menjanjikan protokol penyulitan yang sempurna tetapi pada hakikatnya, tidak ada perkara seperti itu.

Tidak mempunyai protokol enkripsi kelas atas akan membuat anda menghadapi masalah kerana kebocoran DNS dan IP akan membuat anda rentan untuk penggodam dan pihak berkuasa. Mata-mata mengintip di mana-mana dan ini sebabnya anda memerlukan perlindungan yang kuat, yang tidak dapat diberikan oleh penyedia VPN Kodi percuma ini.

2. Pembalakan Data

Tidak mengenakan satu sen pun, namun mengaku menawarkan ciri dan perkhidmatan yang luar biasa! Kedengarannya terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, betul?

Tiada makan tengah hari percuma! Terutama ketika anda berbicara tentang keselamatan siber dan industri penstriman dalam talian, pasti ada keuntungan tertentu dari perkhidmatan percuma ini.

Anda akan menemui banyak penyedia VPN yang menawarkan VPN Percuma untuk Kodi dan mendakwa bahawa mereka tidak menyimpan log. Walau bagaimanapun, pada hakikatnya, anda tidak boleh memeriksa sama ada mereka menyimpan log atau tidak dan semua yang mereka lakukan adalah bermain dengan kepercayaan anda.

Penyedia ini menawarkan VPN untuk Kodi secara percuma, dapatkan dengan mengumpulkan log dan kemudian menjualnya ke hadapan. Tidak ada kaedah lain untuk memperolehnya daripada ini atau menjalankan iklan di aplikasi / klien atau laman VPN mereka.

Penyedia VPN perlu membina rasa percaya di antara pengguna kerana mereka yang memilih untuk menggunakan VPN tidak akan menghargai anda mencatat log.

3. Risiko perisian hasad dan pancingan data

Seperti disebutkan sebelumnya, penyedia VPN percuma tidak memiliki protokol penyulitan yang kuat, sehingga pengguna terbuka terhadap ancaman siber.

Ancaman Siber ini mungkin serangan malware atau pancingan data tetapi perkhidmatan ini tidak mampu melindungi anda dari mereka.

Sebilangan besar data ditukar setiap nanodetik oleh pelayan hos dan pelayan semasa streaming dalam talian. Paket data ini, jika dienkripsi, tidak dapat diakses, melindungi pengguna di kedua-dua hujungnya.

Walau bagaimanapun, VPN percuma tidak dapat menyediakan enkripsi terbaik, gagal mengamankan pita dalam talian.

4. Penjejakan Aktiviti

VPN terbaik akan memastikan sambungan anda selamat dan anda menyemak imbas atau streaming dalam talian tanpa nama, dengan menutup IP dan DNS anda.

Penyedia VPN percuma untuk Kodi tidak dapat memberikan nama samaran yang sangat mudah, yang membolehkan ISP mengikuti aktiviti dalam talian anda.

Apa gunanya VPN jika ISP anda masih dapat mengesan aktiviti anda?

5. Pelanggaran data dan lebar jalur

Ya, anda betul membaca! Banyak penyedia VPN percuma yang bekerja dengan protokol P2P dapat melanggar atau mencuri lebar jalur anda. Dengan cara ini mereka dapat menjadikan komputer peribadi anda sebagai penghala perkhidmatan mereka, tanpa persetujuan anda.

Ini bukan teori atau pernyataan yang salah, satu penyedia VPN percuma bernama “Hola” didapati terlibat dalam praktik ini. Itu tidak memberikan sebarang jenis penyulitan dan menjual lebar jalur pengguna.

Lebih-lebih lagi, penyedia VPN Kodi percuma ini dapat mengakses data sistem anda semasa anda menyambung ke pelayan mereka.

Kesimpulannya

Seperti kata pepatah, ‘tidak ada yang percuma di dunia ini’ adalah benar untuk sebahagian besarnya. Kami tidak boleh benar-benar mempercayai VPN percuma walaupun pada hakikatnya mereka mengaku mempunyai polisi tanpa log.

Untuk mencari VPN percuma terbaik untuk Kodi, ia mesti baik dengan penstriman dan menjadikan anda tidak dikenali sepenuhnya semasa anda mengalirkan kandungan percuma.

Walaupun terdapat banyak senarai VPN percuma dalam panduan ini, saya benar-benar akan mengesyorkan menggunakan Surfshark yang terbaik dari sebarang pilihan percuma yang disebutkan.

Tidak ada yang setanding dengan kualiti kelajuan pelayan yang ditawarkan oleh VPN berbayar daripada yang percuma. Kodi adalah perisian sumber terbuka dan anda harus tahu bahawa sebarang add-on buruk yang anda pasang boleh menjejaskan privasi dalam talian anda.

Untuk semua alasan ini, anda memerlukan VPN yang baik yang dapat memberi anda kelajuan yang cepat dan perlindungan yang kuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me