11 Alat Penyelenggaraan Kodi Terbaik untuk Menguruskan Kodi dengan cekap

Menjaga pemain Kodi anda tidak pernah semudah ini dengan alat penyelenggaraan Kodi. Alat tambah kodi ini akan menguruskan Kodi anda dengan cara yang cekap sehingga dapat menyelamatkan anda dari banyak masalah. Ini akan membersihkan semua cache anda, menguruskan perpustakaan Kodi, dan juga akan membantu kodi tidak berfungsi.


Dalam panduan ini, kami membincangkan 10 alat penyelenggaraan Kodi terbaik yang akan menjadikan hidup anda lebih mudah dengan perisian Kodi.

10 Alat Penyelenggaraan Kodi Terbaik untuk Ogos

Alat penyelenggaraan akan menguruskan Kodi anda dengan cekap. Berikut adalah senarai 10 alat penyelenggaraan Kodi terbaik untuk bulan November:

 1. Permulaan Baru
 2. Sandaran
 3. Ahli sihir Merlin
 4. Ahli Sihir Ares
 5. Perisai Keselamatan
 6. Pengurus cdART
 7. Portal Komuniti
 8. Portal Kodi
 9. Pengurus VPN untuk OpenVPN
 10. Pemapar Log untuk Kodi

1. Permulaan Baru

Alat penyelenggaraan Mula Baru Kodi Krypton adalah kaedah termudah untuk menetapkan semula pemain Kodi anda dari kilang. Sekiranya anda mempunyai semua adunan Kodi bercampur yang perlu dibuang, maka ini adalah tambahan anda. Ia akan menyahpasang semuanya dan membawa anda Kodi baru.

alat penyelenggaraan kodi terbaik

Cara Memasang Permulaan Baru di Kodi

 1. Buka Kodi > Klik pada ikon Tetapan di menu atas > Pilih Pengurus Fail > Sekarang klik dua kali Tambah Sumber.
 2. Di sini anda perlu menampal URL http://cypher-media.com/repo/ setelah anda mengklik pilihan ‘Tiada’ > Pilih OK > Taipkan nama repositori iaitu Cyphers Lockers > Pilih OK.
 3. Kembali ke Menu Utama Kodi > Kemudian Tambah > Ikon kotak > Pasang dari pilihan Zip File.
 4. Cari dan pilih Cyphers Locker > Kemudian klik pada Cypherslockers-1.0.2.zip
 5. Pilih Pasang dari Repositori > Loker Cyphers > Tambah Program > Pilih Permulaan Baru > Tekan Pasang.

2. Sandaran

Pengguna Kodi bimbang bahawa apabila mereka memasang versi Kodi yang lebih baru, setiap addon yang telah mereka pasang juga akan hilang. Kodi menyedari keperluannya dan memperkenalkan alat penyelenggaraan Kodi Krypton add-on yang akan menyimpan keseluruhan data Kodi termasuk add-on dan repositori.

Alat Penyelenggaraan Kodi Sandaran

Cara Memasang Sandaran pada Kodi

 1. Buka Kodi > Pilih Tambah pada menu sebelah kiri > Klik pada ikon berbentuk Kotak di sudut kiri atas.
 2. Pilih pilihan Pasang dari Repositori > Kemudian cari dan klik pada Add-on Repository.
 3. Pilih Alat Tambah Program > Kemudian klik pada Backup dari senarai panjang add-on > Pasang.
 4. Buka addon Kodi Sandaran > Klik pada Sandaran.

3. Ahli sihir Merlin

Merlin Wizard adalah alat penyelenggaraan lain Kodi Krypton yang membantu anda membersihkan cache untuk meningkatkan penyanggaan video. Seiring berjalannya waktu, pemain Kodi mengalami kendur dan itulah sebabnya mengapa anda menghadapi masalah penyangga Kodi.

Alat Penyelenggaraan Merlin Wizard Kodi

Merlin Wizard adalah alat penyelenggaraan yang sempurna untuk mempercepat streaming video anda dan menikmati waktu hiburan yang panjang. Lihat panduan pemasangan lengkap untuk Merlin Wizard. Ia boleh dianggap sebagai alternatif untuk Xunity Maintenance Tool. Ia juga mempunyai pakej pembersihan alat penyelenggaraan Kodi yang membersihkan pakej yang tidak diperlukan.

4. Ares Wizard (Tidak Bekerja)

Ares Wizard mempunyai segalanya dari addons hingga repositori kodi, hingga Kodi Builds dan Kodi Skins. Lebih jauh lagi ia mempunyai bahagian pemeliharaan yang memungkinkan pengguna Kodi membersihkan cache, menghapus pakej, dan menghapus gambar kecil. Ciri-cirinya tidak berakhir di sini, ia menganalisis lebih lanjut Kodi anda dan mengesyorkan tetapan tertentu yang membolehkan anda menghentikan penyangga Kodi.

Alat Penyelenggaraan Ares Wizard Kodi

Lihat panduan pemasangan untuk Ares Wizard. Selepas anda memasang Ares Wizard, buka Ares Wizard > Pergi ke tab Penyelenggaraan dan hapus cache. Untuk mengikuti tetapan yang disyorkan, buka Ares Wizard > Pergi ke pilihan Tweaks > Ikuti prosesnya.

5. Perisai Keselamatan

Security Shield adalah alat pemeliharaan tambahan yang mengimbas sistem anda untuk virus dan pepijat. Salah satu fiturnya memberitahu anda, repositori mana yang gagal memasang add-on. Anda boleh terus mengetahui mengenai repositori mana yang perlu anda pasang dan mana yang perlu anda hindari.

Alat Penyelenggaraan Kodi Perisai Keselamatan

Security Shield boleh didapati di Noobs dan Nerds Repository, lihat panduan pemasangan untuk Noobs dan Nerds. Sebaik sahaja anda memasang repositori, pergi ke Tambah Program > Pilih Perisai Keselamatan > Tekan Pasang.

6. Pengurus cdART

Sekiranya anda peminat muzik yang hebat, ini adalah tambahan yang sesuai untuk anda. cdART Manager akan membolehkan anda menguruskan perpustakaan muzik anda dan menyusunnya mengikut citarasa muzik anda. Sekiranya pengguna Kodi mempunyai perpustakaan muzik yang mengalir dengan banyak muzik, maka Pengurus cdART akan menguruskannya untuk anda.

cdart Manager Kodi Maintenance tool

Cara Memasang Pengurus cdART pada Kodi

 1. Muat turun Fail Pemalam cdART > Jimat pada sistem anda.
 2. Buka Kodi > Pilih Alat tambah > Kemudian ikon-Kotak > Pasang dari Fail Zip.
 3. Muat naik atau Navigasi fail pemalam yang anda muat turun dalam Langkah 1.
 4. Pengurus cdART kini dipasang.

7. Portal Komuniti

Komuniti Portal adalah alat penyelenggaraan bermaklumat Kodi Krypton kerana ia memberi anda maklumat mengenai alat tambah terbaru. Juga, ini mendidik pengguna Kodi mengenai add-on yang popular dan juga jumlah muat turun.

Alat Penyelenggaraan Kodi Portal Komuniti

Lihat panduan pemasangan untuk repositori Noobs dan Nerds. Setelah anda memasang Noobs dan Nerds, buka repositori > Pergi ke Tambah Program > Pilih Portal Komuniti dari senarai > Pukul Pasang.

8. Portal Kodi

Portal Kodi adalah addon Program di mana anda boleh memasang banyak add-on yang popular di samping cache yang jelas pada masa yang sama. Ia seperti Kodi Wizard di mana anda boleh mendapatkan sambungan Kodi Skins dan Kodi mengikut keinginan anda. Lihat penyihir kodi terbaik yang berbeza.

Alat Penyelenggaraan Portal Kodi

Lihat panduan pemasangan untuk repositori Ares Project. Setelah selesai memasang Ares Project, pergi ke Tambah Program > Pilih Portal Kodi > Pukul Pasang.

9. Pengurus VPN untuk OpenVPN

Pengurus VPN untuk OpenVPN menjamin privasi dalam talian anda dengan bantuan Kodi VPN. Dengan alat penyelenggaraan Kodi Krypton ini, anda dapat berhubung dengan VPN yang akan menyembunyikan aktiviti dalam talian anda di Kodi. Lihat panduan pemasangan untuk Pengurus VPN untuk OpenVPN.

Selanjutnya, add-on IPTV Langsung dilarang secara geo. Ini bermaksud, anda memerlukan VPN untuk melampaui sekatan dan dapat melakukan streaming saluran dari seluruh dunia. Dengan Pengurus VPN untuk OpenVPN, anda boleh bebas menggunakan Kodi.

10. Pemapar Log untuk Kodi

Alat penyelenggaraan Kodi ini membolehkan anda melihat log. Kebetulan pengguna Kodi menghadapi Log Periksa Ralat semasa memasang alat tambah atau bahkan repositori. Tambahan ini akan memberitahu anda jenis ralat yang anda hadapi, atau fail apa yang hilang.

Pemapar Log untuk Alat Penyelenggaraan Kodi

Cara Memasang Log Viewer pada Kodi

Lancarkan Kodi > Pilih Alat tambah menu > Klik pada Pemasang Pakej ikon di atas.

Pilih Pasang dari Repositori > Cari Repositori tambahan Kodi dari senarai.

Pergi ke Tambah Program > Cari dan pilih Pemapar Log pada Kodi > Pukul Pasang.

11. Alat Penyelenggaraan Xunity

Alat pemeliharaan Xunity pernah menjadi alat tambah hebat, tetapi ia gagal memanjangkan usia dan hilang di udara tipis. Alat Penyelenggaraan Xunity akan melakukan apa sahaja dari membersihkan cache hingga menguruskan perpustakaan anda. Ia mempunyai repositori sendiri yang boleh dimuat turun ke pemain Kodi.

Alat penyelenggaraan Xunity adalah alat penyelenggaraan yang lengkap sehingga ia dimatikan oleh pembangunnya. Namun, sejak itu hanya beberapa tambahan yang dapat memenuhi set ciri-cirinya.

Pembungkus

Alat penyelenggaraan Kodi mempermudah Kodi dalam semua aspek. Ini membantu pengguna Kodi untuk menguruskan add-on mereka, perpustakaan mereka, dan membersihkan semua fail yang tidak diperlukan yang digunakan oleh Kodi anda. Dengan panduan kami, anda dapat mempercepat pemain Kodi anda dengan 11 alat tambah penyelenggaraan terbaik.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map