TV Live Kodi

TV kabel menjadi sangat ketinggalan zaman sehingga orang mulai beralih ke alternatif yang lebih baik kerana pemotongan tali adalah trend baru. Kedua, mengapa orang lebih suka membayar TV kabel, ketika mereka dapat menstrimkan kandungan kegemaran mereka secara langsung tanpa membayar sesen pun?

Alat tambah Kodi telah memberikan kemungkinan yang tidak berkesudahan kepada pengguna di seluruh dunia. Kodi adalah perisian streaming yang tidak terhad kepada streaming filem dan rancangan TV. Ini juga membolehkan pengguna menonton TV dan sukan secara langsung, sebab itulah kami menyebutnya sebagai penyelesaian hiburan yang lengkap. Terdapat banyak alat tambah Kodi untuk streaming TV Langsung di Kodi. Tetapi sebilangan daripadanya dilarang geo dan mungkin memerlukan VPN terbaik untuk streaming.

Kodi dilengkapi dengan ciri TV langsung yang menakjubkan yang menjadikan keseluruhan pengalaman menjadi lebih baik.

Mengapa Pengaya TV Live Kodi begitu popular?

Kodi adalah pemain utama dalam industri streaming dalam talian dan popularitinya adalah kerana ciri-cirinya dan tambahan Kodi yang luar biasa. Alat tambah TV Kodi Live lebih popular daripada add-on streaming filemnya. Sebab di sebalik populariti add-on langsung ini ialah pengguna dapat menikmati streaming HD langsung rancangan, sukan, acara dan banyak lagi kegemaran mereka tanpa membayar yuran langganan.

Biasanya, pengguna perlu membayar langganan kabel, PPV atau bahkan untuk platform streaming dalam talian secara langsung. Namun, kerana adanya add-on Kodi pihak ketiga yang terkenal, pengguna dapat menikmati semua yang mereka kehendaki tanpa menghabiskan apa-apa, bahkan pendaftaran tidak diperlukan.

Bagaimana Saya Menyiapkan TV Langsung di Kodi?

Ikuti langkah-langkah ini untuk memahami cara menonton TV langsung di Kodi:

 1. Lancarkan Kodi
 2. Klik pada TV dari lajur sebelah kiri.
 3. Klik pada Masukkan penyemak imbas tambahan
 4. Klik pada Pelanggan Mudah IPTV PVR dari senarai
 5. Klik pada Konfigurasikan pilihan
 6. Klik pada Am tab
 7. Pilih Lokasi> Tetapkannya Laluan Jauh (Alamat Internet) pilihan
 8. Sekarang klik pada, URL Senarai Main M3U > Taipkan URLdiberikan kepada anda oleh penyedia perkhidmatan IPTV kami > Klik
 9. Sekarang klik okey untuk menutup kotak dialog
 10. Klik Aktifkan dan tunggu pemberitahuan.

Sekarang anda boleh menstrim TV Kodi langsung dari Skrin Utama anda dengan hanya pergi ke bahagian TV.

 1. TV cCloud

cCloud TV adalah salah satu alat tambah Live TV Kodi yang paling popular kerana telah lama berada di pasaran. Ia mempunyai beratus-ratus saluran TV langsung yang menakjubkan dari negara-negara seperti AS, UK, Kanada, Australia dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, satu perkara yang perlu difahami adalah bahawa ia adalah tambahan IPTV; oleh itu, anda mungkin memerlukan perkhidmatan VPN untuk melepaskan perkhidmatannya.

cCloud TV adalah tambahan Kodi percuma, yang bermaksud anda boleh menstrim TV langsung tanpa sebarang bayaran. Ia mempunyai semua aliran dalam kualiti terbaik dan iklan berfungsi tanpa gangguan. Anda juga boleh memilih pelayan anda sendiri dari senarai pelayan dalam tambahan, yang menunjukkan semua pelayan langsung.

 1. BBC iPlayer

Topi tambahan IPTV Kodi yang popular tidak memerlukan pengenalan. Namun, bagi anda yang tidak menyedari BBC iPlayer, ini adalah tambahan IPTV Kodi yang luar biasa. Ini membolehkan pengguna melakukan streaming saluran TV langsung dari mana saja di dunia tanpa mengeluarkan wang.

BBC iPlayer mempunyai program BBC asli yang tersedia untuk streaming langsung. Pengguna yang tinggal di UK dapat melakukan streaming TV Langsung dengan mudah melalui BBC iPlayer tetapi pengguna dari negara lain tidak dapat menggunakan add-on ini. Ini adalah tambahan terhad geografi dan untuk menggunakannya dari tempat lain selain UK, anda memerlukan VPN atau anda juga boleh membeli langganannya.

 1. Naga Ajaib

Untuk semua pengguna Kodi yang mencari add-on Kodi yang sangat dipercayai untuk TV langsung di Kodi maka anda boleh mencuba add-on Magic Dragon Kodi. Ini menjadi nama popular di komuniti Kodi sejurus dilancarkan kerana aliran berkualiti tinggi. Pada mulanya ia popular kerana aliran filemnya tetapi secara beransur-ansur pengguna mulai menyedari bahawa ia adalah tambahan yang baik untuk streaming TV langsung di Kodi juga.

Tambahan Magic Dragon Kodi boleh dipasang melalui repositori Supremacy Kodi. Ia dipasang kurang dari satu minit dan apabila anda menjalankan add-on ini, ia akan dibuka serta-merta. Walaupun anda mencari aliran, anda tidak perlu menunggu seperti alat tambah yang lain.

 1. Pek Serigala

Sekiranya anda mencari alat tambah TV langsung Kodi yang mempunyai aliran kerja untuk saluran UK dan AS, maka Wolf Pack adalah pilihan yang paling sesuai untuk anda. Wolf Pack telah mendapat populariti di masyarakat kerana alirannya yang boleh dipercayai yang selalu berfungsi dan berkualiti.

Ia mempunyai semua saluran popular dari dua wilayah yang disebutkan di atas. Anda boleh menstrimkan sukan langsung, berita dan rancangan TV langsung lain dari pelbagai saluran yang ditawarkan di perpustakaannya. Anda boleh memuat turun dan memasang alat tambah Wolf Pack Kodi dengan mudah dari repositori Midian.

 1. Hidup tanpa pamrih

Add-on Kodi tanpa pamrih adalah tambahan TV langsung Kodi yang mempunyai banyak saluran dari seluruh dunia. Sebilangan besar orang mengetahui tentang pengaya ini kerana perpustakaan filem dan rancangan TVnya yang terkini. Walau bagaimanapun, ini adalah tambahan yang baik untuk penstriman TV langsung dan sekarang orang mula menyedari ini.

Salah satu perkara terbaik yang akan anda perhatikan mengenai penambahan Selfless Kodi adalah bahawa ia mempunyai semua saluran yang disegmentasikan mengikut genre mereka. Pengguna boleh mencari saluran kegemaran mereka dengan mudah mengikut citarasa dan pilihan mereka daripada menelusuri senarai campuran.

 1. IPTV Phoenix Reborn

Phoenix Reborn IPTV adalah tambahan TV langsung Kodi yang mempunyai saluran TV langsung dari seluruh dunia. Ia mempunyai saluran yang dikategorikan sebagai saluran UK dan AS dan Saluran dari seluruh dunia. Pengguna boleh melayari saluran yang diinginkan untuk menonton siaran langsung dengan terus ke folder masing-masing.

Ia mempunyai pelbagai saluran dari seluruh dunia untuk muzik, sukan, muzik dan banyak lagi. Phoenix Reborn IPTV mempunyai saluran berbilang bahasa dari kawasan lain di seluruh dunia juga.

 1. TV Satu

TV One adalah alat tambah IPTV Kodi yang sangat baik dan sejak kebelakangan ini membuktikan nilainya dengan menyediakan siaran langsung berkualiti tinggi. Ia mempunyai lebih dari seratus saluran kerja yang tersedia untuk streaming. Saluran ini diedarkan ke dalam kategori, yang merangkumi Saluran Dokumentari, Hiburan, Makanan, Kanak-kanak, Filem, Muzik, Berita, Sukan, AS.

Walau bagaimanapun, kualiti aliran yang anda dapati adalah minimum 480p dan maksimum 720p HD. Saya secara peribadi telah mencuba memasang dan menggunakan alat tambah ini dan merasa cukup menarik. Aliran lancar, kerana saya tidak menghadapi masalah penyanggaan. Anda boleh memuat turun add-on ini dari Skymashi TV Repository.

 1. Kronos

Chronos Kodi add-on tidak hanya terkenal dengan streaming filem dan rancangan TV terkini tetapi sangat terkenal dengan ciri-ciri IPTV. Chronos mempunyai saluran TV langsung untuk sukan langsung, muzik, siaran langsung, berita, radio dan lain-lain. Memasang Chronos tidak banyak masalah kerana ia dipasang dalam masa 30 saat dan ia berfungsi dengan sangat baik.

Pembangun add-on Chronos Kodi baru-baru ini mengemas kini dan nampaknya mereka telah menambahkan beberapa lagi penyedia untuknya. Inilah sebabnya mengapa anda akan selalu menemui aliran kerja dan bukan aliran yang rosak, yang merupakan masalah sebelumnya.

 1. Zeus

Tidak seperti alat tambah TV langsung yang disebutkan di atas, Zeus sebenarnya adalah pengaya Kodi Portugis yang pelbagai bahasa. Ia mempunyai saluran dari seluruh dunia dalam bahasa Inggeris, Sepanyol, Portugis dan banyak bahasa lain. Sebilangan besar saluran mempunyai vokal Inggeris tetapi mereka mempunyai sari kata dalam bahasa lain, sementara yang lain senario bertentangan.

Zeus mempunyai perpustakaan besar dengan beratus-ratus saluran TV langsung untuk dipilih tetapi satu perkara yang saya perhatikan ialah kualiti aliran tidak konsisten. Sebilangan besar saluran mempunyai kualiti streaming yang baik sementara ada saluran yang menjalankan definisi 420p. Anda mesti mencuba sendiri saluran untuk melihat kualitinya.

 1. TV ULTRA

Ultra TV adalah salah satu tambahan TV langsung Kodi terbaik yang terdapat di perpustakaan anda sekiranya anda tidak sabar untuk menyalurkan saluran satelit langsung secara percuma. Ia mempunyai saluran dari seluruh dunia mis. Amerika Syarikat, UK, Sepanyol, Perancis, India. Satu lagi perkara yang menarik mengenai pengaya ini ialah terdapat banyak saluran berbahasa di perpustakaannya seperti Perancis, Sepanyol, Hindi, Arab dll.

Ultra TV bukan alat tambah Kodi yang berat seperti yang lain dan ia menempati ruang yang sangat sedikit dan berjalan dengan lancar. Tidak banyak add-on IPTV yang ringan ini kerana ciri-ciri yang mereka miliki, menempati banyak ruang berbanding dengan add-on Kodi yang lain.

 1. TV SuperTuga

TV SuperTuga adalah salah satu alat tambah Kodi terbaik untuk semua pengguna Kodi yang ingin menstrimkan pelbagai kandungan dari seluruh dunia. Ia memiliki perpustakaan saluran yang luas dari berbagai wilayah di seluruh dunia dan banyak saluran berbahasa juga. Walau bagaimanapun, saluran dari UK dan AS jelas terdapat di perpustakaannya.

TV SuperTuga mempunyai semua saluran yang dikategorikan dalam bahagian yang berbeza dan anda boleh menstrimkan sukan, filem, VOD, Berita, Muzik, Dokumentari, saluran sains dan banyak lagi.

Bolehkah anda menonton TV secara langsung dengan FireStick?

FireStick adalah salah satu pilihan terbaik untuk streaming langsung kerana ia mempunyai semua ciri dan aplikasi streaming teratas. Pengguna boleh melanggan mana-mana perkhidmatan TV langsung seperti HBO Now, ESPN atau Hulu pada peranti FireStick mereka dan memulakan streaming TV langsung.

Selain daripada perkhidmatan TV langsung premium, terdapat juga perkhidmatan TV langsung percuma untuk FireStick, seperti:

 1. NetTV langsung
 2. Swift Streamz
 3. Rangkuman TV

Selain daripada aplikasi ini, anda juga boleh memilih Kodi di FireStick dan mula menstrim melalui add-on TV langsung terbaik untuk Kodi. Kodi berfungsi dengan baik di FireStick dan pengalaman memotong tali yang luar biasa naik ke tahap yang lebih baru apabila kedua-duanya digabungkan.

Perkataan Akhir

Menstrim TV langsung di Kodi benar-benar merupakan pengalaman yang luar biasa dan tidak dinafikan bahawa ia adalah masa depan hiburan. Namun, di tengah-tengah semua perbincangan ini, satu perkara yang perlu dipertimbangkan adalah privasi dan keselamatan dalam talian.

Penstriman dalam talian mungkin kelihatan menyeronokkan dan semuanya tetapi perkara itu selalu berisiko dan anda selalu terdedah kepada ancaman siber. Bukan hanya itu, penstriman percuma dikenakan cetak rompak di banyak wilayah dan melibatkan diri dapat menyebabkan masalah undang-undang kepada anda.

Oleh itu, saya mengesyorkan anda semua menggunakan penyedia VPN untuk melindungi privasi dan kehadiran dalam talian anda. Strim tanpa nama melalui pelayan VPN dan nikmati pengalaman TV langsung Kodi tanpa mengambil risiko.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me