Contents

Apa itu 123movies?

123movies adalah laman streaming filem dalam talian yang membolehkan pengguna menstrim dan memuat turun filem popular dan terkini. Ia mempunyai perpustakaan yang luas yang mempunyai ribuan filem dan rancangan TV dari pelbagai genre. 123movies tidak memerlukan pendaftaran akaun, log masuk atau yuran keahlian.

Terdapat pelbagai kategori kandungan yang terdapat di 123 filem seperti Filem, rancangan TV, Anime, dll. Pengguna dapat dengan mudah mengalirkan filem yang mereka inginkan dengan melayari laman web ini dan hanya mengklik tajuk kandungan yang ingin mereka tonton. Filem ini diputar dengan serta-merta (beberapa pop timbul terbuka apabila mengklik, abaikan) dan pengguna boleh mencari kandungan yang diinginkan jika tidak dipaparkan di laman utama.

Satu lagi ciri hebat dari 123 filem adalah bahawa jika pengguna tidak dapat mencari filem di laman web, mereka dapat mengklik tab Permintaan dan mengisi borang permintaan filem. Pemilik laman web kemudian akan memeriksanya dan memuat naik filem tertentu di laman web atas permintaan pengguna.

123movies boleh dikategorikan seperti laman torrent seperti Yify, Kickass, 1337x yang mempunyai banyak tajuk kandungan yang siap untuk diakses oleh pengguna. Walau bagaimanapun, perbezaannya terdapat pada sifat laman web beroperasi kerana laman web torrent mengehoskan kandungan yang mereka sediakan sedangkan laman web 123movies tidak mengehoskan sebarang kandungan. Walaupun konten dapat disiarkan dengan mudah di laman web, sumber melaporkan bahawa fail tersebut sebenarnya tidak dihosting di pelayan laman web.

Sekiranya anda pengguna Kodi maka anda mungkin akan terkejut apabila mengetahui bahawa ada tambahan 123movies Kodi. Ini membolehkan anda mengalirkan semua filem kegemaran anda secara percuma dari perpustakaannya. Pastikan anda memuat turun add-on bentuk repositori yang boleh dipercayai, kerana terdapat banyak aplikasi dan add-on 123movies palsu yang tersedia dalam talian.

123movies menghadapi banyak tekanan dari pihak berkuasa di AS dan UK dan ini mengakibatkan penutupan domain rasmi mereka yang “123movies.to”. Domain sejak itu tidak digunakan dan laman web ini tidak pernah disiarkan lagi.

123movies turun?

Domain asal 123movies yang “123movies.to” tidak berfungsi setelah pemilik laman web menghadapi tuntutan undang-undang yang ditekan oleh pihak berkuasa. Awal tahun ini, MPAA (Motion Picture Association of America) menyenaraikan 123 filem sebagai laman web haram paling popular di antara “laman web terkenal”.

123 filem turun

Kira-kira 98 juta pengguna telah mengunjungi laman web terkenal ini setiap bulan, yang menimbulkan kebimbangan pihak berkuasa. Laman web haram yang memperoleh jumlah lalu lintas seperti ini selalu menjadi perhatian tinggi.

Pada masa ini, domain rasmi 123 filem tidak aktif tetapi laman web cerminnya masih berfungsi. Khabar angin lain dalam industri ini ialah 123movies masih berfungsi dengan nama lain seperti 123movies hub. Walau bagaimanapun, sebilangan orang mendakwa bahawa ini adalah laman klon dan laman web 123movies rasmi tidak lagi berfungsi.

Saya cuba mengakses laman cermin dan melihat bahawa laman cermin ini mempunyai kandungan terkini dan saya rasa khabar angin itu mungkin benar.

Adakah 123movies Selamat / Sah?

Tidak, 123movies tidak sah untuk digunakan kerana saya telah menyebutkan bahawa MPAA telah mengejarnya kerana menyediakan kandungan cetak rompak. Melihat atau memuat turun kandungan tersebut adalah tidak sah dan anda boleh menghadapi masalah serius jika anda terlibat dengannya.

Bagi keselamatannya, laman web tersebut mempunyai perisian jahat dan virus di lokasi. 123movies pernah menjadi topik penyebaran perisian hasad dan virus pada masa lalu dan itulah sebabnya saya menyebutnya tidak selamat. Setelah laman web ini tidak berfungsi, kami tidak dapat memeriksa sama ada laman web tersebut masih mempunyai kemungkinan ancaman atau tidak tetapi ketika saya memeriksa laman web cerminnya, hasilnya menunjukkan bahawa mereka tidak selamat.

Berita Fifa WorldcupSangat disarankan untuk menyambung ke VPN semasa menstrim filem lebih dari 123Movies. 123Movies telah dinyatakan haram kerana ia menayangkan filem secara percuma. Di luar faedah keselamatan yang tidak dapat ditandingi yang disediakan oleh VPN, VPN akan memastikan aktiviti anda tetap selamat, tanpa nama dan juga menyekat sekatan kandungan geo-terhad.kat cta

123 filem tidak selamat di sisi undang-undang

Lebih baik menjauhkan diri dari ancaman yang berpotensi jika anda tidak mempunyai anti-virus pada peranti anda yang dapat melindungi anda dari ancaman tersebut. Tidak kira betapa seronoknya laman web seperti itu, lebih baik tetap selamat daripada meminta maaf.

Proksi / Klon dan Cermin 123Movies / Serupa dengan Laman Web

Terdapat lebih daripada 50 laman web cermin 123 filem dalam talian dan semuanya mempunyai kandungan yang hampir sama di perpustakaan mereka. Saya telah menyenaraikan 50 laman web cermin teratas yang boleh anda perhatikan:

URL laman web Status Kepantasan
1. https://123movies.co/ ONLINE Sangat laju
2. https://gostream.is/ ONLINE Sangat laju
3. http://123movies.gs ONLINE Pantas
4. http://123movies.net/ ONLINE Biasa
5. http://123-movie.ru ONLINE Sangat laju
6. http://123movies.to ONLINE Pantas
7. http://123movieshd.to ONLINE Sangat laju
8. http://gomovies.is ONLINE Biasa
9. https://gomovies.com.ru/ ONLINE Pantas
10. https://gomovies.pet/ ONLINE Biasa
11. https://gomovies.space/ ONLINE Sangat laju
12. https://gomovies.tech/ ONLINE Biasa
13. https://123movie.space/ ONLINE Biasa

123Movies tidak disekat di UK?

Atas permintaan MPA (Eropah), lebih daripada selusin laman web haram diperintahkan untuk ditutup oleh Mahkamah Tinggi Britain. Di antara laman web ini, laman web 123movies berada di bahagian atas senarai kerana ia adalah laman web cetak rompak yang paling banyak digunakan. Berikut adalah laman web yang diperintahkan oleh mahkamah untuk ditutup:

123movies.to Themovie4u.com
Geektv.is Moviesub.net
Genvideos.org Movietubenow.biz
Gowatchseries.biz Series-cravings.me
Hdmovies14.net Spacemov.com
Hdmovieswatch.net Streamallthis.is
Watchmovies.ms

123 filem ditutup tetapi seperti khabar angin menyatakan, ia masih tersedia dalam talian melalui laman web cerminnya. Walau bagaimanapun, ia tidak dapat diakses lagi di UK kerana undang-undang anti-cetak rompak yang diambil kira oleh pihak berkuasa.

Walaupun begitu, anda ingin 123 filem dibebaskan di UK, anda boleh menggunakan VPN dan mengaksesnya dengan menyambung ke mana-mana kawasan neutral di mana laman web ini dapat diakses.

Berita Fifa Worldcup123Movies tidak tersedia di UK kerana masalah hak cipta. Untuk mengakses 123Movies di UK, ia dapat dibebaskan dengan menggunakan VPN. Di luar faedah keselamatan yang tidak dapat ditandingi yang disediakan oleh VPN, VPN akan memastikan aktiviti anda tetap selamat, tanpa nama dan juga menyekat sekatan kandungan geo-terhad.kat cta

Alternatif 123movies atau laman web seperti 123movies

Laman web rasmi 123movies tidak lagi dalam talian tetapi ada laman web serupa yang boleh digunakan untuk menstrim filem percuma. Laman web ini tidak memerlukan bayaran masuk atau keahlian seperti 123movies. Berikut adalah 10 alternatif terbaik dari 123 filem untuk memenuhi kelaparan streaming anda:

  1. Ya! Filem
  2. Vumoo
  3. Kotak Paparan
  4. VexMovies
  5. Niter
  6. Filem25
  7. WatchFree
  8. GoMovies
  9. PopcornFlix
  10. Zmovies

Perkataan Akhir

Pembajakan dalam talian menjadi perhatian serius bagi pengeluar dan pengedar kandungan sejak beberapa tahun kebelakangan ini kerana trend cetak rompak meningkat secara drastik. Ia bermula dengan laman torrent dan kemudian laman seperti 123 filem mula muncul dalam talian. 123 filem membolehkan pengguna menayangkan filem mereka tanpa membayar sesen pun dan trend ini merebak seperti api.

Namun, sejak beberapa tahun kebelakangan ini, pihak berkuasa menjadi sangat waspada melalui internet dan tindakan keras terhadap perkhidmatan tersebut semakin cepat. Laman web sedemikian yang mempunyai berjuta-juta pengunjung menarik perhatian pihak berkuasa dengan mudah dan inilah yang berlaku dengan 123movies.

Pihak berkuasa menyedari popularitinya dan itulah sebabnya mengapa ia harus menggigit debu. Walau bagaimanapun, laman web cerminnya masih dalam talian tetapi pengguna akan selalu enggan menggunakan laman web tersebut kerana boleh berniat jahat dan berbahaya.

Pengguna yang memilih untuk menggunakan laman web tersebut harus diingat bahawa laman web ini tidak sah dan menggunakannya dengan mudah boleh membahayakannya kerana mereka mungkin menghadapi tuduhan undang-undang untuk mengakses kandungan cetak rompak. Sekiranya anda masih mahu menggunakan laman web tersebut, maka kaedah terbaik untuk melakukannya adalah dengan tetap tidak dikenali. Gunakan perkhidmatan VPN untuk memastikan privasi anda dan melayari web tanpa nama tetapi pilih penyedia VPN yang boleh dipercayai yang mempunyai enkripsi dan perkhidmatan terbaik.