Ini mengejutkan berita untuk peminat anime torrent apabila laman web torrent anime kegemaran mereka NYAA membalas dengan mesej ralat. Kesalahan ini disebabkan oleh penyahaktifan domain NYAA. Walau bagaimanapun, ini bukan perkara baru bagi laman web seperti Yify torrents atau Nyaa untuk ditutup (bagaimanapun YTS aktif). Orang yang gemar menstrim filem mendapat laman seperti Nyaa, Extra torrents atau limetorrents yang tidak disekat dan mengaksesnya walaupun dengan proksi atau laman cermin.

Menggunakan laman web atau addon seperti itu boleh berisiko kerana identiti anda rentan kepada penggodam dan pihak berkuasa. Oleh itu, pasangkan addon Kodi VPN pada peranti anda. Ini akan melindungi identiti sebenar anda dan membolehkan anda menikmati streaming tanpa rasa takut.

Laman web torrent anime yang paling disukai dan sangat terkenal telah kehilangan kawalan terhadap semua nama domainnya yang merangkumi nyaa.se, nyaa.eu, dan nyaa.org. Sebab untuk menutup laman web masih belum diketahui. Tetapi walaupun tertanya-tanya ‘bagaimana’ dan ‘mengapa’ laman web itu berjaya, mari kita bincangkan beberapa perkara terbaik Alternatif NYAA.

Alternatif NYAA Terbaik

 1. Subs yang Mengerikan – Anime Fansub
 2. Perkongsian Anime – Anime
 3. Anime Bytes – Anime Fansub
 4. Pirate Bay – Jeneral
 5. Torrent Tambahan – Umum
 6. AniDEX – Umum
 7. Sukebei NYAA – Klon
 8. SallySubs – Ke Bawah
 9. AniSearch – Tamat tempoh
 10. BakaBT – Tamat tempoh

Pelanggan NYAA

Pelanggan Nyaa adalah pelanggan Torrent yang melayani penonton Asia Timur. Ini menyediakan sebilangan besar torrent Anime dan akhirnya menjadi popular. Tetapi kerana masalah dan masalah undang-undang, pembangunnya terpaksa mematikannya dan jadi ia dibersihkan.

alternatifnya

Namun, segera setelah ditutup, salah satu domainnya disiarkan semula dalam beberapa minggu dan mula menyiarkan bahawa mereka telah memutuskan untuk bekerja di bawah tanah dan mendorong pengunjung laman web untuk memuat turun Pelanggan Binari mereka. Lihat gambar di bawah:

kliennyaa

Ini jelas merupakan penipuan kerana para pembangun mengesahkan bahawa mereka telah mematikannya, sementara penipu itu berusaha untuk menghasilkan wang melalui klik afiliasi. Percubaan penipuan seperti itu telah menjadi kebiasaan melalui internet.

Berikut adalah utas Reddit pengguna yang melaporkan penipuan:

Komen dari perbincangan Komen Hpezlin dari perbincangan "Bolehkah saya terus menggunakan NYAA MIRROR?".

Laman web palsu seperti itu hanya menyediakan pautan afiliasi atau fail .exe, yang jelas merupakan sesuatu yang anda ingin menjauhi. Selain itu, mereka tidak selamat kerana perisian pengintip dan ancaman keselamatan yang lain.

10 Alternatif untuk Laman Web Anime NYAA

Sekiranya anda ingin mencuba alternatif lain untuk laman web NYAA, maka mungkin anda perlu mempertimbangkan untuk melihat laman web berikut:

1) Subs yang Mengerikan

horriblesubs.info

Mungkin alternatif yang paling sesuai untuk laman web NYAA yang dapat dihasilkan oleh industri torrent ialah Horrible Subs. Ia telah menjadi pesaing NYAA 1 juta pelawat setiap hari dan kedudukan Alexa 2,797. Ini adalah laman web yang mesra pengguna di mana anda boleh memuat turun kandungan anime terkini.

2) Perkongsian Anime

perkongsian animasi

Seperti namanya, Anime Sharing adalah laman web perkongsian media yang mempunyai susun atur yang serupa dengan PirateBay. Ia mempunyai banyak kandungan anime untuk dilihat. Laman web ini juga mempunyai kemampuan untuk memuat turun dan memuat naik siri anime dengan serta-merta. Ia mempunyai penilaian Alexa 3,445.

3) Anime Bytes

animebait

Alternatif lain untuk laman web NYAA adalah Anime Bytes dengan kehadiran kandungan anime dalam jumlah besar tetapi tidak sesuai dengan NYAA. Laman web ini memerlukan pendaftaran sebelum anda dapat melihat kandungannya. Kelemahan laman web ini mungkin termasuk pencegahan pengguna baru apabila pendaftaran selesai.

4) Teluk Pirate

teluk lanun

Memandangkan hab torrent terbesar, hanya ada satu nama yang langsung muncul di kepala anda iaitu PirateBay. Walaupun laman web telah menghadapi pelbagai penutupan, ia tetap berjaya muncul sebagai laman web torrent yang popular. Ini juga berisi sejumlah besar kandungan anime yang tersedia untuk dimuat turun.

5) Torrent Tambahan

ekstratorrent

Terakhir, ExtraTorrent berada di sebelah PirateBay yang menawarkan pelbagai siri animasi, filem, dan rancangan yang tersedia untuk dimuat turun. Mesin carian direka dengan baik untuk navigasi yang lebih mudah.

6) AniSearch

penyelidikan

AniSearch adalah pengganti dari Torrent Nyaa yang terkenal yang ditutup pada tahun 2017, yang memfokuskan pada penggabungan torrent Anime. Anda boleh mengaksesnya dengan mudah dengan mengklik di sini: AniSearch

7) BakaBT

BakaBT

BakaBT juga merupakan alternatif Nyaa.se yang sangat baik dan sangat digalakkan oleh peminat Anime. Ini adalah pelacak torrent peribadi yang menyediakan kandungan anime berkualiti tinggi. Anda boleh melayari laman BakaBT dari sini: BakaBT

8) AniDex

anidex

AniDex adalah pelacak dan pengindeks untuk torrent Anime yang memfokuskan pada Anime dalam bahasa Inggeris terutamanya dengan bahasa lain juga. Ia boleh diakses melalui: AniDex

9) Sallysubs

sallysubs

Sallysubs meraih torrent Anime berkualiti HD dari kumpulan lain, membuat beberapa pengubahsuaian dan melepaskannya. Ketika Nyaa dimatikan, ia mula mengambil dari laman web yang berbeza dan itu adalah alternatif Nyaa.se yang sangat baik. Lawati Sallysubs dengan mengklik di sini: Sallysubs

10) Sukebei NYAA

sukebei nyaa

Penggantian Sukebei nyaa dibuat untuk bahagian dewasa Nyaa.se. Sebilangan besar pengguna lebih suka Nyaa kerana kandungan dewasa dan Sukebei Nyaa Penggantian menutupi kekosongan itu. Anda boleh mengakses torrent ini dengan mengklik pautan: Sukebei Nyaa

5 Klon / Penggantian NYAA Terbaik

 1. Anirena
 2. Tokyo Toshokan
 3. Torrent AcgnX
 4. Anime Tosho
 5. Projek Shana   

Sekiranya anda mencari laman web klon / pengganti NYAA yang tepat, maka anda telah sampai di tempat yang tepat. Senarai yang disediakan di bawah memaparkan 5 laman web klon / penggantian NYAA:

1) Anirena

Laman web AniRena Torrent adalah klon dari laman web torrent NYAA anime yang terkenal. Ia mempunyai tab media serupa yang disusun secara mendatar di laman utama yang membolehkan pengguna melayari laman web dengan mudah.

Pada masa ini, laman web mempunyai 14,360 torrents yang tersedia kerana ia berada di ambang pertumbuhan, sementara sejumlah 6,354 pemunggah di laman webnya. AniRena juga memberitahu pengguna mengenai status terkini mereka mengenai data yang telah dipindahkan kepada pengguna. Bersikap telus dan tetap setia kepada penggunanya adalah kunci untuk AniRena terus maju dengan persetujuan pengguna.

penggantian anirena nyaa

2) Tokyo Toshokan

Tokyo Toshokan adalah laman web torrent anime yang komprehensif yang juga merupakan klon / pengganti NYAA. Dari filem hingga drama, muzik hingga video muzik, laman web ini mempunyai semuanya. Ia juga menawarkan kandungan media bukan Inggeris untuk pengguna yang hadir di seluruh dunia.

Anda boleh menyesuaikan perpustakaan media anda setelah anda mendaftar ke laman web. Pencinta anime dapat mencari kandungan media berdasarkan ukuran fail yang membolehkan mereka memuat turun kandungan tertentu. Syarikat itu mendakwa bahawa mereka telah menambahkan 2 pelayan DB baru yang telah meningkatkan masa memuatkan laman web.

tokyo toshokan nyaa penggantian klon

3) AcgnX Torrent

Anime Comics Games Novel X-Project (AcgnX) adalah laman web klon / pengganti NYAA dengan ciri canggih. Ini lebih maju daripada laman web anime yang terdapat dalam senarai.

Sejak laman web NYAA turun, banyak lalu lintas internet beralih ke laman web ini. Ini adalah sebab mengapa pengguna memuat naik untuk memperluaskan pertumbuhannya.

Ini juga mengumumkan apakah ada fitur baru yang disertakan ke dalam laman web atau ada berita mengenai peminat anime. AcgnX berkembang dengan kandungan media baru dan itulah sebabnya ia menjadikan laman web sebagai pilihan yang menarik selepas NYAA.

acgnx nyaa cermin pengganti

4) Anime Tosho

Anime Tosho mengikuti reka bentuk dan navigasi yang serupa dengan kandungan media seperti laman web NYAA. Anime Tosho adalah percuma dan menawarkan perkhidmatan automatik di mana ia menjadi tuan rumah perkhidmatan DDL dan juga Usenet.

Semasa memuat naik kandungan media ke laman web ini biasanya memerlukan beberapa minit, dan diunggah secepat mungkin. Anime Tosho mendakwa bahawa kira-kira 300 MB fail akan memakan masa beberapa minit dan dicerminkan kepada sekurang-kurangnya satu hos. Sudah pasti pesaing kuat dalam senarai laman web torrent anime.

anime tosho nyaa penggantian klon

5) Projek Shana

Shana Project adalah laman web torrent anime baru dengan ciri luar biasa yang mengautomasikan muat turun anime.

Shana Project adalah laman web torrent anime baru tetapi mempunyai ciri yang luar biasa yang membolehkan anda mengautomasikan muat turun anime anda secara automatik. Dengan ciri ini, anda boleh menetapkan klien bittorent untuk memuat turun kandungan media kegemaran anda secara automatik.

Shana Project adalah klon / pengganti NYAA tetapi kerana ia adalah laman web baru, ia tidak menawarkan pelbagai kandungan media.

Walaupun laman web tidak menawarkan tab menu untuk pelbagai genre, tetapi pencinta anime dapat mencari secara manual.

projek shana adalah pengganti nyaa terakhir

5 Alat Tambah Anime Kodi Terbaik

Ramai pencinta anime berpendapat bahawa NYAA pernah menjadi laman web torrent anime yang paling popular. Walau bagaimanapun, mereka tidak akan bersetuju bahawa terdapat pelbagai platform persaingan lain di mana torrent anime boleh dimuat turun.

Kodi adalah penyelesaian terbaik untuk apa sahaja yang melibatkan dari streaming media dan kandungan sukan hingga memuat turun torrent. Ini adalah program sumber terbuka yang dijalankan pada berbagai perangkat yang memainkan kandungan video dan audio mulai dari torrents, live stream, atau file statik.

Kodi adalah pilihan besar anda seterusnya untuk kandungan torrent anime. Kodi adalah sumber terbuka dan terdapat pelbagai tambahan anime Kodi yang boleh dimuat turun di Kodi. Sumber ciri yang luas menjadikannya perisian yang ideal untuk semua peminat di seluruh dunia. Pencinta anime dapat menstrim atau memuat turun torrent yang mereka kagumi.

Kami menyediakan add-on anime 5 Kodi terbaik yang kemungkinan besar akan menggantikan laman web torrent NYAA anime:

KissAnime

Dengan KissAnime, anda dapat menemui lebih daripada 130 halaman rancangan TV, filem, dan torrent anime berkualiti terbaik. Ini adalah tambahan anime yang paling disukai untuk Kodi kerana ia menawarkan lebih daripada 6.000 rancangan TV dan filem anime.

Animego

Animego adalah tambahan anime lain untuk Kodi yang menawarkan pelbagai kategori dan pilihan anime yang dikembangkan dengan baik untuk peminat anime. Pengaliran memerlukan sedikit atau tidak, tetapi dengan sistem menu yang lengkap, ia dapat menampilkan banyak konten hiburan.

Animehere

Animehere adalah pilihan yang tepat untuk sesiapa sahaja yang mencari filem dan rancangan TV anime berkualiti tinggi. Tambahan anime ini mengikis sebilangan besar kandungan anime yang berkualiti rendah. Kehadiran struktur menu yang dikembangkan dengan baik akan memudahkan penggemar anime untuk meninjau kemas kini terbaru dengan sari kata.

Anime-IPTV

Anime-IPTV adalah kolaborasi beberapa perkhidmatan serupa yang digabungkan untuk membentuk tambahan Kodi anime utama. Ia menawarkan beratus-ratus kandungan audio dan video anime. Mudah dilayari dan mungkin merupakan tambahan anime yang paling bijak.

Fungsi

Sekiranya kali pertama anda menemui add-on anime Kodi, maka Funimation adalah pilihan terbaik yang akan anda buat. Tata letak tambahan anime akan memudahkan anda mencari barang anime yang mengelilingi internet. Selain itu, anda tidak akan mempunyai masalah mengenai kesahihan mengakses kandungan. Lihat tambahan kodi terbaik lain.

Pemikiran Akhir

Walaupun laman web anime NYAA mungkin hilang, pengguna diberi peluang untuk meneroka pelbagai sumber lain yang mungkin dapat menggantikan NYAA. Pengaya anime Kodi mungkin merupakan pilihan yang sesuai untuk peminat anime di mana mereka dapat melakukan streaming dan memuat turun pelbagai kandungan anime. Alat tambah anime Kodi lebih mudah dipasang dan memberikan sedikit komplikasi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me