6 VPN Terbaik untuk Kodi pada tahun 2020

VPN terbaik untuk Kodi


Sebagai pengguna Kodi, anda mungkin menonton kandungan percuma secara berkala kerana sekarang anda berada di rumah. Ini bermakna anda memerlukan VPN terbaik untuk Kodi yang seharusnya menyembunyikan aktiviti dalam talian anda.

VPN, apabila digunakan dengan Kodi, mesti mempunyai kelajuan sambungan yang cepat, keamanan yang kuat, membuka blokir add-on, dan tidak menyimpan log aktiviti pengguna.

Kami menguji lebih dari 100+ VPN percuma dan hanya dibayar untuk memberikan anda senarai VPN terbaik untuk Kodi yang akan membolehkan anda menstrimkan sebarang kandungan secara peribadi dan tanpa nama.

Panduan ini juga memberitahu anda cara memasang VPN di Kodi dan bagaimana untuk memeriksa apakah VPN anda berfungsi semasa streaming.

6 VPN Terbaik untuk Kodi pada tahun 2020

Mengkaji semua VPN teratas yang paling sesuai untuk keperluan Kodi adalah tugas menguras. Kami menguji setiap VPN berdasarkan faktor berikut:

 • Kelajuan sambungan yang pantas
 • Tidak menyimpan balak
 • Penyulitan yang kuat
 • Mudah dipasang

Berikut adalah senarai VPN teratas untuk Kodi yang boleh anda gunakan pada tahun 2020:

1. PureVPN – Mempunyai Tambahan Kodi VPN Khusus

Purevpn-best-vpn-for-kodi

PureVPN adalah milik kami Pilihan # 1 untuk pengguna Kodi kerana ia mempunyai addon Kodi VPN sendiri. Mudah dipasang dan berfungsi dengan baik dalam menyekat penyekat.

Dengan berakhir 2,000 pelayan yang tersebar di seluruh 140+ negara, anda boleh mengakses sebarang kandungan percuma dari mana sahaja di dunia. Tambahan, ia mempunyai Penyulitan 256-bit yang benar-benar menyembunyikan lalu lintas Kodi anda.

Satu lagi perkara baik mengenai PureVPN ialah ia menyokong Perkongsian fail P2P, yang kekurangan banyak VPN. Anda boleh menghubungkan PureVPN dengan 10 peranti serentak.

PureVPN berfungsi dengan hampir semua sistem operasi dan peranti seperti Windows, Android, iOS, macOS, Linux, FireStick, Roku, Raspberry Pi, dan banyak lagi.

Ia bukan yang paling murah, tetapi menawarkan harga yang berpatutan $ 2.91 / bulan dengan Jaminan wang dikembalikan selama 31 hari. 

Dapatkan Jaminan Pulangan Wang PureVPN31-hari

2. Surfshark – VPN Termurah untuk Kodi

Surfshark-best-vpn-untuk-kodi

Surfshark adalah salah satu VPN termurah untuk Kodi hanya boleh didapati dengan harga $ 1.99 / bulan. Ia bukan hanya berpatutan, tetapi juga membawa kelajuan yang sangat cepat.

Saya suka segala-galanya mengenai VPN ini, tetapi hakikat yang menjadikannya terbaik untuk Kodi adalah ia boleh digunakan peranti tanpa had secara serentak. Dengan satu akaun, gunakan Surfshark pada mana-mana peranti.

Ia adalah berpusat di British Virgin Island yang tidak mempunyai undang-undang penyimpanan data. Walaupun kerajaan meminta data pengguna, mereka tidak akan dapat memberikan apa-apa sejak itu tidak menyimpan sebarang log.

Ini adalah satu-satunya VPN yang mempunyai ciri suis kill di Amazon Fire TV Stick. Sekiranya anda menggunakan Kodi di Fire TV, maka lebih baik anda menghidupkan fitur ini kerana ia menyembunyikan alamat IP sebenar anda walaupun sambungan VPN terputus.

Aplikasi Surfshark tersedia di semua peranti seperti Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Router, Roku, dan banyak lagi. Walaupun dengan harga yang berpatutan, anda juga mendapat Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari juga.

Dapatkan Jaminan Pulangan Wang 30 hari Surfshark

3. ExpressVPN – VPN Paling Selamat semasa Menstrim

EkspresVPN-Kodi

ExpressVPN tidak diragukan lagi terpantas dan paling selamat VPN antara senarai ini. Apabila anda menggunakan ExpressVPN dengan Kodi, ia hampir tidak dapat menyekat atau menghadapi masalah dengan penstriman.

Ia menggunakan penyulitan terkuat iaitu. Penyulitan AES 256-bit yang akan merahsiakan aktiviti dalam talian anda melalui Kodi dan juga menyembunyikan alamat IP asal anda.

ExpressVPN mempunyai perlindungan privasi yang luar biasa, ciri keselamatan, dengan 3000+ pelayan berkelajuan tinggi dan ciri penstriman yang luar biasa seperti terowong berpecah dan suis kill.

Walaupun harganya agak mahal iaitu tersedia dengan harga $ 8.32 / bulan, ia masih merupakan VPN paling selamat yang pernah anda dapati.

Ia sesuai dengan banyak sistem operasi lain seperti Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Chromebook, Amazon FireStick, dan lain-lain.

Dapatkan Jaminan Pulangan Wang ExpressVPN30 hari

4. CyberGhost – VPN Boleh dipercayai Terbaik

Cyberghost-vpn-kodi

CyberGhost adalah VPN yang paling dipercayai kerana ia mempunyai penyulitan terkuat, kelajuan pantas, dan ia juga tidak menyimpan sebarang log.

Semasa saya mencuba menggunakan CyberGhost VPN di Kodi, aplikasinya mencadangkan pelayan mana yang akan memiliki kelajuan optimum terbaik. Aplikasi ini memberitahu anda kelajuan dan muatan pada setiap pelayannya.

Sekiranya anda menjumpai pelayan yang mempunyai kelajuan pantas dengan beban yang lebih sedikit, anda selalu boleh cuba menyambung ke pelayan tersebut untuk mendapatkan kelajuan yang lebih pantas. Pada masa ini, ia mempunyai 5,900 pelayan dan ketersediaan di 89+ negara.

CyberGhost boleh digunakan di hampir semua platform utama seperti Windows, Mac, iOS, Android, Fire TV, Apple TV, Xbox, Linux, dan lain-lain.

Dengan satu akaun CyberGhost, anda boleh menyambung ke 7 peranti serentak. Harganya hanya $ 2.75 / bulan dengan harga Jaminan wang dikembalikan 45 hari.

Dapatkan Jaminan Wang Kembali Cyberghost45 hari

5. NordVPN – VPN Mesra Pengguna Terbaik

NordVPN-best-kodi-vpn

NordVPN adalah satu-satunya VPN yang menawarkan penyulitan VPN berganda. Ini bermaksud, ia menyulitkan lalu lintas internet anda bukan sekali, tetapi dua kali.

Ini memberi anda akses ke semua saluran TV Langsung di Kodi dan juga membuka sekatan beberapa tambahan yang luar biasa untuk filem dan rancangan TV percuma. Ia mempunyai 5,500+ pelayan terdapat di 60 negara.

Oleh kerana ia beribu pejabat di Panama, tidak ada undang-undang penyimpanan data di Panama. Juga, ia tidak menyimpan sejarah penyemakan imbas anda atau menjejaki alamat IP anda.

Anda mendapatkan 100% penstriman peribadi dijamin dan kelajuannya juga sangat pantas. Ia boleh didapati di pelbagai peranti seperti Windows, Mac, Android, iOS, Fire TV Stick, dan banyak lagi.

Ia juga berpatutan. Harganya $ 3.49 / sebulan dengan harga Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai VPN ini, maka baca panduan Kodi NordVPN kami.

Dapatkan Jaminan Pulangan Wang NordVPN 30 hari

6. IPVanish – Mudah Digunakan dan Disiapkan

Best-vpn-for-Kodi-IPVanish

IPVanish cukup popular di komuniti Kodi dan semestinya kerana anda boleh mengakses semua add-on Kodi dengan itu 1,300 pelayan yang diletakkan di seberang 75+ lokasi.

Ini menyulitkan lalu lintas Kodi anda atau kandungan percuma yang anda tonton dari Kodi dengan bantuan Penyulitan AES 256-bit. 

Dengan satu akaun IPVanish, anda dapat menonton Kodi dengan selamat dari 10 peranti serentak. Sekiranya anda bimbang ia menyimpan log atau sejarah penstriman anda, maka anda tidak perlu risau kerana itu TIDAK menyimpan sebarang log.

IPVanish boleh didapati di semua peranti termasuk Windows, Mac, iOS, Linux, Android, dan banyak lagi. Harganya agak mahal dan boleh didapati dengan harga $ 3.25 / bulan dengan harga hanya satu Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari. 

Dapatkan Jaminan Wang Kembali IPVanish 7 hari

Cara Memasang VPN pada Kodi (5 Langkah Mudah)

Untuk memasang VPN pada Kodi, saya akan menggunakan PureVPN sebagai contoh. Ikuti 5 langkah mudah ini:

Langkah 1: Daftar dengan PureVPN (VPN Disyorkan Teratas Kami)

Langkah 2: Muat turun dan Pasang Aplikasi PureVPN pada mana-mana peranti pilihan

Muat turun-aplikasi PureVPN-untuk-Kodi

Langkah 3: Buka Aplikasi PureVPN dan pilih Pelayan AS atau pelayan lain

Aplikasi PureVPN-Kodi

Langkah 4: Klik Sambung pada ikon hijau

Aplikasi PureVPN

Langkah 5: Sekarang Buka Kodi dan mulakan penstriman filem atau rancangan TV

Penstriman Kodi

Dapatkan Jaminan Pulangan Wang PureVPN31-hari

Anda juga boleh melihat panduan kami yang menunjukkan kepada anda banyak cara untuk memasang VPN di Kodi.

Cara Memeriksa sama ada VPN Berfungsi pada Kodi

Walaupun ada orang yang memasang VPN di Kodi, mereka masih ingin tahu sama ada ia berfungsi. Beberapa soalan biasa timbul, ‘Adakah kita selamat semasa streaming?’ ‘Bagaimana kita tahu trafik kita disulitkan?’.

Saya akan menjawab semua soalan ini dengan hanya melakukan ujian mudah yang akan memberitahu anda sama ada VPN berfungsi dengan Kodi atau tidak. Cubalah langkah mudah ini:

Langkah 1: Sambung ke pelayan VPN pada aplikasi VPN anda

Langkah 2: Buka Kodi pada peranti anda

check-if-vpn-is-working-step-2

Langkah 3: Klik pada Tetapan ikon

check-if-vpn-is-working-step-3

Langkah 4: Pilih Maklumat sistem

check-if-vpn-is-working-step-4

Langkah 5: Anda kini dapat melihat bahawa alamat IP anda telah diubah

check-if-vpn-is-working-step-5

Mengapa Anda Memerlukan VPN untuk Kodi?

Ya! Anda sangat memerlukan VPN semasa melakukan streaming di Kodi. Terdapat banyak sebab mengapa saya akan membincangkannya sebentar lagi, tetapi yang paling penting adalah perlindungan identiti.

Berikut adalah 3 sebab mengapa anda memerlukan VPN dengan Kodi:

perlindungan identitiPerlindungan Identiti

Penyedia perkhidmatan internet anda mengetahui alamat IP sebenar anda. Sekiranya anda menonton kandungan percuma di Kodi, ISP anda akan meningkatkan kelajuan internet anda atau menghantar pemberitahuan pelanggaran hak cipta kepada anda.

Untuk mengelakkan semua itu, VPN akan menyulitkan lalu lintas internet anda atau apa sahaja yang anda streaming di Kodi. ISP anda tidak akan menyedari bahawa anda mengalirkan kandungan percuma kerana semuanya disulitkan sekarang.

tembok apiSekatan Geo-Circumvent

Sebilangan tambahan TV Langsung seperti cCloud TV dan yang lain bebas menstrim 100+ saluran dari seluruh dunia. Walaupun percuma, anda tidak mungkin menonton semua saluran ini kecuali anda mempunyai VPN.

Contohnya, jika anda berada di Amerika Syarikat dan ingin menonton Saluran TV Sepanyol, kemungkinan besar anda akan mengalami ralat, ‘periksa log untuk maklumat lebih lanjut.’

Tetapi jika anda menyambung ke pelayan VPN Sepanyol dan kemudian menonton saluran TV yang sama, ia akan disiarkan dengan sempurna.

perlindungan malwareSelamat dari perisian hasad

Seperti yang telah saya katakan berkali-kali, Kodi adalah perisian sumber terbuka. Ini bererti mana-mana individu boleh membuat add-on dan menyebarkan virus di komputer anda.

Oleh kerana terdapat banyak alat tambah yang dibuat setiap hari, mustahil untuk mengetahui mana yang jelas dari mana-mana perisian hasad. Anda hanya mendapat URL dan memuat turunnya.

Ini menjadikan peranti anda rentan terhadap peretasan. VPN menghalang penggodam memasuki peranti anda atau mencuri maklumat peribadi penting anda.

Untuk maklumat lebih lanjut, anda selalu dapat membaca panduan kami mengenai mengapa saya memerlukan VPN untuk Kodi.

VPN sangat berguna di Windows, Mac, iOS, dan Android kerana ia berguna untuk FireStick. Anda juga dapat melihat senarai VPN terbaik kami untuk Amazon FireStick untuk mengamankan Fire TV anda semasa streaming.

Soalan Lazim

Bolehkah Saya Menggunakan VPN Kodi percuma?

Saya hanya mencadangkan agar anda menggunakan VPN percuma sahaja untuk Kodi yang tidak mencatat data anda. Anda juga harus memeriksa sama ada had had data kerana jika ya, ia akan segera berakhir kerana penstriman.

Adakah saya Memerlukan VPN di Rumah?

Sama ada anda berada di rumah atau di tempat awam, anda memerlukan VPN untuk melakukan streaming dengan Kodi untuk mengamankan data peribadi anda. Oleh kerana kita semua terperangkap di rumah, ada lebih banyak keperluan untuk menggunakan VPN daripada sebelumnya.

Adakah Kodi mempunyai VPN?

Kodi tidak mempunyai aplikasi VPN rasmi. Itulah sebabnya penting untuk memasang VPN terbaik untuk Kodi semasa streaming.

Pengambilan Utama

Kodi dapat menstrimkan kandungan percuma yang anda dapati di internet hari ini. Ia mengalirkan Filem, Rancangan TV, TV Langsung dan Sukan.

Sebenarnya, ini adalah kaedah terbaik untuk melepaskan penyedia kabel premium dan beralih ke Kodi. Tetapi untuk menyembunyikan aktiviti dalam talian anda dari Penyedia Perkhidmatan Internet, anda perlu menggunakan VPN.

Panduan ini menyenaraikan dan menerangkan VPN terbaik untuk Kodi yang menyembunyikan aktiviti dalam talian anda supaya anda dapat mengalirkan semua kandungan percuma dengan selamat.

Izinkan saya mengingatkan anda bahawa cadangan utama kami adalah menggunakan PureVPN. Walaupun mempunyai addon Kodi VPN, ia mempunyai enkripsi yang kuat yang menyembunyikan lalu lintas dalam talian anda atau apa sahaja yang anda streaming di Kodi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map