Khabib Nurmagomedov walaupun menjadi juara dan nama besar industri ini belum begitu terkenal oleh banyak orang di seluruh dunia berbanding dengan Conor McGregor. Namun, sejak pertarungan menentang McGregor vs Khabib diumumkan bulan lalu, orang telah mula mencari lebih banyak mengenai Khabib Nurmagomedov untuk melihat siapa sebenarnya Eagle. Ini telah meningkatkan banyak peminat untuk mencari pilihan bayar per tontonan termurah.

Kami memberi kebebasan untuk memberitahu anda tentang beberapa fakta paling menarik mengenai Khabib Nurmagomedov.

Contents

1. Kanak-kanak Kasar

ROUGH-ANAK --- Khabib-ayah

Khabib Nurmagomedov dilahirkan dan dibesarkan dalam persekitaran yang sangat sukar dan keras dari segi geografi dan politik. Dia dilahirkan di pergunungan Dagestan yang sejuk dan kasar, tempat berhampiran Rusia, yang menjadi mangsa keganasan dan kemiskinan.ROUGH-ANAK

Bapa Khabib Nurmagomedov adalah juara Sambo, seniman bela diri dan gusti gaya bebas. Dia mempunyai kemudahan gim dan latihan sendiri di mana dia melatih Khabib sendiri.

2. Dia adalah Atlet yang dihias dengan baik

Khabib bukan sahaja mencapai segi delapan UFC tetapi dia juga telah menaklukkan perkara-perkara berikut:

  1. Pernah menjadi pemenang pingat emas dua kali di kejuaraan sambo dunia.
  2. Dua kali pemenang pingat emas dalam kejuaraan Sambo kebangsaan Rusia.
  3. Memenangi dua Pertandingan No-Gi Grappling di Amerika Utara
  4. Pemenang Kejuaraan Eropah tangan-ke-tangan Tentera Darat
  5. Johan Pankration Eropah

Khabib mempunyai sejarah untuk menang di setiap sukan yang disertainya dan itulah yang menjadikannya pejuang sejati.

3. Menjadi bapa pada hari pertarungannya UFC 219

MENJADI BAPA

Malam UFC 219 bukan hanya detik menentukan karier UFC tetapi juga kehidupan peribadinya. Pada UFC 219, dia melakukan lompatan besar dalam kariernya dengan mengalahkan Barboza dan pada malam yang sama, dia menjadi ayah hanya beberapa jam sebelum pertandingannya.

Ironis adalah melihatnya bersikap santai ketika dia ditanya tentang emosinya dan apakah dia menyesal kerana dia tidak ada di sana bersama keluarga, di mana dia mendapat reaksi dingin.

4. Tidak pernah kalah dalam satu pusingan

TIDAK PERNAH HILANG-A-ROUND

Ya! Memang benar bahawa Khabib Nurmagomedov tidak hanya memenangi setiap pertarungan tetapi dia juga tidak pernah kalah dalam satu pusingan. Itulah yang membezakannya dalam membentuk pejuang-pejuang lain dan inilah sebabnya rentak kemenangannya 26-0 begitu istimewa.

Ini adalah fakta menarik yang harus dipertimbangkan oleh Conor McGregor kerana Khabib adalah pejuang bertekad yang tidak membiarkan apa-apa menghalangnya.

5. Dia adalah salah seorang Atlet paling popular di Rusia

Sharapova-insta

Anda mungkin ingat ketika Khabib memuji tanah airnya kepada orang Ireland (McGregor) dalam pertandingan selepas perbincangan pasca-pertarungan UFC 205 yang mengatakan “Ireland 6 juta, Rusia 1250 juta” Nah, Khabib tidak menyatakan fakta untuk geografi kelas tetapi dia agak memberitahu jumlah orang yang berada di belakangnya.

khabib-insta

Khabib adalah pahlawan nasional dalam sukan ini untuk orang-orang Rusia dan ke mana sahaja dia pergi, orang Rusia ada untuk menyokongnya. Nama hebat lain yang muncul di fikiran kita ketika memikirkan atlet Rusia yang terkenal di dunia adalah Maria Sharapova, yang merupakan bintang tenis dan juara di banyak peringkat. Jumlah peminat Khabib Nurmagomedov telah ketinggalan bahkan popularitinya di media sosial. Kita boleh mengatakan bahawa pada masa ini, Khabib Nurmagomedov adalah atlet paling popular di Rusia.

6. Hanya berdepan dengan dua barisan barisan lawan Barbosa dan RDA

FACED-HANYA-DUA-TOP-ATHLETES-2

Satu perkara yang perlu diperhatikan semasa menganalisis karier Khabib Nurmagomedov di UFC ialah dia hanya bertanding dengan dua nama besar sepanjang kariernya.

FACED-ONLY-TWO-TOP-ATHLETES - khabibn-barboza-ufc-219

Edson Barboza di UFC 219 dan Rafael dos Anjos adalah satu-satunya dua nama terkemuka dalam senarai pesaing Khabib yang boleh disebut lawan yang sukar. Walau bagaimanapun, Conor McGregor akan menjadi sesuatu yang terlalu tinggi daripada para pejuang tersebut. Conor McGregor adalah seorang yang zalim yang mempunyai gaya pertempuran yang tersendiri. Ini pasti akan menjadi lawan paling sukar bagi Khabib Nurmagomedov sepanjang kariernya.

7. Kembali dari kecederaan setelah rehat dua tahun

SANGAT DIPERLUKAN

Khabib menyukai sukan ini dan itu dapat dilihat oleh kesungguhannya di dalam dan di luar gelanggang. Namun, satu perkara yang tidak disedari oleh banyak orang ialah Khabib telah menjauhkan diri dari UFC selama dua tahun; April 2014 hingga April 2016. Rehat dua tahun yang diambilnya adalah kerana kerjaya yang berulang mengancam kecederaan yang dia alami semasa latihan.

Menurut sumber, pada satu ketika dia hampir menyerah dan memutuskan untuk mengundurkan diri dari UFC tetapi ayahnya adalah alasan dia kembali ke oktagon.