7 Sebab Mengapa Anda Memerlukan VPN dengan Kodi

do-i-need-vpn-for-kodi

Berkali-kali, saya telah diajukan pertanyaan, ‘Adakah saya memerlukan VPN untuk Kodi’? Dan jawapan saya selalu ‘Ya’, anda harus menggunakan VPN ketika melakukan streaming di Kodi.


Itu tidak bermaksud bahawa Kodi tidak akan berjalan tanpa VPN. Ini hanya bermaksud bahawa banyak bergantung pada apa yang anda streaming.

Contohnya, 70% pengguna Kodi mengalirkan kandungan percuma yang sebaliknya boleh didapati dengan banyak wang.

Tetapi kerana menonton kandungan percuma dapat membuat anda bermasalah, menggunakan VPN terbaik untuk Kodi adalah cara yang terbukti untuk menyembunyikan aktiviti dalam talian anda dari ISP dan Kerajaan.

Untuk mengingatnya, saya telah membincangkan 7 sebab baik mengapa anda memerlukan VPN dengan Kodi.

Apa itu VPN?

VPN (Virtual Private Network) adalah alat atau perisian privasi dalam talian yang menyimpan semua data anda dienkripsi dalam terowong yang mengalir melalui internet.

Setelah anda disambungkan ke VPN, semua data anda akan tetap tidak dikenali oleh ISP, penggodam, Kerajaan, dan semua orang luar.

Semuanya bermula dengan alamat IP anda. VPN menyembunyikan sepenuhnya alamat IP anda dan memberikan anda alamat IP dari salah satu pelayannya.

Pada satu masa, terdapat ribuan pengguna yang menggunakan IP yang sama. Oleh itu, mustahil untuk mengesan perkara yang anda lakukan dalam talian, yang secara teknikalnya mustahil untuk digodam.

7 Sebab Mengapa Anda Memerlukan VPN untuk Kodi

Sebab # 1 Menjadikan Penstriman Anda Peribadi

penstriman tanpa namaSeperti yang saya katakan sebelumnya, Kodi membantu anda menstrim Filem, Rancangan TV, TV Langsung, dan Sukan Langsung percuma dengan tambahan pihak ketiga yang dibuat oleh pembangun bebas.

Sekarang, jika anda menonton kandungan percuma, apa yang anda fikir akan lakukan oleh Penyedia Perkhidmatan Internet anda? Ia akan menghantar surat amaran kepada anda.

Untuk memastikan penstriman Kodi anda tertutup, anda memerlukan VPN. Sebaik sahaja anda memasang VPN dan kemudian menggunakan Kodi, ia akan disiarkan seperti streaming sebelum ini, tetapi hanya bersifat peribadi kali ini.

Sebab # 2 Tanpa Nama di Apa sahaja yang Anda Lakukan Dalam Talian

tanpa nama-dalam talianSekiranya anda melakukan streaming secara percuma di Kodi, lakukanlah tanpa nama yang lengkap. Sekiranya anda melayari internet, lakukan dengan privasi sepenuhnya.

Ringkasnya, mengapa ada yang tahu apa yang anda lakukan melalui internet? Betul! Kawal privasi dalam talian anda dan tetap tanpa nama sepenuhnya melalui internet.

Sama ada telefon bimbit, komputer, atau konsol permainan anda, VPN membuat anda dilindungi. Surfshark VPN mempunyai aplikasi untuk semua peranti dan platform.

Sebab # 3 Buka Sekatan TV langsung Kodi Addons

buka blok-addonTerdapat add-on Kodi yang mengalirkan Filem dan Rancangan TV, dan kemudian ada add-on TV Live yang mengalirkan saluran TV Langsung dari seluruh dunia.

Walaupun saluran ini percuma untuk ditonton, saluran ini terhad. Contohnya, jika anda ingin mengakses saluran dari Sepanyol dan anda berada di AS, anda tidak akan dapat melakukan streaming.

Anda memerlukan VPN untuk itu. Dengan menyambung ke pelayan Sepanyol, anda kemudian akan diberi akses untuk melihat saluran tersebut. Perkara yang sama berlaku untuk setiap saluran negara yang ingin anda streaming.

Sebab # 4 Nikmati Kelajuan Penstriman yang Lebih Baik

laju-lajuSudah menjadi pengetahuan umum bahawa VPN melambatkan kelajuan internet anda. Tetapi mengapa saya mengatakan bahawa ia membantu dalam penstriman pantas?

Sebenarnya, hakikatnya adalah, apabila anda menstrimkan kandungan percuma, ISP anda akan meningkatkan kelajuan anda sehingga anda mungkin menghadapi masalah penyanggaan.

Tetapi jika anda menggunakan VPN, anda dapat menyembunyikan aktiviti internet anda dari ISP anda. Mereka tidak akan tahu sama ada anda menonton kandungan, sama ada percuma atau tidak.

Sekiranya mereka tidak tahu apa yang anda tonton, mereka tidak akan dapat mengatasi kelajuan anda.

Sebab # 5 Perlindungan Terhadap Perisian Kerosakan

perlindungan dari perisian hasadOleh kerana anda terlalu dalam memasang add-on pihak ketiga, anda hampir lupa bahawa kemungkinan ada malware atau virus yang mungkin anda pasang dengan add-on ini.

Setelah perisian hasad ini masuk ke dalam sistem anda, semua maklumat anda akan terganggu.

Cara terbaik untuk melindungi daripada perisian hasad adalah dengan mendapatkan VPN. VPN tidak akan membenarkan malware untuk memasuki sistem anda, sama ada dalam bentuk addon.

Sebab # 6 Perlindungan Terhadap Penggodam

perlindungan dari penggodamSetiap kali anda memasang aplikasi pihak ketiga, sistem anda menjadi rentan terhadap penggodaman. Senjata pertama bagi setiap penggodam adalah masuk ke dalam sistem atau peranti anda dengan menipu anda untuk mengklik atau memuat turun barang yang mencurigakan.

Setelah menguasai sistem anda, data anda terganggu, begitu juga dengan maklumat peribadi anda, maklumat perbankan dan banyak lagi.

Untuk mengelakkan penggodam, sekali lagi, anda memerlukan VPN. VPN akan membuat firewall yang mustahil untuk ditembusi walaupun untuk penggodam yang mahir.

Sebab # 7 Elakkan Notis Undang-Undang

notis mengelakkan-undang-undangSekiranya anda menggunakan Kodi dengan tambahan Kodi rasmi, maka anda tidak perlu risau tentang masalah undang-undang. Namun, pengguna Kodi yang menggunakan addon Kodi pihak ketiga mungkin menghadapi masalah undang-undang.

Sebilangan besar addon Kodi pihak ketiga menyediakan kandungan percuma yang sebaliknya tersedia dengan kos, itulah sebabnya menggunakannya adalah risiko yang signifikan.

Banyak pengguna Kodi di Amerika Syarikat telah ditangkap sementara ada yang menerima notis undang-undang. Untuk mengelakkan perkara tersebut, dapatkan VPN dan selesaikannya.

Adakah selamat menggunakan VPN percuma dengan Kodi?

VPN percuma ada di mana-mana. Semua mengaku mempunyai keselamatan terbaik dan mendakwa untuk menyahsekat setiap addon, tetapi itu tidak benar.

Masalahnya dengan VPN percuma adalah, mereka menyimpan log dan menjual data anda kepada pihak ketiga untuk pertukaran wang.

Semasa menggunakan Kodi dan cuba membuka blokir kandungan terhad, anda memerlukan VPN percuma untuk Kodi yang mempunyai ciri keselamatan kelas atas dan tidak menyimpan log anda.

Sebaiknya gunakan VPN yang merangkumi semua keperluan keselamatan dan streaming anda. Bahkan sebilangan penyedia VPN percuma yang ada sebenarnya adalah penyedia VPN berbayar, mempunyai rancangan percuma dengan fitur terhad.

Penyedia VPN percuma lain tidak boleh dipercayai dengan apa-apa kos. Mereka menyimpan log, mempunyai alamat IP, dan masalah kebocoran DNS, dan mereka tidak dapat mengakses kandungan yang dibatasi.

Mereka juga mungkin memperlahankan pemain media atau kotak TV anda, sehingga anda kecewa. Anda juga tidak boleh menggunakan Kodi dengan addon VPN percuma yang terpasang di atasnya, dan anda harus selalu menjalankannya di latar belakang.

Anda juga mungkin menghadapi beberapa masalah dengan pemain media anda kerana ia mungkin mulai ketinggalan atau terhempas.

Pengambilan Utama

Terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk VPN seperti yang belum pernah terjadi sebelumnya. Jenayah keselamatan siber meningkat secara luar biasa, sebab itulah menjaga identiti dalam talian anda menjadi penting.

Menggunakan Kodi atau streaming kandungannya biasanya tidak memerlukan VPN, tetapi jika anda ingin tetap dilindungi dalam talian dan menyembunyikan alamat IP anda, anda memerlukan VPN.

VPN memastikan lalu lintas internet anda tersembunyi di terowong yang dienkripsi, dan tetap dilindungi dari mata ISP, Penggodam, dan Pemerintah.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map