Kodi bukan hanya pemain media lain; tetapi ia adalah pakej hiburan yang lengkap. Pengguna boleh melakukan streaming apa sahaja yang mereka mahukan, dan di mana sahaja mereka mahu. Bayangkan kebebasan pengguna dengan aplikasi ini, tetapi reputasinya sangat ternoda.

Kerana semua masalah pelanggaran cetak rompak dan hak cipta muncul, Kodi / XBMC telah menjadi topik perbincangan dalam talian. Perbincangan dan berita ini telah menimbulkan banyak pandangan dan orang mula bertanya-tanya adakah Kodi sah atau tidak? apakah kesahihan kodi addons dan kodi vpn

Jangan bimbang, kami tahu masalah anda dan oleh itu, kami telah memutuskan untuk menyingkirkan salah tanggapan sekali.

Contents

Apa itu Kodi XBMC?

Kodi adalah perisian pemain media sumber terbuka yang dikenali sebagai XBMC pada masa-masa sebelumnya. XBMC adalah singkatan dari Xbox Media Center yang diluncurkan pada tahun 2004, tetapi diubah namanya menjadi Kodi pada tahun 2014. Pengekodan sumber aplikasi ini berdasarkan Python dan C ++ yang sangat mudah ditiru, kerana ia adalah aplikasi sumber terbuka.

Kodi digunakan untuk menstrim filem, rancangan TV Langsung, acara Bayar per tontonan, Kartun, Anime, Acara sukan dan sorotan, Pertunjukan Muzik, dan lain-lain. Ini adalah aplikasi yang sangat dipuji, disyorkan dan disukai di antara semua penonton dan geeks streaming.

Adakah Kodi Sah?

adalah kodi sah atau tidak sah

Penstriman noob dan pengguna baru mengemukakan soalan ini dari semasa ke semasa. Jawapannya adalah; Ya, Kodi benar-benar sah. Kes kesahan dalam kes Kodi adalah subyektif terhadap tambahan dan sumber yang anda gunakan untuk mengalirkan kandungan. Kandungan media yang disediakan oleh Kodi melalui repositori tambahan rasmi tidak terlibat dalam pelanggaran hak cipta atau cetak rompak, sehingga menjadikannya sah untuk menggunakan.

Hubungan Addons Tidak Rasmi dengan Kodi

Penstriman yang diberikan oleh Kodi tidak diragukan lagi hebat tetapi jelas, pengguna harus membayar untuk kandungan yang ingin mereka streaming. Tambahan yang tersedia di Kodi secara lalai adalah semua add-on berbayar, yang jelas adalah sesuatu yang tidak disambut oleh setiap peminat streaming.

Inilah sebabnya, sebilangan pemaju bebas membuat tambahan Kodi tidak rasmi pihak ketiga yang mengikis pautan penstriman dan memberikannya kepada pengguna secara percuma. Tambahan tidak rasmi ini tidak digalakkan, disokong atau disyorkan oleh Kodi kerana mereka terlibat dalam pelanggaran privasi.

Terdapat beratus-ratus tambahan tidak rasmi yang tersedia dalam talian yang digunakan oleh berjuta-juta pengguna hanya kerana mereka percuma. Sebilangan besar alat tambah pihak ketiga ditutup setiap hari tetapi mereka muncul semula dalam talian, dihoskan melalui repositori lain.

Adakah Kodi Haram?

Tidak, Kodi itu sendiri tidak haram! Walau bagaimanapun, penggunaan add-on tidak rasmi (pihak ketiga) di Kodi adalah haram kerana kandungan yang disediakan oleh add-on pihak ketiga cetak rompak dan amalan ini bertentangan dengan garis panduan DMCA. Kemudahan penyediaan pada pelbagai platform seperti kodi pada android, iOS, Linux dan banyak lagi menjadikannya popular.

Adakah Kodi Selamat? – Hubungan Tambahan Rasmi dengan Kodi

Terdapat sejumlah add-on yang tersedia di repositori add-on Kodi rasmi secara lalai, dikategorikan mengikut jenis kandungan yang mereka streaming. Sekiranya anda menggunakan alat tambah rasmi yang disediakan, maka ia pasti selamat digunakan.

Di samping itu, pengguna juga boleh memuat turun lebih banyak add-on secara langsung dari laman web Kodi rasmi, mengikut keperluan dan pilihan mereka. ‘Add-on ini adalah tahap yang sah karena sepenuhnya mematuhi panduan hak cipta dan anti-cetak rompak yang disediakan oleh DMCA.

Contoh Tambahan Kodi Rasmi

Berikut adalah beberapa tambahan Kodi Rasmi yang sah untuk digunakan:

 1. Plex
 2. Pluto.TV
 3. TubeCast
 4. NBC Sports Live Extra
 5. Siaran langsung
 6. Fox Sports GO
 7. Keluarga ABC
 8. TV malas
 9. BBC iPlayer WWW
 10. TVDB

Contoh Tambah Kodi Tidak Rasmi

Berikut adalah beberapa perkara tidak rasmi; Alat tambah Kodi yang tidak sah digunakan pada Kodi:

 1. Perjanjian
 2. Keluaran
 3. Tidak dikodkan
 4. Gurzil
 5. Neptune Naik
 6. Poseidon
 7. IPTV muktamad
 8. Titanium
 9. Hebat
 10. Bennu

Adakah Kodi Legal di USA?

Kodi sah di Amerika Syarikat tetapi alat tambah pihak ketiga tidak sah untuk digunakan di negara ini. Sebenarnya, beberapa notis dikeluarkan kepada pengguna kerana menggunakan tambahan Kodi tidak rasmi. Rang Undang-Undang, yaitu S. 978 dikemukakan di AS yang menyiratkan pelanggaran hak cipta sebagai pelanggaran serius. Walau bagaimanapun, RUU ini dibubarkan kemudian, tetapi AS adalah sebahagian daripada jawatankuasa anti-cetak rompak yang mempunyai negara-negara besar.

Tindakan keras itu dilakukan oleh AS terhadap pengguna add-on pihak ketiga dan orang yang menjual Box yang dimuat sepenuhnya dengan add-on pihak ketiga yang dipasang, kini berada di puncaknya dan telah meningkat dalam beberapa bulan terakhir.

Adakah Kodi haram di UK?

Berjuta-juta penduduk UK menggunakan Kodi di rumah mereka dan jumlah ini meningkat secara beransur-ansur. Namun, Kodi tidak haram digunakan, tetapi yang menjadi perhatian utama adalah penggunaan alat tambah pihak ketiga tidak rasmi. Pihak berkuasa telah aktif mengambil tindakan terhadap pengguna tambahan pihak ketiga.

Oleh kerana terdapat banyak peminat bola sepak di UK, pengguna streaming tambahan pihak ketiga telah mula meningkat dengan ketara. Dalam kes ini, UEFA dan Liga Perdana telah mengambil perintah pengadilan di UK untuk menutup aliran tidak rasmi dan aliran haram. Sejumlah tangkapan dilakukan terhadap orang yang menjual kotak android yang dimuatkan.

Adakah Kodi Undang-undang di Kanada?

Kodi sah di Kanada, tetapi penggunaan tambahan pihak ketiga tidak dibenarkan dalam keadaan apa pun. Pihak berkuasa Kanada menganggap pembajakan dalam talian sebagai perhatian serius dan mempunyai undang-undang yang ketat mengenai melihat bahan hak cipta secara percuma.

Adakah Kodi Selamat Digunakan di Australia?

Australia juga antara negara yang telah membentuk pakatan anti-cetak rompak. Sama seperti semua anggota pakatan itu, Kodi sah di Australia tetapi menggunakan kotak kodi yang dilengkapi dengan alat tambahan pihak ketiga dilarang sama sekali.

Mengapa Kodi Sah?

Kodi adalah sah kerana ia hanya aplikasi pemain media sumber terbuka yang digunakan untuk mengalirkan kandungan melalui add-on. Tambahan yang dimiliki Kodi di repositorinya tidak terlibat dalam pelanggaran privasi dan oleh itu ia sah untuk digunakan. Isu yang menyalahi undang-undang memberi tumpuan kepada alat tambah pihak ketiga hanya kerana mereka terlibat dalam pelanggaran hak cipta.

Kodi sendiri menentang pengaya pihak ketiga ini kerana telah menyebabkan kerosakan serius terhadap reputasi Kodi secara global. Kodi telah menyokong pihak berkuasa dalam menutup beberapa repositori pihak ketiga utama seperti Colossus, Ares Wizard, dan Super repo dll..

Adakah Streaming Percuma Dalam Talian Sah?

Ini adalah kes subjektif; jawapan untuk soalan ini bergantung pada sifat aliran.

Pelbagai laman streaming dalam talian menyediakan aliran acara percuma yang sah. Seperti Reel Good; yang mengekstrak aliran dari sumber undang-undang lain seperti MTV, Crackle dll., streaming dalam talian seperti itu adalah sah.

Namun, jika anda cuba melakukan streaming dari sumber yang menyediakan aliran cetak rompak dari mana-mana saluran atau sumber tanpa hak streaming, sayangnya itu menyalahi undang-undang.

Adalah kotak Kodi yang sah?

Ya, kotak Kodi adalah sah untuk digunakan seperti Kodi sendiri, tetapi keprihatinan dan batasan kesahan yang menyiratkan Kodi, sama juga dengan kotak Kodi. Kotak Kodi mempunyai tambahan rasmi Kodi lalai di repositorinya yang sah untuk digunakan.

Walaupun begitu, terdapat juga beberapa kotak Kodi yang tersedia di pasar yang dilengkapi dengan alat tambah pihak ketiga, yang jelas tidak sah untuk digunakan. Penipuan lain baru-baru ini disiarkan semula bahawa terdapat peruncit yang mengenakan bayaran tambahan untuk tambahan yang dipasang secara lalai, menjadikan orang bodoh daripada orang ramai.

Adakah Kodi Exodus sah

Tidak, Kodi Exodus tidak sah kerana ia adalah tambahan pihak ketiga yang menyediakan aliran untuk Filem dan rancangan TV. Ini adalah salah satu alat tambah Kodi yang paling popular dalam talian dan disukai di seluruh dunia dengan streaming geeks.

Terdapat banyak garpu keluaran juga hadir dalam talian, yang dikeluarkan setelah kemas kini dihentikan. Salah satu garpu Kodi Exodus yang paling terkenal adalah Covenant.

Adakah Kodi Genesis sah

Pesaing terbesar Keluaran adalah Kejadian; salah satu alat tambah Kodi pihak ketiga yang paling terkenal untuk streaming Filem, rancangan TV dan TV Langsung. Ketika genesis Kodi ditutup setahun yang lalu.

Adakah Soalan Lazim Undang-Undang Kodi

Bolehkah anda mendapat virus dari Kodi?

Ya, anda terdedah untuk mendapat virus hanya jika anda menggunakan repositori yang mencurigakan. Selain itu, anda tidak perlu risau.

Adakah Kodi haram di kayu api?

Tidak, Kodi sah untuk semua peranti firestick kecuali anda menggunakan alat tambah tidak rasmi bahagian ketiga.

Adakah haram menonton filem dalam talian secara percuma?

Adalah tidak sah untuk menonton filem dalam talian jika aliran dicetak dari sumber tanpa perolehan hak. Terdapat laman streaming filem dalam talian yang sah seperti Reel baik yang boleh digunakan pengguna.

Perkataan Akhir

Kodi adalah perkembangan luar biasa dalam dunia digital, tetapi negatif yang diterimanya kerana penambahan pihak ketiga adalah sesuatu yang tidak wajar dilakukannya. Mereka benar-benar mengakibatkan mengimbangi reputasi Kodi di seluruh dunia.

Dengan lebih jelas, banyak undang-undang yang ketat telah dibuat dan pihak berkuasa terhadap pemaju mengambil langkah yang berkesan. Mari kita tunggu dan lihat apa masa depan bagi Kodi.