Akses Internet Peribadi Netflix adalah salah satu VPN yang paling popular untuk perkhidmatan Netflix. VPN telah digunakan secara global oleh banyak geeks streaming untuk membuka blokir kandungan yang dibatasi dan melewati sekatan geo. Akses Internet Peribadi umumnya dipanggil PIA dan mempunyai 3226 pelayan di 33 negara di seluruh dunia.

PIA menaikkan kening dalam industri penstriman setelah berita yang dikeluarkan bahawa PIA Netflix tidak berfungsi lagi. Ini bermaksud bahawa pengguna PIA tidak lagi dapat mengakses perpustakaan Netflix AS dari tempat lain selain AS.

Mengapa Anda Perlu VPN untuk Netflixnetflix-perpustakaan-di seluruh dunia

Netflix memang merupakan perkhidmatan streaming terbaik yang terdapat di seluruh dunia tetapi hakikat yang tidak disedari oleh banyak orang adalah bahawa ia tidak menyediakan kandungan serupa di setiap wilayah. Ia mempunyai perpustakaan yang berbeza untuk wilayah dan di setiap perpustakaan isinya tidak serupa. URL Netflix tetap sama dengan Netflix.com untuk setiap wilayah. Tetapi apabila anda masuk ke dalamnya, perpustakaan berbeza di setiap wilayah.

Sebab di sebalik perbezaan perpustakaan Netflix ini adalah had lesen dan peraturan oleh penyedia kandungan. Seperti yang kita perhatikan, perpustakaan Netflix AS mempunyai pertunjukan terbanyak dan terbaik berbanding dengan semua perpustakaan Netflix serantau yang lain.

Ketahui lebih lanjut: Rancangan untuk ditonton di Netflix

Terdapat beberapa rancangan popular yang ingin ditonton oleh pengguna Netflix. Tetapi kerana ketiadaan mereka di perpustakaan adalah faktor yang mengecewakan bagi mereka.

Pemantau luar biasa sangat mengutamakan keutamaan kandungan mereka dan mereka merasa tidak berdaya kerana sekatan ini. Perkara lain yang perlu difahami ialah pengguna tidak dapat mengakses perpustakaan Netflix AS kerana tidak ada pilihan untuk beralih antara perpustakaan kandungan.

Ketidakcukupan kandungan ini kepada pengguna Netflix dari wilayah lain hanya dapat dipintas dengan bantuan VPN.

Melalui VPN, anda boleh menyambung ke pelayan AS dan log masuk ke akaun Netflix anda. Sistem Netflix akan mengesan IP AS anda yang bertopeng dan memberi anda akses ke perpustakaan Netflix AS.

Ini sememangnya cara terbaik untuk menonton rancangan mana sahaja yang anda mahu streaming di Netflix tanpa sebarang masalah. Setiap perkhidmatan VPN menyediakan banyak pelayan di seluruh dunia, yang membolehkan anda memilih wilayah yang anda inginkan.

Tidak ada jalan lain untuk melewati sekatan geografi perpustakaan Netflix AS.

Bagaimana Netflix Menyekat VPN?

Amalan menggunakan perkhidmatan VPN untuk streaming dengan Netflix mula meningkat secara beransur-ansur dan Netflix segera menyedarinya. Pemegang lesen dan penyedia kandungan memperoleh melalui penstriman kandungan ini. Dan mengakses kandungan ini melalui perkhidmatan VPN menimbulkan masalah bagi mereka.

Penyedia kandungan / pihak pelesenan telah menekan Netflix, untuk memastikan pengedaran kandungan mereka dengan selamat dan untuk menyekat proksi dan VPN tersebut. Oleh itu, Netflix mengemas kini sistem mereka dan mula mengesan dan menyekat pelayan proksi dan VPN.

Pelayan Netflix mengesan sama ada pengguna yang cuba mengakses video menggunakan VPN atau tidak dengan memadankan lokasi DNS dan alamat IP anda. Sekiranya sesuai, pelayan Netflix tidak dapat mengesan penggunaan VPN. Tetapi jika ada perbedaan antara alamat IP dan lokasi DNS Anda, itu akan mengesan penggunaan VPN dan akan menunjukkan kesalahan.

Kemungkinan dikesan oleh pelayan Netflix adalah tinggi jika anda menggunakan VPN percuma dan pelayan proksi dalam talian. Kerana ada yang mengarahkan lalu lintas anda melalui DNS yang berbeza sahaja sementara yang lain menutupi alamat IP anda sahaja. Kedua-dua protokol ini mesti sepadan dan itulah yang gagal mereka sediakan.

Menggunakan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai untuk mengakses perpustakaan Netflix yang berbeza akan memastikan privasi dan akses anda.

Adakah Akses Internet Peribadi / PIA Berfungsi Dengan Netflix?

Saya telah menjumpai beberapa blog dan panduan yang menyatakan bahawa PIA boleh memintas sekatan geografi perpustakaan Netflix.

Biarkan saya membongkar mitos ini untuk anda!

Akses Internet Peribadi Netflix tidak berfungsi dengan menyahsekat Netflix kerana dulu menyediakan pelayan dari Silicon Valley untuk mengakses Netflix dan semua pelayan tersebut kini telah dilarang.

Hallelujah!

PIA pernah bekerjasama dengan Netflix tetapi beberapa ketika dahulu! PIA tidak lagi menyediakan akses ke Netflix kerana melewati sekatan geo perpustakaan lagi. Terima kasih kepada tindakan keras VPN Netflix yang melumpuhkan PIA untuk memberikan akses ke Netflix.

Penyelesaian Netflix PIA

PIA tidak berfungsi dengan Netflix; biarkan fakta ini tenggelam kerana ini bukan masalah besar. Terdapat kaedah penyelesaian PIA Netflix yang boleh digunakan untuk streaming dengan Netflix dan jika itu tidak berfungsi, terdapat banyak VPN alternatif lain yang dapat digunakan.nyahsekat netflix

Ikuti langkah penyelesaian PIA Netflix berikut:

  1. Konfigurasikan penghala yang anda gunakan dd-wrt dan kemudian sambungkannya ke mana-mana pelayan PIA Amerika Syarikat.
  2. Sekarang, muat turun klien PIA untuk windows dan sambungkan ke pelayan AS di PC atau komputer riba anda.
  3. Setelah anda berdua, PC dan Router anda disambungkan ke pelayan VPN, cuba akses Netflix. Sekatan geo akan dilewati dan anda akan mendapat akses ke perpustakaan Netflix AS.

Sekiranya penyelesaian ini kelihatan rumit bagi anda, cuba gunakan perkhidmatan VPN alternatif seperti ExpressVPN, PureVPN atau NordVPN, yang tidak memerlukan penyelesaian. Pelayan ExpressVPN Netflix dan NordVPN Netflix sangat mengagumkan dari segi had dan kelajuan sekatan mereka.

Akses Internet Peribadi Jepun

Ramai pengguna percaya bahawa Perpustakaan Netflix AS adalah perpustakaan terbesar dari segi jumlah kandungan. Namun, baru-baru ini saya menyedari bahawa perpustakaan Netflix Jepun mempunyai lebih banyak kandungan daripada perpustakaan AS, menjadikannya perpustakaan kandungan Netflix terbesar di dunia. Ia mempunyai sekitar 300 tajuk kandungan lebih banyak berbanding perpustakaan Netflix AS.akses internet persendirian netflix jepun

Anda boleh mengakses perpustakaan Netflix Jepun dengan mudah dengan akses internet persendirian Netflix. Untuk melakukannya, sambungkan sahaja ke pelayan Jepun yang ditawarkan oleh PIA. Setelah anda menyambung ke pelayan PIA Jepun, pergi ke Netflix dan log masuk ke akaun anda. Setelah log masuk, anda akan melihat keseluruhan perpustakaan Netflix Jepun.

Nikmati mengakses perpustakaan Netflix terbesar dan banggakan di hadapan rakan anda!

Tinjauan Reddit Netflix Akses Internet Peribadi

Akses Internet Peribadi Netflix menghadapi banyak kritikan kerana tidak dapat memberikan akses ke perpustakaan Netflix AS kepada penggunanya. Inilah yang dikatakan oleh Naib Presiden Kanan Pengalaman Pelanggan di Akses Internet Persendirian mengenai masalah pengguna di Reddit:

Komen dari perbincangan Ulasan IaisonQ dari perbincangan "Netflix di PIA".

Anda menemui orang-orang yang tidak menyedari apa yang berlaku dalam industri ini setiap masa, seperti orang ini yang tidak tahu bahawa PIA tidak lagi berfungsi dengan Netflix AS:

Komen dari komen stymy perbincangan dari perbincangan "Tidak ada yang menyebut Akses Internet Peribadi di sini, tetapi saya menonton Netflix melalui VPN mereka sepanjang masa".

Kesimpulannya

PIA mungkin tidak dapat memberikan akses ke perpustakaan Netflix AS tetapi ia berfungsi dengan perpustakaan Netflix serantau yang lain kerana pelayan PIA dilarang hanya di AS, setakat ini. PIA menjadi tumpuan kerana kelajuan dan kesambungan lebar jalur yang baik dan sangat disukai oleh pemerhati.

Akses Internet Peribadi adalah perkhidmatan VPN yang baik tetapi kenyataan bahawa PIA tidak mesra dengan Netflix, telah banyak merosakkan reputasinya. Khabar angin mengatakan bahawa mereka sedang berusaha untuk menubuhkan beberapa IP dan pelayan baru di AS untuk memberi pengguna akses ke Netflix AS dan kami hanya boleh menunggu untuk melihat apakah itu benar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me