Pernahkah anda melihat penyedia pautan penstriman yang serupa dalam Pengaya Kodi yang berbeza dan tertanya-tanya apakah semua penambah mempunyai hos yang sama?

Sebabnya, di sebalik pautan streaming berulang itu adalah Kodi URL Resolver yang berfungsi di latar belakang dan memberikan anda pautan streaming terbaik dengan membuang pautan yang lemah atau tidak dapat digunakan. Anda boleh menggunakan penyelesai URL dengan aplikasi Kodi VPN terbaik dan memastikan streaming yang lebih lancar. Ketahui lebih lanjut mengenainya dan prosedur pemasangannya melalui panduan ringkas ini.

Apa itu Penyelesaian URL Kodi?

Kodi URL Resolver adalah alat skrip yang berfungsi di latar belakang dan mengambil pautan streaming dari laman web media hosting. Ia meningkatkan dan meningkatkan pengalaman streaming di Kodi dengan menyediakan pautan streaming berkualiti tinggi dan boleh dipercayai.

Hampir setiap add-on mempunyai penyelesai URL yang membolehkannya menyediakan host yang lebih baik untuk kandungan streaming. Penyelesai URL menjimatkan masa pemaju tambahan kerana tanpanya, pembangun harus menyusun semua penyelesai dengan sendirinya, yang akan menjadi perkara yang sibuk.

Mengapa saya memerlukan Penyelesai URL?

Sekiranya anda ingin meningkatkan pengalaman streaming anda dan menyingkirkan pautan yang tidak berfungsi, anda memerlukan penyelesai URL. Ini bukan sahaja akan menghilangkan pautan yang tidak berfungsi, tetapi juga akan memberi anda pautan kerja yang boleh dipercayai melalui sumber yang baik.

  Cara Memasang Afdah di Kodi - Streaming Filem Percuma Secara Online di Leia, Krypton, Jarvis, Firestick

Langkah-langkah pemasangan Kodi URL Resolver

 1. Mulakan dengan memuat turun fail Kodi URL Resolver Zip dari URL ini
 2. Buka Kodi.
 3. Klik pada tab Tambah dari menu sebelah kiri.
 4. Klik pada ikon Kotak yang terletak di atas di sudut kiri.
 5. Pilih Pasang dari pilihan fail Zip.
 6. Semak ke jalan di mana anda memuat turun fail zip dan membukanya.
 7. Fail zip akan dimuat dan dipasang.

Cara mengemas kini pemecah URL di Kodi

 1. Buka Kodi
 2. Sekarang klik pada Tetapan (ikon Gear)
 3. Klik pada tetapan Sistem.
 4. Pergi ke mod Pakar
 5. Klik pada tab Tambah
 6. Klik menguruskan pergantungan.
 7. Klik pada URL Resolver untuk pergi ke tetapan Kodi URL Resolver dan klik Update.

Apakah beberapa penyelesai URL Popular

Penyelesai URL adalah salah satu sebab terbesar banyak repositori dan add-on berjaya dalam komuniti Kodi. Beberapa Penyelesai URL yang popular adalah:

1. Penyelesaian URL SuperRepo

SuperRepo adalah salah satu repositori yang paling popular kerana pelbagai dan kualiti add-onnya. SuperRepo mempunyai penyelesai URL yang disatukan dengan add-onsnya dan itulah sebabnya add-onnya berfungsi dengan baik.

2. Penyelesai URL peningkatan Neptunus

Neptune Rising adalah antara add-on Kodi terbaik yang menggunakan URL Resolver Kodi untuk meningkatkan pengalaman pengguna. Banyak alat tambah Kodi yang berfungsi tanpa penyelesai URL gagal bertahan di industri ini.

3. Penyelesai URL Placenta

Placenta sememangnya merupakan garpu tambahan dari Exodus Kodi add-on yang berfungsi dengan penyelesai URL yang berjalan di latar belakangnya. Tidak banyak garpu dikembangkan dengan cukup baik untuk berfungsi dengan sempurna dengan perkhidmatan dan alat pemalam seperti itu.

4. Penyelesaian URL TVAddons

TV Addons adalah pemain tertua dan terbesar dalam komuniti Kodi dan sememangnya penyedia alat tambah terbaik setakat ini. Ia memberikan semua maklumat terkini yang berkaitan dengan Kodi dan tambahannya walaupun vlog dan forumnya. TVAddons juga memiliki repositori sendiri, dinamakan sebagai “Fusion”, yang dimuat oleh DMCA beberapa waktu lalu.

  Cara Menonton Liga Perdana Inggeris Musim Langsung 2023/2023

URL Resolver add-on telah menjadi alat penting bagi banyak pengguna Kodi di sepanjang tetapi ketika ia dihapus baru-baru ini, pengguna ditinggalkan. Namun, seperti add-on Kodi lain yang popular, sebilangan besar URL Resolver segera keluar dan mengambil alih komuniti. Nama itu dinamakan sebagai “ResolveURL” dan dikembangkan pada kod yang sama dengan URL Resolver.

TVAdd-ons telah menambahkan ResolveURL di repositori dan ia menyediakannya melalui pautan GitHub mereka.

Perkataan Akhir

Penyelesaian URL Kodi tidak pernah terkenal dan popular di kalangan banyak pengguna Kodi kerana ia berjalan di latar belakang. Pengguna hanya suka melakukan streaming melalui pautan streaming yang boleh dipercayai dan berkualiti tinggi, tanpa menyedari alat teras yang membatalkan pautan tersebut untuk mereka.

Penyelesai URL mendapat banyak perhatian ketika dimatikan dan pengguna harus menghadapi masalah ketergantungan. Penyelesai URL telah menjadi ramuan utama kejayaan banyak pengaya Kodi dan tanpanya, kelangsungan hidup pengaya itu menjadi dipersoalkan.

Walaupun begitu, addon Penyelesai URL berfungsi dengan baik sekarang dan fail zip penyediaannya boleh didapati di Github. Kami telah membahas sebentar beberapa fakta penting yang berkaitan dengan Penyelesai URL untuk menerangkan yang penting. Bagi anda yang mencari penyelesaian Kodi URL Resolver, anda boleh memilih untuk menambah ResolveURL Kodi add-on.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me