1Channel add-on untuk Kodi tidak hanya membolehkan pengguna Kodi menstrim filem, rancangan TV, atau kandungan media kegemaran mereka, tetapi telah menambahkan ciri khas yang disebut ‘bahagian kegemaran’. Ini adalah tempat di mana pengguna Kodi dapat menyimpan kandungan streaming pilihan mereka. Dengan itu, memudahkan untuk mencarinya kemudian.

Add-on 1Channel Kodi telah kekal bersama Kodi sebagai salah satu add-on kodi yang popular untuk sekian lama, hanya disebabkan oleh sedikit atau tidak ada pautan yang buruk. Dalam panduan ini, kami menyediakan proses langkah demi langkah mengenai cara memasang 1Channel di Kodi.

Cara Memasang 1Channel PrimeWire pada Kodi Versi 17
Cara Memasang 1Channel PrimeWire pada Kodi Versi 16
1Channel Kodi Disekat
Muat turun 1Channel Kodi
1Channel Kodi Tidak Berfungsi

Contents

Cara Memasang 1Channel PrimeWire pada Kodi Krypton Versi 17

  1. Lancarkan Kodi > Sekarang klik pada ‘Tetapan’ kunci yang boleh didapati di bahagian atas skrin > Pilih Pengurus Fail.cara memasang 1channel primewire pada kodi
  2. Sekarang klik dua kali Tambah Sumber > Klik pada ‘Tiada’ dan masukkan URL kodivpn.co/repo/kodil.zip dan taipkan nama sumber media sebagai ‘Kodil’.cara memasang 1channel primewire pada kodi krypton versi 17
  3. Sekarang kembali ke Skrin Utama Kodi dengan menekan ‘Esc’ butang > Klik pada Alat tambah > Sekarang klik pada ‘Pemasang Pakej’ ikon yang terdapat di sudut kiri atas.1 saluran utama pada kodi
  4. Klik pada Pasang dari fail zip > Cari dan klik Kodil > Kodil.zip > Tunggu tambahan mengaktifkan.1 saluran utama pada penyediaan kodi
  5. Sekarang klik pada Pasang dari repositori > Repositori Kodil > Alat tambah Video> 1Channel > Pasang > Setelah dipasang, anda akan melihat add-on 1Channel didayakan.1 saluran utama pada tetapan kodi
  6. Anda berjaya memasang Tambahan 1Channel Kodi.1 saluran utama pada konfigurasi kodi
  7. Pergi ke Skrin Utama Kodi > Alat tambah > Alat tambah Video > 1Channel > Nikmati!

Muat turun fail zip kod primewire kodi

Cara Memasang 1Channel PrimeWire pada Kodi Jarvis Versi 16

Langkah-langkah untuk memasang add-on 1Channel Kodi pada Kodi Jarvis Versi 16 mengikuti langkah-langkah yang sama seperti yang disebutkan dalam panduan di atas untuk Kodi Krypton Versi 17. Perlu diingat bahawa walaupun langkah-langkahnya mungkin tetap sama dalam dua versi Kodi , susun aturnya sama sekali berbeza.

Di Kodi Jarvis, anda mungkin menjumpai menu utama yang terletak di bahagian bawah skrin anda, sementara di Kodi Krypton menu utama terletak di sebelah kiri dalam posisi menegak. Perbezaan lain yang mungkin anda dapati ialah kunci ‘Sistem’ digantikan dengan kunci ‘Tetapan’ dalam Kodi Krypton Versi 17.

Sekiranya anda ingin mengetahui versi Kodi yang anda gunakan, anda perlu pergi Skrin Utama Kodi> Tetapan > Maklumat sistem > Ringkasan > Lihat ke kanan bawah untuk mendedahkan versi Kodi anda.

Cara Memasang 1Channel PrimeWire pada Kodi Jarvis Versi 16

1Channel Kodi Disekat

Ia mungkin berlaku kerana pelbagai alasan anda mungkin tidak dapat mengakses beberapa pautan ke filem atau rancangan TV. Tampaknya anda patah, tetapi sebenarnya pautan ini hanya dapat diakses untuk pengguna Kodi yang tinggal di negara di mana pengunggah telah memberikan akses.

Ini bermaksud bahawa jika pengguna Kodi yang tinggal di rantau Asia mungkin tidak dapat mengakses beberapa kandungan media yang dimuat naik di wilayah AS. Ini dipanggil kandungan yang disekat geo. Namun, anda tidak perlu panik selagi anda mempunyai VPN untuk Kodi.

VPN akan membolehkan anda mengakses kandungan yang disekat geografi tanpa mengira lokasi semasa anda dan oleh itu anda dapat melihat kandungan media yang ditawarkan dalam add-on Kodi. Selain daripada ini, anda boleh menyembunyikan alamat IP anda yang akan menyekat sesiapa sahaja iaitu pemerintah atau penyedia internet anda untuk mengesan aktiviti internet anda. Anda bebas berkeliaran di internet dengan selamat!

Muat turun 1Channel Kodi

Terdapat cara lain untuk memasang add-on 1Channel Kodi yang boleh membuat anda melangkau empat langkah pertama yang telah digariskan dalam panduan di atas. Anda boleh langsung memasang fail zip repositori 1Channel dari sini dan mengikuti langkah tambahan:

Sebaik sahaja anda membuka pautan, ia akan meminta anda kebenaran untuk memuat turun ke peranti anda, dan simpanlah.

Sekarang Lancarkan Kodi > Pergi ke Alat tambah > Klik pada Ikon Pemasang Pakej > Pasang dari fail Zip > Sekarang menavigasi fail yang anda muat turun pada peranti anda > Klik okey.

Sekarang pilih Pasang dari Repositori pilihan > Klik pada Repositori Kodil > Sekarang pilih Alat tambah Video > 1Channel > Pasang > Nikmati!

1Channel Kodi Tidak Berfungsi

Pengguna Kodi mungkin menghadapi beberapa masalah yang dapat mengelakkan add-on 1Channel Kodi berfungsi. Ini telah diperbaiki di bawah ini:

1Channel Terus Gantung

Semasa memasang add-on 1Channel Kodi, pengguna Kodi cuba menggunakan add-on tetapi menghadapi banyak masalah dan kesukaran termasuk add-on yang digantung sebentar, penutupan secara tiba-tiba, atau mungkin berhenti berfungsi.

Penyelesaian

Masalah ini berterusan kerana anda mungkin telah memasang versi beta 1Channel Kodi. Setelah anda mengklik ‘pasang’ 1Channel add-on, ia meminta pengguna jika mereka ingin memasang versi beta baru atau versi lama.

Versi beta adalah versi yang sedang dalam pembangunan dan belum lengkap. Cuba muat turun versi lengkap add-on 1Channel Kodi yang seharusnya menyelesaikan masalahnya.

Sekiranya Masalah Gantung Berlaku

Pengguna Kodi masih dapat menghadapi nasib yang sama walaupun mereka telah memasang versi yang lebih lama dan lengkap.

Penyelesaian

Sebab masalah ini berlanjutan adalah kerana anda terus menggunakan Kodi versi lama iaitu Kodi Jarvis Versi 16. Memasang Kodi versi terbaru iaitu Kodi Krypton Versi 17 dapat menyelesaikan masalah anda.

1Channel Gagal Menyambung ke URL

Semasa add-on Kodi cuba mengemas kini ke versi yang lebih baru, atau apabila pemilik add-on bertukar tangan, pautan juga cenderung berubah melalui repositori Kodi yang dipasang.

Pautan yang paling terkini untuk add-on 1Channel Kodi adalah http://kdil.co/repo/

Setelah anda disambungkan ke pautan yang betul, anda dapat memasang dari repositori seperti yang dijelaskan dalam panduan langkah demi langkah.

Untuk Mengemas Perkara

Sekiranya anda mengikuti panduan langkah demi langkah mengenai cara memasang 1Channel di Kodi, anda mungkin dapat menstrim filem, rancangan TV, dokumentari, dan kandungan media lain tanpa sebarang kos. Untuk membuka kunci kandungan yang disekat geo di wilayah anda, maka anda harus memiliki VPN Kodi untuk mengakses media. Sekiranya 1Channel Kodi nampaknya tidak berfungsi, anda mungkin perlu mengikuti langkah-langkah tertentu untuk mengatasi masalah ini. Setelah dipasang, anda boleh pergi!