Cara memasang aliran BBC iPlayer Kodi Addon dan Access di luar UK

cara-memasang-BBC-iplayer-on-kodi


Artikel ini membincangkan langkah-langkah mudah untuk memasang BBC iPlayer Kodi, tetapi juga memberikan maklumat tentang cara membuka blokir addon BBC iPlayer di luar UK dengan VPN untuk Kodi.

Kodi VPN adalah perkara yang mesti dimiliki oleh semua pengguna Kodi kerana ini adalah tambahan Kodi yang dilarang secara geografi dan ia tidak akan berfungsi melainkan anda menggunakan pelayan UK.

Sekiranya anda peminat televisyen Britain, maka BBC iPlayer mesti menjadi perkhidmatan streaming. Tambahan BBC iPlayer rasmi untuk Kodi membolehkan anda menonton, rancangan popular, siaran langsung, berita, siaran radio, sukan, dan banyak lagi.

Repositori BBC iPlayer Kodi (IPlayer WWW)

“IPlayer WWW” adalah repositori dari mana anda boleh memasang BBC IPlayer addon dan menikmati rancangan Inggeris tanpa had. Anda tidak perlu menambahkan repositori ini secara manual kerana sudah tersedia di Kodi.

Malangnya, addon hanya berfungsi di UK. Walaupun, ada cara untuk mengakses addon ini dengan menggunakan Kodi VPN dan memotong sekatan geografi – kita akan membahas topik ini kemudian.

Cara Memasang BBC iPlayer Kodi pada Kodi Leia dan Krypton

Berikut adalah langkah-langkah untuk memasang BBC iPlayer pada Kodi Leia versi 18 dan Krypton 17.6 atau lebih rendah. Perhatikan bahawa gambar yang disebutkan di bawah ini diambil dari Kodi 17.6 versi Kodi.

 1. Setelah memasang Kodi versi 17.6 atau lebih rendah, lancarkan perisian di sistem anda dan Pilih pilihan addon dari menu utama.cara memasang bbc iplayer kodi
 2. Klik Di atas bungkusan berbentuk simbol (Penyemak Imbas Addon).cara memasang bbc iplayer kodi pada krypton versi 17.6 atau lebih rendah
 3. Klik “Pasang dari repositori” pilihan.cara memasang bbc iplayer kodi pada jarvis versi 16 atau lebih tinggi
 4. Sekarang Pilih “Tambahan video” pilihan.muat turun bbc iplayer kodi
 5. Cari “IPlayer WWW” repositori dan Pilih ia.cara memasang bbc iplayer kodi di firestick
 6. Sekarang setelah memilih repositori IPlayer Klik yang Pasang pilihan.Cara Menonton iPlayer BBC Kodi di luar UK
 7. Sekarang tunggu pemberitahuan “Addon didayakan“.

Cara Menonton iPlayer BBC Kodi di Amerika Syarikat

Cara Memasang BBC iPlayer Kodi pada Jarvis Versi 16 atau Langkah Lebih Tinggi

Langkah-langkah bagaimana memasang BBC IPlayer di Kodi tidak jauh berbeza dengan langkah di atas. Berikut adalah langkah-langkah untuk memasang BBC IPlayer di Kodi Jarvis atau Lebih Tinggi:

 1. Setelah memasang Kodi versi 16 atau lebih tinggi, buka Kodi dan Pilih Video pilihan.
 2. Klik Alat tambah pilihan.
 3. Navigasi ke Mendapatkan lebih banyak pilihan dengan menatal ke bawah.
 4. Cari “IPlayer WWW” repositori dan kemudian Pilih ia.
 5. Klik pada pasang pilihan.
 6. Tunggu pengesahan melalui pemberitahuan “Addon Diaktifkan”.

Tambahan BBC IPlayer kini dipasang dan anda boleh mengakses dengan pergi ke Video>Alat tambah>IPlayer WWW dari menu utama.

Muat turun BBC iPlayer Kodi (Kaedah Langsung)

Sebaliknya, anda boleh memuat turun addon secara langsung dari laman web rasmi Kodi. Ikuti sahaja langkah berikut:

 1. Pertama, muat turun Fail Zip dari laman web rasmi Kodi.
 2. Buka Aplikasi Kodi pada sistem anda, Pilih “Tambahan” pilihan dari menu utama.
 3. Sekarang Klik pada kotak bentuk pakej di atas (Penyemak Imbas Addon).
 4. Pilih Pasang dari Fail zip, arahkan ke tempat anda memuat turun fail ZIP, dan pasang “Plugin.video.iPlayerwww-3.0.22.zip”
 5. Tunggu pemberitahuan “Addon Diaktifkan”.

Cara Menonton iPlayer BBC Kodi Di Luar Inggeris

Salah satu cara untuk menonton BBC IPlayer di Kodi di luar negara atau di luar Inggeris adalah melalui Kodi VPN. Dengan pelayan VPN di UK, anda dapat mengubah alamat IP anda dan mengakses kandungan apa pun di BBC iPlayer.

Tetapi ingat bahawa tidak semua VPN dapat memberikan akses ke Kodi BBC IPlayer. Penting untuk memilih VPN yang tepat, yang membuka blokir BBC iPlayer di luar UK.

Sekiranya anda mencari VPN untuk membuka blokir BBC IPlayer di luar UK, selalu cari VPN yang menawarkan pelayan di UK, memberikan prestasi yang pantas, dan mempunyai jaminan pengembalian wang. Dengan cara ini, anda akan dapat menguji VPN dan sekiranya gagal membuka blokir IPlayer BBC, anda dapat mengembalikan wang anda.

Langkah-langkah untuk Membebaskan BBC IPlayer pada Sistem anda

 1. Daftar untuk penyedia VPN yang anda mahukan untuk Kodi.
 2. Muat turun persediaan dan pasang VPN pada sistem anda.
 3. Log masuk ke akaun anda.
 4. Pergi ke pilihan pelayan dan sambungkan ke pelayan UK.
 5. Sekarang akses BBC iPlayer addon di Kodi dan nikmati penstriman tanpa had.

Cara Menonton iPlayer BBC Kodi di Amerika Syarikat

Jangan bimbang jika anda tinggal di Amerika Syarikat dan ingin menonton Kodi BBC IPlayer. Prosedur untuk menonton Kodi BBC IPlayer di Amerika Syarikat akan tetap sama. Dengan menggunakan perkhidmatan VPN, anda boleh mengakses addon Kodi BBC IPlayer di Amerika Syarikat atau di mana sahaja di seluruh dunia. Walaupun ada kaedah lain untuk mengakses kandungan dari BBC iPlayer, tetapi VPN tetap menjadi penyelesaian terbaik untuk membuka blokir Kodi BBC IPlayer di luar UK.

Manfaat tambahan lain dari penggunaan addon rasmi ialah saluran dan rancangan langsung Britain diambil secara langsung dari laman web rasmi BBC. Ini menjadikan aliran lancar, dan anda tidak perlu sering menghadapi masalah penyangga BBC IPlayer Kodi.

BBC iPlayer Kodi Tidak Berfungsi / Kesalahan / Masalah

Periksa Ralat Log

Kesalahan yang paling biasa dihadapi oleh kebanyakan pengguna adalah “Periksa log untuk maklumat lebih lanjut”. Masalah ini timbul ketika anda cuba mengakses kandungan blok geo seperti BBC IPlayer di luar UK.

Penyelesaian

Penyelesaian yang paling berkesan untuk kesilapan sebutan di atas adalah dengan menggunakan VPN. Oleh kerana sekatan geo, anda mesti mempunyai lokasi IP UK untuk mengakses addon. Perkhidmatan VPN menyediakan pilihan untuk mengubah lokasi anda dengan menyambung ke pelayan UK. Menetapkan lokasi IP ke UK akan menghapus ralat ini dalam beberapa minit.

Gagal Menyambungkan Repositori

Isu kedua yang paling biasa gagal menghubungkan repositori. Masalah ini berkaitan dengan fail yang hilang di repositori atau pemasangan yang salah.

Penyelesaian

Untuk mengelakkan kesalahan ini selalu periksa sambungan internet anda. Sekiranya internet anda tidak berfungsi dengan betul atau terdapat gangguan semasa memuat turun, kemungkinan kehilangan fail dari repo meningkat. Untuk mengatasi masalah ini, hapus repositori yang ada dan cari pemasangan baru.

Soalan Lazim BBC iPlayer Kodi

Bagaimana saya mendapatkan BBC iPlayer di Kodi Box saya

 1. Pasang dan Muat turun Kodi pada Kotak Kodi anda.
 2. Buka aplikasi Kodi dan ikuti langkah serupa yang dinyatakan di atas mengenai cara memasang addon BBC iPlayer untuk Krypton 17.6 atau lebih rendah dan Jarvis 16 atau lebih tinggi.
 3. Sekarang nikmati saluran dan rancangan langsung kegemaran Britain di Kodi Box anda.

Bolehkah anda mendapatkan BBC iPlayer di Kodi Amazon Firestick

Anda juga boleh mendapatkan BBC iPlayer add-on di Amazon Firestick juga! Berikut adalah langkah-langkah untuk memasang add-on BBC iPlayer Kodi:

 1. Pertama, muat turun dan pasang Kodi di Amazon Firestick.
 2. Buka Amazon Firestick dan Pilih “Sistem”.
 3. Sekarang cari “Tetapan” pilihan dari menu dan Pilih ia.
 4. Pilih “Pilihan Pembangun”.
 5. Aktifkan “Aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal” dan “Penyahpepijatan ABD”.
 6. Sekarang pergi ke menu rumah dan tulis “Kodi” di dalam pilihan carian.
 7. Sekarang Buka aplikasi Kodi dan ikuti langkah serupa yang dinyatakan di atas untuk memasang BBC IPlayer addon untuk Krypton 17.6 atau lebih rendah dan Jarvis 16 atau lebih tinggi.

Adakah BBC iPlayer Percuma di Kodi

Ya! BBC iPlayer adalah percuma di Kodi dan anda boleh menikmati saluran dan rancangan langsung Britain tanpa had. Anda tidak perlu membayar langganan bulanan untuk menonton rancangan atau filem kegemaran anda di BBC iPlayer Kodi.

Namun, jika anda tinggal di luar UK, maka VPN adalah syarat utama untuk mengakses rancangan BBC iPlayer dan saluran langsung di Kodi kerana sekatan geo.

Kesimpulannya

BBC IPlayer addon di Kodi adalah salah satu tambahan iptv kodi terbaik untuk pengguna yang gemar menonton saluran dan rancangan langsung Britain. Saya harap artikel ini dapat membantu anda cara memasang BBC IPlayer Kodi. Di samping itu, ia juga memberikan jawapan kepada semua pertanyaan anda yang berkaitan dengan masalah semasa menggunakan BBC iPlayer xbmc.

Namun, jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai BBC iPlayer, sila sebutkan komen anda di bawah.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map