Elektra Vault, alat tambah serba boleh yang menampilkan sukan langsung, filem, rancangan TV, dan dokumentari di satu tempat. Walaupun anda menjumpai alat tambah Kodi terbaik seperti Perjanjian atau Keluaran, anda tidak akan melihat kategori Sukan dalam senarai mereka. Tambahan yang mengandungi semua kategori ini jarang berlaku di dunia Kodi. Inilah sebab mengapa semua pengguna Kodi mesti mempunyai tambahan Elektra.
Dalam panduan ini, kami menunjukkan kepada anda cara memasang Elektra Vault di Kodi. Dengan mengikuti langkah-langkah yang disediakan di bawah ini untuk Kodi Krypton dan Jarvis, pasang alat tambah ini dalam masa 5 minit.

 1. Cara Memasang Elektra Vault pada Kodi 17
 2. Cara Memasang Elektra Vault pada Kodi 16
 3. Elektra Vault Kodi Zip Muat turun
 4. Kesalahan / Masalah Elektra Vault / Tidak Berfungsi

Amaran! Anda harus menggunakan VPN untuk tetap tidak dikenali semasa menggunakan Elektra Vault kerana ia akan melindungi privasi anda. Dapatkan potongan 85% di PureVPN dan streaming kandungan tanpa had di Elektra Vault.

Cara Memasang Elektra Vault pada Kodi Krypton Versi 17 atau Lebih Tinggi

 1. Untuk memasang Elektra Vault di Kodi, anda perlu Buka Kodi Krypton > Pergi ke Ikon tetapan yang anda lihat di atas > Sekarang pilih pilihan yang dipanggil Pengurus Fail > Klik dua kali Tambah Sumber disenaraikan di sebelah kiri.Cara Memasang Elektra Vault di Kodi
 2. Kotak akan muncul di mana anda perlu mengklik ‘Tiada’ dan taipkan URL: http://supremacy.org.uk/zip/repo/ > Klik okey > Taipkan Nama ‘Ketuanan’ > dan Klik okey sehingga kotak menyimpan maklumat dan hilang.Cara memasang Elektra Vault pada Kodi krypton versi 17 atau lebih tinggi
 3. Sekarang pergi ke Skrin Utama Kodi dengan menekan ‘Esc’ butang pada papan kekunci anda berkali-kali > Klik pada Alat tambah tab terletak secara menegak di sebelah kiri > Sekarang ketik Ikon Pemasang Pakej diletakkan di sebelah kiri atas.Cara menambah Elektra Vault di Kodi
 4. Di sini anda akan melihat senarai pilihan kecil, klik Pasang dari Fail Zip > Tatal ke bawah untuk mencari dan klik Ketuanan > Sekarang klik pada repositori.supremacy-1.2 > Kemudian klik pada repositori.supremacy-1.2.zip > Sekarang tunggu sehingga memasang add-on.Elektra Vault pada persediaan Kodi
 5.  Anda akan menemui senarai pilihan kecil yang sama, tetapi sekarang klik Pasang dari Repositori > Repositori Ketuanan > Alat tambah Video > Elektra Vault > Pasang.Elektra Vault pada konfigurasi Kodi
 6. Setelah anda memasang add-on, kembali lagi ke Skrin Utama Kodi > Klik pada Alat tambah > Alat tambah Video > Lihat ke kanan anda dan tatal ke bawah untuk mencari Elektra Vault > Nikmati!

Tetapan kodi Elektra Vault

Cara Memasang Elektra Vault pada Kodi Jarvis Versi 16 atau Ke Bawah

 1. Buka Kodi Jarvis > Pilih Menu Sistem yang ada secara mendatar di skrin anda > Sekarang klik pada Pengurus Fail > Kemudian klik dua kali Tambah Sumber.
 2. Klik ‘Tiada’ dan ia akan meminta URL repositori http://supremacy.org.uk/zip/repo/ salin tampal pautan ini dan klik Selesai > Sekarang taipkan nama repositori iaitu ‘Supremacy’ dan klik Selesai > Klik OK.
 3. Klik pada Pasang dari Repositori > Sekarang tatal ke bawah untuk mencari Supremacy Repository > Pergi ke Tambah Video > Elektra Vault > Pasang > Nikmati!

Elektra Vault Kodi Zip Muat turun

Elektra Vault boleh dimuat turun dengan Zip File yang boleh anda muat turun di SINI. Selepas memuat turun fail anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Sebaik sahaja anda membuka Kodi, pergi ke Tambah > Klik pada ikon berbentuk Kotak di sudut kiri atas > dan klik Pasang dari Zip File
 2. Kotak akan muncul di mana anda perlu Menavigasi fail yang anda muat turun Supremacy Repository Zip File > Tunggu ia dipasang
 3. Setelah dipasang, Klik Pasang dari Repositori > Klik pada Supremacy Repository > Alat tambah Video > Elektra Vault > Pasang > Nikmati Orang!

Kesalahan / Masalah Elektra Vault / Tidak Berfungsi

Elektra Vault Gagal Memasang Ketergantungan

Apabila repositori tidak sesuai untuk memasang add-on, ia akan memberikan ‘Gagal Memasang Kesalahan Ketergantungan’. Kesalahan ini biasanya tidak merujuk kepada masalah dengan add-on, tetapi kebanyakannya dengan repositori.

Penyelesaian

Perubahan dalam repositori boleh melakukan muslihat. Pada masa ini, Elektra Vault terdapat di pelbagai repositori, tetapi Supremacy Repository adalah repositori pilihan. Kami telah membincangkan proses pemasangan Elektra Vault dengan Supremacy Repository, yang saya jalankan dengan sempurna.

Masalah Penyangga Elektra Vault

Kadang kala pautan yang disediakan oleh Elektra Vault memerlukan masa yang lama untuk membuat penyanggaan video. Penyanggaan adalah masalah biasa yang dapat dijumpai dengan banyak tambahan Kodi.

Penyelesaian

Untuk menyelesaikan masalah penyangga, anda diminta untuk membersihkan cache di Kodi. Kadang-kadang cache dapat membebani Kodi dan itu mungkin menghalang semasa buffering video. Untuk mengosongkan cache, cuba pasang Merlin Auto Cleaner.

Pembungkus

Elektra Vault berpotensi untuk mencapai ketinggian populariti jika dapat meyakinkan pengguna Kodi sebagai pengaya serba boleh. Dengan sukan langsung, filem, rancangan TV, dan dokumentari yang ada, ia pasti menjadi tambahan yang popular. Panduan ini menunjukkan cara memasang Elektra Vault di Kodi supaya anda dapat menonton sebarang kandungan media.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me