Sekiranya anda menghadapi masalah memasang dan menggunakan ExpressVPN di Firestick, ini adalah tempat yang tepat untuk mengatasi semua kekeliruan anda. Tetapi sebelum kita meneroka langkah-langkah menyiapkan VPN, mari kita bincangkan terlebih dahulu mengenai beberapa ciri yang menjadikan ExpressVPN salah satu VPN terbaik untuk FireStick pada tahun 2020.

Express VPN untuk FireStick

ExpressVPN tidak diragukan lagi adalah salah satu perkhidmatan VPN streaming paling popular yang boleh anda percayai. VPN terkenal di seluruh dunia kerana fungsinya yang sangat baik dan ciri-ciri luar biasa yang membolehkan pengguna menstrimkan sebarang jenis kandungan dalam HD, tanpa memerlukan buffering.

Untuk Amazon Firestick, ExpressVPN mempunyai aplikasi yang dibuat khas yang digunakan oleh pemotong tali di seluruh dunia. Ini adalah VPN yang paling dipercayai ketika datang ke tujuan keamanan, privasi, dan streaming. Setelah itu, berikut adalah senarai ciri teratas yang memisahkan VPN ini daripada yang lain yang terdapat di Amazon Appstore.

Kepantasan Cepat

VPN ini adalah salah satu VPN tercepat yang mungkin pernah anda temui, seperti namanya. ExpressVPN mempunyai rangkaian yang dioptimumkan untuk kelajuan yang terdiri daripada lebih daripada 3,000 pelayan yang tersebar di 160 lokasi plus di 94 negara.

Dengan purata VPN, anda tidak dapat melakukan streaming dalam HD dan 4K dengan lancar; VPN ini membolehkan anda berdua, yang menjadikannya pilihan yang tepat untuk rumah dan pejabat anda.

 

Keselamatan dan Privasi yang kukuh

Dasar log sifar yang mengagumkan yang ditawarkan oleh ExpressVPn dilengkapi dengan enkripsi AES 256-bit yang memastikan bahawa semua aktiviti internet anda selamat, peribadi dan tanpa nama. Ini menjadi penting jika anda menggunakan pihak ketiga atau Kodi, aplikasi streaming Android seperti Cinema HD, CatMouse, dan Titanium.

Adonan Kodi pihak ketiga dan aplikasi lain seperti itu menawarkan kandungan yang mungkin dicerobohi, dan kebetulan, kebetulan anda mengalirkan kandungan ini, anda akhirnya akan menghadapi masalah undang-undang. Walau bagaimanapun, ExpressVPN tidak hanya melindungi ID anda, tetapi juga membolehkan anda melihat kandungannya dengan lancar.

 

Perkhidmatan Penstriman Tidak Disekat

Sebab lain anda memerlukan VPN adalah ketika anda perlu membuka blokir semua kandungan yang dilarang. Perkhidmatan yang paling popular dan terkenal ialah Netflix yang menyediakan kandungan yang berbeza untuk pelbagai negara di seluruh dunia.

ExpressVPN adalah salah satu dari sedikit VPN yang secara konsisten dapat memberikan akses ke Netflix. Yang perlu anda buat hanyalah mendapatkan akaun dan memasang VPN ini untuk membuka blokir Netflix Kanada, AS, Belanda, Jepun, India, dan perpustakaan lain.

Sekiranya anda ingin mengakses perkhidmatan terhad geo lain seperti iPlayer BBC, Hulu, dan HBO, ini adalah pilihan untuk anda.

Kemudahan penggunaan

Ciri penting VPN ini yang tidak dapat diabaikan adalah Network Lock Kill Switch, dan VPN Split tunneling yang menjadikan antara muka mudah digunakan.

Ia menawarkan lebar jalur yang tidak terhad dan selamat untuk penggunaan torrent dan P2P. Anda juga boleh mendapatkan lima sambungan serentak dengan sokongan pelanggan sembang langsung 24/7 untuk kemudahan anda.

Bahagian terbaiknya ialah ia hadir dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari sekiranya anda berubah fikiran, yang saya pasti tidak akan pernah berlaku.

Cara Memasang ExpressVPN di Firestick

VPN ini mempunyai aplikasi khusus yang sesuai dengan Amazon Firestick, Fire TC Cube, dan Fire TV. Ia tersedia di kedai Amazon dan tidak memerlukan masa beberapa saat untuk dipasang.

Sebelum kita memasuki proses pemasangan, pastikan anda membeli langganan ExpressVPN. Sebaiknya dapatkan langganan tahunan kerana anda dapat potongan harga sebanyak 49% untuknya. Sama ada anda memerlukan bantuan sambil memuatnya atau menginginkan aplikasi dipasang, kami mungkin akan membantu anda berdua.

 

1.      Memasang Aplikasi

 1. Buka skrin utama Firestick, dan tulis ExpressVPN dalam pilihan carian. Sekiranya anda melihat ExpressVPN klik di atasnya untuk meneruskan
 2. ExpressVPN akan muncul sebagai cadangan pertama, klik padanya, dan kemudian tekan pilihan: “get”
 3. Muat turun ExpressVPN, setelah selesai, pergi ke pilihan “buka” dan mulailah menggunakannya

2.      Sideloading ExpressVPN APK di FireStick

Sekiranya anda tidak dapat mendapatkan ExpressVPN di kedai Amazon dengan alasan apa pun,

anda selalu mempunyai pilihan untuk memuat turun fail APK dan memasangnya. Namun, untuk itu, pertama-tama anda ingin memastikan bahawa Firestick dapat memasang aplikasi dari sumber yang tidak diketahui.

Untuk kemudahan anda, berikut adalah cara mengaktifkan pilihan ini:

 1. Pergi ke skrin utama dan klik “tetapan.” Anda akan melihat pilihan “My Fire TV / Device”, tekan
 2. Seterusnya adalah mengklik pada “Developing Options” dari senarai selepas itu Mengenai
 3. Anda sekarang harus menghidupkan “Aplikasi dari sumber yang tidak diketahui” dan anda sudah selesai

Perkara seterusnya yang perlu dilakukan ialah mendapatkan fail APK yang dimuat turun untuk memasang ExpressVPN.

 1. Masukkan https://www.firesticktricks.com/expresson medan URL pemuat turun
 2. Sekarang muat turun untuk meneruskan
 3. Apabila muat turun selesai, klik “pasang”
 4. Klik “selesai” dan pilih “hapus” untuk menjimatkan ruang

Dan dengan itu, aplikasi itu semestinya telah ditambahkan ke senarai aplikasi anda.

Setelah berjaya memasang APK ExpressVPN pada peranti Fire TV anda, anda boleh mengakses VPN yang baru dimuat turun ini dengan menavigasi ke senarai Aplikasi anda.

 1. Untuk persediaan awal, klik pada pilihan “buka” dan pilih pilihan “log masuk”
 2. Sekarang masukkan kelayakan anda. Sekiranya anda masih belum mempunyai akaun, dapatkan kelayakan masuk dari laman web rasmi ExpressVPN
 3. Sekiranya anda selesai masuk, klik “OK” untuk mengatur konfigurasi
 4. ExpressVPN kini akan muncul di laman utama aplikasi
 5. Klik pada butang bulatan merah untuk menyambungkan ExpressVPN di Fire TV anda
 6. Tahniah! Anda kini boleh pergi

Kesimpulannya

ExpressVPN adalah produk serba boleh yang akan menyelesaikan semua privasi anda dan membebaskan masalah kandungan yang menyekat, tidak seperti VPN lain. Panduan ini akan membantu anda memasangnya, tetapi jika anda mempunyai pertanyaan atau cadangan, tinggalkan komen di bahagian komen di bawah.t

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me