F4MTester Kodi adalah addon Kodi yang telah berfungsi sebagai pemain peranan utama untuk banyak add-on streaming TV Live kerana menyediakan perkhidmatan protokol penyahkodan. Ini sebenarnya adalah add-on yang memberikan perkhidmatan kepada pengguna Kodi dengan berjalan di latar belakang sebagai perkhidmatan sokongan untuk add-on Kodi yang lain.

Satu perkara yang harus diketahui oleh setiap pengguna bahawa mempunyai perkhidmatan VPN adalah perlu ketika anda menggunakan add-on TV langsung atau perkhidmatan yang berkaitan dengannya. Perkhidmatan ini berfungsi lebih baik apabila mereka tidak menghadapi sekatan geo dan mereka dapat mengakses pelbagai titik akses, yang hampir mustahil tanpa VPN untuk Kodi.

Anda mungkin telah melihatnya dipasang pada Kodi anda secara automatik kerana menyokong add-on TV Langsung. Walau bagaimanapun, jika anda ingin membuat penstriman anda, ikuti panduan kami untuk mengetahui cara memasang addon F4MTester Kodi.

Fail repositori F4MTester Zip

F4MTester addon baru-baru ini tersedia dengan repositori utama seperti Noobs dan Nerds dan Smash Repo. Tetapi sejak mereka turun, pengguna dibiarkan menyeberang kerana mereka tidak mempunyai sumber untuk memuat turun add-on ini.

Nasib baik add-on ini kini boleh didapati melalui Kodi Israel aka Kodil Repository dan berfungsi dengan baik. Kami telah menguraikan prosedur pemasangan tambahan tambahan dalam panduan ini.

Cara Memasang F4MTester Kodi Addon pada Versi Leia dan Krypton

 1. Buka Kodi > Klik Ikon Gear > Buka Pengurus Fail > Klik dua kali pada Tambah Sumber.Cara Memasang Kodi F4MTester
 2. Sekarang, kotak dialog akan muncul, klik di mana tertera di bar alamat > Masukkan URL ini lvtvv.com/repo/ dan Klik Okey > Namakan sumber ini Kodil Repo > Klik okey > Klik okey sekali lagi untuk menutup kotak dialog.cara memasang f4m tester kodi addon pada krypton versi 17.6 atau lebih rendah
 3. Kembali ke Skrin utama > Klik pada Alat tambah tab.cara memasang f4mtester kodi addon pada jarvis versi 16 atau lebih tinggi
 4. Sekarang klik Ikon Kotak > Klik Pasang dari Fail Zip.url fail zip muat turun f4mtester kodi
 5. Tatal dan pilih Kodil Repo > Klik pada Kodil.zip > Tunggu pemberitahuan.cara menambah kodi tester f4m
 6. Sekarang klik pada Pasang dari Repositori > Pilih Repositori Kodi Israel (Repositori Kodil).persediaan kodi f4mtester
 7. Buka Alat tambah Video > Tatal dan pilih Penguji F4M > Klik Pasang > Tunggu pemberitahuan.

Cara Memasang F4MTester Kodi Add-on pada Jarvis versi 16 atau lebih tinggi

 1. Buka Kodi Jarvis V16.
 2. Klik Sistem > Buka Pengurus Fail.
 3. Klik dua kali pada Tambah Sumber > Klik ‘Tiada ‘ > masuk ke URL lvtvv.com/repo/ > Klik Selesai.
 4. Namakan sumbernya URL sebagai Kodil Repo > Klik Selesai > Klik okey.
 5. Kembali ke Rumah Kodi > Klik pada Sistem > Klik pada Alat tambah.
 6. Klik Pasang dari Fail Zip > Klik pada Kodil Repo > Pilih Kodil.zip.
 7. Sekarang klik Pasang dari Repositori > Pilih Repositori Kodi Israel (Kodil).
 8. Buka Alat tambah Video.
 9. Pilih Penguji F4M dari senarai > Klik Pasang > Tunggu pemberitahuan.

Muat turun F4MTester Kodi Addon

 1. Muat turun Fail zip pada peranti anda > Buka Kodi > Pergi ke Alat tambah menu.
 2. Sekarang klik Ikon Kotak > Klik Pasang dari Fail Zip.
 3. Semak imbas dan buka fail zip yang dimuat turun (Kodil.zip) > Tunggu pemberitahuan.
 4. Klik pada Pasang dari Repositori > Buka Repositori Kodi Israel (Repositori Kodil).
 5. Buka Alat tambah Video > Pilih Penguji F4M > Pukul Pasang > Tunggu pemberitahuan.

Ralat F4MTester Kodi / Tidak berfungsi / Masalah

F4MTester Gagal Memasang kebergantungan

Gagal memasang ralat kebergantungan berlaku semasa anda cuba memasang add-on dari repositori usang atau jika terdapat beberapa fail yang hilang di repositori.

Menetapkan

Sentiasa gunakan repositori yang dikemas kini untuk memasang alat tambah. Cuba periksa sama ada repositori berfungsi dan boleh diakses sebelum meneruskan prosedur pemasangan. Repositori yang telah kami sebutkan di blog kami adalah repositori yang dikemas kini dan semua add-on berfungsi.

Pemasangan F4MTester Gagal 2018

Sebab utama pengguna menghadapi ralat ini adalah kerana menutup beberapa repositori utama baru-baru ini yang mengandungi tambahan ini. Pengguna cuba memasang iklan ini melalui repositori dan fail zip tersebut, yang mengakibatkan kegagalan pemasangan.

Menetapkan

Pengguna Kodi harus selalu memastikan bahawa mereka menggunakan repositori yang boleh dipercayai dan berfungsi untuk memasang add-on. Masalah dengan repositori add-on pihak ketiga ini adalah bahawa mereka terus dimatikan sehingga pengguna harus berhati-hati dengannya.

F4MTester Kodi Alternatif

Tidak ada alternatif lain dari pengaya ini yang ada di komuniti, sebab itulah pengaya ini mendapat perhatian pengguna.

Perkataan Akhir

F4MTester adalah add-on unik yang memberikan sokongan kepada add-on streaming di backend untuk menjadikan pengalaman streaming pengguna lancar. Tambahan seperti ini jarang dilihat tetapi juga sangat ketara!

Kodi memang tempat keajaiban! Namun, pastikan anda tidak terlalu jauh dengan keajaiban ini tanpa membuat pengaturan privasi yang betul. Pastikan anda menggunakan perkhidmatan Kodi VPN yang boleh dipercayai dan berfungsi dengan baik.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me