Hanya ada sedikit tambahan di mana anda dapat menonton banyak saluran IPTV dan anda mungkin mendapat tambahan i4atv di atas senarai itu.

Menggunakan VPN untuk Kodi sangat disarankan semasa anda melakukan streaming dengan add-on IPTV Kodi kerana mereka mempunyai aliran terhad geo dan anda harus memastikan anda melakukan streaming dengan selamat.

Amaran: Menstrim rancangan atau filem kegemaran anda menggunakan Addons pihak ketiga tanpa VPN, pasti akan membawa anda ke masalah hak cipta dan pelanggaran. Tambahan Kodi tidak rasmi dipertimbangkan UNDANG-UNDANG di kebanyakan negara. Di sinilah a VPN Kodi melindungi identiti anda & membuat anda selamat dari pemberitahuan hak cipta dan DMCA, sambil menyekat sekatan kandungan terhad geo.
 CTA

I4atv adalah tambahan terbaru untuk saluran IPTV Kodi add-on yang entah bagaimana berjaya mengalirkan banyak saluran popular dari seluruh dunia. Lihat senarai add-on Kodi terbaik kami untuk mengetahui add-on mana yang mendahului senarai.

Dalam panduan persediaan ini, kami membincangkan cara memasang i4atv di Kodi supaya anda dapat menonton aksi sukan langsung pada peranti anda.

 1. Cara Memasang i4atv pada Kodi Leia / Krypton Versi 18 / 17.6
 2. Cara Memasang i4atv pada Kodi Jarvis Versi 16
 3. Muat turun Zip i4atv Repo
 4. i4atv Apk
 5. i4atv Tidak Berfungsi / Kesalahan / Masalah

Cara Memasang i4atv pada Kodi Leia / Krypton Versi 18 / 17.6 atau Lebih Tinggi

 1. Lancarkan Kodi Krypton pada sistem anda > Klik pada Ikon gear (Ikon tetapan) terletak di bahagian atas > Pilih pilihan Pengurus Fail > Di sebelah kiri anda, tatal ke bawah dan klik dua kali pada Tambah Sumber.Cara memasang-i4atv-on-Kodi
 2. Kotak akan segera muncul di skrin anda jadi Ketuk ‘Tiada’ pilihan dan tampal URL http://srp.nu/ > Klik okey > Sekarang di bahagian bawah kotak taipkan nama repositori ‘Repo Super’ > Klik okey untuk menutup kotak.cara memasang i4atv pada Kodi krypton versi 17 atau lebih tinggi
 3. Pergi ke Halaman Utama Kodi dengan mengetuk ‘Esc’ kekunci pada papan kekunci anda > Kemudian menuju ke Alat tambah menu > Pilih Ikon kotak di atas.i4atv pada Kodi
 4. Sekarang klik pada Pasang dari Fail Zip > Di sini anda akan melihat kotak muncul, jadi tatal ke bawah dan pilih Repo Super > Kemudian Krypton > Klik pada Repositori > SuperRepo > Sekarang klik pada SuperRepo.kodi.krypton.repositories-0.7.04.zip > Diperlukan beberapa minit untuk dipasang.persediaan kodi i4atv
 5. Setelah repositori dipasang, kotak tetingkap pop timbul akan muncul di kanan atas skrin anda yang akan mengesahkan pemasangan > Sekarang klik pada Pasang dari Repositori > Repositori SuperRepo [Krypton] [v7].tetapan kodi i4atv
 6. Sekarang pilih Repositori Tambahan > Di sini anda akan menemui senarai banyak Repositori Super Repo, jadi klik pada SuperRepo Semua [Krypton] [v7] > Klik Pasang > Tunggu repositori dipasang.konfigurasi i4atv kodi
 7. Sekarang kembali lagi ke Pasang dari Repositori pilihan dengan menekan pada ‘Esc’ kekunci pada papan kekunci anda > Tatal ke bawah dan klik SuperRepo Semua [Krypton] [v7] > Pilih Alat tambah Video > Tatal ke bawah untuk mencari i4atv > Pukul Pasang > Tunggu pemasangannya berakhir.cara memasang i4atv DX pada kodi jarvis versi 16 ke bawah
 8. Tambahan i4atv kini dipasang > Untuk membuka add-on i4atv 2017, kembali ke Rumah Kodi > Pilih Alat tambah pilihan > Klik pada Tambah Video > Di sebelah kanan skrin anda, klik i4atv > Nikmati!

Cara Memasang i4atv pada Kodi Jarvis Versi 16 atau Ke Bawah

 1. Buka Kodi Jarvis > Pergi ke Sistem menu > Klik pada sub-menu ‘Pengurus Fail’ > Klik dua kali Tambah Sumber terletak di bawah.
 2. Klik ‘Tiada’ pilihan apabila kotak itu muncul > Taipkan URL http://srp.nu/ > Klik Selesai > Di bahagian bawah, taipkan nama repositori ‘Repo Super’ > Klik Selesai > Klik okey.
 3. Kembali kepada Menu Utama Kodi dengan menekan ‘Ruang Belakang’ kekunci pada Papan Kekunci > Klik pada Sistem > Kemudian Alat tambah > Sekarang ketik Pasang dari Fail Zip pilihan > Dari kotak, pilih Repo Super > Klik pada Jarvis > Kemudian Repositori > SuperRepo > Sekarang pilih superrepo.kodi.jarvis.repositories-0.7.04.zip
 4. Setelah Super Repo dipasang, klik pada Pasang dari Repositori > Cari dan klik Repositori SuperRepo [Jarvis] [v6] > Repositori Tambahan > Pilih SuperRepo Semua [Jarvis] [v6] > Pasang.
 5. Kembali kepada Pasang dari Repositori pilihan > Klik pada SuperRepo Semua [Jarvis] [v6] > Alat tambah Video > Pilih i4atv > Pukul Pasang.

Muat turun Zip i4atv Repo

Kaedah lain untuk memasang i4atv 2017 adalah dengan memuat turun Super Repo Repository Zip File. Sebelum anda memulakan pemasangan, muat turun fail zip dari bawah:

Untuk Krypton: Muat turun Fail Zip Super Repo

Untuk Jarvis: Muat turun Fail Zip Super Repo

 1. Buka Kodi Krypton > Pergi ke Alat tambah > Ikon kotak di atas > Pilih Pasang dari Fail Zip > Navigasi atau Muat naik Fail Zip Super Repo yang dimuat turun > Tunggu ia dipasang.
 2. Pergi ke Pasang dari Repositori pilihan > Klik pada Repositori SuperRepo [Krypton] [v7] > Repositori Tambahan > SuperRepo Semua [Krypton] [v7] > Pasang.
 3. Setelah dipasang, tekan ‘Ruang Belakang’ kekunci dua kali dan kemudian tatal ke bawah untuk memilih SuperRepo Semua [Krypton] [v7] > Pergi ke Alat tambah Video > Pilih i4atv > Klik Pasang > Nikmati!

i4atv Apk

Kini anda dapat memasang i4atv pada peranti Android dengan memuat turun apk i4ATV. Ikuti langkah di bawah untuk memasang apk i4atv di Fire Stick / TV atau mana-mana peranti Android yang lain.

 1. Muat turun APK i4atv
 2. Pada peranti Android anda, navigasi fail yang dimuat turun.
 3. Buka wizard pemasangan dan mulakan memasang i4atv. Lihat ahli sihir kodi terbaik ini.

Ulasan i4atv Reddit

Syukurlah untuk aliran i4atv.us ini kerana saya tidak dapat menjadikan ESPN berfungsi untuk kehidupan saya…

– Gymtertainment (@Gymtertainment) 15 April 2017

Hanya segelintir add-on Kodi yang dapat melakukan streaming saluran ESPN secara langsung di Kodi. Ini telah diakui oleh banyak pengguna Kodi kerana ini adalah tambahan untuk menonton sukan langsung. Ini membawakan anda aksi sukan langsung dari seluruh dunia.

Ada pautan yang baik untuk sesi 2? I4atv.us penyangga tanpa henti untuk saya

– Daniel (@ Daniel_san2013) 14 April 2017

Walaupun i4atv Kodi add-on akan menawarkan banyak pilihan untuk streaming, tetapi buffering adalah masalah biasa yang dihadapi oleh kebanyakan orang. Penyangga Kodi boleh merosakkan semua dana untuk anda ketika menonton sukan, jadi ikuti bahagian di bawah ini untuk mengatasi masalah penyanggaan i4atv.

i4atv Tidak Berfungsi / Kesalahan / Masalah

Isu Penimbunan

Buffering adalah masalah biasa dengan add-on dan khususnya dengan i4atv. Penyangga Kodi yang berlaku semasa filem dan rancangan TV sama-sama menjengkelkan ketika menonton sukan langsung. Ini boleh merosakkan keseronokan, tetapi yang paling penting ia mendorong pengguna untuk tidak mengunjungi Kodi lagi.

Penyelesaian

Masalah penyangga Kodi berlaku kerana peningkatan cache pada Kodi. Oleh itu, kami mengesyorkan pengguna Kodi untuk membersihkan cache dengan Merlin Wizard. Di samping membersihkan cache, Merlin Wizard juga memadamkan gambar kecil dan pakej.

Gagal Memasang Ketergantungan

Semasa memasang add-on i4atv selain dari Super Repo, pengguna Kodi sering menerima ralat yang disebut ralat ‘Gagal Memasang Ketergantungan’. Masalah ini biasanya berlaku apabila repositori atau tambahan telah berhenti berfungsi, atau sedang menjalani pembaruan.

Penyelesaian

Terdapat penyelesaian mudah untuk menyelesaikan masalah ini dan melibatkan pemasangan repositori yang betul untuk i4atv. Super Repo adalah repositori yang tepat untuk memasang i4atv. Oleh itu, kami telah memberikan panduan persediaan dari Super Repo yang akan menyelesaikan masalahnya.

Untuk Mengemas Perkara

Tambahan i4atv Kodi memberikan kesan yang kuat kepada pengguna Kodi dengan senarai saluran IPTV yang mengagumkan yang tersedia untuk streaming. Alat tambah ini boleh didapati di Repositori Super Repo di antara banyak tambahan lain. Panduan persediaan ini memberikan perincian mengenai cara memasang i4atv pada Kodi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me