icefims-kodi-add-on

Alat tambah ini tersedia dengan Kodil Repository dan telah dilindungi untuk Kodi Leia, Krypton dan untuk Kodi Jarvis dalam panduan ini.

Selama bertahun-tahun, IceFilms memenuhi harapannya sebagai salah satu tambahan filem terbaik di dunia Kodi. Anda boleh menonton filem sepanjang hari.

Pastikan anda menggunakan kodi vpn untuk melindungi kehadiran dalam talian anda daripada perisian hasad dan penggodam. Bukan hanya itu, ia juga akan memberi anda akses tanpa had ke banyak kandungan yang dilarang di wilayah anda.

Cara Memasang IceFilms pada Versi Kodi Leia dan Krypton

 1. Buka Kodi > Kemudian pergi ke Tetapan > Klik pada Fail Pengurus > Sekarang klik dua kali Tambah Sumber > Kotak akan muncul jadi klik ‘Tiada ‘cara memasang icefilms pada kodi
 2. Taipkan URL untuk Repositori http://kdil.co/repo/ > Kemudian klik okey > Sekiranya anda melihat ke bawah, ia akan meminta nama sumber media, jadi ketik ‘Kodil Repo ’ > Kemudian klik okey.cara memasang icefilms pada kodi krypton versi 17.6 atau lebih rendah
 3. Pergi ke Kodi Rumah > Kemudian pilih Tambahons pilihan yang muncul di menu sebelah kiri > Sekarang klik pada Kotakikon terletak di menu atas.filem ais pada penyediaan kodi
 4. Di halaman ini anda perlu memilih Pasang dari Fail Zip pilihan > Tatal ke bawah untuk mengklik ‘Kodil Repo” > Pilih repositori Kodil.zip > Akan memerlukan masa untuk memasang repositori.url muat turun fail zip icefilms kodi
 5. Setelah dipasang, klik pada Pasang dari Repositori > Kemudian pilih Kodil Repositori > Pergi ke Alat tambah Video > Kemudian Filem Ais > Tekan Pasang > Sekarang tunggu pemasangan berlaku.filem ais pada tetapan kodi
 6. Setelah selesai, kembali ke Skrin Utama Kodi > Klik pada Alat tambah > Kemudian VTambah Ido > Akhirnya anda dapat mengklik Filem Ais > Pilih bahagian Filem dan Nikmati!

cara menambah filem ais pada kodi

Cara Memasang IceFilms pada Kodi Jarvis Versi 16 atau Lebih Tinggi

 1. Buka Kodi Jarvis > Di bahagian depan skrin anda, klik Sistem > Kemudian klik pada Fail Pengurus > Tatal ke bawah untuk klik dua kali Tambah Sumber.
 2. Klik pada ‘Tiada ‘ semasa kotak dialog terbuka > Kemudian taip ini URL http://kdil.co/repo/ dan klik Selesai > Sekarang taipkan nama ini ‘Kodil RepoDan sekali lagi klik Selesai sekiranya pilihan itu muncul > Kemudian klik okey untuk menutup kotak.
 3. Sekarang pergi ke Kodi Rumah > Klik pada Sistem > Kemudian Alat tambah > Pasang dari Fail Zip pilihan > Ini membawa anda ke kotak lain di mana anda perlu mengklik Kodil Repo > Kemudian Kodil.zip
 4. Sekarang klik pada Pasang dari Repositori > Ini akan membawa anda ke sejumlah repositori, jadi klik Repositori Kodil > Video Alat tambah > Filem Ais > Pasang > Nikmati Filem dan rancangan TV!

IceFilms Muat turun Zip URL

Ada kemungkinan anda boleh melangkau tiga langkah pertama dalam pemasangan IceFilms Kodi 2019 dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Muat turun IceFilms Zip File dari SINI dan simpan ke komputer anda.
 2. Buka Kodi > Kemudian pergi ke Tambah > Ikon kotak > Klik pada pilihan Install from Zip File dan dari sana Arahkan fail yang dimuat turun dan tunggu pemasangannya.
 3. Pergi ke Pasang dari Repositori > Repositori Kodil > Alat tambah Video > Kemudian IceFilms > Pasang > Nikmati!

IceFilms Tidak Berfungsi / Betulkan / Masalah pada Kodi

Ketika Fusion Repository diturunkan oleh penegak hukum, IceFilms harus mencari repositori kodi lain untuk masuk, dan di situlah kesalahan mulai terjadi. Beberapa kesalahan dan pembetulannya disediakan di bawah:

IceFilms Gagal Memasang Ketergantungan

IceFilms Kodi 2019 pertama kali tersedia di Fusion Repository. Selepas kejatuhan Fusion, banyak pengguna Kodi cuba memasang add-on tetapi menunjukkan kesalahan ‘Gagal Memasang Ketergantungan’. Ini bermaksud bahawa repositori tempat add-on ini tersedia, kekurangan beberapa fail yang diperlukan.

Penyelesaian

IceFilms kini boleh didapati di Kodil Repository yang berfungsi dengan sempurna. Dalam panduan kami di atas, kami telah membincangkan pendekatan yang sama berkaitan dengan Fusion Repository.

IceFilms Gagal Aliran

Pengguna Kodi juga didapati mengeluh kerana kegagalan add-on mengalirkan apa-apa. Isu-isu ini berkaitan dengan pembangun IceFilms iaitu Eldorado. Alat tambah gagal menangkap pautan luar dan tidak dapat memberikan perkhidmatan penstriman.

Penyelesaian

Untuk jenis ralat ini, lebih baik menunggu pembangun menyelesaikan masalah ini dan kemudian cuba mengakses add-on setelah beberapa minit. Kadang-kadang walaupun kemas kini boleh menyebabkan add-on berkelakuan sedemikian rupa.

Ulasan IceFilms Kodi

Ketiga-tiga mereka bekerja membuat filem ais yang hebat dan tidak mengikis dengan baik. Memilikinya dari smash repo dan dia mengatakan tidak tetap

– MO (@kmar_NY) 20 September 2017

Kesalahan dan pepijat setiap hari menyebabkan tindak balas yang lebih kuat dari pengguna Kodi pada bulan lalu. Yang paling biasa adalah masalah mengikisnya. IceFilms diperkenalkan oleh Kodil repo setelah dibuang oleh Fusion Repository. Sejak itu, ia telah kehilangan daya tarikannya.

Mengapa menggunakan icefilms apabila kemudahan mempunyai segalanya yang sesuai?

– Shaun Bradley (@ShaunBradders) 19 Ogos 2017

Sepertinya Covenant telah mendapat semua sorotan dalam jangka waktu yang singkat sehingga ia mencetuskan penambahan video yang hebat pada waktunya. Oleh kerana terdapat terlalu banyak kesalahan dalam add-on IceFilms, pengguna Kodi lebih suka penyelesaian yang paling mudah iaitu memasang Covenant. Ini telah menyebabkan penurunan populariti untuk IceFilms.

Mengemasnya

IceFilms mungkin tidak sama seperti sebelumnya, tetapi tetap menyediakan hiburan berjam-jam. Anda boleh menonton semua filem terkini semasa memasang Icefilms di Kodi. Alat tambah ini boleh didapati di Kodil Repository dan sejak itu hilang daya tarikannya.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me